Message |
|
Nu cred ca este muscat, Mai degraba cred ca este un inceput de saprolegniaza. Fa-i bai de scurta durata(20min), una pe zi, intr-un acvariu, sticla, etc in care pui o linura de sare la 2L de apa si verde de malachit(jumatate din doza indicata in prospect). Vasul in care-i faci tratamentu ar fi bine sa fie aerat. Repeta tratamentul 4-5 zile.
|
 |
|
Tubii nu se congeleaza. Larvele de chironomus da insa tubii se borsesc complet. Renunta la idee
|
 |
|
Fa niste teste pentru apa din fantana. Altfel s-ar putea sa ai surprize deloc placute
|
 |
|
Nu prea cred ca ai doi masculi, altfel era jale in acvariu. Ia uita-te mai atent
|
 |
|
Pune o lingurita cu varf. Daca n-are varf ii facem unul 
|
 |
|
Cam la toti viviparii, si black molly nu fac exceptie, la femelele care mai au putin pana sa fete burta devine patratoasa. Deosebirea intre o femela care trebuie sa fete si o femela care mai are pana sa fete este evidenta din acest punct de vedere. Asadar, daca burta a inceput sa devina patratoasa e momentul s-o separi in maternitate.
|
 |
|
Nu poate sa puna neoane de 30W pentru ca au lungimea de 90cm iar el nu are decat 60cm lungime. Poti sa pui neoane de 18W dar si ele au chiar 60cm lungime am impresia. Ca tipuri foarte multa lume recomanda combinatia Philips TLD/830 cu Osram Fluora. Eu nu am decat TLD/830 si sunt forte multumit
|
 |
|
E oarecum ciudat ca ii alearga. Oricum nu e nimic grav. N-o sa le faca nici un rau, asta e clar. S-au decolorat pentru ca sunt stresati. Planteaza acvariul mai bine ca prima masura dar masculul de xipho se va potoli singur.
|
 |
|
In plus de asta aerarea apei se face cu ajutorul pompei de aer sau a filtrului care face sa se agite suprafata apei 
|
 |
|
Daca vrei sa vopsesti peretele din spate al acvariului poti face asta linistit. Nu se va intampla nimic. De altfel aproape toti crescatorii de guppy din State recomanda ca fundalul acvariului sa fie vopsit in negru.
|
 |
|
beauty wrote:am mai multe femele xipho gata sa nasca...
1- doar una sta in coltul acvariului . are si ea burtica dar nu e chiar asa de mare.nu mananca. in rest arata bine. e mai micuta decat celelalte. acvariu 200L. 20 xipho. 4 sanitari. filtru, aerare continua, substrat. ... ce are???????
S-ar putea sa fie bolnava. Incearca sa ne dai mai multe detalii despre ea. Are ceva puncte sau pete pe ea? Are aripioarele desfacute sau lipite de corp? Cand inoata inoata normal sau se balanseaza?
beauty wrote:2- cum se manifesta femela xipho inainte sa fete puii???
Cu foarte putin timp inainte de a fata incepe sa inoate in susul si-n josul acvariului lipita deunul din pereti. N-are sens sa astepti momentul asta pentru ca se poate intampla noaptea sau cand nu esti acasa si adio pui! Cu ceva timp inainte sa fete burta incepe sa capete un aspect patratos. Atunci e momentul s-o izolezi in alt acvariu in care apa sa aiba o temperatura cu 2 grade mai mare decat in acvariul comun. Coloana de apa din acvariul in care o pui sa fete sa nu depaseasca 10 cm. Fatarea dureaza cam o ora, doua dupa care scoti femela si o pui inapoi in acvariul comunitar.
|
 |
|
Rezista, stai linistit.
|
 |
|
Daca burta a inceput sa devina patratoasa atunci este aproape sa fete. In mod normal ar trebui s-o separi in alt acvariu, temperatura cam cu 2 grade mai mare si sa pui niste plante de suprafata sau niste plante de plastic sa se poata piti puisorii. Coloana de apa nu trebuie sa depaseasca 10cm pentru ca puii sa poata sa inoate cu usurinta pana la suprafata sa-si umple vezica inotatoare cu aer. Dupa ce fata, femela trebuie scoasa si pusa inapoi in acvariul comun iar dupa aceea trebuie sa ai grija de pui. Bafta 
|
 |
|
Pune-le in congelator. In frigider, in raftul de jos, sau in rafturile mici cu capac pune doar cat iti trebuie sa eclozezi pentru o saptamana, sa spunem. Restul, la congelator. Tu cat crezi ca e temperatura iarna la Ocna Sibiului?
|
 |
|
La inaltimea de 60cm geamul de 10mm nu cred ca merge. Pune geam de 12mm si intarituri, cel putin pe laturile lungi.
|
 |
|
Daca sunt mici nu ai de unde sa-ti dai seama. Abia pe la patru luni incep sa se diferentieze pe sexe. Asa ca rabdare, deocamdata.
|
 |
|
Va fata cat de curand. Separ-o intr-un acvariu mai mic sau intr-o fatatoare si o sa ai pui in curand. In acvariu in care o pui ar fi bine sa ai o temperatura cam cu 2-3 grade peste temperatura din acvariu. Asta o indeamna sa fete mai repede.
|
 |
|
Poti sa le dai viermisori de pescuit fara probleme. Tinuti cateva zile la rece intr-o cutie cu malai isi curata complet intestinul. Poti sa le dai si rame daca vrei, dar nu din cele de pesuit, rosii, pentru ca au un continut toxic. Cele mai bune sunt ramele de pamant tinute intr-o cutie cu niste muschi de padure sau pamant tot asa, cateva zile, pana cand se "curata" de mizerii intestinale.
... edited by koala ... pe viitor, am sa te rog sa te abtii de la astfel de sfaturi ... multumesc ! ...
|
 |
|
Fiind la inceput de drum ti-as recomanda sa pastrezi viviparii, xipho si guppy plus sanitarii. Si mie imi plac foarte mult scalarii, sunt niste pesti mai mult decat gratiosi dar au cerinte mult mai stricte decat viviparii. Oricum te-ai hotari mai rareste din pestii de acolo.
|
 |
|
Nu trebuie neaparat sa fie uscate. Pune-le in congelator. In plus incearca sa eclozezi o transa si vezi ce se intampla.
|
 |
|