[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viviparu'
Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Hotaraste-te la o specie care-ti place cel mai mult si apoi vom vedea ce si cum cu speciile compatibile cu ea.
Cel mai bine e sa-l scoti si daca ai pus pestii si daca nu i-ai pus. Foloseste-l doar la nevoie dupa cum ti-a explicat MA
La un acvariu de 300-400 litri facut din geam de 14 sau 15 mm e clar ca nu e nevoie de intaritoare si nici burta nu face in veci. Am un prieten care are un mic monstru de 150*60*60(cm) facut din sticla de 12mm. E adevarat ca are intarituri dar se comporta brici
E chiar OK cum a zis: trei trio-uri. Un mascul la doua femele. De altfel, in majoritatea tarilor cam asa se si vand guppy, trio si nu pereche
gremlin wrote:Si acum alta intrebare, ca deh trebuia sa-mi aduc eu aminte cate ceva. Cum e mai bine: - cu lungimea peste latzime sau invers ? Chestii de astea.

Daca nu ai facut niciodata acvarii e mai bine sa cumperi unul sau sa comanzi la cei de pe forum care se ocupa de asa ceva. Vezi ca la sectiunea "Vanzari" e un sticky despre constructia de acvarii.
Lipiturile vin cam astfel:
- asezi fundul pe o suprafata plana
- prima data lipesti o latura lunga(lungimea). Lungimea vine pe fundul acvariului.
- lipesti cele doua laterale. Lateralele vin tot pe fundul acvariului
- lipesti cealalta latura lunga.
- muchiile acvariului le lipesti cu niste banda adeziva pentru ca acvariul sa ramana asa cum l-ai lipit.
- foloseste silicon special de acvarii: Den Braven sau Bison.
- atentie cum masori lateralele: din dimensiunea lor trebuie sa scazi grosimea geamului*2(ele vin intre laterale)
- daca vrei sa-ti faci un acvariu de 70L*40l*45H din geam de 6 mm atunci dimensiile sunt: 1 buc 70*40(fundul), 2 buc 70*45(laturile mari), 2 buc. 38.8*45(lateralele). Din 40, cat e latimea finala am scazut 12 mm, grosimea geamului*2(lateralele vin intre laturile lungi).
gremlin wrote:AAAA, inca ceva (ma da uituc mai sunt azi ) am vazut in bucur obor o geamgerie (pe partea cu primaria), taie bine baietzi? Si binentzeles ca am sa stau langa ei, am mai citit pe aici cateva patzanii.

Trebuie sa ai mare grija la taiat. Trebuie taiat neaparat in unghi drept. Cauta un geamgiu care a mai taiat geam pentru acvarii.
Sau daca nu vrei s-o fierbi goleste borcanul, da cateva gauri in buturuga si prinde-o cu sarma de fundul acvariului cu ajutorul unor straifuri de sticla. Bagi niste sarma groasa prin ea si sarma o prinzi intre straifuri si fundul bazinului cu silicon.
furnici wrote:corali într-o lună s-au făcut nisip, pietrele de mare s-au înnegrit, iar scoicile s-au dizolvat de tot, până şi cele mai groase.
aşa că judecî şi tu dacă merită.
în plus duritatea a fost atât de mare că au murit destul de mulţi peşti ce nu s-au putu adapta

Nu prea cred ca ti-au murit pestii din cauza duritatii. Daca zici ca ti s-au topit scoicile s-ar putea ca apa din acvariu sa fi avut un PH destul de acid.
Pentru gris nu ai de ce sa folosesti cloramfenicol, e inutil. Tratament pentru gris: sare+cresterea temperaturii la 28 grade sau verde de malachit+cresterea temperaturii la 28 de grade. Cloramfenicolul e folosit pentru fecale albe filamentoase sau hidropizie(umflarea burtii).
N-are sens sa iei sticla folosita la geamuri termopan, nici nu stiu daca se poate. Cumpara sticla float de 8mm. Probabil cea pe care ai avut-o a fost o sticla de calitate indoielnica.
In nici un caz xipho nu se incruciseaza cu molly.
Pune niste pesti care umbla in carduri. Din moment ce acvariul zici ca vrei sa fie olandez pestii vor fi doar ca un catalizator, accentul e clar ca va fi ansamblul de plante
Si eu am un Tronic complet scufundat. Da-i inainte cu tupeu
Pestii nu cred ca patesc nimic chiar daca temperatura este peste cea indicata, pentru cateva zile. Eu personal am scos incalzitoarele din priza si am lasat natura sa-si faca treaba. Credeti ca acolo de unde vin ei nu exista variatii de temperatura intre zi si noapte sau zile mai calduroase? Chiar daca au tot fost plimbati generatii de-a randul prin acvarii in bagajul lor genetic cred ca au si aceasta gena de adaptabilitate la variatii de temperatura. Cred ca ne zbuciumam prea mult cu racirea apei. Oricum, ideea cu gheata nu e buna deloc. Creaza zone cu apa chiar foarte rece in jurul lor.
E relativ usor sa-ti dai seama daca au ajuns la maturitate. Albul ochilor devine rosu. Asa ca daca au ochii rosii nu inseamna ca au tras sprituri noaptea trecuta ci au cam ajuns la maturitate
Depinde foarte mult de spatiul pe care il au in acvariu. Asta mai ales la xipho si platy. Eu am avut xipho cu adevarat mari, erau doar cateva bucati in 200L. Cu cat ii inghemuiesti mai mult in acvariu cu atat se vor maturiza ramanand mici. In rest Razvan ti-a spus totul
Zi si tu mai multe despre schimbul de apa si alte chestii legate de hardware-ul din acvariul tau. Pestii de unde i-ai luat? Erau aclimatizati cu apa din zona in care stai?
Oameni buni, am nevoie de putin ajutor. Unde gasesc pe net un site cat mai complet despre pestii de apa dulce cu denumiri si mai ales cu poze. Mi-ar tebui ceva gen atlas de pesti de apa dulce si, repet, ar fi minunat sa aiba cat mai multe poze. Multumesc anticipat
stefanvoicu wrote:dupa atitea zile nici o schimbare.... .....am pus si sare, furazolidon, am schimbat(diversificat) alimentatia si nu mai am nici o solutie........cred ca nu e vorba de nici o boala avind in vedere mortalitatea foarte scazuta(2-3 pui din 200-250/zi), dar tot nu stiu din ce cauza apar simptomele astea.... miine o sa fac niste teste apei; sper ca o sa gasesc testere in magazine.chiar nu a mai avut nimeni problema asta ?

La atatia pui in 150L nu e de mirare. Cu ce-i hranesti?
Pentru asta e clar ca-ti trebuie un antibiotic ocular. Cred ca gasesti in farmaciile de uz uman asa ceva. Mi se pare ca-i zice "ocuvit"
Pentru protectia puilor poti folosi foarte bine si plante de plastic. Pe-acolo nu stiu daca se gasesc dar sunt foarte bune. Cele care imita Riccia sunt super

Forum Index » Profile for viviparu' » Messages posted by viviparu'
Go to: