Message |
|
Nu e absolut nici o problema cu distanta ta de 13 cm.
|
 |
|
Willi wrote:Am gasit la un magazin o hranitoare automata copie fidela a celei de la Sera. Are garantie 1 an de zile. Ce parere aveti ? merita? Pretul acesteia este 90 lei. La una Sera am inteles ca e 120 lei. Se poate gasi undeva hranitoarea Sera la un pret mai mic?
Decizia iti apartine. Tot ce pot sa-ti spun este ca daca romanii ar face o copie fidela a unui BMW personal n-as cumpara-o niciodata. Orice hobby te duce in zona pagubei. Asta ar trebui s-o stim de la inceput si sa actionam ca atare.
|
 |
|
Tot de la apa cred si eu ca s-ar putea sa fie problema. Fa si tu niste masuratori si asteptam raspuns. Apropo, ce temperatura ai in acvariul in care tii carasii cu pricina?
|
 |
|
Se gasesc solutii pentru masurarea PH-ului si a duritatii apei, atat de la Sera cat si de la Tetra, doua firme mari in domeniu. Au prospect in limba romana asa ca nu prea o sa ai probleme.
|
 |
|
Poti folosi linistit pietrele. Fa eventual un test cu otet dar si daca sfaraie nu prea e problema mare. Dat fiind ca ai vivipari in acvariu si ei cer o apa cu o duritate relativ ridicata, no problem 
|
 |
|
Nu-ti mai spun ca tii specii incompatibile din multe puncte de vedere in acvariu, vad ca deja stii dar nu iei nici o masura. In ceea ce priveste problema ta masculul de betta e de vina pentru suferintele femelei. Dat fiind ca se infoia la ea dupa cum ai descris el ar fi vrut sa depuna o ponta dar femela nu era inca pregatita drept pentru care i-a aplicat o lectie. Asa e cu betta. Parerea mea este sa separi masculul intr-un borcan de 5L.
|
 |
|
Sak wrote:Acum a inceput sa-si tina din cand in cand aripioarele pe langa corp si sa stea cam la 30 de grade, dar asta dupa 1-2 sapt. de nemancat
Vezi ca si temperatura este exagerat de mare, 30 grade. Pentru xipho asta nu e bine deloc. Daca a inceput sa-si tina aripioarele lipite de corp atunci incearca cu metronidazol, dupa cum a spus si Alina. Eu ti-as recomanda si sare neiodata, o lingura la 10L apa. Dar toate astea intr-un acvariu separat.
|
 |
|
Mai este o geamgerie intre P-ta Victoriei si P-ta 1 Mai. Este chiar inainte de locul in care intra tramvaiul pe 1 Mai, spre P-ta Victoriei. E o cladire mica dar se vad tot felul de geamuri expuse, imposibil de ratat. Preturile nu le mai stiu acum dar cand am facut eu un acvariu din sticla de 10mm era cel mai ieftin din ce am gasit eu. Au numai geam de import, float. Bafta
PS: bun si ieftin in Romania n-ai sa gasesti niciodata. Scump si prost DA, invers, in nici un caz
|
 |
|
Dupa cum a spus si Alina e greu sa faci dintr-un acvariu de 20L unul aratos. Daca chiar nu ai posibilitatea sa achizitionezi un acvariu mai mare revin-o si o sa vedem cum putem sa te ajutam. Totusi, daca vrei sa ai ceva frumos incepe prin a lua un acvariu mai mare.
|
 |
|
Are ceva semne externe? Puncte, pete, aripioarele le tine lipite de corp?
|
 |
|
Cred ca are nevoie de hrana vegetala. Da-i sa manace mazare fiarta sau lintita daca ai
|
 |
|
Cu ce frecventa faci schimburile de apa si ce cantitate schimbi odata? Ce temperatura ai in acvariu? E constanta? Pentru aripioare lipite poti sa incerci sa pui niste sare, 1 lingura la 10L apa si Sera Backtopur Direct(tablete) plus marirea temperaturii cu 2 grade. Fa un schimb de apa de 30% inainte sa pui sarea si pastilele apoi tratamentul dureaza cinci zile, timp in care nu schimbi apa. Daca ai carbune activ in filtru, scoate-l.
|
 |
|
Dupa parerea mea merge si cu geam de 10mm, neaparat cu intaritoare. Daca ai avea geam de 12mm ai putea fi mai linistit
|
 |
|
Sau se poate folosi solutie oftalmica Ocuvit, de uz uman. Oricum, cred ca nu e lovitura ci un inceput de exoftalmie
|
 |
|
Pentru ce ai nevoie de o schema pentru un rastel pentru doua acvarii sa ma bata Cel de Sus daca inteleg. Ce Dumnezeu este asa de greu de imaginat. Un schelet de dulap cu doua rafturi facut din cornier si doua blaturi de pal ca sertare. Asta e tot
|
 |
|
@cza: Scrie, domnule, romaneste. ca de-aia ai facut ani de scoala. Termina cu prescurtarile provenite din americanisme stupide si scrie corect, sa poata intelege omul. Asta daca ai nevoie de ajutor.
|
 |
|
Din moment ce pe siliconul acetic scrie ca e bun pentru acvarii atunci care e problema. Doar e evident ca daca-ti faci un acvariu il umpli cu apa si pui si oarece pesti inauntru
|
 |
|
Din ce spui tu nu cred ca e vorba de nici o boala. Cat despre pofta de mancare, si tu daca-ti scrantesti o mana nu prea mai ai chef de haleala. Urmareste-o in continuare, personal cred ca-si va reveni de la sine.
|
 |
|
In primul rand nu cred ca-ti trebuie pal melaminat. Si PAL-ul simplu e OK. Problema este ca trebuie structura metalica la greutatea pe care ai spus-o altfel merge prost. Asa ca, structura metalica si doar blaturile pe care vor sta acvariile sa fie din PAL.
|
 |
|
Probabil vrea sa spuna ca are mazga in acvariu. Asa cred
|
 |
|