[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Apa de fantana  XML
Forum Index » Apa
Author Message
Nils
Unripe member

IP:

Salut. Sunt nou pe aici si am o nelamurire: daca in acvariu pun apa de fantana ajuta cu ceva? Nu de alta, dar ma gandesc ca nu are clor. E drept ca e mai greu de carat decat cea de la robinet dar daca e buna eu as face si asta. Ma gandesc sa nu aiba alte proprietati care sa dauneze.

Viata-i grea da' trece
[Yahoo!]
arathemis
Member

IP:

Cel mai probabil apa de fantana e mult mai dura decat cea de la robinet. Deci nu e de preferat. Daca iti faci griji numai pt clor, pune apa de la robinet in cateva bidoane si lasa-le sa stea asa vreo 2 zile sa iasa clorul din ea si apoi poti sa o pui in acvariu (pt schimb apa, completare, umplere etc).

Plants should populate aquariums. Algae are not plants.
[Email] [Yahoo!]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

referitor la apa de fantana eu iti recomand sa o testezi sa vezi ce parametri de PH, GH si KH are,si testezi si apa de la robinet.
pe urma iti ramane sa compari parametri celor doua ape si vezi care iti este folos. pt. acvari cu ciclide africane este buna apa dura cu ph 7,6- 8,6 si gh peste 7 iar pt. cele cu ciclide gen discus ai nevoie de apa acida cu ph mai mic de 7 si gh sub 6.
ps. iti recomand un test kit sera

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]
viviparu'
Senior member

IP:

Fa niste teste pentru apa din fantana. Altfel s-ar putea sa ai surprize deloc placute

Oare unde vom gasi atatea intrebari pentru cate solutii avem?
[Email]
bozeta
Member
[Avatar]

IP:

Majoritatea apelor de fantana din Romania nu corespund normelor de potabilitate,iar daca vorbesti despre o fantana dintr-un oras e clar ca apa de acolo nu e un mediu de viata potrivit pestilor.
[Yahoo!] [ICQ]
dotoru
Member
[Avatar]

IP:

eu zic totusi sa incerci ca s-ar putea sa ai surprize.
eu am testat apa din fantana de la bunica mea si surpriza ph 6.5,si stii cum se spune incercarea moarte nu are.

prin definitie cand investighezi necunoscutul, nu stii la ce rezultat vei ajunge.
ale mele
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Apa
Go to: