[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Daca tot nu te apuci de proiect acum nu ar fi o idee sa bagi crengile la inmuiat in acvariu ? Ca si asa sta gol...
Deci am avut dreptate. Ai enorm de multi pesti pentru un acvariu de 30 l. Ca sa nu mai spunem ca ai unii dintre cei mai murdarici pesti. Unui caras ii trebuie in jur de 40-50 litri de apa si o filtrare excelenta. Ori tu ai acolo 6 exemplare in 30 litri. Nu te vad bine deloc pe viitor incercand sa tii carasi in acest mod. Umilul meu sfat ar fi sa renunti la carasi pana cand le vei putea oferi conditii decente. Doneaza/vinde/schimba carasii pe orice altceva. In bazinul tau poti incerca sa cresti pesti de talie mica (de exemplu neoni) sau creveti. Fa-ti rost de un filtru decent, un mini Resun e vreo 20 lei si e destul de ok pentru un acvariu de 30 litri si populat corect (nu cu carasi sau mai rau ciclide).
Treci pe la rubrica "Despre noi" si completeaza-ti locatia, in acest mod poate cineva apropiat de tine iti mai da un sfat/idee. Citeste "Ciclul azotului" si "Ghidul incepatorului". Iti vor lamuri multe necunoscute.
Din punct de vedere al costurilor eu zic ca se merita. Din punct de vedere al masei filtrante ... jos palaria. Daca nu te deranjeaza aspectul estetic eu zic ca se merita. Plus ca vorba cuiva daca doamne fereste crapa pompa o poti inlocui in cateva minute.
1. acvariul tau nu este ciclat.
2. "fundul acvariului" insemnand ce ? sticla ? substratul?
3. faptul ca spuma persista la suprafata apei denota o incarcatura organica mare. Imi miroase mie a suprapopulare ... Cati pesti si ce specii ai acolo ? Cati litri are bazinul ?
4. cum arata buretele cand l-ai spalat ? ce aspect aveau depunerile ?
Bine ai venit. Superb backgroundul din acvariul cu discusi.
O noua serie de pui isi cauta casa. Sunt cam 12-14 pui de guppy. Au aproape 10 zile ca varsta. Doritorii ma pot contacta pe messenger sau PM.
De cand am vazut ce se contureaza am inceput sa "salivez". Acu' deja incep sa intru la sevraj. Lasa ca imi cresc mie plantele la loc si ma apuc sa mesteresc la bazinul cel mic
Faptul ca este alergata de masculi nu are nici o legatura cu fatarea. Masculii o pot alerga fie ca este fertila fie ca nu.
Da, cred ca ai dreptate. In viteza fiind ma gandisem doar la privitul de sus in jos, insa ramane problema cand te uiti din lateral sau din fata ...
Ma amestec si eu in discutie ... nu da-ti cu pietre... e doar parerea unui profan. Daca intaritoarele ar sta in apa ? Lipite cu silicon transparent.
Labeo bicolor ramane intradevar mai mic insa sunt pesti cam tacaniti. Pot fi foarte cuminti in acvariu, destul de timizi si speriosi insa uneori ii mai apuca vrednicia si isi manifesta instictele teritoriale, moment in care guppy vor fi primele victime. Insa nu uita un lucru: nici unul dintre "rechinii" enumerati aici nu este de fapt rechin . Inca ceva: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page .De acolo iti poti face o idee vis-a-vis de necesitatile pestilor in ceea ce priveste volumul acvariului.
Depinde de ce anume vrei acolo. Viviparii sunt un termen prea general. O femela de xipho este mult mai mare decat una de guppy. Sanitarii ce specie sa fie ? Unele specii de Corydoras sunt mai mici, Hoplo se fac mari (de fapt foarte mari). Shark ? Ce rechin ? Pangasius ? Bala Shark ? Red Tailed Shark ? Pangasius in nici un caz. Da niste raspunsuri si iti putem da idei.
Just4M3 wrote:Daca imi zici si cu ce sa dau "gaurelele" alea astfel incat sa nu pun in pericol "integritatea" intregului bazin ....

In principiu exista freze speciale pentru sticla... dar mai bine nu incerca daca nu ai ma facut asa ceva. Faptul ca bazinul este plin cu apa va accentua vibratiile si la cea mai mica greseala risti sa aduni aquascape-ul de pe jos.
Eu ma gandeam la niste tije de plastic pe care sa le indoi/modelezi folosind caldura unui uscator de par sau flacara de la aragaz. Forma la care ma gandeam eu ar fi ceva de genul schitat de mine in imagine. In partea de jos ai putea sa le ingropi in substrat si eventual sa le proptesti cu ceva.
Last minute ideea .Ca material poti folosi "capacele de la baghetele numite CanalCablu. Incalzesti si indoi pur si simplu pe marginea mesei sau pe o scandura.
ozy wrote:Este posibil asa ceva (incalzitorul are 25w) cred ca e o intrebare stupida!!

Daca lamele termostatului nu mai isi faceau treaba este foarte posbil sa se intample asa ceva. Zilele trecute o cunostinta imi povestea cu amaraciune ca incalzitorul menit sa la faca traiul bun puilor de molly i-a transformat in bors...
Bine ai venit Florin. Nu ma pot abtine sa nu remarc ce "namila" de verdeta se odihneste la tine in acvariu. Ape limpezi si pesti sanatosi.
Nu pot sa tac ... roca aia nu mergea mai bine inghesuita intr-un colt si o planta pusa deasupra ? Sau un pic un pic de moss prins pe ea .....
degea wrote:Si daca ar fi calcaroasa......dauneaza??

O piatra calcaroasa se va dizolva foarte foarte incet in apa. In acest fel duritatea apei va creste. Din pacate multe specii de plante nu accepta apa dura. La fel si anumite specii de pesti.
Hoplo se face destul de mare pentru acvariul tau. Betta nu ne-ai spus daca este mascul sau femela. Masculii de Betta pot fi destul de agresivi cu alte specii. Scalarii sunt pesti cu comportament teritorial, sexul este destul de greu de stabilit, perechile se aleg nu ii alegi tu, iar daca nimeresti doi masculi mai certareti se va lasa cu "scantei". As putea sa mai adaug ca orice pui de vivipari (molly sau xipho) va constitui hrana pentru ei.
Cred ca il transformam in jurnal.... Astazi la a doua zi de la o tentativa de amenajare a bazinului toata lumea este fericita. Eu ca nu mai aud pestii alergand prin bazin, ei/ele pentru ca nu mai imi vad moaca. Acum mai in gluma mai serios .... pestiucii astia nu mananca ? Sau nu mananca in fata mea doar ca sa nu ii vad ? . Schimbarile au fost in primul rand de bazin, ne-am gospodarit cu ce am gasit in casa, am facut o gramajoara de pietroaie, pus ceva nisip sa nu vada "copii" sticla . Am lasat special acvariul intr-un loc unde nu bate lumina in mod direct, iar lumina la bazin nu le-am aprins (ultima data cand am facut asta am crezut ca vor face infarct).
Acum cand scriu unul dintre ei (cred ca este mascul) a iesit la inspectie prin bazin iar un pomaceea si-a luat leapsa pentru ca indraznea sa intre in grota. Poze ... nu prea am reusit sa fac ... in afara de aceste doua tentative.
Eu sunt ferm convins ca avem colegi destepti, insa din cand in cand mai apare cate un "copil" care dupa aia ne va injura pe toti .Iertare catalin_x si ozy dar nu am vrut sa va jignesc. NU asta era intentia mea.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: