[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Fara penseta poti sa plantezi folosind cea mai la indemana unealta:degetul . Faci o gaura in substrat si infingi plantuta acolo. Chiar daca va iesi un pic din substratul fertil in apa nu e chiar asa mare nenorocire. Se va limpezi dupa ceva timp.
Inca ceva: curata bine radacinile de vata cu care sunt tinute in pot-ul cu care sunt vandute.
Salutare. Eu voi fi omu' rau de data asta. Grija mare sa nu incepi cu stangul: nu te grabi sa aduci pestii. Acvariul acela trebuie ciclat. Ne poti da mai multe detalii ? Filtru, lumina ...etc
Ape limpezi sa ai
Cunoastem senzatia , eu astept sa se intareasca gelatina din bomba.
Aquabasis nu se spala.Il intinzi pe fundul acvariului si il acoperi cu nisip/pietris de granulatie corespunzatoare. Din pacate nisipul tau ... nu prea corespunde la granulatie. Oricum, peste Aquabasis nu trebuie sa pui nisip de granulatie mare pentru ca altfel argila din compozitie va iesi in masa apei si o sa ai o adevarata mocirla.
Din curiozitate cat a fost sacul de nisip ? Ce culoare este ?
Sarna' de completare pomi. Sper sa fie de folos celor care cauta informatii de baza.
Denumire stiintifica:Herotilapia multispinosa
Denumire populara: Rainbow Cichlid, Ciclida curcubeu
Familia: Cichlidae
Dimensiune in acvariu: (min-max): 11 - 12 cm
Varsta maxima:8 ani
pH : 7 - 8
Duritate (dGH): 10 - 20 °N
Temperatura recomandata: 22 - 29 °C
Compatibilitate cu alte ciclide: pasnic
Compatibilitate cu alte specii: pasnic
Spatiul/Zona preferata: partea inferioara a coloanei de apa
Origine: America Centrala

Generalitati
Herotilapia multispinosa, este una dintre ciclidele foarte rezistente si putin pretentioase provenite din America Centrala. Este una dintre cele mai mici ciclide sud americane. Caracteristic speciei sale sunt dintii tricuspizi, o adaptare ce le permite sa consume cu usurinta inclusiv algele filamentoase. Coloratia este galben aurie cu o serie de benzi de culoare neagra ce se intinde pe traiectul liniei laterale. Ochii sunt de culoare portocalie sau argintie. In functie de conditiile de mediu coloratia se schimba foarte repede (ordinul minutelor). Astfel in lipsa luminii, spre exemplu in timpul noptii, zona abdominala devine gri-neagra. In conditii de stress coloratia este foarte redusa, aproape lipsind de pe corp, singurele care raman colorate sunt coada si inotatoarele.
Dimorfism sexual: Desi foarte greu de diferentiat la prima vedere, masculii prezinta o coloratie mai pronuntata precum si inoatatoarele dorsale si anale mai lungi si un pic ascutite.De asemeni cresc mai mari decat femelele.
Habitat
Herotilapia multispinosa este intalnita in lacuri, iazuri, bazine coloectoare. Prefera zonele care ii pot oferi ascunzisuri gen trunchiuri de copaci, creng, frunzis cazut in apa.
Ingrijire
Nu are cerinte speciale. Mentinerea unei temperature relativ constante in bazin, schimburile regulate de apa si amenajarea unui bazin care sa ii poata oferi refugiile necesare sunt principalele cerinte. Nu sunt agresive, mai degraba sunt foarte sperioase. Nu este recomandat sa fie tinute in bazine cu specii agresive, chiar daca sunt de aceiasi talie. Desi se formeaza perechi « pe viata » si fiecare cuplu isi alege o anumita portiune din bazin, totusi se manifesta si anumite comportamente de card. Astfel posibila aparitie a unei amenintari ii face sa se grupeze toti in acelasi loc din bazin, de obicei intre/sub pietre, exemplarele de talie mica si puii sunt lasati sa se ascunda in spatele celor de dimensiuni mari. De asemeni puii nu sunt aparati doar de catre parinti ci si de alti membri ai «cardului »
Hranire
In habitatul natural alimentatia include atat masa vegetala cat si larve, insecte. In acvariu accepta cu placere hrana de origine vegetala (fulgi), stick-urile preparate special pentru ciclide, larve rosii. Din cand in cand pot fi rasfatate cu cate o bucatica dintr-o frunza de salata.
Reproducere
Dupa cum am mentionat anterior dimorfismul sexual nu este foarte pronuntat. Astfel ca uneori masculul poate fi deosebit cu acuratete in momentul depunerii. Reproducatorii este bine sa fie hraniti in prealabil cu hrana de calitate. Pot folosi ca suport pentru depunere ghivece ceramice sau pietre. Ghivecele au avantajul ca pot fi folosite si ca ascunzatoare pentru pui. Inainte de depunerea propriuzisa perechea va curata locul ales. Tot in acest moment comportamentul este oarecum modificat, masculul neacceptand absolut nici un intrus in preajma (nici macar melcii). Cu toate acestea reactiile sunt de cele mai multe ori menite doar sa intimideze si nu neaparat sa raneasca. Perechile depun in jur de 300 de oua de culoare alb-roz. Incubatia dureaza aproximativ trei zile, timp in care ambii parinti au grija de ponta, pazind si aerand icrele. Larvele proaspat eclozate sunt mutate in alt loc ales de parinti. Desi adultii sunt speriosi si fug puietul proaspat eclozat nu isi urmeaza parintii ci raman toti grupati, eventual se ascund. Imediat dupa ce factorul de stress a incetat sau la aparitia unui intrus parintii reapar pentru a isi proteja ponta.
Salut. Istoria ca istoria dar acu' ce ai ?
Nu e frumos sa te bagi peste topicul altei persoane. Treci si tu pe la rubrica Despre noi, prezinta-te apoi te asteptam cu intrebarile tale pentru care bineinteles esti asteptat sa deschizi un topic dedicat la sectiunea corespunzatoare. Bafta si ape limpezi
Referitor la inaltimea acvariului: incearca si analizeaza unde va sta acvariul (la ce inaltime) sa nu iti fie dupa aceea incomod cand umbli in el. In alta ordine de idei, pe masura ce acvariul este mai inalt coloana de apa va exercita o presiune din ce in ce mai mare asupra sticlei. Referitor la grosimea sticlei eu as merge pe ideea de sticla de 12 mm cu intarituri ca la carte. Si as pune si fund dublu asta ca sa dorm linistit. Dar nu sunt expert asa ca ... mai asteptam pareri de la "batrani".
Ochiul meu zice ca sunt calcarosi. Dar nu sunt geolog din pacate. Fa un test cu otet pe unul din ei. Mie imi seamana teribil de tare cu cel de la ciclidele mele
@H3ineken urmareste si rubricile de Vanzari/Donatii ale forumului. Poate gasesti ceva.
@MariusBistriteanul nu pot sa imi categorisesc preferatii cu titluri gen "stapanul castravetelui" sau "linge blide" asa ca am gasit ceva mai coolt
Ancistrusii nu sunt agresivi, cel putin cand sunt mici. De mancat alti pesti nu ii mananca decat daca sunt morti. Mai degraba as zice ca in perioada cand sunt mici temperamentul lor oscileaza intre sperios si "miserupist" in sensul ca ii ridici cu tot cu piatra de pe care rontaie algele si nu se deranjeaza sa fuga.
Hai sa incepem usor.
1.Pestii aceia daca mor mai mult ca sigur vor fi rontaiti de alti pesti (de exemplu de catre ancistrusi).
2. Populatia ta de pesti este cam ciorbita. Fiecare specie are anumite cerinte, incearca si vezi care sunt acelea.
3.Betta nu are ce cauta acolo. Masculii de beta sunt pesti destul de violenti. Vei avea pesti cu cozi si inotatoare ciupite, batuti, morti de pe urma ranilor infectate.
4.Corydoras si neonii sunt pesti de card, nu se simt bine daca nu au cu cine sa se asocieze.
5. Xipho se fac destul de mari pentru acvariul tau, asta daca nu cumva deja sunt cei mai mari pesti din poze (sunt cam neclare sa imi dau seama)
Treci pe la rubrica "Despre noi" si prezintate, trece-ti locatia in My Profile. Citeste ghidurile de pe forum in special:
Ghidul incepatorului: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
Ciclul azotului: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page


Da, depinde mult si de temperatura. Am patit asta vara cand doua zile nu am fost acasa iar cooler-ele de pe capac nu au functionat. Au aparut puii cu vreo 4-5 zile mai devreme decat aveam eu scris in caiet
Bine ai venit viitor "tatic". Cred ca acolo cineva are o burtica bine dezvoltata si nu cred ca este de la mancare
Daca spirulina aceea de care vorbesti este de provenienta "industriala", materie prima pentru produse farmaceutice mai bine nu incerca. Nu ai de unde sa stii ce se gaseste exact in "praful" de care vorbesti.
Trece locatia in My Profile. Peste doua saptamani nu va mai sti nimeni de unde esti. Substrat poti gasi la orice magazin cu produse de acvaristica sau iti poti comanda online. In principiu exista substrat fertil (contine elemente necesare dezvoltarii plantelor) si substrat "steril" de exemplu nisipul. Iti recomand sa citesti articolele de la Coltul incepatorului. Acorda atentie articolului referitor la Ciclul Azotului (iti va lamuri destule aspecte vis a vis de intrebarile tale referitoare la ciclare). Ar fi ideal sa incerci sa conturezi primele idei referitoare la volumul acvariului (in functie de spatiu/buget) si astfel putem avea un punct de plecare in discutia noastra.
P.S. Renunta la prescurtarile folosite pe messenger
Redimensioneaza pozele cumva sau daca nu poti tu macar un admin, sunt enorm de mari
Sau mesteresti ceva repede cu o pompa de aer,powerhead de la orice filtru mai vechi ori dai fuga la un petshop non stop.
@lupmic sa nu ma intelegi gresit, nu sunt neaparat adeptul acestei idei de a include filtrul in acvariu. Idealul meu ar fi un sump dar din considerente de spatiu nu se poate.
Probabil ca urmatoarea victima va fi guppy. Daca deja isi "arata coltii" m-as mira sa il poti tine in acvariul comunitar. Cat priveste faptul ca a atacat femela mai mult ca sigur "domnul" avea chef sa arate cine e barbatul acolo si eventual sa se apuce de mostenitori. Insa se pare ca nu au fost pe aceiasi lungime de unda.
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com