[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un inceput de acvariu  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Salutare tuturor, sper sa fiți blânzi cu mine si sa nu dati cu pietre (daca tot dați sa fie ceva frumos de pus in acvariu ) Nu am dispus de o suma mare de bani pentru o investiție prea mare dar nici nu cred ca era cazul. Sa vedem ca pot avea grija de el si sa invat sa am grija de el si ca toți ceilalți am sa fac un upgrade.
Am inceput cu acvariu de 80 L 80x40x30, filtru intern TetraTec 600L pentru 100Litri, pompa TetraTec APS, lumina 1xPhilips TL-D 18W 54-763, niste pietris(4-8mm).
Acum ma documentez ce fel de fertilizatori sa cumpar sa imi pot adauga si plantele. Sunt in stadiu de ciclare.
Daca îmi puteți da un nume de firma-fertilizator sa nu mai caut de nebun prin forumul vas rămâne recunoscător.

image

image

image

image
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

Bine ai venit! S-o luam cu inceputul:
-de cat timp este la ciclat?
-am vazut ca vrei plante, --> pietrisul e cam mare
-daca nu e pus de mult timp la ciclat poti cumpara un substrat de la JBL(este o varianta mai ieftina si destul de buna)
-ce pesti vrei in bazin?
-tubul ala trebuie schimbat
-ar fi bine sa mai citesti si pe forum una alta
-cum ti-a zis si @Lofty nu este buton "edit" da e altul mai bun, ii zice "search"
Ne mai auzim !!!
[Email] [Yahoo!]
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Mersi
-de 2 zile
-este al 2-lea rand de pietris care il iau (altul nu mai cumpar, prefer sa nu mai pun plante momentan daca e sa-l schimb)
-idem
-inca nu stiu ce pesti vreau, am 3 sapt sa ma decid
-daca nu pun plante presupun ca nu are rost sa mai schimb tubul
-de cateva zile tot citesc posturi
-si treaba cu "search"........sunt plictist de raspunsul asta. Te-ai pus si tu in postura unui noob cum sunt eu? Nici nu stiu ce sa caut in primul rand si in al doilea rand am citit asa multe lucruri de fertilizare incat nu am inteles nimic, e normal sa nu inteleg nimic, (este cum ia-s spune lu tata sa-si ia mai multi rami sa puna in calculator sa mearga bine, realizezi ca nu intelege ce spun, asa si eu de fertilizare, ce era asa greu sa spui ia de la firma X bidonul Y)
Si treaba cu "edit" mi se pare chiar aiurea ca nu exista.
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

In primul rand si eu sunt incepator, in al doilea rand intotdeauna cred ca e bine sa mai asculti si o a 2-a opinie(d-aia am zis de butonul fermecat) ca poate prima nu e la obiect sau e o prostie. Iar nume de fertilizant nu stiu la ce iti mai trebuie daca nu pui plante Tubul este recomandat sa fie schimbat deoarece favorizeaza aparitia algelor, mai ales daca nu ai plante.
[Email] [Yahoo!]
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Eu vreau plante, dar daca asta necesita schimbarea nisipului (pietrisului) nu ma mai intereseaza , si cu tubul am sa caut sa vad exact ce-mi trebuie si-l schimb.
LUPmic
Senior member

Joined: 26/05/2008 09:28:07
Messages: 1181
Location: Bucuresti, Berceni
IP:
Offline

Ca plante ce nu au treaba cu pietris, substrat etc. poti pune Anubias (prins pe o buturuga sau piatra) sau ceva de suprafata.
[Email] [Yahoo!]
olinno
Member

Joined: 28/04/2009 14:09:45
Messages: 170
Location: Arad
IP:
Offline

salut si bun venit!

am inteles ca nu mai vrei plante, atunci nu mai ai nevoie nici de fertilizanti. prima mea impresie cand am vazut poza cu bazinul tau era: bazin pentru ciclide. poate gresesc dar hardscapeul seamana cu bazinele de ciclide ce am vazut la alti colegi de forum. incearca sa te axezi pe ciclide, si atunci nu prea o sa ai probleme cu plante,fertilizare,tub pentru plante si multe altele care necesita plantele.
[Email] [Yahoo!]
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Sarumana olinno chiar mi-ai fost de mare ajutor, uite ca am rezolvat o problema, pana acum nu stiam ce si cum sa fac, ce pesti sa bag, daca bag sau nu plante, dar am cautat ciclide si-mi plac mult, asa nu am sa mai chinui cu plate si am sa cumpar numai ciclide, si am sa mai caut niste pietre frumoase.
Raman dator cu o bere
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Si inca ceva pentru ciclide Philips TL-D 18W 54-763 ramane sau sa pun altul???
olinno
Member

Joined: 28/04/2009 14:09:45
Messages: 170
Location: Arad
IP:
Offline

nu face nimic sincer eu nu ma pricep la ciclide, asa ca rog alti forumisti sa te ajute, eu ti-am dat numai o idee. intre timp poti sa te uiti aici sa vezi cateva exemplare, si eventual sa citesti despre ingrijirea lor, compatibilitati etc.
[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

nici acvariul nici pietrisul nu merg cu ciclide...acvariul mic si pietris prea mare. ciclidele vor nisip pentru ca l-e place sa-l ia in gura si sa-l mute de colo-colo, iar cum am spus acvariul este cam mic. spun "cam" mic si nu foarte mic pt. ca sunt si citeva specii de ciclide care nu cresc foarte mari, deci se poate..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
narcis.b
Membru de baza
[Avatar]

Joined: 22/05/2009 09:43:00
Messages: 447
Location: Constanta
IP:
Offline

Tubul de neon trebuie oricum schimbat,e cel mai prost tub posibil,si te va umple de alge...
[Email]
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Am pus Philips 840, este bun?
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Intr-un acvariu cu ciclide mai pot pune sanitari si melci??
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Asa arata acum noul meu acvariu. Stiu ca piatra este cam mare, aia o am aia o folosesc si mie imi place. Am substrat JBL....am 24 neoni, 4 sanitari, vreo 30 guppy.
Nu le am cu Aquascaping-ul asa ca l-am aranjat cum ma dus capul.
[Thumb - tank-2.jpg]

alexacv
Member
[Avatar]

Joined: 19/08/2010 10:45:23
Messages: 274
Location: Bucuresti - Brancoveanu
IP:
Offline

Din 30 de gupy se vad doar 2 in imagine? sau sunt eu chior
HumanFace
Senior member
[Avatar]

Joined: 28/03/2010 21:15:04
Messages: 961
Location: Cluj-Napoca
IP:
Offline

Salut! Cam multi guppy! Renunta la vreo 15 macar.
In rest imi place.Piatra aia sigur nu e calcaroasa?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/13235.page Amazon
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20174.page Nano plantat
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/16583.page Nanoreef
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Piatra e luata din mare, nu am testato dar nu ca e calcaroasa. Guppy nu se vad ca sunt fff mici, pui, debea ia fatat masa sunt 3 mari restul 1cm, sa mai creasca si o sa-i donez.
djphazer
Senior member
[Avatar]

Joined: 17/09/2010 03:03:20
Messages: 719
Location: Constanta
IP:
Offline

Piatra daca ai luat-o din mare, mai mult ca sigur e calcaroasa .

.
[Email] [Yahoo!]
degea
Junior member
[Avatar]

Joined: 15/06/2009 07:56:29
Messages: 43
Location: Bucuresti-Pantelimon
IP:
Offline

Si daca ar fi calcaroasa......dauneaza??
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com