Cel mai mare Acei al meu se comporta ciudat de cateva saptamani.
Mai tot timpul, pluteste sub linia apei, uneori in bataia filtrului. Singurele momente cand nu face asta sunt cand le dau mancare si cand mai alearga masculii mai tineri. Parca ochii ii sunt putin incetosati si culoarea albastra nu mai este asa intensa, iar din cand in cand are niste miscari bruste ale corpului, de parca ar avea mancarimi.
Parametrii apei sunt ok, doar temperatura este cam ridicata, pe la 31 grade, iar ceilalti pesti sunt in regula.
Am tot cautat prin bolile pestilor, dar nu am gasit ceva sa semene cu cazul meu, asa ca orice ajutor este binevenit.
Eu zic ca te-ai grabit. Si prima oara, cand ai decis intr-o zi sa treci de la Malawi la Tanganyika, acum iar prea brusc ai zis GATA. Eu cred ca, daca mai aveai rabdare cateva luni si te linisteai, sigur te prindea mirajul africanilor si te bucurai de pestii tai.
Eu cred ca nu da roade pentru mult timp, ci doar cateva ore la inceput, pana se obisnuieste pestele cu oglinda. Africanii sunt destul de inteligenti si se vor plictisi repede de reflexia propie.