[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: pomi
Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi

O sa urmeze partea cand o sa tot descoperi puiuti, iesind viteji de sub pietre. Atunci sa vezi caterinca
Ce pot asa zic e ca, imi pare nespus de rau ca pleci din tara si ca desfiintezi acest proiect minunat, dar pe de alta parte sunt bucuros ca am urmarit proiectul din prima zi.

Imi aduc aminte cu placere de zilele in care ne-am adunat sa vedem pestanii LIVE si i-am bagat in sesiuni de pozat, alaturi de Boby si Pesticu.

Cum ti-am zis si pe mess, astept deschiderea unui nou jurnal, din Italia, cu un bazin mai mare, mai tare si pesti cel putin la fel de deosebiti.

A rivederci!
Hai ca incepe sa-ti placa sa te joci cu DSLRu'

Sunt 3 chestii mari si late cu care trebuie sa te deprinzi: diafragma(vestitul "f"), timpul de expunere si ISO, atat. Ce mai ramane ca sa iti iasa o poza belea este rabdarea si norocul.
Inceputul promite, chiar arata natural. O sa conteze foarte mult la partea estetica, cum aranjezi crengile care plutesc acum.
M-am umplut de "nepoti" in acvariu. Maine-poimanine ii astept sa isi ia zborul prin acvariu, sub protectia mamei lor.

image
Evident, m-am umplut de alge iar, asa ca acum 2 saptamani am decis sa regandesc ideea acestui mic acvariu. Am scos subtratul fertil, am renuntat la bomba cu Co2 si fertilizare in masa apei. Am pastrat Anubiasul, caci a rezistat si am adaugat o mana de Flame Moss si niste creveti RCS, iar in zona din fata nu am mai pus nisip, ca sa se reflecte pietrele si mossul in geam, dand impresia unui lac.

Inca nu este pregatit pentru a fi prezentat, caci mossul mai trebuie sa creasca si sa il imprastii prin multe locuri in acvariu, dar cum domnu' bobesku a insistat, am decis sa fac azi 2-3 poze.

vedere de sus in jos:

image

2 creveti:

image

vedere de jos in sus:

image

Neaparat trebuie sa schimb fundalul negru cu unul bleu-deschis sau galben-portocaliu. Care ar fi mai potrivit ?
Ce mai fac gigantii Caeruleus si Mpanga, caci nu am mai vazut pe nicaieri sa ajunga la asa dimensiuni ?

E pe undeva vreun secret ?
Domnu' Orio, nu ne mai prezinti noutati, nimic sau esti prea ocupat cu sarea ?
+1 la RESPECT si din partea mea Sper sa ne mai vedem pana pleaca.

As avea un pont pentru aparitia extra-rapida a algelor. Nu am incercat pana acum, doar ce mi-a venit ideeaadineaori...

Ce-ar fi daca ai curata pietrele din acvariul mic, in asta mare, astfel incat sa se imprastie prin masa apei si eventual sa se fixeze toti sporii aia pe pietre ? Cred ca ar fi mult mai rapid, decat sa astepti sa se formeze de la lumina.

Am baut o inainte sa-mi vina ideea asta, dar cred ca e plauzibila
Ptiu, incepe sa prinda viata acvariul Ce de pesti domle' ce de pesti..... Foarte natural si frumos!

Vad ca tanarul Caeruleus s-a ingalbenit si pare mai increzator in sine. De remarcat este si Elongatusul, care arata super ok. (dungi complete, coada galbena, puncte caudale, muschi )

Ursuletul a iesit intr-o pozitie foarte misto in poza, dar parca are conturul prea pronuntat si e un pic nefocalizat, deci mai trebuia insistat la post-procesare.

Astept cu nerabdare primele semne de alge si primul filmulet.
Rezultatul luptei este incert, dupa cum se vede. Nu vad sa-si fi luat bataita vreunul dintre pesti, mai ales Hongi MEU

Iodotropheus mi se pare mai mult defensiv, iar cel care ataca mai mult este Hongi, desi este mai mic.

Oricum, astea sunt mici certuri de inceput, ca de fiecare data cand sunt introdusi pesti noi in bazin, iar pe masura ce se stabilesc ierarhiile, se vor calma incet-incet.
Azi am primit cadou de la Boby 4 puiuti de Iodotropeus de vreo 3 cm.

Eh, nazdravanii astia deja ridica pretentii la categoria "musca" si se incaiera cu puii mei de Hongi SRT.

Cre' ca Boby m-a fentat si mi-a dat ca ii bateau lui pestii din acvariu

Glumesc, desigur. Se pare ca voi avea parte de spectacole cu micutii astia.
EU tocmai ce am vazut LIVE bazinul si e foarte ok, iar pestii inca testeaza noul teren, de aia nu prea apar in poze

PS. Pestanii sunt deja "la apa" si isi cauta locul in ierarhia puietului. Multam inca o data Boby.
Paul, sunt de acord cu tine in prinvinta ca la noi nu prea gasesti aafricani de calitate dar, petele mai inchise la culoare, apar si dispar aleatoriu, depinde de starea pestelui si se accentueaza o data cu varsta, asa cum bine a confirmat si Calin. In cazul mascului meu, petele sunt prezente cam de cand avea 10 cm. Am un filmulet cu el de cand era mai tanar, o sa il caut diseara sa il postez. Pana si in cataloage, masculii maturi au urme de pete si au galbenul mai inchis decat cei tineri.

Sunt mai multe criterii dupa care se vede calitatea unui mascul Caeruleus Lion's Cove si anume:

colorit galben si pe abdomen
negrul prezent pe toate inotatorele
forma si proportiile echilibrate ale corpului

In paralel, unii crescatori americani, afirma ca masculii comlet galbeni, fara gusa albastra cica ar fi corcituri, la cei salbatici, cica toti au gusa albastra la maturitate.
Multam!

Am folosit DSLR-ul lui pesticu, un Nikon D300S, cu obiectivul standard.
Imi place tare mult acvariul tau. Arata natural, nu e supra-populat si aranjamentul eye-candy. Iar tetrazonii aia imi aduc aminte de vremea cand tineam si eu un banc de nazdravani dintr-astia si erau foarte hazlii.

Cel mai mult ma amuzau cand le aruncam un cub de mancare congelata si se agitau ca un grup de Piranha, in jurul lui.
Las' ca te tin minte

Lasand gluma l o parte, imi pare rau ca nu ai putut ajunge, dar vorba ta, timp mai e ;)

Si acum, restul pozelor:

Vedeta serii a fost clar masculul de Caeruleus, care acum are putin peste 2 ani, avand in jur de 12 cm. Inca e tanar

image

image

image

image

Acesta este unul din masculii de Hongi SRT, dar o selectie de SRT care nu face corpul albastru, ci rosiatic. Este foarte mic, in jur de 3-4 cm, dar promite mult si tare sunt curios cum o sa arate pe la 10-12 cm.

image

Mai jos am o poza cu partea din dreapta a acvariului, preferata mea si a pestilor si ultima, o poza de ansamblu.

image

image
In urma minunatei vizite a domnilor pesticu si bobesku, pe parcursul careia s-au discutat teme acvaristice de mare magnitudine , asezonate cu o berica, doua, trei, printre care s-a infiltrat si ceva fum de tigara, a avut loc si o sedinta de pozat.

Momentan, imi permit sa urc doar una dintre ele, cea favorita, restul maine-poimaine.

image
Neaparat prima filmare cu pestii in acvariu, trebuie sa contina si ceva tuning la bustu' gol

Apropo, vad o "luminita" pe muchia de jos a acvariului, cam in dreptul cutiei de la incalzitorul extern. E gol de silicon sau e de la aparul foto ?
image

Forum Index » Profile for pomi » Messages posted by pomi
Go to: