[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acei bolnav!!!  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Cel mai mare Acei al meu se comporta ciudat de cateva saptamani.

Mai tot timpul, pluteste sub linia apei, uneori in bataia filtrului. Singurele momente cand nu face asta sunt cand le dau mancare si cand mai alearga masculii mai tineri. Parca ochii ii sunt putin incetosati si culoarea albastra nu mai este asa intensa, iar din cand in cand are niste miscari bruste ale corpului, de parca ar avea mancarimi.

Parametrii apei sunt ok, doar temperatura este cam ridicata, pe la 31 grade, iar ceilalti pesti sunt in regula.

Am tot cautat prin bolile pestilor, dar nu am gasit ceva sa semene cu cazul meu, asa ca orice ajutor este binevenit.

Biotop Malawi || Biotop Amazon
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Ieri cand mi-ai scris pe mess daca sunt, ti-am raspuns ca is si sa-mi spui despre ce e vorba....realizez acu ca nu ti-o mai intrat mesajul si de aia nu ai continuat discutia.
Caldura e de vina. Asa se comporta si aceii mei cei mai mari. Restu nu au nimic, sunt vioi. Dar daca fac un schimb de apa mai rece si coboara temperatura cu 1-2 grade isi revin si aia marii. Pune ventilatoare la bazin, chiller sau orice alta masura. La 31 grade chiar si malawi sufera.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Aseara nu mi-a venit niciun reply pe mess, iar cand am stins calculatorul, apareai offline, deci credeam ca nu ti-a aparut mesajul de la mine.

Ar fi super daca doar asta ar fi cauza, ca ma apuc de mesterit la un sistem de ventilatie.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai bre, ce naiba! Te-a facut pe matale 2 ventilatoare de PC legate in paralel la un amarat de incarcator vechi de telefon mobil?
Se pot face si sisteme mai profi, dar asta a fost solutia pe care am adaptat-o eu anul trecut. Acum temperatura apei la mine in `Mbuna Realm` sta bine, pe la 27-28, deci nu ma plang, inca.

Si revenind, eu zic sa bagi repede ca pe termen lung se streseaza animalul si ii scade imunitatea.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Tot nu-mi dau seama ce are, asa ca am facut un filmulet, poate isi da cineva ce are.

pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate, pestanul a murit azi, deci se poate inchide.

Cred ca e primul peste dupa care imi pare nespus de rau.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Sincere pareri de rau! Era un peste extraordinar. Dar, vin ceilalti din urma si-l mostenesc.

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Mersi domnu' Boby. M-am trezit tarziu cu tratamentul, poate il salvam.

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Sau poate lungeai drama si finalul era acelasi! Asa a fost sa fie!
Daca pestii ar avea gura sa ne spuna ce-i doare... ce bine ar fi.

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: