Cel mai mare Acei al meu se comporta ciudat de cateva saptamani.
Mai tot timpul, pluteste sub linia apei, uneori in bataia filtrului. Singurele momente cand nu face asta sunt cand le dau mancare si cand mai alearga masculii mai tineri. Parca ochii ii sunt putin incetosati si culoarea albastra nu mai este asa intensa, iar din cand in cand are niste miscari bruste ale corpului, de parca ar avea mancarimi.
Parametrii apei sunt ok, doar temperatura este cam ridicata, pe la 31 grade, iar ceilalti pesti sunt in regula.
Am tot cautat prin bolile pestilor, dar nu am gasit ceva sa semene cu cazul meu, asa ca orice ajutor este binevenit.
Ieri cand mi-ai scris pe mess daca sunt, ti-am raspuns ca is si sa-mi spui despre ce e vorba....realizez acu ca nu ti-o mai intrat mesajul si de aia nu ai continuat discutia.
Caldura e de vina. Asa se comporta si aceii mei cei mai mari. Restu nu au nimic, sunt vioi. Dar daca fac un schimb de apa mai rece si coboara temperatura cu 1-2 grade isi revin si aia marii. Pune ventilatoare la bazin, chiller sau orice alta masura. La 31 grade chiar si malawi sufera.
Hai bre, ce naiba! Te-a facut pe matale 2 ventilatoare de PC legate in paralel la un amarat de incarcator vechi de telefon mobil? Se pot face si sisteme mai profi, dar asta a fost solutia pe care am adaptat-o eu anul trecut. Acum temperatura apei la mine in `Mbuna Realm` sta bine, pe la 27-28, deci nu ma plang, inca.
Si revenind, eu zic sa bagi repede ca pe termen lung se streseaza animalul si ii scade imunitatea.