[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Rock lake.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Proiect in desfasurare.

Sa nu va asteptati la o finalizare rapida a acestui "tablou". Din pacate, nu am pretentii de mari sefi de trib in acvaristica, doar vreau sa mut ceva vietuitoare in alt acvariu si sper casa lor finala, totodata sa le creez ceva conditii mai umane specifice habitatului lor.

Pe scurt si voi reveni cu detalii mai multe plus ceva poze, stop cadru la evolutia lui, primul acvariu cu care am inceput debutul in acvaristica, home made, 60 x 30 x 38, sticla de 6 mm slefuita si cantuita pe toate laturile ( arata chiar exceptional ) fund dublu de 6 mm, unul interior incastrat intre pereti si cel exterior pe care se sprijina lateralele. Siliconul este negru, as fi vrut sa-l dau jos si sa trag o lipeala cu unul transparent dar, timpul, solutia pentru curata siliconul plus asteptarea uscarii lui ar fi amant proiectul catre niciodata. Acest acvariu are mai bine de 2 ani si jumatate de functionare si ieri am reusit sa-i "confectionez" prima zgaraietura. Fac cu nervii dar trece. Poate trece cu un optiwhite shallow. Dar vad eu ce si cum.

Inca nu este finalizat clar ce si cum va fi dar in principiu am idee ce as dori sa iasa din toata munca asta. Detalii ca lumina si filtrarea sunt absolut irelevante, cei care stiti si ma stiu sunt sigur ca nu voi da gres, rau mult de tot , oricum vor fi potrivite aquascape-ului acesta ce se vrea. Am diferite capace de 60x30 cu diferite scheme de iluminat, chiar si o lampa suspendata si in functie de cum se va cere pe parcurs se vor rezolva intr-un fel. Filtrare pot folosi de cele interne, suficiente ramase prin dulapuri chiar pana la un filtru extern Eheim 2215, nou noutz. Deci cum spuneam, irelevante aspecte, pentru mine cel putin. Peisajul va conta.

Restul detaliilor pe parcurs.

O mica poza, doar un peek la ce va urma.

image

LE. Pentru cei si mai curiosi cum va arata aveti mai jos un alt preview.

image

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
pomi
Senior member
[Avatar]

IP:

Interesant....

Ce pesti vrei sa bagi in el ?

Biotop Malawi || Biotop Amazon
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Vrei sa imiti fundul unui lac ? ar fi interesant si frumos cred , doar cu pietre de genul , rotunde , mai mari si mai mici , fara plante ,sau doar ceva anubiasi rataciti pe spate , nu ar fi dat mai bine cu un nisip mai crem , oleaca mai inchis la culoare, nu de alta dar asta asa deschis cica s-ar murdari repede si se vede urat.

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pe acolo e ideea. Nu am vrut sa fac bazin de show, doar sa pot tine niste pesti in conditii mai normale pentru ei. Nu am investit mult si nici nu vreau sa fac asa ceva. Doar sa iasa un bazin ok din mai multe puncte de vedere. Nici nu vreau sa ramana asa nisipul si pietrele - ci pline de alge cum se pot vedea in mod normal in natura. Bineinteles la o limita. O sa vedem pe parcurs cum se aseaza treburile. Momentan e in ciclare, forja maxima, la ultimul test a iesit amoniacul la 0,5 si nitritii peste 4. Oricum drumul e lung, ciclarea o fac batraneste. Pestii vor fi introdusi nu mai devreme de 1,5-2 luni respectiv cu hranire mica, schimburi dese sau mari de apa sa fie trecerea lina ca bacteriile formate in acel timp nu vor fi suficiente sa proceseze amoniacul produs de acei pesti la o hranire normala. O sa mai dau detalii la momentul potrivit.

[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Revenim.

Nisipul este unul cuartos, asa certifica producatorul, culoare alb pestrit cu dimensiunea de 0,5 - 1 mm, in grosime de 2-2,5 cm. Sub acesta se afla o bucata de polistiren extrudat de 5 mm grosime pentru a preintampina vreo coliziune nefericita intre bolovani si sticla acvariului. Bolovanii sunt de natura sedimentara usor calcarosi. Pietricele mici sunt doar pentru a pensula o trecere spre nisipul fin, dar daca ma loveste o inspiratie mai buna o sa le schimb cu altele mai mici si/sau mai colturoase.

Fara substrat fertilizant. Doar o usoara fertilizare micro / macro, poate si o bomba co2 dar mai mult pentru un efect placebo.

Plantele folosite sunt: Cryptocoryne Nevilli, Staurogine Repens si Eleocharis Parvula. Cam singurele care se pretau la mediul din acvariu si din cele avute prin casa, pe moment. Viitorul intotdeauna ne rezerva cate o surpriza.

Filtrarea va ramane acel Resun SP 1100, cartusul avand o mana de siporax ceea ce va fi suficient pentru cei cativa Endleri care vor popula acvariul.

Lumina este data de 4 tuburi de 18W Osram 865, poate un pic cam multa dar aici incerc sa obtin o pigmentare a pietrelor si substratului cat mai spre natural cu distinsele alge si sper din tot sufletul, nu am avut de loc pana acum dar nci sa nu ma loveasca o apa verde ca aia e chiar ultima alga care as dori sa o am in acvariu.

De data asta nu va mai stresez cu poze defocalizate ( ) sau doar cu detalii foarte putine. Plantarea a avut loc cu ceva timp in urma.

image

image

image

image

image

This message was edited 2 times. Last update was at 30/07/2011 15:50:44

[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Un singur cuvant imi vine in minte cand privesc setupul acesta ... : "neat"

Sunt curios dupa ceva vreme cand or sa inceapa sa apara algele cum va arata...

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
aco
Member

IP:

Nu-ti face griji referitor la apa verde, in caz de ceva cunosc eu pe unu care are sterilizator uv cu tub nou

This message was edited 1 time. Last update was at 30/07/2011 16:06:55

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mie-mi place aranjamentu' si-astept cu interes evolutia.
Despre alge nu stiu ce sa zic, n-ar fi nici primu' nici ultimu' acvariu despre care "teoria" spune c-ar trebui sa fie plin de alge da' practic se constata altceva .

Poze: smilie ... Poze cu plante
RedLace
Junior member

IP:

Salut,

Foarte frumoasa asezarea si plin de bun gust, daca vrei insa ceva pareri, ca sa nu le zic recomandari, eu ti-as putea zice:

- daca nu poti sa folosesti un filtru extern (din cauza de disponibilitate, costuri sau orice potential alte cauze) macar, atunci cand pozezi, scoate filtrul afara ... acvariul este prea mic si filtrul prea mare si nu da bine .... deci, ti-as sugera sa repeti ultima poza, imi place foarte mult, mai putin filtrul ;)
- pentru a maxima efectul, daca ai posibilitatea, macar sa bricolezi, sa pui un fundal 3D, "fura" din spatiul util dar iti da o impresie mai mare de naturalete si ai putea sa il folosesti si ca sa maschezi filtrul ...
- daca vrei sa controlezi putin dezvoltarea de alge si sa o limitezi la (eventual numai) pietre poti sa le scoti si sa le "prepari" tinandu-le o perioada (relativ mica fata de cat le vei tine in acvariu, intr-un bidon cu apa, pozitionat la geam, in bataia razelor de soare ...

Ma opresc, arata prea bine ca sa tot comentez, astept cu nerabdare sa vad cum evolueaza mai departe ;)

Cu stima,
Florin
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Legat de filtru asa este, am si precizat in primul post ca dispun si de un eheim 2215, poza a fost facuta in graba, rusine mie, dar o sa o refac odata cu aplicarea fundalului. O sa incerc alb, negru sau sablat, eventual unul fals gen cum sunt alea cu plante da cu altceva, piatra, lemne, combinatii. O sa vad pe parcurs. Eu am facut acvariul mai mult sa pun niste endleri dar a iesit cum a iesit. Daca se cere imi dau silinta si il bibilesc mai mult sa clateasca si oamenii ochiu. Nu?

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: