Vis a vis de continuare.......sari odata cu pozele alea ca tremura carnea pe noi de nerabdare.
Bun venit si bine ca ai venit, Ca la atata experientaaaaa
gio wrote:banda care se foloseste in constructii ( ghips carton ) la imbinari , de aia alba
Crede-ma, banda aia este din fibra de sticla, nu din plastic. Asta doar daca nu o fi vreun material nou de care sa nu stiu (am vandut materiale de constructii). Daca vrei sa folosesti ceva gen plasa, poti foarte bine sa te orientezi spre materialul din care sunt facuti sacii de cartofi. Aceea sigur este din plastic. Dar mai greu daca, nu imposibil, de folosit la buturuga. Materialele de genul acela merg foaste bine la pietre plate, chiar si la nuca de cocos, dar la buturuga m-as mira, datorita formelor neregulate.
Gio wrote:Poti sa prinzi moss-ul cu o bucata de banda care se foloseste in constructii ( ghips carton ) la imbinari , de aia alba , o pui peste , o prinzi si o lasi acolo , in timp moss-ul o sa acopere fasia alba.
Ar fi ok, cu o singura conditie, sa nu fie din fibra de sticla, sau alte materiale cu fibra dura. Am mai citit aici pe forum, postul unui coleg care se pare ca avut probleme cu pesticii din cauza unei astfel de benzi.
Pentru identificare cu precizie a bolii vezi link-ul asta Daca intr-adevar este gris, ia JBL Punktol (asa cum zic oamenii pe site) sau echivalent de la alte firme. Punktol contine verde malachit (substanta bazata pe cupru, sau ceva de genul), ca si alte produse. Vei respecta intocmai dozarea, si vei avea grija la nevertebrate. Melcii si crevetii sunt afectati de substanta si nu-i rezista. De asemenea, diferite specii de "sanitari", Ancistrusii, Coridorasii ar putea fi afectati, dar nu stiu in ce masura. Ridici si temperatura, dar nu brusc, 1 grad pe zi.
M-am confruntat cu aceeasi problema, dar intr-o saptamana am scapat. In perioada cu temperatura ridicata ai grija ca aerarea sa fie buna si opresti aditia de co2, astfel incat, chiar si intr-o apa mai calda, pesticii sa aibe oxigenul necesar. S-ar putea ca unele plante sa regreseze, din cauza temperaturii ridicate, dar asta se rezolva dupa.
Bafta si pestici sanatosi
Il prinzi pur si simplu cu guta. Fara sa strangi foarte tare, vei folosi cea mai subtire guata pe care o ai. La mine asa a ramas, nu mi-am facut nici un fel de probleme daca va ramane guta. Nu mi-am mai batut capul cu ea. Pui firicele de Moss astfel in cat sa acoperi o suprafata cat mai mare, apoi infasori firul de guta. Eu asa am facut, si cu o buturuga, si cu o juma de nuca de cocos.
In privinta Cladophorei, nu stiu ce sa-ti spun. Din ce stiam, parca se divide pur si simplu prin rupere, desfacere, tragere, sau cum vrei sa-i spui. Dupa care modeland-o intre palme, ii dai forma rotunda. Si eu am fost mirat de simplitatea procedeului. Daca nu este foarte mare, o faci bila direct, fara s-o mai "multiplici"
In hornbach gasesti doar Phillips Aquarelle. Pentru Osram Fluora,865,etc. poti cauta la oamenii astia: Marbo Media
Telefon: 0212530818
0212530819
Fax: 0212530820
Adresa: Str.Popa Lazar, nr. 5-25, Bucuresti
Email: office@marbo-media.ro Vezi ca parca au si site, si sunt si relativ aproape de tine. Io de la ei am luat.
Si lucrurile se vor agrava cu timpul. Sunt stresate, se vor imbolnavi. Sfat: scapa de ele (de amandoua), ia-ti un mascul "cumsecade" si pune-te pe citit. Abia cand vei sti cu exactitate cum sta treaba cu Betta, atunci te poti gandi si la inmultire. Altfel, risti sa ratezi totul si sa fi dezamagit. E pacat.
pc.ciprian wrote:Cat despre plantat, din ce am inteles eu din posturile tale, vrei sa aflii cum anume se introduce planta in nisip/pietris? La fel cum ti-a spus si dolly, le scoti din ghiveci/pot/legaturi, in cazul in care au radacini lungi, le scurtezi ...in cazul in care sunt prinse in plumb, le scoti plumbul apooi iei planta ...de partea de jos , daca are ...si o "infigi" in substrat ...fie cu mana, fie cu o penseta in cazul in care este vorba de plante foarte mici si foarte fine ce se pot rupe/strivi in mana
Iar in completare, urmareste linkul acesta Aici gasesti informatii esentiale despre plante (cerinte de lumina, dimensiuni, rata de crestere, pozitia in acvariu), iar la capitolul "Aquaristic" vei gasi niste filmulete foarte instructive. Numai bine
Val wrote:Fericitilor, astia fara raspunsuri. Se vede ca nu ati avut nici o invazie serioasa, persistenta si enervanta de BBA.
Si tine-i Doamne fericiti in continuare . Iar pe cei nefericiti, fericeste-I si pe ei, si scapa-i de nenorocita. Multam fain de lamuriri, am fost putin bulversat. Nu mai pricepeam care cu care si cine cu cine. Ideea este ca poate fi folosit in acvarii fara a avea efectele distructive ale unui algicid clasic, lucru pe care nu-l intelegeam neam.
Am parca un deja vu legat de topicul asta. S-a mai discutat undeva? Daca da, rog a fi scuzat.
Nu am priceput prea bine ce si cum face Easy Carbo asta. Este "aditionant" de nutrienti, de co2, sau o solutie antialge. Il pot folosi spre exemplu intr-un acvariu de 20-25 l in care nu am cum sa bag co2? In conformitate cu ce zice producatoru' ar merge, dar as vrea sfaturi dezinteresate ale celor care il folosesc, sau l-au folosit. Care ar fi beneficiul intr-un acvariu ca cel pomenit de mine? Multam fain
Faraonu wrote:Io ma tem doar de cazanele vechi si putrede.
Plus tevaraia de metal, care or avea ceva rugina sau mai stiu io ce. Nu stiu, poate o fi si o chestie instinctuala, perpetuata din copilarie, ceva de genul-nu fa asta" ca nu-i bine" - care inspira retinere in a folosi apa calda.
pc.ciprian wrote:intradevar apa o iau direct de la robinet nu sta la declorinare, dar nu am avut probleme pana acum, si iata inca o greseala, de multe ori pun si apa calda ca sa vina la temperatura aproximativ normala din acvariu .... deci da, iata inca o greseala
E, vezi cum spui tot? Io zic sa-ti revii si sa nu mai faci greseli. Uite cum fac io. Pun azi apa la declorinat. Maine bag un incalzitor in apa, setat si verificat sa corespunda ca temperatura cu cel din acvar. Si abia poimaine fac schimbul de apa. Niciodata nu pun apa calda. Are multe nenorociri in ea. Si cu filtrul sa-ti fie litera de lege. Pentru numic in lume nu trebuie oprit, decat pentru scurte perioade de timp, atunci cand il cureti.
dimonty wrote:Saracii pestiuci! Ce idioti! Oricum sunt frumosi si asa, de ce naiba tre sa-i chinuie?
Nu te supara pe mine, dar alt raspuns nu-mi vine in minte. Ca sa ne pacaleasca pe noi, cei mai putin informati si nestiutori. De aceea este bine intai sa ne informam si apoi sa decidem. Prin refuzul de a achizitiona un produs, acesta va disparea de pe piata din lipsa cererii->ca nu vor mai fi chinuiti pestici. Dar ce sa-i faci, ca saracii sunt "sclipiciosi" si atractivi
Cauta pe gogule "painted tetra"
Citeste ce am gasit io aici Oricum nu este bine pentru bietii pestici ce li se intampla.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by alber
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor