Message |
|
malawi_crys wrote:... ai pomenit de lampile culisante.suna bine! mi ar placea sa vad si o poza daca se poate
Sigur ca se poate.
In ansamblu arata asa:
Mai in detaliu, ar arata cam asa:

|
 |
|
l3n3a wrote:...modalitate de curatare a siliconului mai usoara, vreo solutie pentru indepartarea acestuia?
Cateva sugestii mai poti gasi aici.
|
 |
|
Nu, cu conditia ca geamul sa fie de 8 mm.
Daca nu ai de gand sa-l "umpli ochi" merge si cu lateralele de 6 mm si fundul de 8mm.
Orienteaza-te spre sticla float.
|
 |
|
Salutare!
malawi_crys wrote: 200x60x60 - sticla de 15 -
La dimensiunile acvariului in cauza, esti cam la limita cu grosimea fundului de "doar" 15 mm. Ai de gand sa bagi in el pietre multe/mari/naturale?
malawi_crys wrote:- capacul - a doua mare provocare- o sa l realizez din PVC si ma gandesc sa achizitionez 2 lampi Juwel la 100cm pe care le voi incastra in capac.
Exact asa il am eu, din PVC cu 2 x Juwel Multilux la 100 cm culisabile pe canturile camerelor interioare ale PVC-ului. Nu mi se pare greu deloc (la dimensiunea 200x55). Lampile se si scot foarte usor, daca ai de gand sa alergi bibanii cu navodul.
malawi_crys wrote: as vrea sa pun ceva si sub el - probabil tot polistiren, mai subtire sau un izopren
Eu iti recomand o bucata de mocheta.
malawi_crys wrote:mi ar fi placut o latime mai mare dar ... suportul deja a fost facut pe dimensiunile initiale..are fix 200 L si 61 l...
Are fix 200x61x65, asa ca daca-l rastorni pe o parte, ai obtinut latimea de 65; da' fii sincer, problema e ca deja ai comandat geamurile.
Mult succes! 
|
 |
|
Dan P wrote:Am de gand sa pun in acvariul nou cat mai multa din apa "veche" si sa completez in zilele urmatoare pana la plin.
Sa nu uiti sa pui si filtrul cel vechi si sa-i faci cat mai repede un upgrade.
Dan P wrote:... daca pun pietre mari trebuie sa iau masuri de siguranta ptr fundul acvariului? Sau daca le pun pe nisip (cca 3-4 cm) nu e nici o problema???
Fundul sa fie asezat pe o suprafata perfect plana (cu o bucata de mocheta/izopren/polistiren intre geam si masa). Suprafata de contact a pietrelor cu geamul sa fie cat mai putin colturoasa (deci cat mai mare). In niciun caz nu le pune direct pe nisip, pentru ca s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta si destul de rapida sa ti se darame aranjamentul. S-a mai discutat aici in acest sens.
|
 |
|
Heteranthera Zosterifolia iti pot dona eu, poti considera treaba rezolvata. Da-mi un PM cu cate fire ai nevoie si un numar de telefon. 
|
 |
|
Radu.U wrote:sa folosesc fund dublu ?
Eu zic ca raportul dintre costurile cu inca o foaie de geam si utilitatea ei este in favoarea fundului dublu: suprafata mai mare de lipire, durabilitate mai mare in timp, siguranta mai mare daca te apuci sa bagi si pietre, etc...
Ca sa nu mai vorbim ca (luand in considerare un factor de siguranta recomandat de 3,8) ar trebui ca grosimea fundului sa fie de la 9,1 mm in sus.
|
 |
|
Ultimul pret: 75 RON.
|
 |
|
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
- Precizati pretul produselor pe care le oferiti.
...
- Nu sunt permise mesajele de genul "Up!".
...
Posturile care nu respecta aceste reguli pot fi inchise sau sterse fara atentionare.
|
 |
|
Ai PM.
|
 |
|
In ordine aleatoare:
Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Elongatus
Melanochromis Johanni
Pseudotropheus Saulosi Coral Red
Metriaclima Membe Deep
Pseudotropheus Acei
Cynotilapia Afra
Pseudotropheus Flavus
Iodotropheus Sprengerae
Pseudotropheus Demasoni
Ce-i frumos pentru mine, poate fi urat pentru tine, dar chiar vrei sa tii 10 specii in bazin?
|
 |
|
|
 |
|
Elikratos wrote:... 120x40x50h....
Latimea de 40 e "prea mica" pentru un plantat... mergi spre 60 cm, cat iti permite spatiul.
Decat capac din PAL, mai bine din PVC sau Forex -> Mai usor, mai ieftin, mai manevrabil.
Decat T8, mai bine T5 de 115 cm -> Mai eficient.
Cat despre open-top, lumina nu e deranjanta. Vezi aici, spre sfarsitul primei pagini, raspunsurile date colegului tropikana.
|
 |
|
Proportia limita e de 1M/1F dar asta nu inseamna o familie in cazul africanilor. Raspuns final: macar 1M/2F.
La acvariul ala ar merge un Eheim Prof. II 2028 (Eheim Prof. I 2228) sau JBL CristalProfi e1500.
|
 |
|
Se scrie Caer uleus (Labidochromis). Acum ca ai, am pretentii de la tine...
Nu sunt una si aceeasi persoana cu Razvan, desi s-ar putea sa am tot atata apa in sufragerie cat are el in garaj...
|
 |
|
wizzard_6 wrote:...as vrea sa stiu cata lumina trebuie la aceasta cantitate de apa...
In functie de lungimea acvariului, sunt suficiente cele mai mari (lungi) doua tuburi care sa-ti incapa in capac.
wizzard_6 wrote:......cati litri/h trebuie sa aiba pompa de aer...
Eu n-as baga pompa de aer, rolul ei putand fi inlocuit cu o mai mare eficienta de orientarea jetului de apa/returului filtrului extern spre luciul apei, astfel incat sa creeze agitatie/valuri la suprafata.
wizzard_6 wrote:... in loc de un incalzitor de 300W ar fi mai bine sa folosesc 2 de 150W pentru o incalzire mai uniforma...
Nu mi se pare extraordinar de relevant. As spune ca ajunge unul, cu conditia sa-l pui in curentul apei. Sau sa optezi pentru un incalzitor extern. Poti pune si doua daca ai cu ce sa le maschezi (decor). Care e cea mai scazuta temperatura pe care ai inregistrat-o pana in prezent in camera/locul unde va fi pozitionat acvariul? S-ar putea sa nu ai nevoie de incalzitor...
PS: Eheim-ul 2226 este subdimensionat pentru un acvariu de 350 litri destinat africanilor.
|
 |
|
narcis.b wrote:CO2-ul e suficient ba chiar prea mult,la ph5!
A zis ca are ph-ul 7,8.
Referitor la CO2, eu zic ca e insuficient, ba chiar prea putin, pentru KH-ul de 9.
Desi lumina e cel mai important factor, mai mult CO2 n-a facut rau niciunei plante pana acum. E mai bine sa aiba decat sa nu, chiar daca exista posibilitatea ca lumina sa actioneze in cazul de fata ca si parametru limitativ pentru asimilarea de CO2.
narcis.b wrote:Oxigenez prea intens apa prin valurirea la suprafata (aquaball e pe debit maxim)
. Ai dreptate.
Daca nu poti baga CO2 cat sa reduci ph-ul sub 7, redu macar agitatia la suprafata - din poza postata pe pagina anterioara mi se pare prea mare.
|
 |
|
Dan P wrote:Sa inteleg ca Demasoni vor avea multe de impartit ceva cu Elongatusii din cauza asemanarii??
Nu multe. In general, s-ar putea sa nu-i bage in seama. In particular, s-ar putea sa se bata pana la moartea Elongatusului. Ideea era ca sunt sanse mai mari sa se inteleaga mult mai bine cu ... Caeruleus (de exemplu). Vital ramane spatiul oferit - cu cat mai mare, cu atat mai bine.
Daca celor trei femele de Saulosi le opresti doi masculi, o sa ai o familie aproape fericita.
|
 |
|
Dan P wrote:Cati africani Malawi pot sa pun intr-un acvariu de 240 de l ?
Cam 10 exemplare intr-un aranjament stancos cu 4-5 teritorii/"garsoniere"/grote cu intrare si iesire - amenajate pentru masculi.
Cam 15 exemplare daca nu le creezi teritorii (un singur bolovan masiv si in rest plaja de nisp si pietre izolate mai mici).
Asta in conditiile in care ai filtrare corespunzatoare si te axezi pe specii care nu depasesc 10-12 cm la maturitate.
Dan P wrote:Cu ce specii se impaca Demasonii??
In general Demasonii (masculii dominanti) nu prea au treaba cu colocatarii, ci tot cu Demasonii (masculii care se vor dominanti sau care isi apara teritoriul); de aceea e mai important e sa fie in grupuri mari (peste 12 indivizi, dintre care cat mai putini masculi).
Ii poti asocia cu alte Mbune, de preferat evitand speciile cu un colorit asemanator (Afra, Elongatus, etc).
Dan P wrote:La saulosi se poate intui sexul cand incep sa se coloreze?? Am cativa saulosi si acum incep sa se coloreze si am observat ca o parte din ei au cateva pete colorate intens pe inotatoarea anala (banuiesc ca sunt masculii) ceilalti nu.
Indicii ca ai masculi ar putea fi: daca incep sa se coloreze si noua culoare mai e si bleu, sau daca incep sa se inegreasca pe inotatoare, sau daca se disting clar punctele galbene pe inotatoarea anala. Incep sa se coloreze doar masculii care acum sunt in varful ierarhiei; e posibil sa mai ai masculi subdominanti si printre cei "necolorati".
|
 |
|
S-a mai discutat recent aici .
|
 |
|