[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Nu cred cel mai mare risc este al scaparii de freon in acvariu, ci cel al formarii unei pojghite de gheata la suprafata apei . Nu stiu daca acest sistem poate fi controlat diy, astfel incat sa nu o ia razna si sa-ti asigure o scadere de 3-4 grade, nu mai mult
L-am studiat nitel si io . Oare ar avea randament. Poate la o viteza mica de circulatie a apei. Asa, in goana calului nu stiu daca reuseste sa raceasca ceva.
Traducere (dar mot a mot, nu adaptare) se mai poate si cu www.google.com/translate. Merge binisor. Yahoo nu stiu cum functioneaza.
Daca iti apare doar pe acea piesa din bazin, inseamna ca are o problema materialu' din care e facuta. Mai cinstit ar fi unu din sticla. Dar incearca intai sa-l imbaiezi
Aha, acuma da. Nu imi dau seama prea bine din poza, dar tiam spus. Gandeste-te la un silicon transparent, de consistenta unei piftii nu foarte tari. Asa era la mine, pe ventuze. Cumva testerul tau este din plastic?
Si inca ceva. Daca nu este vreun cuib de melci, curata-l si vezi daca mai apare.
Sta deschis degeaba (topicul). Va multumesc pentru gazduire, si va rog sa-l inchideti.
Legat de substanta aia gelatinoasa. Tu zici ca la tine este in tester. Ceva asemanator am avut si eu, intr-un bazin mai mic, pentru pui, si se forma pe ventuzele de la incalzitor si filtru. Initial am crezut ca si-au facut melcii de cap prin zona, dar tinand cont ca am scos cam 2 linguri zdravene din acea substanta, am eliminat varianta. A fost de ajuns sa schimb ventuzele, cu unele JBL si problema a disparut. Probabil ca materialul din care erau facute (cauciuc) era prost sau avea o substanta ceva, care in apa producea scarbosenia aia. O gelatina perfect transparenta, asta a fost la mine. La tine nu pot vedea, ca Image shack-ul asta nu se deschide neam.
clauss wrote:crabusorul si toti pestii au scapat , s-au chinuit 2 saptamini in 50 l dar acum sunt bine toti, crabusorul e un blind, cred ca fiecare are personalitatea lui, am citit ca sunt semiagresivi, am vazut pe youtube un filmulet in care un crab la fel ca al meu abia deranjat pietrisul in fata scorburii lui iesea afara cu clestii ridicati gata de atac ...al meu nu , daca m-a duc incet cu mina catre el (schimb apa , plantez o planta...)ma lasa chiar sa il ating, sau ma impinge cu un cleste, sau pleaca incet de parca a-r vrea sa spuna "ba da nu ma lasi...ma deranjezi..".iar cu plantele..-rar l-am vazut sa manince cite o frunza joasa, iar daca mai vad cite una plutind prin acvariu nu dau vina pe el, pluteau si inaintea lui.
pentru minnardy- da sotia e tot rominca, olteanca si e aproape la fel de cuminte precum crabul(sa nu uitam ca m-ai pluteste cite o frunza prin acvariu ).
cit despre silicon...la vara vin acasa (nu am fost de 3 ani) si deja am o lista luuuunga cu ce tre sa iau din romania pentru ca aici nu se gaseste

:jumpers: Pentru vietati
Pentru sotia ta
Pentru paralela facuta de tine intre crab si sotie (apropos, sotia a vazut ce-ai scris ?)
Pentru venitul in tara.
Pai da, ei cand au facut lipitura, avand avantajul ca poate fi folosit sub apa, au pus silicon la interior, iar presiunea exercitata de apa asupra lui, l-a impins in porii prin care supura. Totusi, acel silicon nu cred ca are caracteristicile "lipicioase" pe care le are un silicon dedicat pentru acvarii.
In alta ordine de idei, crabusorul a scapat? Ca tare-i simpatic!
clauss wrote:Sotia trebuia sa plece la munca tura de noapte, cu calm suna si se invoieste, incepe sa scoata apa afara, mutam pe scari in sus canapeaua si alte citeva si imi zice:acum nu te cert, dar vezi cum faci sa nu se mai repete...eventual cumpara unul, termina cu made by home si cu astfel de surprize.in putine cuvinte am terminat la 4 dimineata curatenia generala

Trecand peste toate necazul tau, (de fapt nu necaz, ci doar o intamplare nefericita de care vei rade cau pofta peste ceva timp) nu pot decat sa imi scot palaria si sa spun: Dom'le, tot respectu'. Asa ceva mai rar. Atat, mai mult nu spun.
fipilica wrote:
alber wrote:Ma "combin" la neamu ala de echinodorus, sau ce-o fi. Vedem ce-o iesi. Desigur, nu tot, doua-trei fire sunt de ajuns. Trimite un pm cu o modalitate de contact sa stabilim ananuntele

echinodorusul ala cred ca e neam de cryptocorina

Ar putea fi adevarat. N-am deloc ochi pentru plante, ce sa fac.
Ma "combin" la neamu ala de echinodorus, sau ce-o fi. Vedem ce-o iesi. Desigur, nu tot, doua-trei fire sunt de ajuns. Trimite un pm cu o modalitate de contact sa stabilim ananuntele
Pastilele dizolvabile in apa acvariului-Ferrotabs-ar fi bune? Pusesem mana si pe o cutie cu 30 de buc, dar m-am razgandit in ultimul moment.
Of, sau sa iau Dupla rot K si sa-i dau impreuna cu bilutele?
Mai este unu pe Sos. Pietanari. Informatii despre ei aici. Chiar daca sunt mai de moda veche, mi se par mai profi. (fata de Chitila)
N-am fost atent cred si n-am citit partea cu administrarea. Sau n-a fost acolo cand am citit io prima oara?
Am inteles, cate un sfert la fiecare. Pe prospect zice ca o data pe an se pune. Este recomandabil mai des?
La taiere voi folosi joagaru'; cutteru l-am stirbit intr-un deget. :p
Voi merge totusi cu bilutele astea daca tot le-am luat, pentru vreo 2-3 saptamanai. Trag speranta ca mai rau nu va fi. Bine, rau nu e nici acum, dar nu cresc. Apoi, in functie de rezultat, voi actiona in consecinta.
Pentru ca suntem la "Coltul Incepatorului", imi permit inca o intrebare. Cam la ce adancime se introduc bilutele JBL in substrat? Ma gandeam la vreo 2-3 cm, dar stiu si io?
Si inca ceva. Am 6 Pogostemoni pe o suprafatacam cat palma. Cam cate bilute sa pun?
Nu cred ca este off topic, deoarece discutam despre fertilizarea cu fier, atat de necesara Pogostemonului.
Tohan iar nu am, da' parca am vazut pe undeva niste spitze de Mobra.
Dar n-am bicileta , doar o trotineta. Nu este buna?
alber wrote:Io stiu daca sa ma risc? Daca ma ajunge cine stie ce nenorocire de prin intunecatele strafunduri? E? Ce ma mai fac io atunci, cu tot cu presupusele balarii?

Nenorocirile la care faceam referire erau un fel de blesteme faraonice venite de la iubitorul de macandre, in cazul in care l-as fi acuzat pentru balariile mele. Vedeti cat de subtil sunt?
Chiar, cum s-ar numi asta? Crima de lez-faraon?
Serios acum.
Voi face cum a spus Val, o iau usurel. Oricum nu sunt destul de mare pentru a incepe fertilizari mai laborioase. Sa mai cresc putin

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: