[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Acum am cateva varfuri de Elodeea. Sper sa fie Elodeea (eu asa am primit-o) si sa nu fie Egeria. Dar tot p'acolo iese treaba
Cele trei specii sunt total incompatibile. Carasii au nevoie de temperaturi joase, neonii vor fi mancati de scalari, iar scalarii nu rezista nici ei la temperatura carasilor. Unde mai pui, ca doar pentru un singur caras sau scalar, ai nevoie de 50 l de apa. Esti pe cale de a face clasica ciorba a unui acvarist "care se respecta"
Citeste acesta si acesta Desigur va trebui sa citesti si aici
Incearca sa respecti ce scrie in acele articole si totul va fi ok

Am corectat 5 l de apa in 50 l
Pune cateva fire de Limnophila sessiliflora sau Ceratopteris. Poti incerca si su Elodeea sau Egeria. Astea se hranesc cu masiv din masa apei si vor consuma excesul de nutrienti de care acum se bucura algele.
Am patit-o si io cu cateva fire, din care tot taiasem varfuri. Partea de jos, cea mai veche, incepuse sa se ingalbeneasca. Tulpina se ingrosase foarte tare. Bine, asta cam la 3 luni de la startarea acvariului. Le-am scos, desigur, si am pastrat varfurile. Nu stiu de la ce a fost, poate imbatranisera.
Nu numai din punct de vedere estetic iti spuneam sa muti incalzitoru', ci si practic si functional. Mai bine se egalizeaza temperatura in apa atunci cand ai incalzitorul langa filtru.
Nu merge neam Image shak-ul asta. Cred ca este cel mai prost "gazduitor" de foto. Foloseste photobucket sau google (picasa parca).Nu stiu ce ai pus langa filtru, in stanga, dar io as pune si incalzitorul acolo. Apoi le-as masca pe toate cu ceva plante mai inalte. Iar buturuga mai pe mijloc as .muta-o
Stai linistit cu apa, isi revine.
spulberica wrote:In afara de bolbitisul ala batut de vant.

Ce bolborosit? De la pompa? Ai un furtun adiacent care trage aer din afara si-l baga in apa? Anuleaza-l, scoate-l, arunca-l. Lasa jetul filtrului sa valureasca apa la suprafata.
Porcu wrote:Votez varianta 2 cu mai putine pietre sub lemne.

Eventual una mai mare in stanga
cesrobis wrote:Ma abonez si eu pentru un pic d java moss daca se poate, te rog. Eu vin cu berea

Va mai dura. Nu am fabrica , doar ce jumol cand crste prea mare :-)
Sa-ti traiasca si sa va bucurati unii de altii.
Asigura-le un trai curat, sanatos, cu mancare aleasa si sigura, pentru a nu mai avea probleme cu ei.
Numai bine
Foarte tare. Tine-o tot asa si ne vom bucura cu totii, nu numai tu.
Da' am si io un pitic , nu te supara prea tare pe mine. Piticul ala imi tropaie cand vad incalzitorul tau. Ia-l de acolo de unde e si muta-l in stanga de tot, intre geam si filtru. Cred ca va incapea fara probleme, ca lungime intra sigur, l-am masurat io . Atunci va fi si mai fain acvarul tau.
vampirex wrote:( la temperatura din casa pot sa ii asigur o temperatura a apei de 24 de grade)...oricum multumesc pentru sugestii ... astept cu nerabdare si altele

Ma bucur ca astepti si accepti sugestii. Sper din tot sufletul sa le si iei in seama. Daca vroiai sa fii putin atent, chiar aici pe forum, gaseai cateva informatii referitoare la Betta splendens. Astfel, ai fi vazut ca acestui peste ii place o temperatura de 26-28 grade, iar ghidusii :18: face la 30. Pune mana si din tot low cost-ul cumpara un incalzitor si ofera-i conditiile optime de viata. In caz contrar cel ce se va simti bine, vei fi doar tu, si asta pentru o scurta perioada de timp.
Nu o vei scoate niciodata la capat cu ce ai acolo. In 60 de litri ai enorm de multi pesti (tinand cont de dimensiunile la cere vor ajunge) si mai sunt si incompatibili. Am o simpla curiozitate, daca tot ai postat in acest topic: Link-urile de mai sus le-ai citit? In plus intereseaza-te de fiecare specie pe care o ai, si vezi ce conditii le sunt necesare. Volum apa, temperatura, ph. Macar astea.
Si cred (sper sa nu gresesc) ca nu ar trebui sa mai postezi deocamdata, pana cand un moderator nu va muta discuti la coltul incepatorului.
Poti face cum ti-am spus mai sus. Si cand banii iti vor alunga jena din buzunar schimba acel aqua glo. Sper sa nu ma insel dar ala face niste culori frumoase pestilor, dar pentru plante nu este bun. Nu este o rusine sa ai astfel de jene, si pe mine ma apuca, si pe multi altii de altfel Important e sa treaca.
Maniacs wrote:Alber daca se poate ma abonez si eu pentru data viitoare, alaturi de Mircea, caci noi comunicam repede :p

Ok, tinem aproape
Asa ma gandeam si io ca-i mai usor pentru toata lumea, da' na, am zis sa intreb, sa nu fac de capu' meu.
Multam fain
Am o intrebare pentru "imparatie". Nu stiu cum sa procedez.
Avand in vedere ca voi mai avea de donat plante (nu stiu exact frecventa) cum este mai indicat sa procedez? Tin acest topic deschis si fac anuntul de fiecare data in el, sau cer inchiderea lui si deschid unul nou, atunci cand vreau sa donez iar?
miciulik wrote:de ce nu ai zis de ieri. scuteam un drum. le-as vrea eu, daca se poate

Pai acu dupa masa bagai geana si mana in acvariu.
Rezervate pentru mirciulik
Am de donat un pic de Marsilea si un pic de Java moss
Nu sunt cantitati mari, dar o mana priceputa si un acvariu pe masura, pot face minuni cu ele
Firul de Marsilea din partea de jos a imaginii (cel mai deschis la culoare) a crescut sub o nuca de cocos. Cu moss-ul se poate acoperi lejer o nuca.
Daca nu le ai decat pe cele trei mentionate de tine, foloseste aqua glo si flora glo Mai citeste nitel si cand poti face rost de alt tub, schimba aqua glo-ul

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: