[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
help me! ajutor! substrat plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nadija
Junior member

IP:

Buna , sunt relativ noua pe acest site/forum si de curand miam redescoperit pasiunea ptr acvaristica. De cand ma stiu am avut pesti, dar niciodata nu iam ingrijit corespunzator, si asta e o problema care ma ingrijoreaza avand in vedere ca vreau sa ma ocup serios de amenajarea acvariului de 60 litri pe care-l am. O sa pun si niste poze in curand ca sa vedeti despre ce e vb,am un carasel de 1 an jumate vreo 6 cm cu tot cu coada si 4 neoni dar as vrea sa intreb de ce substrat am nevoie ptr a-l echipa cu multee plante,(pe acvariu).grosime, tip.. si as vrea sa pun o buturuga , ce tip de lemn se preteaza si ce specii de plante cresc cu radacina in el.va rog astept suggestii
[Email]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Inainte de problema cu plantele eu vad o alta problema mult mai importanta de care ar trebui sa te ocupi, daca zici ca vrei sa iti ingrijesti acvariul asa cum trebuie: combinatia carasi - neoni nu o vad bine deloc... Sunt pesti cu cerinte total diferite si total incompatibili... Asa ca in primul rand trebuie sa faci o alegere: ramane carasul singur in acvariu, sau cei 4 neoni la care mai adaugi vreo 3-4.

Ca o masura de siguranta poate nu ar strica sa citesti despre ciclul azotului si sa cauti pe forum tabelele cu compatibilitatea dintre speciile de pesti si numarul pestilor in raport cu volumul acvariului. Daca le-ai citit deja si le-ai bagat la cap, inseamna ca esti pe drumul cel bun.
Nadija
Junior member

IP:

inainte de totate multumesc ptr raspuns dar nu inteleg de ce nu sunt compatibili carasii cu neonii ca la mine se inteleg de minune! apoi imi plac f mult scalarii, astazi miam achizitionat 4 bucati, voalati.se pare ca sau adaptat dar inca nu este in regula amenajat acvariul cu substrat si plante. ce plante mai stufoase si nu f scumpe imi recomandati? cat despre substart, la mine nu este de nici 1 cm grosime, cat trebuie sa fie de gors ptr a se acomoda plantele mai bine?
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

plantele mai stufoase sigur nu merg cu carasii poate ceva cu frunza mai lata, gen echinodorus sau anubiasi, dar si astea lasa de dorit.
Daca ei se impaca la tine in acvariu nu inseamna ca duc mare trai.
Pietris de 2-3 mm
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Cele trei specii sunt total incompatibile. Carasii au nevoie de temperaturi joase, neonii vor fi mancati de scalari, iar scalarii nu rezista nici ei la temperatura carasilor. Unde mai pui, ca doar pentru un singur caras sau scalar, ai nevoie de 50 l de apa. Esti pe cale de a face clasica ciorba a unui acvarist "care se respecta"
Citeste acesta si acesta Desigur va trebui sa citesti si aici
Incearca sa respecti ce scrie in acele articole si totul va fi ok

Am corectat 5 l de apa in 50 l

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Nadija
Junior member

IP:

acvariul este de 60 de litru mi se pare sufiecient de mare ptr o populatie de cativa pestisori..mai exact 4 neoni, 4 scalari nu f mari, si un caras ! stiu ca nu este buna combinatia de pesti dar nu pot renunta la ei! ce sa fac??
ma gandesc sa donez caraselul dar il iubesc tare mult ca il am demult si miar parea rau sa ajunga pe maini mai proaste decat a fost la mine..(desi nu prea e posibil)
[Email]
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

ori faci cum spui si tu de altfel sa-i dai , ori daca ii iubesti asa mult , inseamna ca esti dispusa sa le faci o casa separata
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ce vrei sa faci in acvariu' tau e impotriva a tot ceea ce propovaduim pe forum. Intelege ce nu e bine.

Poze: smilie ... Poze cu plante
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Se pare Nadija ca nici acum nu vrei sa-i ingrijesti corespunzator. Pentru ca ne ceri sfaturi, ti se dau sfaturi, dar tu o tii tot pe a ta.
Deci, acei 60 litri sunt suficienti pentru un caras adult sau un scalar adult....Alber vroia sa scrie acolo 50 l si nu 5. Iar despre restu compatibilitatilor ti-au spus mai sus colegii....nu merg, oricat ai incerca sa ne convingi si, in final, vei constata si tu asta, dar cu suferinta pestilor.
Acum, despre substrat....cam toate firmele de profil au o gama variata de substraturi pentru plante, mai mult sau mai putin pretentioase si scumpe / ieftine. Astfel: Tetra - e un substrat naspa, cam cel mai slab de pe piata in afara de nisipu de constructii; JBL Aquabasis - e un substrat care, in anumite circumstante poate fi spectaculos de bun si nu e foarte scump...pe la 25 ron punga de 5 kg parca. Circumstantele alea ar fi legate de fertilizare, lumina, CO2 si experienta multa. De aici in sus stacheta urca, adica vin substraturile de la Aqua Medic, Dupla, Dennerle, Tropica, ADA. Dar aceste substraturi necesita ceva experienta in a te "juca" cu ele. Ca grosime, de la 5 cm in sus, zic eu.
Dar pentru a avea plante frumoase, trebuie sa te gandesti la lumina buna, CO2 si fertilizare.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Chiar daca a fost corectat, scuzati va rog graba care a generat greseala. 50 de l de apa pentru un caras sau scalar, nu 5. Multam faraonu', multam minnardy

[Email] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am in 300 litri 4 scalari, citiva guppy(6), si citiva sanitari, si fac destula mizerie, o sa mai bag cel mult un scalar sau 2 , in 300l nu in 60.!

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Vin si eu cu o observatie foarte simpla. Ori faci tu, in mod corect, selectia pestilor pe care vrei sa ii pastrezi, ori o face natura.

Pestii la care te hotarasti sa renunti ii poti returna la pet-shop-ul de unde i-ai luat si lua altceva in schimb. (Plante, mancare etc.). Daca lasi natura sa isi faca treaba, cel mai probabil o sa iti para foarte rau, mai ales daca zici ca te-ai atasat de pestii tai.

Gandeste-te cum e mai bine si pentru ei...
Nadija
Junior member

IP:

va multumesc pentru sugestii f mult . acum, parerile sunt impartite..dar in orice caz o sa incerc sa iau in considerare tot ceea ce miati spus, imi dau seama ca nu sunt compatibile speciile de pesti, on sa renunt la carasel
cine il adopta? il cheama oscar si e tare cuminte si frumos! :-P
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Poti pune un anunt la vanzari sau la donatii. Iar in cazul in care chiar nu te poti desparti de el fa-i un acvariu separat. Minim 50 l.

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Sau il poti duce inapoi la pet shop,la schimb pe mancare sau altceva.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Nadija
Junior member

IP:

nu pot!!!
multumesc alber ptr idei. o sami iau maine un acvariu pentru el!
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nadija wrote:nu pot!!!
multumesc alber ptr idei. o sami iau maine un acvariu pentru el!

Io spun ca discu' ala stricat. Stii ca trebuie ciclat inainte, da? Sper sa nu te superi, dar io sunt un pic mai "animal planet" asa.

[Email] [Yahoo!]
Nadija
Junior member

IP:

poti sami spui mai pe indelete ce semnifica a cicla?
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Ti-a zis m_3 in postul 2 din acest topic. Ciclul azotului.

[Email] [Yahoo!]
Nadija
Junior member

IP:

as mai avea o intrebare: ce tip de fertilizator ptr plante e mai bun?din acela care se baga in substrat
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: