[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eu si acvariul meu  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Salutare,

cred ca vremea prezentarii a trecut de mult, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.
Sunt din Bucuresti si trecand pe la hornbach intr-o zi am ramas fermecat de vietatile din bazinele lor. Drept pentru care mi-am facut cadou de onomastica un bazin de 60 de litri, set complet Apoi am continuat cu stangul, suprapopulandu-l. Consecintele au fost dezastruoase, in special din pricina unei ciuperci nedepistate.

Acum, in bazinul respectiv am 2 cory paleatus si 4 chromobotia macracanthus de 3, 5 si respectiv 7 cm. Plante deloc.

Dupa ce am luat primele doua botii, m-am documentat si m-am hotarat sa-mi iau inca doua si un acvariu, de data asta ceva mai incapator. Dupa 1 ianuarie voi incepe munca la un acvariu de 280 de litri. Urati-mi succes.

Intre timp, sunt un pic ingrijorat de soarta lui mutulica, un botia de 5 cm, care a fost foarte timid de cand l-am luat si nu i-a trecut nici dupa ce i-am adus companioni. Ieri seara am inceput sa-l suspectez iar astazi am descoperit cateva puncte mici albe pe el. Stiind ca sunt foarte expusi la gris, am decis: e gris. Suspect totusi ca ceilalti pesti sunt neafectati. Am fugit la hornbach acum 2 ore si jumatate si am luat incalzitor pentru bazinul carantina si Punktol de la JBL. Am tratat apa din bazinul carantina cu Punktol si am adaugt o lingurita plina de sare mare neiodata si pe mutulica. Incet-incet voi ridica si temperatura la 30 de grade, numai ca nu stiu cat de repede pot face asta fara sa "sochez" termic vietuitoarea. Aici as avea nevoie de ajutor.

Va voi tine la curent,
Spulberica.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

spulberica wrote:Incet-incet voi ridica si temperatura la 30 de grade, numai ca nu stiu cat de repede pot face asta fara sa "sochez" termic vietuitoarea. Aici as avea nevoie de ajutor.

Trebe sa ne spui la ce temperatura e acuma pestele.

Poze: smilie ... Poze cu plante
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

In momentul de fata, apa este la 24 de grade.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Recomandabil ar fii s-o cresti cu un grad Celsius pe zi. Nu stiu cat de "reglabil" e incalzitorul acela, dar in nici un caz sa nu depasesti 1,5-2 grade zilnic.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc Lofty. Incalzitorul e un tetratec de 25w (bazinul are 12l) cu reglaj la fiecare 0.5 C. Am ajuns intre timp la 25C, voi creste in continuare.

Mutulica este foarte apatic, poate si pentru ca este singur in bazin, dar nu se mai freaca de substrat. In prospectul de la Punktol ma sfatuiesc sa nu-i dau sa manance in timpul tratamentului. Il las nemancat 9 zile?

Ceilalti nu arata nici un semn de gris, am tratat si bazinul mare cu jumatate din doza de punktol si cu sare neiodata
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Am uitat sa va zic, si nu pot edita...

Azi ma duc sa vad acvariul cel mare :jumpers:
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Dezamagit total... Acvariul "cel mare" era de fapt un acvariu de 80 de litri handmade, cu compartiment intern pentru filtru :hammer: . Deci volum util, probabil mai mic decat la acvariul meu. Cum deocamdata ministrul de finante nu-mi permite achizitia unui acvariu mai mare, o las pentru primavara-vara.

Maine ma duc la zooplus sa-mi iau filtru extern pentru acvariul meu si am o dilema in alegerea lui. Tetratec va fi oricum, dar
ex400 (Debit: 400 L / h recomandat pentru acvarii 10 - 80 l)
sau
ex600 (Debit 600 L / h, recomandat pentru 60 - 120 l) ???

Acvariul meu are un volum util de 54 de l, iar diferenta de pret intre cele doua filtre este nesemnificativa. ex 600 mi-ar oferi o capacitate de filtrare mult mai mare decat ex400. Dupa ce se insanatoseste mutulica, as vrea sa compun un decor cu o radacina mai mare, java moss si cateva exemplare de anubias nana si anubias coffeefolia
Voi ce parere aveti?
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

spulberica wrote:ex400 sau ex600 ???

Debitul real e mai mic decat cel "afisat".
Ia Ex 600.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Multumesc, asa am sa fac. Voi reveni cu detalii si dupa ce iau si plantele pun si poze
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Pentru prima data, vreodata, un vanzator a preferat sa nu-mi vanda un produs. Si anume, dupa ce am citit tot felul de pareri despre debitul real al lui EX600 si altele, am cerut un EX700. Iar vanzatorul, prin telefon, a refuzat sa-mi vanda filtrul, cu atat mai mult orice filtru extern, motivand argumentat destul de serios.
Jos palaria, tocmai au castigat definitiv un client.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Mutulica safe and sound, a scapat de gris iar ceilalti nu au dat nici pana acum nici un semn.

Update pestiuci: 2 cory aeneus (nu paleatus, my bad) si 6 chromobotia macracanthus. se inteleg de minune, mai ales pentru ca primii in acvariu au fost cory. Sunt curios in timp daca vor exista divergente.

Update setup: buturuga mahon 25 cm, 1 anubias barteri nana de 15 - 20 cm si 1 anubias nana de 5 cm, java moss cumparat de pe malurile Crisului pt ca pe malurile Dambovitei n-am gasit smilie

Tot fara fotografii, nu s-a indurat Mosu' de mine ....
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

E-heee, s-au mai intamplat cateva chestii interesante de cand nu v-am mai povestit, si acum ma simt dator :-)

Experiment 1.
In urma cu doua zile am scos o bucata de castravete de la congelator si, ancorata de o furculita, am scufundat-o in acvariu. La inceput clownii nu stiau ce sa creada: sa fie peste, sa fie vreo mortaciune, sa fie un atac terorist .... Apoi, timid, au prins ideea si au tabarat hotarati pe treaba. Le-am lasat castravetele cateva ore, pana cand n-a mai prezentat interes. L-am extras cu toate semintele si o bucata serioasa din partea de mijloc lipsa.
Rezultat: clowni fericiti si burtosi mai ceva ca un sobor de preoti .

Experiment 2.
Aseara ma roaga GF sa construiesc ceva de mancat. Conchid, paste cu fructe de mare. Imi amintesc de ceva filmulet de pe youtube si infig doi creveti bombardati cu microunde si doua foi de salata intr-o tepusa pentru frigarui pe care o las sa cada in acvariu. Clownii sar la creveti precum piranha la pestisorii aurii. Dupa vreo 10 minute de festin, cei doi cory inca nu mancasera nimic, deci le servesc si lor niste granule de tetrarubin. Surpriza majora a fost ca au renuntat si clownii la shrimp salad si au trecut la granule. Dupa care s-au reintors, ce-i drept nu la fel de vioi, la creveti.
Rezultat: clowni si cory imbuibati ca administratia 2000 - 2004

Astazi cred ca ii voi servi cu indiferenta, chiar daca nu este ziua lor de post. Daca vor creste in ritmul in care mananca, voi avea nevoie de un bazin mai mare mult mai repede decat este planificat....

last hour update: cei doi anubiasi mi-au pregatit peste noapte, fiecare, cate o frunza noua :jumpers:
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Promisesem in urma cu ceva vreme cateva poze. Am reusit in sfarsit sa fac cateva, dar nu de calitate extraordinara asa ca va rog sa le acceptati asa cum sunt. Urmeaza si altele, mai bune sper eu.
In rolurile principale: Chromobotia Macracanthus. In rolurile secundare Corydoras Aeneus si Otocinclus. Figuratia este asigurata de Anubias Barteri var. Nana, Anubias Nana var. Petite, Microsorium Pteropus, Bolbitis heudelotii si Taxiphyllum barbieri.

image image image
image image image

La galerie mai sunt si altele. Enjoy :-)
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Foarte tare. Tine-o tot asa si ne vom bucura cu totii, nu numai tu.
Da' am si io un pitic , nu te supara prea tare pe mine. Piticul ala imi tropaie cand vad incalzitorul tau. Ia-l de acolo de unde e si muta-l in stanga de tot, intre geam si filtru. Cred ca va incapea fara probleme, ca lungime intra sigur, l-am masurat io . Atunci va fi si mai fain acvarul tau.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

Piticul ala imi tropaie cand vad incalzitorul tau.

Sa fiu foarte sincer, abia cand ai zis tu mi-am dat seama ce ma deranja . In afara de bolbitisul ala batut de vant. Am incercat sa-mi dau seama de ce nu am mutat "termoplonjonul" in alta parte dar n-am gasit nici un raspuns pertinent. Multam!

Galerie
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

spulberica wrote:In afara de bolbitisul ala batut de vant.

Ce bolborosit? De la pompa? Ai un furtun adiacent care trage aer din afara si-l baga in apa? Anuleaza-l, scoate-l, arunca-l. Lasa jetul filtrului sa valureasca apa la suprafata.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

alber wrote:
spulberica wrote:In afara de bolbitisul ala batut de vant.

Ce bolborosit? De la pompa? Ai un furtun adiacent care trage aer din afara si-l baga in apa? Anuleaza-l, scoate-l, arunca-l. Lasa jetul filtrului sa valureasca apa la suprafata.

Bolbitisul e asta : http://www.akvariumas.net/duomenu_baze/augalai/pictures/bolbitis_heudelotii.jpg

Until you find someone worth dying for, you never really live.
spulberica
Member
[Avatar]

IP:

M-am pricopsit cu BBA. Nu stiu daca e din Hornbach de la un coffefolia luat sambata sau de la altceva.
Pentru a incerca sa incetinesc napadirea, pentru ca mai am si filamentoase si alge maro, le-am gratificat aparitia cu un dozaj de Algol de la JBL. Numai ca nu stiu si nici nu scrie pe prospect la ce interval se administreaza. Aveti vreo idee?

Galerie

Forum Index » Despre noi
Go to: