[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
@rodoselada & shubi: Multzam' baieti pentru aprecieri, dar nu e tocmai ce ar fi trebuit sa fie...sper sa-i dau de capat.

viulian wrote:Aoleu, m-am intors si eu din vacanta si cand colo ce sa vaaaad ... (ps: nu pun poza cu marinul meu de 10L ca nu se mai vede nimic in el, dozatorul de hrana a pus muuult mai multa mancare decat a putut duce acvariul si e varza).

Aoleu am spus si eu cand am intrat in casa...de fapt prima data am spus altceva, in legatura cu introducerea a diverse obiecte in alte diverse locuri, da' nu pot reproduce aici

viulian wrote:
Parerea mea e ca ai fooarte foarte multi nutrienti in apa si acvariul e gol chel imposibil sa nu apara alge in felul asta. In loc de easy carbo as merge pe H2O2 pentru inceput, si schimburi repetate de apa + redus la jumatate fertilizantii + CO2 ... plantele cred ca vor creste, dar e clar ca sunt prea multi nutrienti nemancati.

Nu stiu ce sa zic...fertilizarea a fost facuta sub dozele recomandate...as merge mai degraba pe varianta ca plantele inca nu sunt/erau adaptate. Ciudat e ca testele au aratat fosfat pe zero, nitrati sub 5, fierul inainte sa plec era si el sub 0.5 ppm, deci teoretic nu ar fi prea mult fertilizant. Poate nu au fost echilibrati, plus plante neadaptate si a dus la ce s-a intamplat. Am luat-o din nou cu fertilizatul, usurel, am sa testez mai des si vedem.

viulian wrote:In plus, par ca au aparut in zonele luminate cel mai puternic, in centru jos, deci redus si lumina un pica ...

Lumina e data de doua neoane de 54W, 7 ore pe zi. Am sa scad la 6 ore, timp de vreo saptamana.
Referitor la zonele mai intens luminate, cred ca nu am reglat eu aparatul calumea. Neoanele au 115 cm lungime, acvariul are 120.

Lucian wrote:
Dupa noile poze tind sa cred ca nu este Cladophora (nu vad ramificatiile si din cate ne-a spus nu este aspra ci gelatinoasa si se lipeste)

Deci am scapat de un monstru

Lucian wrote:
Spirogyra are aspect mai "ondulat" si incurcate - firele nu stau intinse...deci iese si asta din calcul

Ar exista asa ceva pe alocuri:

image

image

Raman totusi la parerea ca nu e ceea ce am avut in trecut, deci da, ar trebui sa iasa din calcul

Lucian wrote:Daca firele sunt verzi si lungi poate fi Green Thread Algae cu tratament apa oxigenata (nu-ti fa griji ca nu strica plantele dar afecteaza melcii).

Uitandu-ma pe net, intr-adevar seamana foarte bine cu ce am eu
Deci asta se pare ca e castigatoarea.

Ce e ciudat ca tot gasesc pe net ca apare de la prea mult fier, prea multi nutrienti...ori testele mele exclud aceasta posibilitate... Ok, testele nu sunt exacte, dar totusi, nici asa mare diferenta nu poate fi.
Cred ca tot acvariul in sine e problema...faptul ca e proaspat, ciclurile (azotului, fosfatului si care or mai fi) inca nu sunt puse in miscare cum trebuie, plus o scadere de co2 si o lipsa de curatenie a dus la acest eveniment.

Urmeaza sa cumpar apa oxigenata. Data trecuta, la spyrogira am facut trei tratamente cu 50, 60 si 75 ml de h2o2 lasat peste noapte. Dupa ultima doza, cea mai puternica, unele plante s-au resimtit putin. Cred ca acum merg pe o doza direct de 75 ml, sperand ca scap fara sa fie nevoie sa repet tratamentul.

Va tin la curent !
Nu nu, ii cant in fiecare seara, o mangai si ii fac dimineata cafeaua

Acum mai adaugi ferropol?
Fac un update scurt si in acest topic, dupa revenirea din vacanta.
Lucrurile merg mult mai bine in acvariul asta, fata de cel mare...au fost si aici ceva probleme, in sensul ca s-a evaporat din apa iar la un moment dat (nu stiu cand) nivelul a scazut sub pompa ce trage apa din filtru si o da in acvariu...deci pauza filtrare si pauza co2 (deoarece co2-ul e introdus tot cu ajutorul acestei pompe). Din cauza asta au aparut cateva mici moate de bba pe doua pietre, insa am dat cu easycarbo pe ele si deja isi schimba culoarea, deci mor. Am stabilizat pH-ul la valoarea normala, 6.8 si voi avea grija la compusii azotului pentru cel mai probabil bacteriile si-au luat-o binisor in freza.

In schimb, plantele au mers bine. Hydropiperul si-a revenit, a crescut frumusel. Utricularia si ea a inceput sa creasca. Triandra si-a marit un pic distanta internodala, da' o rezolv eu in curand.

Si cateva poze, un pic in graba facute.

image

image

image
Revin cu niste poze, precum am promis.
Ieri am facut curatenia, in seara asta arata in felul urmator:

image
Dimensiune mai mare

image

image

image

image

image

image

image

image

image

petrutz2003 wrote:Co2 ul cum il dizolvi ?
E perfect functionabila instalatia de co2?

Il dizolv cu un reactor homemade din filtru de apa, modelul Bitanu.
Dizolva bine, instalatia merge si ea brici. pH-ul e constant in jurul valorii 6.8
pH-ul s-a ridicat un pic datorita scaderii nivelului apei, ceea ce a dus la o valurire mai intensa la suprafata (pentru ca am spraybarul de la un filtru sub luciul apei). Si de asta suspectez ca a aparut BBA-ul, dar nu-mi fac griji foarte mari pt BBA...curat frunzele afectate, am stabilizat ph-ul si eventual daca ma supara ard local.

petrutz2003 wrote:
Easycarbo nu e cam mult

Ba da, e supradozat bine de tot. Dar asta doar acum am pus, in speranta ca o sa afecteze scarbosenia.
In mod normal dozez 5 ml/zi.
Iar la aditia de azi de 30 ml am observat o scadere de pH de 0.03, care a urcat in vreo 10 minute la loc. Deci din punctul asta de vedere nu e bai.

Humbert wrote:
eu votez cu spyrogira.
cladophora este "branching", spyrogira nu.

Uite asta e un aspect bine punctat la care nu m-am gandit. Firele intr-adevar nu sunt ramificate.
Cand am vazut primele fire de alga acum 3 saptamani, la spyrogira m-am gandit. Chestia e ca dupa ce am pus mana pe ea, a avut alt aspect fata de ce am avut in trecut, adica am "simtit-o" altfel la mana si parca si la ochi arata o idee altfel (nu stiu exact cum sa m exprim )...De asemenea creste un pic altfel, se prinde de decor, ceea ce iarasi nu am patit-o cand am avut-o anul trecut.
De asta m-am dus pe urma cu gandul la cladophora. Se pare insa ca m-am inselat.

Daca e intr-adevar spyrogira, am dat din lac in put , ca-i tot o scarbosenie.
Partea buna insa e ca data trecuta am avut succes cu apa oxigenata si am eradicat-o...

Porcu wrote:De Rotala wallichii ce sa zic, se pare ca-i place mai mult in lipsa ta ....... d-ale acvaristicii.

Da, ce sa zic, plantele in mare au mers bine. Doar cele doua ludwigii s-au cam suparat si rotala rotundifolia red iarasi n-arata bine.
Stii ce-i misto? Ca hydropiperul a avansat binisor in timpul asta, dar am sa fac un post in celalalt topic, ca sa nu amestec oalele.

Porcu wrote:
Incearca sa nu tratezi acvariu ca pe o sala de operatii , nu trebuie sa fie chiar asa de curat.

E posibil sa mi se fi pus mie pata acum mai tare, dar totusi mi se pare prea mult. Am sa fac un mic filmulet sa va arat cum e treaba. Daca ma uit de aproape, in unele zone se vede pe pietris detritus, cu ochiul liber.
Si mai e o chestie, mai am niste zone moarte (ma refer la circulatia apei), datorita bolovanilor. Trebuie sa ma gandesc cum rezolv problema.

Chestia asta e insa cu doua taisuri (ma refer la curentii de apa). Initial alga aparuse in partea dreapta, si cred ca vinovata de raspandirea ei prin tot bazinul e tocmai pompa de valuri cu care ma mandresc
Ok, cand ai timp.
Io sunt aici, alga cu siguranta e aici si nu se grabeste sa plece

Si eu ca romanu', macar sa rad daca altceva nu pot. Trebuia la un moment dat sa trec si prin asa ceva nu?
Bun, asta pot face

Pan' la urma e cladophora sau spyrogira ? Macar sa stiu pe cin' sa injur
Cred ca am sa cumpar si niste apa oxigenata

Si stii ce ma mai scoate din minti? JEGUL ce sta pe pietris si se ridica atunci cand trec cu mana...cred ca am sa mai fac un schimb de apa. Chestia e ca nici nu pot aspira cu aspiratorul de substrat, pentru ca se ridica moatele de utricularia. Da' probabil am sa le scot, aspir bine si pe urma replantez utricularia...si de data asta in bucatele mai mici.

LE: Ai vazut ce faina e walichii?
Lucian wrote:Naspa... Perioada de inceput a unui acvariu este cea mai delicata si trebuie sa stai cu ochii pe bazin ca pe butelie. Ce fertilizant ai pus?

Stiu Lucian, dar n-am avut ce sa fac, a trebuit sa plec, ca deh, Craciun familie, una alta...nu puteam sa raman singur cuc in Iasi...
Ca fertilizare am pus Ferropol, aproape de doza recomandata (adica o idee mai putin) si macro de la Easy Life ca' sa mor daca imi aduc aminte cantitatile (v-am mai zis ca am probleme cu capu') ... ceva in genul 6 sau 7 ml de potasiu zilnic, cred ca 4 sau 5 ml de fosfat/zi si pentru ca il tinusem deja la ciclat pe intuneric 3 saptamani plus una ce o avea de la plantare am zis sa pun si un pic de nitrat (pt ca n-am vietati inafara de melci)...da' chiar nu mai stiu cat, ceva la modu l1-2 ml pe zi.

Ca sa vorbim in ppm:

- potasiu de la easy life: 10 ml la 100 de litri adauga 4 ppm, la cei 200 si un pic de litri ai mei inseamna ca adaugam un pic sub 2 ppm de potasiu pe zi
- fosfor: 10 ml la 500 litri apa creste cu 0.1 ppm, deci io adaugam cam 0.1 ppm de fosfor pe zi
- nitrati: tot 10 ml la 500 litri de apa, deci adaugam sub 0.1 ppm pe zi ... plus ceva potasiu ce vine din solutia asta

Rezultatele testelor in apa inainte de schimbul facut ieri le-am pus mai sus.

Lucian wrote:
Esti sigur ca este cladophora? Este aspra la pipait? Mai mult ca sigur ai adus-o cu plantele...

Asa am citit si eu despre cladophora, da' nu stiu de unde sa o fi adus, ca nu am vazut-o pe plante cand am pus-o...bine nici nu m-am uitat atent trebuie sa recunosc. Iar plante am adus din 4 locuri ...
Prima data am vazut cateva firicele incurcate pe un varf de Ludwigia brevipes. Am luat motul de fire si l-am aruncat. Pe urma am vazut cateva firicele prinse in utricularia.
E posibil sa fi fost ceva pe roci? Erau uscate, luate dintr-un depozit. Doar le-am clatit cu dusul, nu le-am frecat cu ceva ...

Si pe urma am plecat de-acasa ...

Alga nu e aspra. E chiar fina si moale. Am presupus a fi cladophora dupa ce am vazut imagini pe gugles. Anul trecut am avut spyrogira (sau asa am presupus eu ) dar era diferita fata de ce am acum...avea alta textura si nu era prinsa de decor. Asta s-a prins si de pietre, parca si de geam era prinsa. Si in plus, s-a potrivit la descriere cum ca aduna detritus... Oricum, am poze si le atasez mai jos.

Lucian wrote:
Intr-adevar la Cladophora nu prea tin algicidele obisnuite din comert, am auzit parca mai de mult pe cineva care a incercat si cu Protalon si nu a scapat.

Lucian wrote:
Ajuta niste mancatori de alge Amano shrimp si pana faci rost poti sa incerci o cura de CO2 la maximul admisibil si EL Carbo sau Seachem Excel de patru ori doza in jet direct peste locurile de unde ai cules cele mai multe.

M-am interesat de amano de saptamana trecuta, o premonitie cred Crescatorul de la care cumparam din Iasi, nu are din pacate si nici SAE.
Am sa postez la cumparari.
Easycarbo am supradozat deja, in doza de 5 ori peste recomandat, in tot bazinul. CO2 ce inseamna maxim admisibil? Momentan nu am alte vietati inafara de melci...pH-ul este la 6.8, kh-ul parca 7 dgh.
Nu prea am cum local pentru ca e cam peste tot Adica nu mai sunt moate mari, alea le-am cules, dar sunt fire care se mai intind, se agata printre plante sau stau prin utricularia...sau pe roci...adica peste tot...

Lucian wrote:
In rest ca la orice astfel de poveste: se scot cu mana algele (sunt aspre, tari si se se pot scoate usor) curatenie, schimburi de apa si iluminat si fosfat mai putin - nu intuneric total, eu aplic principiul ca algele trebuie sa aiba o competitie serioasa in plante.

Am scos cu mana grosul. Au ramas astea mici, greu de prins...da' ce sa fac, am sa-l bibilesc intr-una si sa scot cat pot de mult.
Lumina merge 7 ore pe zi, doua ture (una de trei si una de patru), doua neoane de 54W la vreo 220 litri de apa cred (aquaflora ambele).

Nu stiu cum sa procedez insa cu fertilizantul. Fosfatul ai vazut ca e pe zero la test ... si asa era si cand am plecat din Iasi ...

Si io sunt de acord ca trebuie sa competitioneze plantele cu algele...ma sperie cand citesc insa ca astea (la fel si spyrogira) prefera aceleasi conditii cu buruienile ...

Lucian wrote:
Poti sa scoti din plante si sa le speli in baie de otet (3 parti otet la 10 parti apa), dupa care le replantezi.

Din pacate exista doua parti proaste...

1. Daca fac asta, sunt aproape sigur ca pierd ludwigia inclinata si senegalensis ... sunt blegi binisor.
2. Si cea mai problematica...incep sesiunea si incep sa fiu full de examene...ceea ce inseamna ca n-am timp sa scot toate plantele, sa le spal, sa replantez; sa scot rocile, sa le curat si sa le pun iar...

As vrea sa incerc sa joc treaba din nutrienti, lumina, easy carbo, poate ceva mancatori de alge, cules manual...macar sa o tin sub control. Si daca va fi neaparata nevoie, pe la mijlocul lui februarie termin tarasenia la scoala si am timp mai mult ...

Lucian wrote:
Am gasit si un link salvat de mult de tot cu un studiu asupra dihaniei. Stiu ga spuneau ca au avut rezultate bune cu niste algicide dar la vremea aia nu am gasit in comert... https://archive.org/details/CLADOPHORAINVEST00NEIL15961.ome

Mersi ! Am sa-l iau la puricat.

Porcu wrote:
Exact asta ma gindeam si io sa intreb inainte de a citi postu' tau .
Asemanarea cu matasea broastei si viteza invaziei face ca imaginatia mea superdezvoltata sa calatoreasca nestingherita spre tarimul magic al Spirogyrei .

Magic si in acelasi timp scarbos
Si asta e o alga nesimtita, de nu stie ca omu' vine, da' mai si pleaca (in cazul asta omu' = alga)

Si acu' atasez pozele...pregatiti-va moral sa nu aveti socul ce l-am avut io...
Nu-s cele mai grozave poze, da' numa' de fotografiat nu aveam chef aseara.

image

image

image

image

image

image

image

Cam asta e smecheria in mare...diseara revin cu o poza si cu bazinul dupa curatenie.
Sunt absolut sigur ca daca eram langa el, nu se intampla treaba asta ...

Dar, un acvariu proaspat, plus fertilizare neurmarita, pusa asa empiric (nu prea intensa, dar tot cam dupa ureche), plus doua saptamani fara schimburi de apa si curatenie plus un pH crescut (implicit mai putin co2) deoarece a scazut nivelul apei (evaporata) iar valurirea a fost mai intensa la suprafata, au dus la ceea ce s-a intamplat ...

Si ca treaba sa fie si mai nasoala, dupa ce am aprins lumina si m-am uitat mai atent, pot completa lista de alge: GSA pe geam (asta nu ma sperie, da' o pun la lista), cladophora de care v-am vorbit, manunchiuri mari, groase si sanatoase, BBA pe cateva moate de utricularia si pe frunzele de la baza alternantherelor (toate cele 3 specii) si cateva bucatele de staghorn ...
Deci meniul e complet, pot sa-mi deschid restaurant chinezesc.

Ludwigia inclinata arata trist tare, tufa de altfel s-a si subtiat fata de cum am lasat-o. Ludwigia senegalensis a mai ramas un singur fir (din doua), care n-arata nici el prea grozav. Restul plantelor sunt ok (exceptand bba ul de pe alternanthere), Rotala walichii chiar arata foarte bine, in mod ciudat, ei i-a priit toata smecheria asta...e frumoasa, rosie.

Si am ramas prost cand am vazut cat JEG este prin pietris. Cand trec cu mana peste el se ridica ceva de speriat si habar n-am de unde mama masi, ca doar in acvariu nu am decat niste melci.

Intre timp am sters geamurile, am facut un schimb bun de apa, am scos niste detritus odata cu apa; am curatat cladophora cat am putut, am rupt niste frunze afectate de BBA si am bagat un filtru intern cu burete fin si perlon + agitat substratul la suprafata ca sa ridic mizeria si sa aspire filtrul.
De la distanta acvariul arata ok, de aproape insa se mai vad fire de cladophora prinse de roci si utricularia, se mai vede BBA.
Am trantit si o supradoza de easycarbo.

Trebuie sa ma gandesc cum procedez in continuare cu fertilizarea.

Maine revin si cu poze de inainte si dupa, acum sunt rupt si fara chef.

LE: Am facut si niste teste, de reper, inainte de schimbul de apa

NH4 = 0
NO2 = 0.05 (prea mare...pun pe seama lipsei de curatenie .. oricum iau un flacon de filterstart, sa mai imping bacteriile)
NO3 = intre 1 si 5 ppm
PO4 = spre 0 ppm
Fierul am uitat sa-l testez.

LE2: Il citez pe Tom Barr

You'll never beat Cladophora with blackouts or nutrients.

Din ce in ce mai bine ...
Am ajuns in Iasi ...

Temerile mele cele mai nasoala s-au adeverit...
Stiti de cladophora? Da' nu aia care face bile misto de o cumpara lumea ci aia de arata ca matasea broastei...da, pai se intinde lejer prin tot acvariul meu, dintr-un capat in altul, nestingherita.

Io cand am plecat, ma asteptam ca ceva sa se intample tinand cont ca acvariul abia era plantat de-o saptamana, n-am reusit sa ma obisnuiesc io cu el, ce sa zic de el cu mine. Am zarit cu o seara inainte de plecare niste firicele miiici ce imi pareau cladophora, da' am zis ca n-o fi foc. I-am trantit un pic de easycarbo peste ea si am plecat linistit...ei bine, s-a razbunat.

Momentan sunt un pic intors pe dos, ma duc sa fac un schimb de apa, sa scot jeg din acvariu si sa culeg cata alga pot...mai tinem legatura.
Superb acvariu, superbe si fotografiile !
DanX wrote:
Asa cum aveti setarea sa limitati LE dupa o anumita perioada de timp, poate ar trebui sa setati si topicurile, sa nu se mai poata posta ceva dupa 1 an, sau 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile

Intr-adevar, ar fi o solutie buna.
Din pacate, cel putin pentru moment, aceasta optiune nu exista in forum, asadar ne bazam pe un minimum de atentie al userilor cand posteaza intr-un topic. Si pe langa faptul ca aici nu a mai scris nimeni aici de cateva luni de zile, postul colegului nici nu aduce vreun plus discutiei.
Atentionarea a venit pentru ca astazi, colegul Calin a avut grija sa dezgroape mai multe topicuri "moarte" de luni sau ani de zile. Nu e primul.
Si de altfel nu i-a dat nimeni in cap. E un avertisment verbal spus clar pentru a nu exista dubii pe viitor.

DanX wrote:
Nu-l cunosc pe Calin, nu-I iau personal apararea, dar greseala lui am facut-o si eu, fara sa vreau, si am postat pe un topic mai vechi, care mie, profanului, mi s-a parut inca de actualitate.

Sunt unele subiecte in care se poate posta si dupa cateva luni. Ca sa dau un exemplu aleatoriu, se poate posta in topicurile de la atelier in care se fac review-uri despre filtre externe. Acolo oricine poate posta la orice distanta fata de predecesorul sau; pentru ca face un review atunci cand are in fata tipul respectiv de filtru. Asta insa nu era un topic unde sa mai aiba rost vreo postare.

DanX wrote:
Noi suntem umili amatori si musafiri pe-aici, uneori neatenti si distrati, nu profesionisti atenti si exigenti ca un anume moderator..

Nu se considera nimeni profesionist si nici daca sunt moderator nu ma cred superior vreunui user. Insa e datoria mea sa ajut la mentinerea bunastarii acestui forum. Iar daca am lasat pe toti sa posteze fete zambitoare in topicuri moarte, am ajunge un forum dedicat emoticonurilor. Ori aici e un forum de acvaristica.
Exista si sectiuni unde ne destindem, unde ne distram. Insa mai trebuie sa fim si atenti.

Iar tonul tau putin zeflemitor nu te va ajuta pe viitor.

Cat despre regulament, intr-adevar nu scrie ca nu ai voie sa postezi dupa un numar de x luni; pe de alta parte insa regulamentul nu poate acoperi fiecare situatie ce apare la un moment dat. De asta exista moderatori si administratori care sa urmeasca zi de zi buna desfasurare a activitatii.

Dar daca tot iti place sa fii avocat, crezi ca am putea sa il incadram pe colegul Calin la urmatorul paragraf?

2.3 Fara reply-uri off-topic. Pe acest forum nu este incurajata sau tolerata sub nicio forma goana dupa postari. Sunt admise devierile de la subiect, dar in limita bunului simt. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul. In caz contrar, mesajul va fi sters, iar userul in cauza va primi avertisment.

Si sa puricam un pic regulamentul mai departe:

1.5 Administratorii si moderatorii au deplina autoritate de a sterge complet sau partial mesajele membrilor, fara sa fie obligati sa ofere o explicatie. Administratorii si moderatorii sunt responsabili de bunul mers al forumului, de aceea nici una dintre deciziile lor nu poate fi contestata.

1.6 Forumul are structura ierarhica. Administratorii si moderatorii NU sunt alesi de catre membri, iar actiunile lor NU sunt subiectul dezbaterii sau aprobarii membrilor. Administratorii si moderatorii acestui forum nu pot fi contactati pe PM pentru intrebari sau nelamuriri legate de acvaristica sau pentru sanctiunile aplicate. Pentru intrebarile si nelamuririle din domeniul acvaristic exista sectiuni dedicate ale forumului, va rugam sa scrieti acolo.

Ce zici? Crezi ca vrei sa mai discutam concret pe litera/alineat? Ar fi a doua bila neagra in dreptul tau?

Topicul se inchide aici.
Dupa cum spuneai, suntem inca in timpul sarbatorilor, asa ca sunt/suntem indulgenti.
@Calin Rusu: NU mai posta in topicuri in care nu s-a mai scris nimic de luni sau ani de zile, cu atat mai mult cand postul tau se rezuma la un emoticon si atat.
Este a doua oara cand te atentionez, a treia va fi mai drastica.
Castigatorii sunt intr-un final ember tetra

Crescatorul e tot din Iasi, saptamana care vine ma intalnesc cu el si ii cumpar.
Arata fain cryptocorynele
Bine ai venit !
Eu am un JBL e701 si sunt foarte multumit de el; debitul se pastreaza foarte bine in timp.
Asta insa depinde si de incarcatura biologica a acvariului, modul in care faci curatenie, suprafata materialului filtrant biologic.

P.S.: Sa tragi o fuga si pe la "Despre noi".
Ai niste plante frumoase si aranjamentul arata de asemenea bine.
In partea stanga daca ai mai lucra un pic, sa formezi o tufa compacta, cred ca ar fi si mai bine.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: