[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sfat filtru extern  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna seara si un An Nou Fericit Tuturor!
Am avut un acvariu de 240lsi mi-au ramas echipamentele si vreau sa il refac.Am avut la el un Tetratec EX 700 care era cam mic pt el si cand am desfintat acvariul l-am pus la acvariul de 60l.Nu am avut probleme cu el,functioneaza si acum.Vreau sa il las la acvariul de 60l, pt ca era era cam mic pt unul de 240l.

Am si eu o nelamurire...Ce ati alege intre Tetratec Ex 1200(noul model),JBL CristalProfi e1501 greenline/e1500 (are un motor mai puternic si 1500l/h) si Sera Fil bioactive 400 + UV.
Am inteles ca noul model de EX1200 are un sistem dublu de garnituri.....dar s-a rezolvat problema cu scurgerea?La JBL cica scade debitul f mult,colmatarea furtunelor.Eu inclin spre Sera....este cineva care stie ceva despre ele?
La filtrele Eheim,au cam putine sertare cu medii de filttare si un debit mai mic....ma refer la cele care se incadreaza in bugetul meu(max.700 lei)
Eheim 2426 Experience 350 Eheim 2071 Professionel 3 250 Eheim 2226 Professionel.
P.S fara SH
Va multumesc!

"Simplitatea este sofisticarea extrema."
Leonardo da Vinci
stefanp
Moderator

IP:

Eu am un JBL e701 si sunt foarte multumit de el; debitul se pastreaza foarte bine in timp.
Asta insa depinde si de incarcatura biologica a acvariului, modul in care faci curatenie, suprafata materialului filtrant biologic.

P.S.: Sa tragi o fuga si pe la "Despre noi".

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

citeste aici cateva pareri despre filtrele externe. Parerea mea: daca nu-ti permiti un eheim care sa faca fata acvariului tau i-ati un serafil cu uv( comandat pe ebay este mult mai ieftin, dar nu ai garantie)

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Am tot citit....dar nu gasesc pareri depsre Ex1200 modelul nou sau despre Sera(doar cateva informatii).
La JBL greenline am inteles ca au micsorat puterea pompei pt un consum mai mic si debitul e cam acelasi cu versiunea veche. ...De la JBL,parca inclin spre e1500 ,daca mai gasesc de nou.
Despre Sera am inteles ca nu mai fac filtre,le cumpara de la BOYU si le redenumesc....Pot sa am incredere?

Leonardo da Vinci
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

parere personala( adunata din multa lecturare pe forumuri) : tetratec cedeaza cel mai repede dintre filtrele discutate, cristalul JBL are probleme cu demagnetizarea axului( problema pe care se pare ca nu au reusit sa o rezolve inca) si se colmateaza furtunele foarte repede asta ducand la curatarea lor deasa sau schimbare de la inceput a furtunelor. Raman in discutie eheimul si sera. Despre sera se spune ca este eheim la un pret accesibil noua. Iar de eheim nu am comentarii, dupa parerea mea sunt gama de varf si aici trebuie sa te opresti. Toate acestea sunt pareri personale si nu trebuiesc luate ca litera de lege

This message was edited 1 time. Last update was at 01/01/2014 18:21:17

[Yahoo!]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Da, stiu de probleme de la Tetra si JBL.
Totusi.....de ce sunt asa putini detinatori de filtre Sera?

Leonardo da Vinci
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

da, e o intrebare buna. Cred ca explicatia e ca nefiind o diferenta foarte mare ca pret, cine cumpara, prefera sa ia eheim chiar daca da ceva in plus. Pe de alta parte consumul este iarasi o problema de luat in calcul. Un sera consuma mult mai mult decat un eheim la aceeasi categorie, iar consumurile se aduna( neoane, filtre, etc). Dar ti-am zis asta e doar o parere personala

[Yahoo!]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Sau....sunt posesori,dar nu se plange nimeni de ele?
La o pompa cu o putere mai mare,nu ii scade debitul asa
repede.Eu unul,prefer o pompa cu o putere mai mare.
Legat de Eheim,sunt ceva filtre care se incadreaza in buget si la care producatorul mentioneaza ca sunt potrivite la acvarii pana in 250l,dar au un debit mai mic fata de alti producatori si un volum al filtrului mai mic.Exista un Eheim care sa fie cu 3-4 sertare si un debit bun la 700 lei?

Leonardo da Vinci
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

La un acvariu de 240 de litri, daca ai loc in stand, poti face un sump.
Cu pitina grija e posibil sa te incadrezi in cei 700 de lei si sa ai o filtrare
de doua ori mai buna. Un sump de 60-80 de litri e suficient pentru un acvariu de 240.
Si ca material filtrant biologic efectiv daca ai undeva la 20-25 de litri atunci ai o
super filtrare.

O seara placuta,
Dragos

This message was edited 2 times. Last update was at 02/01/2014 02:02:04

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Problema e totusi incompleta.
Ce vrei sa bagi in acvariu? Nu de alta dar filtrarea difera mult in functie de necesitatile pestilor. Mai mare e mai bine insa daca ai Guppy sau daca ai ciclide, Mai marele asta difera foarte mult ;)

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2014 07:57:58

[WWW]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Neoni,sanitari si ceva plante...
Cam asa ceva http://photo.acvarist.ro/acvarii-acvariu-juwell-rio-180-3981.htm

This message was edited 1 time. Last update was at 02/01/2014 08:50:05

Leonardo da Vinci
Dan P
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca un Jbl 1500 ar face fata cu brio la pestii tai ;). Nu cred ca. mai gasesti nou asa ceva. In locul tau nu as fi asa impotriva sh. De obicei filtrele externe sunt facute sa mearga ani de zile fara probleme.
Eu am Jbl 1500 si 901e plus un aquael intern.
La Jbl trebuie sa fii foarte atent cand il montezi, deoarece cand asezi sertarele daca nu sunt perfect suprapuse (ceea ce. se poate intampla usor) o sa ai scurgeri de apa pe la capac.Problema e ca scurgerea e destul de mica sa nu o observi usor, insa poti observa usor urmatorul simptom. Daca dupa maxim 10 minute de functionare ies in continuare bule de aer inseamna ca nu e bine inchis. In rest colmatarea as spune ca e in functie de incarcatura biologica din acvariu. Poti schimba furtunele mai ales ca sunt destul de rigide.
In rest nu prea ai ce-i face ca e set and forget. Eu le curat ca asa. Cel intern Aquael cam odata pe luna, cel 901e cu bureti odata la vreo 2-3 luni iar cel 1500 doar cu ceramice, cam de trei ori pe an.
[WWW]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut un JBL e1500 intr-o revista online de la Hornbach,cam la 500 lei.Nu mai retin din ce data era reclama....o sa caut.Poate mai sunt pe stoc prin magazine.Ar mai fi JBL e1901 GL....daca il gasesc undeva la reducere.

Leonardo da Vinci
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Am fost astazi pe la Hornbach sa vad cam ce filtre au. De la JBL au Green Line.JBL 1501 GL care il au,are mediile de filtrare ca si la e1500(ceramica si bureti)Ce am vazut pe forum-uri...e1501GL trebuie sa fie cu ceramica,MicroMec si bureti....ca si in poza de mai jos.
[Thumb - cristal profi funzionamento.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2014 18:02:54

Leonardo da Vinci
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Si JBL e1501 GL de la Hornbach e asa:
Sunt 2 variante de e1501 GL?
[Thumb - 02013.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 05/01/2014 18:05:55

Leonardo da Vinci
Taz
Membru de baza

IP:

Daca observi pe cutie , sus in dreapta , scrie New Included Jbl Micromec , deci au si cele de la Hornbach , eu am luat de la ei Jbl 901gl si avea inclus 2l de Micromec. Ca sa fii sigur desfa cutia inainte sa o cumperi si gata .
[Email] [Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Eu detin Serafil 250 varianta fara UV si sunt foarte multumit, merge de 2 ani fara probleme, in Romania nu cred ca au prea multi filtre Sera si principala cauza ar fi ca produsele Sera nu sunt asa tare intrate pe piata ca alte branduri si nu prea gasesti in magazine filtre externe Sera cea ce e uimitor avand in vedere ca nu sunt scumpe si chiar sunt ok.
[Email]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum...cred ca conteaza de cum ai grija de ele si de noroc.Am vazut si Eheim-uri care curg,la fel si JBL,etc.

This message was edited 1 time. Last update was at 07/01/2014 21:34:35

Leonardo da Vinci
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Eu chiar am cautat cand l-am luat pe al meu sa vad daca sunt cu probleme si nu am gasit nici la straini sa se planga de ele, acuma na, or fi si cu defecte sau care se strica ca la orice brand. Oricum raport calitate/pret excelent, au volum mare la canistre debite bune care se mentin foarte bine intre curatari si sunt foarte bine construite. Detin si canistra Eheim si am avut tangente in timp cu mai multe branduri (aici ma refer la curatat desfacut vazut in timp cum merg), eu unu iti recomand Sera cu multa caldura
[Email]
otvos-bruno
Junior member
[Avatar]

IP:

Acum ar mai fi Eheim 2073 Professionel 3 350 si JBL e1901.
Am renuntat la Tetra.
Deci....Sera Bioactive 400+UV, Eheim 2073 Professionel 3 350 si JBL e1901.
Eheim-ul are volumul cel mai mic si JBl-ul cel mai mare.
As inclina spre e1901.

Leonardo da Vinci

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: