[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Am avut un acvariu de 80x40x40 (Lxlxh), facut cu sticla de 6 mm.
L-am folosit cativa ani fara probleme, dupa care l-am dat altcuiva.
Burta parca facea 3 mm, daca imi aduc bine aminte ...

Dar, daca ar fi sa-l fac acum, i-as pune niste intaritoare longitudinale, ca sa stau si mai linistit.
Mult spor la treaba !
Este vorba despre ostracode (dupa cum vad in video-ul facut la microscop), niste crustacee mici si inofensive.
Eu le-am avut in bazinele unde aveam doar creveti, deci presupun ca pestii le halesc.

Uite un articol mic spre ostracode si alti fratiori
Intr-adevar, misto gazonul.
Ai ceva lumina acolo
Dar daca treaba merge, de ce nu? Am mai vazut acvarii cu lumina din belsug
Mic update.
Joi seara am pus apa oxigenata, 140 ml la cei 200 si un pic de litri de apa, net, ai acvariului. Algele deja bateau in retragere, acum s-au dus aproape de tot, cateva fire au mai ramas pe roci, da' probabil urmeaza sa dispara si ele.

Deci declar treaba buna

Va multumesc tuturor care ati postat cu sfaturi/incurajari!

Printre alte noutati, am pus pestisorii, 25 (desi cred ca-s 26) bucati de Ember tetra, mici de abia se vad in acvariu si 6 Otocinclus affinis care momentan stau numa' pe sticla.
La elementul flora, au venitin sfarsit si Rotala macrandra (variegated) si Pogostemon helferi. Si prin donatia unui coleg de pe facebook, au ajuns la mine si cateva fire de Neasea sp. red, Neasea pedicellata si Neasea crasicaulis
Se cam aglomereaza bazinul de specii, da' vedem pe viitor ce si cum.

Voi veni si cu niste poze zilele astea.

@simpfzoli: Crevetii ii am, dar sunt in alt acvariu: http://acvariu.ro/forum/posts/list/80/24049.page
Inchid topicul aici pentru ca deja s-a ajuns la jigniri.

Administratorii vor hotara daca si ce sanctiuni se impun.

LE: s-a facut curatenie in toate posturile si s-a inlaturat tot ce nu avea legatura cu subiectul.
Alexandru daca vrei sa mai dezbati subiectul, mai deschide un post si pune intrebari la obiect si voma incerca sa te lamurim.
Cine va mai intervenii pe alaturi de subiect va fi sanctionat.

Stefan am intervenit in postul tau...

Administratia
denes wrote:
Dar am in plan sa fac o alta incercare cu el ceva homemade.

Ce anume?
Baieti, hai sa nu ne impungem, e vineri, vine week-endul, ne relaxam, bem o bere
Ce sa zic, imi pare rau ca ai ghinionul asta ... da' poate in timp o sa te lase in pace

Am uitat sa zic, NO2-ul a mai scazut si el
Nu stiu ce articol ai citit despre solul ada, dar poti sa-l citesti si pe urmatorul: http://acvariu.ro/forum/posts/list/10905.page (asta daca nu ai facut-o deja)

Nu ai nevoie de pompa de aer, sau furtunas la filtru, care sa bage bule in apa. E de ajuns o usoara valurire a suprafetei apei.
rodoselada wrote:un om fericit, bravo

Chiar sunt

rodoselada wrote:
eu zic sa mai bagi macar 1/2 din doza care ai bagat

Si eu ma gandeam sa bag totusi niste peroxid, ca sa fiu sigur ca starpesc orice urma.

Dupa ce fac tratamentul, bag si pestisorii in acvariu, care acum asteapta suparati intr-o galeata
Sunt 25 bucati ember tetra, miiiiici, au in jur de 1 cm si 6 bucati de otocinclus affinis, ca sa haleasca daca mai apare ceva alga.

Apropos, nu pot baga inca mana in foc, insa mi se pare ca si BBA ul da inapoi pe frunzele ce au fost afectate.
Scurt update
Algele bat bine in retragere. Firele ce pluteau in masa apei le-am aspirat cu filtrul intern, iar firele dintre plante si de pe roci, sunt mai rare, mai scurte...e destul de curat acvaril.

In cazul asta imi pun problema daca sa mai bag apa oxigenata
Tratamentul era pregatit pentru noaptea asta ... si maine schimbul de apa regulamentar saptamanal ...
Linistitor filmulet
Pentru restul problemelor, deschide un topic la "Coltul incepatorilor" si vei primi sfaturi acolo
Pentru balast osram (si neoane osram) -> http://marbotrade.bizoo.ro
Sunt mult mai ieftine
Arata bine
Spor la treaba!
Lucian wrote:Sunt putini nutrienti la care excesul in sine creaza probleme, de cele mai multe lipsa balansarii este cea care duce la probleme

Da, pe varianta asta merg si eu.

Lucian wrote:tocmai schimb apa din bazin la picatura de 3 zile si fostafii debia au coborat la 1,8ppm azi dimineata de la 8,4ppm sambata seara si nu am alge

Esti campion

Lucian wrote:
Din ce stiu eu si am citit pe ici pe colo ar apare din cauza unor pik-uri de amoniac combinate cu fluctuatii de CO2. Recunosti ceva de aici? ca tot aveai ceva NO2 deci inainte a fost amoniac din belsug

Recunosc

Lucian wrote:
Poti sa mai dai un ochi pe lucrarea lui Rubilar THE CONTROLLED IMBALANCE METHOD

Gand la gand cu bucurie, tocmai ce e deschisa de cateva minute intr-un tab din mozilla

Lucian wrote:
Uite o poza mai jos dintr-un catalog de alge pe care il am in arhiva (sursa: http://www.aquahobby.com/articles/e_freshwater_algae.php)

Seamana grozav
Porcu wrote:Am uitat sa intreb: ce face "Monte Carlo"? In ce forma creste?

Daca-ti spun, ai sa ma bati
Nici n-am plantat-o Sta in cutiuta de la Tropica de cand am primit-o (adica de aproape 4 saptamani). Chestia tare stii care-i? Ca arata la fel de bine ca atunci cand am primit-o, zici ca-i scoasa din acvariu
Dupa ce rezolv cu bazinul mare, am sa o plantez acolo.

Porcu wrote:
stefanp wrote:ii cant in fiecare seara, o mangai

Sper ca nu te vede cineva cind faci asta .

Nah la ce te-ai gandit
Multumesc razvan !

Am avut si am mentori buni, asa ca stau cat de cat linstit
Plus ca mai demult, pe la inceputurile mele aici, mi-a spus cineva ( Porcu ) ca cea mai importanta calitate in domeniul asta e rabdarea...asa ca, e un prilej bun sa o cultiv

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: