[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Bine ai venit, acesta este postul de prezentare, restul discutiilor se vor tine in cadrul topicului dedicat, deschis de tine.
Ape limpezi si pesti sanatosi sa ai.
Alina, in pozele puse de tine nu sunt carasi. In alta ordine de idei, xipho sunt pesti vivipari, insa femelele au obiceiul de a-si manca puii, acesta este unul din motivele pentru care probabil ca nu i-ai vazut pe mare parte din ei.
In grupul viviparilor cele mai cunoscute specii sunt: guppy, xipho, molly, platy, endleri. Cam toate speciile au varietati mari de colorit. Gasesti poze cu ei dand o simpla cautare pe Google.
Din nefericire tu ai una din speciile de talie "mare". Femele de xipho se fac destul de mari si necesita un volum maricel de apa. Ai pe forum un articol referitor la Volumul acvariului si numarul pestilor: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Carasii nu se tin in 50 litri, au nevoi mult mai mari, cam 50 litri pentru fiecare.
Mai intai ar fi cazul sa ne dai ceva detalii despre acvariul tau: volum, filtrare,lumina, cam tot ceea ce stii tu despre el. Ce pesti ai acum in acvariu ? Xipho si sanitari ? Sanitarii presupun ca sunt cory albino. Pestele de care vorbesti ar fi mai usor de identificat daca ne-ai arata o imagine.
Bafta si ape limpezi.
Astazi in a patra zi de la depunere, parintii sunt ocupati pana peste cap. Masculul incepand de ieri a defrisat un colt al acvariul de plante, a mutat un lemn, a mutat o parte de nisip si cred ca ar manca pe oricine ii sta in cale. De cateva ore incoace pe masura ce unul ventileaza ponta, celalalt alege larvele eclozate si le muta in coltul curatat in prealabil, lipindu-le de o frunza de echinodorus.
Artemia e pusa la eclozat de ieri, sfaturi, idei, rosii ... va rog sa nu va rusinati. Multumesc.
Am zis sa ma abtin si sa nu ma amestec dar vorba cuiva "imi ieseau bube daca nu vorbeam" Solutii de curatat apa ? Care contin ce ? Care fac ce? Astea deja suna a reclama a produsului minune albastru de metil : "Pui albastru de metil si ai apa curata cel putin o luna!". Nu neg eficienta anumitor preparate insa administrarea lor ar trebui facuta cu precautie. Solutii chimice minune pentru indepartarea totala a algelor nu prea exista. Motivul este unul relativ simplu:algele sunt plante, plante inferioare ce este drept dar tot plante sunt. E foarte greu sa gasesti un compus care sa actioneze selectiv doar asupra celulei algale si nu si asupra celulelor din tesuturile unei plante superioare.
dianacorbeanu wrote:Am mai avut o bomba cu oxigen instalata

Bomba de oxigen ?
Bine ai venit, ape limpezi sa ai si pestiuci sanatosi.
Sau ma rog bunic/strabunic etc. Tanara pereche a fost astazi tare agitata, s-a certat cu toata lumea, iar in seara aceasta cand am ajuns acasa mare parte din treaba :18: era consumata, icrele lipite bine merci de o piatra plata. Masculul era pe baricade certandu-se inclusiv cu un smoc de Cladophora iar femela aerand icrele.
Acum vin intrebarile de urgenta ca sa zic asa:
* sa scot restul de locuitori din bazin ?
* depunerea este fix cu o zi inaintea schimbului saptamanal de apa. Ce sa fac acum ? Imi e teama ca deja un schimb de apa ar deranja "micutii".
* sa opresc adaosul de Feropol ?
Atasam si ceva dovezi cu fericitul cuplu:
imageimage

imageimage
Cam asa ceva ... http://www.youtube.com/watch?v=qJzJtH2e2bg Nici mie nu prea mi-a venit sa cred dar ... s-ar putea sa fie reala povestea.
Cred ca va arata mult mai bine cand pietrele vor capata si "patina" in speta alge. Sper sa nu ma ocarasti ca am idei de acest gen
Din cate am citit si am mai intrebat cunostintele pufferi sunt destul de agresivi, au tendinta de a ciupi orice le flutura prin fata ochilor, cum zice si bobesku au si cu ce . Am mai aflat ceva relativ "nou", in lipsa unei alimentatii care sa ii permita sa isi toceasca dintii acestia trebuie scurtati la o anumita perioada.
Guppy undeva intre 10 si 30 iar molly intre 10-50. Asta din ce am vazut eu...
Presupun ca e vorba de acesta: http://mr-watts.co.uk/pl-lamps/l-series-pl-lamp/55w-pl-lamp-energy-saving-light-bulb-4-pin-white-gx24-6559.html
"tentativa holandeza a la Giulestina" a devenit salbatica.

Nu-i nimic, o rebranduim, de exemplu merge "Wild Side Story" sau "Wild Wild West". Acum serios vorbind imi place acvariul tau, astazi am studiat pozele de la inceputul noului setup si pana acum, evolutia lui este promitatoare. Sunt convins ca vei mai avea idei de finisaj, dar toate la timpul lor.
P.S. Dom'le da' nimeni nu a corectat titlul topicului ? Sau e brand propriu/licenta poetica "incetup" ?
Ape limpezi si pesti sanatosi.
Sa iti traiasca noile achizitii, te astept cu nerabdare sa ne dai vestea ca esti "tatic/bunic"
Cred ca imi retrag cuvintele , s-ar putea sa arate bine, acum depinde foarte mult si de cum vei reusi sa o integrezi in peisaj.
Teoretic poti pune, practic eu cred ca va arata nenatural si vom avea grija sa te convingem sa o scoti de acolo
Pai gandeste-te ca gelatina aceea este de la frigider, iar la temperaturi scazute activitatea biologica a drojdiei este foarte redusa. Daca peste cateva ore cand totusi cele doua straturi ar avea cam aceiasi temperatura verifica daca nu cumva ai scapari de gaz. Eventual poti pune sticla in apropierea unei surse de caldura gen calorifer sau o poti scufunda intr-un vas cu apa calduta (CALDUTA nu fierbinte pentru ca altfel topesti gelatina si e pacat de munca ta)
De la noi nu iti vei lua un mare flit insa te rugam sa deschizi un topic pentru problemele tale. Nu este frumos sa poluezi topicul altcuiva.

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: