Message |
|
We salute you!
Nu-i asa ca nu te poti concepe un acvariu fara chestiile alea mici si agitate care te ciupesc de mana cand umbli in bazin ? Cunoastem sentimentul ....
|
 |
|
kyoshoy wrote:Este unul din cele mai putin apreciate substraturi disponibile pe piata din Romania.
Nu as fi asa de sigur de ceea ce afirmi tu. Parerile sunt impartite in ceea ce priveste calitatea sa.
|
 |
|
Eu ma gandeam la o privire gen "Sunt pisi mic acum dar ma fac eu mare" (leoaica)...
|
 |
|
|
 |
|
Acceptati si "Long distance Godfather" ?
|
 |
|
CO2 introdus in apa il vei pierde masiv daca introduci aer in mod fortat. Dizolvarea CO2 in apa este un proces foarte usor reversibil, stabilitatea unei solutii/combinatii de acest gen este afectata usor de cresterea concentratiei altor gaze, socuri mecanice (lovituri, agitarea solutiei), cresterea temperaturii. Poti lua ca exemplu o banala sticla de bauturi carbogazoase, o data lovita/incalzita eliminarea CO2 este foarte rapida. La fel daca torni zahar/sare in sticla de Cola se intampla la fel.
Sper sa te fi lamurit.
|
 |
|
Imi amintesc vag ca s-a mai discutat ceva pe forum legat de acest produs, nu am pus mana pe asa ceva dar ma batea gandul sa incerc varianta aceasta in locul "clasicei" bombe, insa dupa ce am mai citit/cantarit parerile am renuntat la idee.
|
 |
|
Masinaria aceea din cate imi amintesc functioneaza pe baza fenomenului de electroliza. Nu prea spune nimeni exact cum functioneaza dar am niste rezerve in ceea ce priveste raportul randament/pret
|
 |
|
Un sfat/obiectie cum vrei tu sa il consideri: mascheaza incalzitorul si opreste "bulburucii". E pacat de acvariul care chiar promite sa arate din ce in ce mai bine.
|
 |
|
Link-ul dat de tine nu functioneaza, cred ca este link-ul de cand erai logat pe contul de client.
|
 |
|
Desfaci hartia de pe un filtru de tigara (nefolosit, evident). Partea aceea fibroasa o bagi intr-un tub de plastic/sticla sau pur si simplu in capatul furtului. Prinzi de acvariu cu o ventuza, avand grija ca filtru de tigara sa stea indreptat in sus.
Sper ca ti-am fost de folos.
|
 |
|
Iti dai seama cand am sa primesc la donatii acvariul ala de ciclide sud-americane de 350-400 L ? Iertati-mi offtopicul dar nu m-am putut abtine
|
 |
|
AndreiPro wrote:in seara asta ma duc sa mai iau niste pietrish si ... orice mai pica in mana
Noi ar trebui sa nu cracnim in nici un caz cand jumatatile noastre se intorc de la cumparaturi cu orice altceva fata de ceea ce era propus  . Bine ai venit si ape limpezi sa ai.
|
 |
|
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide.
|
 |
|
Eu as merge si mai departe si te-as sfatui sa renunti si la scalari, este pacat de ei acolo.... Sau renunta la vivipari si pastreaza scalarii.
|
 |
|
Retrase intr-un colt pot sta si pentru ca de exemplu obosesc, fie din cauza masculilor care le hartuiesc, fie din pricina curentilor. Dar daca intradevar au burta mare, patratoasa, pata genitala bine conturata, atunci probabil ca se apropie momentul. Ca idee femelele de la mine din bazin le "ghicesc" dupa comportament: sunt agitate, se freaca cu burta de geam, iti lasa impresia ca ar vrea sa iasa din acvariu prin geam. In 85-90% din cazuri in acea zi/noapte au aparut puii. Singura care m-a pacalit a fost o femela de molly care a manifestat toate aceste semne, am separat-o si a stat bine mersi la Hotel5L o saptamana, insa ... nimic.
|
 |
|
danystyle wrote:cu un pui de somn in el
O Doamne si tu ?
Bine ai venit si ape limpezi sa ai.
|
 |
|
Chiar daca este "gestanta" inca mai aveti de asteptat, nu vor apare pui asa curand.
|
 |
|
Off, ce ma omorati voi pe mine, sa imi las eu mandrete de pestisori mici pentru "ciciclide". Sa iti traiasca ca frumosi mai sunt.
|
 |
|
In cazul guppy-lor femelele au intre 4 si maxim 6 centimetri iar masculii sunt mai micuti:2-4 centimetri. Raportul se prefera 1mascul la 2-3 femele. Te avertizez insa ca te vei umple de pui in cel mai scurt timp  nu degeaba guppy sunt numiti si "millionfish"
Xipho pot ajunge pana pe la 12-14 centimetri foarte usor. Ca regula generala femele pestilor vivipari sunt mai mari decat masculii.
|
 |
|