| Message |
|
|
|
Salutare, tinand cont de marimea bazinului eu iti recomand Mbune. iti fac aceasta recomandare pentru ca sunt destul de usor de crescut(le dai doar hrana vegetala) sunt destul de comune deci nu o sa ai probleme cu achizitionarea lor. Ti-as recomanda Hongi SRT red, Elctric Yello, Maison Reef, Chiar si Demasonii au un colorit frumos dar aici iti trebuie mai multe exemplare (minim 10 bucati)
In 280 de litri iti recomand maxim 10-15 exemplare ca sa nu fie inghesuiala
Poti merge si pe ceva aulonocara, maxim 3 perechie, poti merge pe aulonocara lemon jake, aulonocara marmelade ob, Firefish etc
|
 |
|
|
Salutare dragilor, am nevoie mare de ajutorul vostru :
Incerc sa imi ajut un prieten sa isi construiasca un bazin. Bazinul se vrea a fi semiplantat(doar plante EZ).
Bazinul are cam 400 Litrii cu dimensiunile aproxmative de 140/50/50 - populat cu neoni, cory, rainbow fish 5ancistrusi si cateva tetra(acelea colorate, nu mai retin exact denumirea) niste cioate si cateva nubias agatate ;
Bazinul se vrea a fi unul pentru copii, linistit si care sa nu necesite foarte multe interventii ;
Vreau sa ii mai aduc niste vietuitoare dar nu detin informatii despre compatibilitatea si agresivitatea acestor pesti. Pestii pe care vreau sa ii adaug in bazin sunt urmatorii :5-7 x Inpaichthys kerri superblue ; 5-7 x Barbus /Capoeta/ titteya si cativa cory sp. black venezuela(acestia sigur sunt compatibili cu restul vietuitoarelor)
Am nevoie mare de ajutor caci vreau ca pestii sa fie o surpriza si nu cunosct foarte multe informatii despre compatibilitatea vietuitoarelor 
|
 |
|
|
koala wrote:[
- Ai spalat filtrul de carbune, inainte sa ii dai drumul la instalatie?
- Sau le-ai montat pe toate trei si l-ai "bagat in paine"?
Nu am spalat filtrele. Am avut de gand dar m-am luat cu gris-ul si cu schimbul de apa, m-am grabit si am uitat
M-am gandit apoi ca e posibil sa apara complicatii dar oricum nu mai am ce sa fac acum
Inca o intrebare : Dupa utilizare lasi filtrele pline cu apa sau golesti apa din filtre ? Care este procedura corecta ?
|
 |
|
|
|
Noutati :
Aproape am scapat de problema gris-ului, pestii au crescut cam 1 cm de cand i-am luat, lucrurile se misca bine acum si nu pare sa mai am probleme in bazin(sper sa ramana asa)
Am achizitionat de la emag un filtru pentru apa de la robinet la indrumarea colegului nostru Koala. Am facut cateva schimburi de apa cu noua inginerie si pot spune ca functioneaza de minune, pot schimba acum lejer 70-80% din volum direct de la retea fara a intampina probleme(atasez si o poza cu dispozitivul). Filtrul este exact copie cu cel folosit de Koala cu filtru bumbac, carbon si ceramic.
Totusi am o nelamuririre cu acest filtru si anume cand imi dau seama ca nu mai este eficient si trebuie schimbate cartusele?
Deasemenea am un filtru hydra 5 si nu imi dau seama cand trebuie schimbate cartusele si buretii?
|
 |
|
|
adrian09 wrote:
superbi baboi-asii... si pisica.... si catelul....super
Multumesc, concluzia este ca animalele sunt super!
Daca nu as fi limita de 50mp as face gradina zoologica acasa 
|
 |
|
|
Ceva de genul, o sa incerc sa pun o filmare cu ai mei 
|
 |
|
|
|
Pare dar nu e chiar asa de rau ^^
|
 |
|
|
II amenint cu pisica  )
|
 |
|
|
Severus wrote:Ma omori. Sa-mi explici si mie cum faci ca toata lumea sa fie asa blanda la voi ca la mine a inceput un adevarat circ.
N-am idee, pur si simplu s-au acomodat foarte repede si foarte bine. Zici ca ii am de o viata, o sa incerc sa urc un filmulet cu ei sa vezi cum stau ciorchine in mana la mine zici ca-s pe calculator facuti 
|
 |
|
|
Salutare tuturor, revin cu jurnalul meu dupa 2 saptamani de chin
Dupa cum povesteam la inceputul lunii toti severumii importati de cehia s-au prapadit, am ramas cu 8-9 Geo si 10-12 Papagali(10 de la Koala si 2import)
Am luat masuri imediate dupa pierderea suferite, am achizitionat un nou filtru pentru a filtra apa de la retea, furtun nou, fitingaraie tot ce era necesar. Cand credeam ca sunt pe drumul cel bun si totul este stabilizat ma uit la bazinul meu plin de bucurie in suflet ca sa vad niste punctulete mici albe pe toate inotatoarele severumilor... Mi-a picat cerul in cap. Energia mea era pe terminate si nu stiam in ce parte sa o apuc. Pun mana pe telefon il sun pe neobositul nostru coleg Koala sa ma ajute cu informatii caci efectiv mi se parea ca nu se termina niciodata necazul
Am fost la Maxi pet am luat Punktol, Verde de Malachi si am inceput tratamentul. Dupa 1 saptamana de tratament toti severumii par vindecati, din 40 de bucati doar unul mai are punctele acelea albe pe codite.
In momentul de fata totul pare ok si imi doresc din tot sufletul sa ramana asa
Atasez si niste poze, este foarte greu de fotografiat, papagalii au inceput sa stea la mangaiat iar severumii mananca din mana
|
 |
|
|
Cu putin noroc scoti pui de la ei si rezolvam problema de severumi din Bucuresti 
|
 |
|
|
Gresiti undeva baieti
|
 |
|
|
Cei mai simpatici pesti pe care i-am avut pana caum. Alexandra(sotia) este topita dupa ei, le da mancare din mana, se joaca cu ei in bazin zici ca sunt catei. Nu am intalnit pesti atat de blanzi pana acum. Atasez si o poza 
|
 |
|
|
Uite la mine aici, 3 bucati, nu seamana unul cu celalalt 
|
 |
|
|
Foarte tare bazinul, se vede ca ai investit timp si pasiune. Felicitari
|
 |
|
|
|
Intre timp am luat un nou stoc de 30 de exemplare de Severumi, cativa de la Crescatoria Clinceni si cativa de la un coleg din Bucuresti. O sa incerc varianta cu cei crescuti si reprodusi la noi in tara sa vedem daca o sa fie cu succes.
Am facut rost si de o baterie prin care sa filtrez apa atunci cand fac schimburile
Teoretic sunt pe drumul cel bun. Probabil o sa iau si eu cativa Severumi maturi sa ii arunc in bazin ca tare frumosi sunt
|
 |
|
|
Mda, ceva sigur nu le-a convenit de s-au prapadit toti in masa. Asta este, o iau de la capat, o sa incerc sa fac niste teste de apa sa vad daca totul este ok.
Sincer nu stiu ce sa fac in momentul de fata, sa comand iar alti Severumi sau sa renunt la specia aceasta .
Sper sa stabilizez acvariul acum sa mai astept 1 saptamana sa vad restul pestilor iar apoi o sa mai fac o comanda ca am ramas iar cu bazinul gol 
|
 |
|
|
|
Mda, iti dai seama ce este in sufletul meu acum. Nici macar nu stiu ce sa fac, sa mai iau altii sau sa renunt definitiv la Severum. Desi imi plac foarte nu cred ca as mai rezista inca o pierdere de genul
|
 |
|
|
Si cum acvaristica te surprinde uneori asa surprins am fost eu aseara sa gasesc toti Severumii morti.
Toti adica toti, unul nu a scapat, geo sunt ok, papagali sunt ok, cory sunt ok. Problema este la Severum si la "lipitori" un l190 si un l204 morti. Oare care sa fie cauza ?
Imi pare rau pentru "saracirea in exprimare" dar sunt tare nacajit in momentul in care scriu aceste randuri.
Dupa atata amar de vreme si atata munca, credeam ca toate lucrurile sunt in ordine "COMPUTER SAYS NO"
|
 |
|
|
|
l190 panaque
|
 |
|
|