Message |
|
Salutare tuturor, acvariul se dezvolta, pestisorii au inceput sa creasca (sa faca si mai multa mizerie). Odata cu asta am mai impartit ceva pareri cu alti incepator si inca nu sunt lamurit de doua aspecte.
1) In cazul in care pesti au aproximativ 6-9 CM este ok sa le dau de 6 ori / zi de mancare (cantitati foarte mici)
In cazul in care nu este ok dati-mi cateva recomandari, cum ar fi mai bine, ideea este ca de cand le-am marit doza de mancare cresc vazand cu ochii.
2) Cu ce influenteaza schimbul de apa cresterea pestilor ?
Multumesc
|
 |
|
Dimidiochromis strigatus
|
 |
|
HELLO, Daca are cineva informatii si ma poate ajuta cu un raspuns rog sa imi raspundeti urgent pentru ca nu stiu ce sa fac !!
Odata cu suprapoplarea acvariului au inceput si problemele..
Problema nr1 : am pierdut 2 pestisori care din nu stiu ce motive au decedat. Este vorba de un delfin pe care l-am monitorizat putin dupa ce l-am bagat in acvariu si la un moment dat statea aproape lipit de nisip si mai misca foarte putin din aripioare, l-am scos afara cu minciocul, m-am uitat la el sa vad daca este ranit iar cand l-am pus in acvariu l-a tras filtru si nu se mai putea dezlipi de acolo, l-am luat si l-am aruncat ca sa nu se imbolnaveasca si restul pestilor (aveti idee ce s-a intamplat? )
a doua zi am gasit un ancistrus mort ( cred ca a fost muscat de burta) dar nu stiu daca a fost muscat inaite sau dupa ce a murit, ideea este ca l-am gasit lemn (in acvariu mai am alti 4 ancistrusi care nu prea par sa aiba probleme cu ciclidele mele) oare ce s-a intamplat aici ?
Problema nr2: Am 6 delfini momentan in acvariu dar trei dintre ei au niste pete negre pronuntate pe ei, ceilalti 3 au doar "ocazional" acele pete, care sa fie cauza ? Tot acesti delfini sunt si foarte agitati si cel putini primii 2 de cand i-am bagat in acvariu nu isi gasesc linistea.
Help PLS!!!!
|
 |
|
Salutare tuturor, odata cu suprapoplarea acvariului au inceput si problemele..
Problema nr1 : am pierdut 2 pestisori care din nu stiu ce motive au decedat. Este vorba de un delfin pe care l-am monitorizat putin dupa ce l-am bagat in acvariu si la un moment dat statea aproape lipit de nisip si mai misca foarte putin din aripioare, l-am scos afara cu minciocul, m-am uitat la el sa vad daca este ranit iar cand l-am pus in acvariu l-a tras filtru si nu se mai putea dezlipi de acolo, l-am luat si l-am aruncat ca sa nu se imbolnaveasca si restul pestilor (aveti idee ce s-a intamplat? )
a doua zi am gasit un ancistrus mort ( cred ca a fost muscat de burta) dar nu stiu daca a fost muscat inaite sau dupa ce a murit, ideea este ca l-am gasit lemn (in acvariu mai am alti 4 ancistrusi care nu prea par sa aiba probleme cu ciclidele mele) oare ce s-a intamplat aici ?
Problema nr2: Am 6 delfini momentan in acvariu dar trei dintre ei au niste pete negre pronuntate pe ei, ceilalti 3 au doar "ocazional" acele pete, care sa fie cauza ? Tot acesti delfini sunt si foarte agitati si cel putini primii 2 de cand i-am bagat in acvariu nu isi gasesc linistea.
Help PLS!!!!
|
 |
|
Salutare tuturor. Revin cu un mic update!
Pareri??
|
 |
|
Perfect, multumesc, nu stiam ca are acelasi efect daca este intr`un filtru inter sau intr-un filtru extern.
Mai am o intrebare, care este diferenta daca pun efectiv siporax in acvariu(zic si eu ca sa inteleg cum functioneaza)
|
 |
|
Salut, de curand am umplut si eu sertarele la pompa externa de siporax(cred) ceva bilute si inele de ceramica. Mi-a mai ramas cam o 1 KG si ma gandeam sa il pun in filtru intern, crezi ca are rost sau nu fac nimic ?
|
 |
|
Eu cred ca poti sa iei ceva pui de anubias si sa ii legi printre cioate, e posibil sa dea un efect frumos si pune ceva plante inalte in spate ;)
|
 |
|
Thereau wrote:imi pace, arata bine, dar parca e putin cam simetric, deranjeaza putin cioatele alea 
|
 |
|
imi pace, arata bine, dar parca e putin cam simetric, deranjeaza putin cioate-le alea 
|
 |
|
nu am citit tot topicul, pune ceva poze cu ce ai facut pana acum 
|
 |
|
Salut, poze avem ? 
|
 |
|
acum ca aproape am terminat cu decorul acvariului, am stabilizat ciclul, aproape totul este ok, am inceput sa il populez, cred ca am in jur de 40 de ciclide la 3-4 cm si mai am vre-o 20 la 1 cm, cei din urma stau momentan separat intr-un "borcan". In acvariul mare mai sunt si 3 ancistrusi si alti 2 care seamana (nush exact cum se numesc).
Spuneti-mi va rog din experienta voastra ce alte vietati pot sa mai combin cu ciclidele ?
Pot sa pun melci, creveti, tipari? parca ar mai merge cate ceva dar nu am gasit informatii. Pls HELP.
|
 |
|
acum ca aproape am terminat cu decorul acvariului, am stabilizat ciclul, aproape totul este ok, am inceput sa il populez, cred ca am in jur de 40 de ciclide la 3-4 cm si mai am vre-o 20 la 1 cm, cei din urma stau momentan separat intr-un "borcan". In acvariul mare mai sunt si 3 ancistrusi si alti 2 care seamana (nush exact cum se numesc).
Spuneti-mi va rog din experienta voastra ce alte vietati pot sa mai combin cu ciclidele ?
Pot sa pun melci, creveti, tipari? parca ar mai merge cate ceva dar nu am gasit informatii. Pls HELP.
|
 |
|
Intrebare intrebatoare,
M-am apucat de acel decor cu buclucl. In mare parte a inceput sa capete culoare dar totusi nu stiu de cate ori trebuie sa dau cu ciment simplu si apoi de cate ori cu ciment amenstecat cu oxid de fier?
Cei care au mai facut asa ceva ma puteti ajuta cu ceva informatii ?
|
 |
|
Sau asa 
|
 |
|
Intre timp in acvariu suntem cam asa
|
 |
|
Update, dupa prima mana de ciment arata ca in poza de mai jos! Pareri?
|
 |
|
Pic 2
|
 |
|
si 2 pozepentru pareri
|
 |
|