[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Thereau
Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Sunt atat de mici caci nu prea se observa ca as fi pus ceva vietuitoare in bazin ^^
Dupa atata asteptare au sosit si locatarii

Atasez cateva poze din momentul procesului. Din pacate 3 papagali nu au rezista drumului deci au ajuns doar 2, iar Severum Gold nu au avut cei de la magazin

In rest toate bune si frumoase, pestii se acomodeaza usor cu noul bazin dupa o aclimatizare de vreo 2 ore si un drum de 20
Hello,

Dupa cum spune si titlul as fi interesat sa achizitionez 10-12 severum red spotted, daca are cineva sau stiti pe cineva din Bucuresti care are de dat as fi recunoscator ;

Pe langa cei 10-12 Severum as mai dori si 10-12 Botia m

Multumesc,
koala wrote:
- Actualizam lista cea noua: alecsus (5 bucati), Severus (5 bucati), Thereau (10 bucati).
- Cred ca mai am inca vreo 8-10 bucati "de dat", in afara de ceea ce e in lista de mai sus...

Si uite asa, ca un tata constiincios, le-a aranjat copiilor un viitor "cald" smilie
Severus wrote:Nici nu stiu ce o sa ma fac cu atatia baboi.
E clar ca trebuie sa pregatesc cada de bae, sa mai pun cativa pesti si acolo.
Si uite asa o sa fiu si eu corupt sa fac upgrade la acvariu ...

Regula 1 in acvaristica : Niciodata nu-i prea mare )
Regula 2 : niciodata nu-i prea mult(filtrare)

Sau invers )
koala wrote:Relax, ca e destula marfa pe stoc... tu o sa primesti 10 bucati, iar nea' Severus se alege cu 5 baboi.
Peste-un an, o sa puteti sa opriti doar ce va place (varfurile).

O scoatem noi cumva la capat, raman cu 15 bucati din care sa imi aleg la maturitate, nu poate sa fie rau, sper doar sa nu se ataseze sotia de ei caci atunci este foarte greu sa ii mai fac disparuti )
koala wrote:Hoho, frumoase poze cu baboii!

Multam, dupa o saptamana am reusit sa imblanzesc "bestiile" deja ma recunosc si dimineata ies singuri la "cersit" mancare )

koala wrote:
@Thereau si Severus
... dragilor, unul dintre prietenii pentru care oprisem cateva exemplare s-a dovedit neserios. Asa ca sunt disponibili inca 10-20 pui.

Ramane stabilit, eu as vrea vreo 3-4 maxim iar Severus spunea ca doreste 2-3 deci teoretic din 10 mai raman 4-5 bucati pentru alti amatori daca avem pe grup
Eu tot ce pot sa fac e sa vin cu bautura ... sau pentru bautura ca la ora asta nu mai stiu exact.

Pai ce sa facem, in situatia aceasta dupa ce primesc si eu restul de pestii va astept cu drag la un vin / bere (dau eu friptura) practic un mic "party" de casa noua

Mai exact cred ca weekend-ul 11-12-13 Octombrie ar fi primul liber

Severus wrote:Sunt taaare simpatici.
Imi pare rau ca nu m-am abonat si eu la vreo doi.
Poate la transa urmatoare, daca maestrul Koala o sa se indure sa-mi dea si mie ...

Nici eu nu am fost hotarat la inceput, acum imi pare rau ca nu am prins randul de la inceput ca am vazut cativa negri complet la Koala dar plecase trenul pe cand am ajuns eu )
Din nefericire Severum Red Spotted nu am gasit momentan dar o sa mai caut. Din acest motiv am achizitionat 5 Severum Gold(nu prea sunt multumit de alegerea facuta sincer) astept miercuri sa imi vina toti pestii din Cehia si mai fac apoi completari

Pana atunci ne mai distram cu papagalii
3.2.1 ....... Start

Dupa o saptamana de acomodare si un schimb 50% de apa sfiosii au inceput sa isi etaleze culorile
Sunt curios ce specimene vor iesi din aceasta combinatie. Cred ca existe sanse sa fie diferite lucrurile de data aceasta(este doar o parere nu se bazeaza pe nimic )

Daca reusesti sa prinzi din cei noi as putea incerca sa pun si eu cateva exemplare la mine in bazin. Pe cat de reticent eram la inceput cu pestii Hibrid pe atat de dornic sunt acum sa descopar specii colorate "dubios"

Sunt tare curios cum o sa se dezvolte cei 5 pesti pe care ii am de la tine acum. Sunt curios in special de cum o sa evolueze coloritul lor. Oare o sa ramana asa cum sunt acum sau o sa isi mai schimbe culorile. Urmarind jurnalul tau am observat ca initial toti pestii au fost pe negru si ulterior au inceput sa evolueze catre galben. Oare aici se termina evolutia lor sau o sa isi tot schimbe culorile .

PS : am vazut la tine in bazin ca ti-ai pastrat un papagal negru complet, acel exemplar zici ca-i de matase. Chiar daca nu a iesit ce ti-ai dorit tu din punctul meu de vedere ai scos niste exemplare interesante iar noi amatorii ne putem bucura ca avem "semnatura " batranului neobosit in bazinele noastre
Succes, sunt sigur ca o sa fie un proiect uimitor !
koala wrote:
Pestii au depus iarasi...

Ii mai lasi o tura ca tare sunt curios ce o sa scoti acum ^^

Oare poti obtine culorile pe care le doreai tu daca ii inmultesti de mai multe ori

narcis wrote:Super pestii, o singura recomandare ti-as face, referitor la botia m. Le place in grup mai mare, se joaca impreuna, se grupeaza si stau ca elefantii, unul de coada celuilalt, un grup de peste 7-8 bucati cred ca ar fi mai indicat.

Multumesc pentru incurajare, o sa ascult de tine si o sa iau doar 8-10 botia m. si nu o sa mai iau botia s.

Revin cu poze imediat ce ajung vietuitoarele in bazin
Saptamana viitoare teoretic vin toti locatarii acasa si o sa am o forma "finala" trebuie sa mai gasec niste Severum Red sa inchid "sistemul" dar putem sa inaugura si fara aceasta specie.

Dupa ce am primit cei 5 "circari" ( o sa ii denumim asa tinand cont de coloritul si locul nasterii lor)

Urmatoarele vietuitoare vor fi :

Heros rotkeil sp. 8Buc
Geophagus winemilleri 8Buc
Hybrid blood parrot 5Buc
Heros severum gold 5Buc
Botia macracantha 3Buc
Botia striata 3Buc
Labeo bicolor 2Buc
Corydoras julli /leopard/ 10Buc (aici nu sunt sigur daca sa ii schimb cu panda)
Anubias barteri striped 2Buc
Anubias minima 2Buc

Pe langa acestea o sa mai iau 2 felele de ancistrus dar momentan astept vietuitoarele, lipitorile le rezolv repede

koala wrote:Cu mare drag... cu 2 conditii:
- sa aduc eu bautura
- sa aduci toti pestii acasa... ca sa avem la ce ne holba.

De acord! ramane batut in cuie meseriasule ! cand populez bazinul bem niste beri

koala wrote:Sa te bucuri de ei si sa-i faci mari... o sa iasa "la zbor" imediat, nu te teme.
Nu sunt deloc sfiosi!

Multumesc maestre! Am avut ocazia sa vad si purcelul acela pe care tu il intitulezi mascul de synspilum dar el este practic un pui interesant de mangalita

Pentru mine a fost o experienta placuta si ma bucur ca am avut ocazia sa te cunosc personal chiar daca ora a fost una tarzie si nu am putut povesti mai mult. Daca ti se face dor de "copii tai" poti veni oricand sa ii vezi, din cate am inteles eu 2beri merg de minune la peste

Salutare koala, am tot urmarit topicul tau si ma gandeam ca i-ai dat. Accept cu placere 5 bucati daca ti-au ramas. Stiu ca stai undeva pe Stefan cel Mare, in principiu pot veni oricand sa ii iau chiar si in seara aceasta pentru ca sunt la cateva blocuri distanta
Sunt pe cale sa fac o prostie, sa ma abat de la plan. Am fost cu sotia prin Coralis astazi si a vazt simpaticii pesti Papagal "blood parrot". Cum Severum Red nu gasec momentan m-am gandit sa schimb butin planul sa iau si 5 blood parrot vreo 20 de corry si vreo 10botia.

Credeti ca am sanse sa ajung cu aceasta combinatie de pesti la maturitate, precizez ca pe langa cei mai sus mentionati o sa mai iau 8 Geophagus winemilleri 8 Heros rotkeil sp. si 5 Heros severum gold

marcusyon wrote:
Pana acum au fost doar americani desi ma batea gandul la un moment dat sa incerc si africani.

am gresit eu cand m-am exprimat, ma refeream a americani ^^

Forum Index » Profile for Thereau » Messages posted by Thereau
Go to: