| Message |
|
|
|
Am fost la Obor sa caut ceva mancare pentru pesti.
Obisnuiesc sa le mai dau : Inima de vitel, greieri vii, peste proaspat.
Astazi se pare ca oferta a fost destul de slaba insa am gasit niste viermi de carne de la pescari.
Este cineva aici care a hranit vietatiile cu viermi de carne, aveti idee daca pot sa dauneze cumva pestilor?
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:
Thereau wrote:tinand cont ca au fost 2 ani de zile in care nu am schimbat picatura de apa din bazin
Am dat quote doar la o parte pentru doua motive, primul - am o parere pe care am sa o exprim mai tarziu (pentru ca anticipez niste raspunsuri).
Al doilea - ai fost in cantonament cu nea Gigi si Kapetanos?
Pune te rog si o poza recenta a bazinului/sumpului
Pandemia mi-a schimbat planurile, aducand si multa incertitudine, nu aruncati cu pietre
Am pus cateva poze facute cu telefonul, nu stau bine la capitolul lumina, s-au ars si ledurile intre timp  )
|
 |
|
|
|
Salutare, apreciez initiativa si doresc sa particip.
Bazin 220x60x60 aproximativ 800 litrii brut!
Populatie :
2 Severum Gold
2 Papagali Red
1 Papagal(ceva combinatie de la batranul Koala)
30 Severumi red sholder si green
1 Arawana (20 CM momentan)
Mancare folosita : Tetra Discus, Tetra Ciclid, Mancare congelata blister(destul de rar), JBL Gala, JBL Spirulina, JBL Discus
Mai nou de cand cu arawana mai folosesc si : Inima de vitel, viermi, greieri vii
Toti pestii sunt ajunsi la maturitate, mai putin Arawana.
Medii filtrante :
Substrat nisip aproximativ 1 CM
Pompa Fluval FX6 la care am mai adaugat 2-3kg matrix
Sump Intern aproximativ 50 litrii plin cu matrix, zeolit, siphorax, Roca Vulcanica
Filtru intern Hydra 50
Bazinul a acum 3 ani(aproximativ), am avut mult mai multi pesti la inceput, fiind puieti insa am pastrat doar ce am considerat mai interesant si ceva pierderi datorita mentenantei.
Filtrarea poate sa faca fata bazinului, tinand cont ca au fost 2 ani de zile in care nu am schimbat picatura de apa din bazin, este adevarat ca si mancare au primit tot pe masaura. Nu am mai locuit in Bucuresti si a trebuit sa ma bazez pe niste prieteni care s-au indurat de mine si au venit odata pe saptamana sa hraneasca animalele(aceasta a fost singura mentenanta pe care au primit-o)
Depinde la ce nivel ne dorim sa facem acvaristica, am spus ca filtrarea face fata insa asta nu este suficiente. Am revenit de o luna in Bucuresti si m-am apucat de treaba, am curatat pompe, schimbat apa, curatat substrat, lemne, pietre, geamuri practic am facut totul luna. Evident progresiv, nu am spalat toate mediile filtrante in aceeasi zi.
De mentionat ca apa arata cristal(asta de cand am adaugat pompa Hydra50, sincer mi se pare magie curata aceasta pompa) insa filtrarea nu este suficienta. Dupa mai multe teste de apa am realizat ca NO3-ul in acvariul meu este peste parametrii. Teoria initiala este ca mediile filtrante inca nu s-au populat complet. Am sa mai astept inca 2-3 saptamani, timp in care o sa achizitionez si niste teste mai precise(daca aveti ceva recomandari de buget va rog sa imi spuneti) iar daca parametrii nu se schimba o sa ma gandesc la o solutie de a suplimenta filtrarea.
|
 |
|
|
|
Partea buna este ca am bagat o pompa de aer in bazin si arawana pare sa fie ok, s-a obisnuit cu bazinul si vine la mancare
|
 |
|
|
lukitza wrote:Masoara si apa de la robinet.
Am facut masuratori pe apa la robinet, parametrii sunt buni.
Cand testez apa din bazin, No3 sunt peste limita. Inteleg ca nu sunt foarte precise aceste teste, probabil trebuie sa cumpar ceva mai precis.
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor,
Ma intereseaza sa cumpar greieri vii. Doar in Bucuresti.
Daca aveti recomandare va rog sa imi spuneti
|
 |
|
|
paradoxx wrote:
Thereau wrote:Vesti ingrijoratoare ^^
Am cumparat un test Pro Aquatest de la JBL.
Am facut doua teste iar no3-ul a iesit peste limita. Am schimbat 40% din apa am refacut testul no3-ul neschimbat si ph-ul 7.6, aproape de limita.
Vezi?! Mai bine nu luai !
Ma tot gandesc la asta  )
Nu am facut nimic in acest bazin timp de 2 ani. Lucrurile au mers minunat. Am venit la Bucuresti, m-am apucat de treaba au inceput sa vina problemele 
|
 |
|
|
Fadds wrote:Ce inseamna NO3 "peste limita"?
NO3 a iesit la valoarea de 100 mg/litru. Este posibil sa fie valoarea de 50 mg/l pentru ca cele doua culori sunt foarte apropiate, oricum nu e bine 
|
 |
|
|
|
Vesti ingrijoratoare ^^
Am cumparat un test Pro Aquatest de la JBL.
Am facut doua teste iar no3-ul a iesit peste limita. Am schimbat 40% din apa am refacut testul no3-ul neschimbat si ph-ul 7.6, aproape de limita.
|
 |
|
|
Tnx Dan, o porecla din copilarie
Cred ca am descoperit problema. Este vorba despre oxigenarea insuficienta. Sau cel putin asa pare.
In momentul de fata am un FX10, un hydra5 si o pompa de aproximativ 5\6k litrii\ora(in sump) - toate acestea sunt puse la luciul apei astfel incat sa fie valuri continuu. Imediat deasupra apei vine geamul care acopera acvariul.
Am observat ca in ultimele doua zile arawana sta la suflul de la fx10, fix la 30-40 cm si se invarte doar in zona aia, majoritatea timpului stand pe loc cu fata in directia din care iese apa.
|
 |
|
|
|
Salutare tuturor,
Sper ca sunteti bine!
A fost o perioada mai tulburata pentru multi dintre noi. Sper sa terminam cu aceasta criza si lucrurile sa revina la normal.
Revin in forta dupa 2 ani de pauza(nu a fost chiar o pauza insa nici acvaristica nu o numesc)
Pe scurt, bazinul meu a ramas in Bucuresti in timpul pandemiei, fiind vizitat de un prieten odata pe satamana, uneori chiar si mai rar.
Nu aruncati cu pietre dupa mine, nu am avut o alta solutie, nu am vrut sa renunt la pesti insa nici nu am putut sa mai locuiesc in Bucuresti.
Partea buna este ca acum am revenit si m-am apucat serios de treaba. Am curatat filtre, lemne, peitre, geamuri, schimbat apa si populatia mea de severumi pare sa arate foarte bine acum.
Am avut cateva pierderi in cei 2 ani de zile, 6 Red Severumi care fiind pui nu au supravietuit programului modificat si cativa Geophagus carora nu le-a mers bine de la inceput.
Probleme intampinate:
1.Un severum Gaben statea lipit de substrat, in primele zile s-a mai ridicat timid la mancare insa parea ca nu are putere sa inoate, efectiv statea lipit de sol. Parea ca isi revine insa a murit intr-o noapte.
2. Am fost in vizita la Maxi Pet si evident am plecat cu un peste acasa(Arawana). Pestele este la mine de 4 zile si efectiv nu mananca nimic, i-am cumparat peste in piata, i-am cumparat greieri, efectiv nu se uita la mancare. Oare are nevoie de mai mult timp de acomodare? Nu imi dau seama de ce nu are apetit de mancare.
|
 |
|
|
Salutare,
Mai ai ancistrusi. Pot sa iti iau si eu cativa pentru un bazin de 1000l
|
 |
|
|
Da-i bataie batrane, super proiect
Baga lemne pe foc si da-ne poze cu varianta finala
|
 |
|
|
|
Salutare,
Sunt interesat sa cumpar cativa ancistrusi(ma intereseaza ceva L-uri) si plante de genul Aureum si Aglaonema
Doar Bucuresti,
Numai bine
|
 |
|
|
Salutare Silviu, de ceva timp tot urmaresc postarile tale si pot spune ca sunt placut impresionat si ceea ce iese din mana ta se numeste arta.
De curand am descoperit niste "borcane" pe care le am prin casa si as dori sa le populez cu verdeata exact asa cum ai facut tu. Tot este timpul acesta liber de bricolat
Poti te rog sa ma ajuti cu niste informatii pls ?
Doresc sa fac borcanele simple fara filtrare,co2, aerare, nu sunt sigur inca daca o sa pun vreo vietuitoare sau nu dar momentan mergem pe simplu. Doresc un set-up cu gazon/muschi in partea de jos si ceva plante care pot sa traiasca cu radacina in apa si frunzele in afara. Lemne si pietre gasesc eu dar plante/substrat nu prea ma pricep. O alta nelamurire este lumina. Am posibilitatea sa pun borcanele langa geam, dupa cum povesteam nu prea vreau sa fie alte accesorii decat sticla, substrat, plante, lemne, pietre
Este primul proiect de genul acesta si nu prea stiu care este pasul 1
Multumesc frumos!
|
 |
|
|
Severus wrote:
Au prins ceva culoare?
Cand erau singuri in bazinul cel mic erau galben complet iar daca te uitai foarte aproape la ei se vedeau ramificatiile rosii dar foarte foarte subtil. Acum de cand i-am pus in bazinul mare sunt galbeni spre maroniu si nu le mai observ striatiile. Este posibil sa fi fost putin stresati de mutare si de faptul ca sunt acum cu mai multe vietuitoare in bazin.
PS: dupa sarbatori o sa fac o mica curatenie in bazin, o sa am cativa severumi rotkeil si cativa papagali de donat.
Stiu ca imi povesteai odata ca vrei ceva din puietul meu, poate ne auzim intr-o zi sa vii sa iti alegi catvia
Numai bine
|
 |
|
|
Severus wrote:Acvariul arata foarte frumos si e plin de pesti, dar ... nu vad nici-un red spotted severum.
Unde or fi disparut toti?
Severumii red spotted doar ce au trecut in bazinul cel mare de vreo 2-3 zile. Sunt extrem de mici este greu sa ii fotografiez printre cainii astia. Cand meg la geam se fac ciorchine si se agita in sus si in jos de nu intelegi nimic.
Treaba interesanta ce am observat-o este ca atunci cand tineam severumii separat in bazinul mic erau foarte speriati si abia veneau la mancare. De cand i-am pus in bazinul mare parca au copiat comportamentul celor din bazin, cand ma vad aproape ies din "ascunzatori" si vin repede la geam sa prina ceva mancare, este un spectacol ce trebuie vazut live
|
 |
|
|
PS: in curand o sa donez o mana de papagali, mananca precum porcii si cresc cate 1 cm pe saptamana cred 
|
 |
|
|
|
Pestii se inteleg de minune iar evolutia se vede cu ochiul liber
|
 |
|
|
A sosit momentul sa mai completez din jurnalul meu cu americani  )
Am asteptat atata timp pentru a putea fi sigur ca toate problele din bazin au disparut iar acum am un bazin stabil care se dezvolta de la o zi la alta.
Atasez si cateva poze cu evolutia, scuzati calitatea dar este extrem de greu sa ii fotografiez
|
 |
|
|