Message |
|
Radu.U wrote:cand bag mana in apa, cea de la suprafata este foarte rece
Vietatile si plantele ce parere au despre asta? N-ai putea in vreun fel "distribui" apa rece in tot acvariul? Si termometrul unde este? De unde ia temperatura?
|
 |
|
Ai pus foarte multa Riccia. Stratul trebuie sa fie subtire, cat sa acopere nuca, nu mai mult. Altfel iti va putrezi din cauza lipsei de lumina si nu numai.
Io am pus pe pietre si am pus atat cat sa nu se mai vada piatra, ba unele chiar aveau spatii libere, neacoperite. In timp si-s facut singura treaba
Baga o pietricica in interioreul nucii, daca mai ai probleme. Va sta pe plasa. Macar o perioada, pana se mai imbiba treba :-)
Si acopera intreaga suprafata, pana jos, va arata mai bine.
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Multumesc inca odata @Alber 
Hai bre, fugi d'aci 
|
 |
|
Hai ca poate-i vedem mari, ca la cate probleme ai avut...nu mai credeam
La sfaturi de crestere si tratament, nu ma bag, ca-s prea "mic"  .Dar, nu le-ai dat cam multa mancare?
Si inca ceva. Nu stiu daca trebe sa-ti spun, da' nu ma pot abtine, preventiv, asa. Apa de schimb vezi sa o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Sa nu-i stresezi cu diferente de temperatura la schimbul de apa.
In rest, ce sa mai zic? Bafta in continuare si stai cu ochii si urechile pe ce spun colegii cu experienta in cresterea discusilor.
|
 |
|
Pentru a da dovada de seriozitate si de mila pestilor, iti voi spune ca dupa parerea mea, pestii au gris. Te las pe tine sa cauti tratamentul adecvat, nu cred ca-ti va fi foarte greu.
|
 |
|
tocohacker wrote:deci se pare ca nimeni nu stie nik despre acele puncte.... 
In primul rand, incearca sa tii cont de sfatul Faraonului legat de scriere. Poate n-ar fi trebuit sa incep cu asta, dar nu m-am putut abtine.
In al doilea rand, daca ai fi pus o poza doua, ai fi primit cu siguranta raspuns mult mai rapid.
Acum: la colegul alien, se pare ca a fost intr-adevar gris. Si dupa modul in care au raspuns pestii la tratament, la fel as zice.
La tine ar putea fi acelasi lucru. Dar avand in vedere ca ai carasi, nu stiu ce sa zic legat de cresterea temperaturii. Lor le place pe la 24-25 de grade, iar volumul de apa necesar unui caras este de 50 l. Concluzii tragi singur. Vindeca-i urgent si mai da din ei. Nu vei avea niciodata pesti sanatosi in acel acvariu. Mai ales ca nici la filtrare nu stai bine, daca zici ca schimbi apa in functie de cat e de murdara. Apa nu trebuie sa fie murdara, trebuie sa fie limpede, cristal, chiar si atunci cand o schimbi.
Tot ca ajutor, uite aici un link unde vei gasi poze cu pesti ce au problene. Pe coloana din stamga, dai "online hospital" apoi alegi "Identifiable on the body, skin and fins". Vezi cu ce seamana punctele/petele pestilor tai. Daca vei da clic pe poza, gasesti si tratamentul.
Numai bine
|
 |
|
Multam de raspunsuri, m-ati cam edificat. Trebuie sa gandesc problema, sa vad cum voi proceda. Am deja 27 de grade, tinand cont ca zilele trecute, in Bucuresti au fost 30.
|
 |
|
Io revin tot la ce imi permit, deci ventilator.
Vreau sa va intreb altceva. Prin evaporarea apei, nu vor ramane in apa anumite substante, care in timp vor ajunge la valori nedorite? Care ar fiacestea? Cum se poate contracara asta? Prin schimburi mai dese sau mai mari de apa? Nu riscam deciclarea acvariului?
Ia uite cate intrebari!!! 
|
 |
|
Chair daca este mai inestetic, nu ar merge pusa o bucata de filtru de hota, sau ceva de genu'. Ma gandesc la prafu' care este bagat in acvariu. Sau vata, ceva. Asezata cumva pe grila, prinsa cu putin scoci.
|
 |
|
Faraonu'"]Sau cum e bine sa orientezi curentii de aer prin capac astfel incit sa obtii efect maxim?[/quote:5595e4127d wrote:
Sa mor daca aveam habar ca trebuie tinut cont si de asta. Sunt direct interesat, deoarece urca si la mine. Temperatura, desigur
Daca montez doua coolere, unul care sa introduca, altul care sa scoata aerul de sub capac, care ar fi pozitia corecta de montare? Se vor monta pe capac, cu "jetul" perpendicular pe suprafata apei, sau e mai bine in rama, cu "jetul" paralel cu suprafata apei? Cum trebuiesc asezate unul fata de celalalt? Pe laterale/margini opuse, sau unul langa celalalt?
cosminBM wrote:am luat un ventilator puternic
Spune-mi te rog, cum l-ai orientat? Dupa cam vad io, cred ca baga aer in acvariu. Sau scoate?
Cum se comporta tipul asta de ventilatoare ca silentiozitate, vibratii pe capac, in general zgomot. Multam fain
|
 |
|
Obturasei cumva sau cu ceva teava iesire a apei. si atunci, dadea "pe retur" pe unde ar trebui sa intre aer. Sau poate redusesei prea mult debitul la iesire. Oricum, ceva de genul asta
|
 |
|
Pe butelii de 500 gr, am fost si io la inceput
Gasisem undeva sa le incarc, dar baga putin in ele si in doua saptamani schimbam butelia
Nu se merita. Cauta o butelie mai mare
|
 |
|
Filtrul vei incepe sa-l speli doar atunci cand vei vedea ca scade debitul. Cum vei proceda: intr-un vas, pui apa din acvariu, nu proaspata. In acea apa vei clati buretii usor, nu va fi o spalare efectiva, ci o clatire un pic mai ferma. Asa cum ti-a spus si colegul ReBELLUL, filtrul va functiona non stop, fiind permise opriri de 10-15 minute pentru mentenanta
|
 |
|
Daca numarul pestilor este decent, daca acvariul este bine plantat, daca nu hranesti excesiv, nu ai nevoie sa aspiri substratul. Multi dintre noi nu o facem (deoarece substratul nu se vede de plante) si nu avem probleme.
|
 |
|
Val wrote:Ca o concluzie, ce incerc eu sa comunic aici, este sa nu dai/vinzi/arunci filtrele alea interne. S-ar putea sa mai ai nevoie de ele, chiar daca nu pentru filtrare in sine.
Nu vor pleca filtrele. Iar cel mic, powerheadul de langa reactorul de CO2, va ramane acolo chiar daca ma dau io rotund. Sta mai mult decat bine acolo, iar pentru distribuirea CO2 in acvariu, e de neinlocuit. Aquaball-ul cred ca va iesi, dar nu acum, peste cateva saptamani, cand filtru cel nou va fi "ciclat". Ma incurca tare mult, este destul de mare si ocupa spatiu. Cu toate ca ar fi bun si ala pentru filtrare mecanica (am mai citit cateva posturi ale colegului Carja Ioan)
Nu stiti voi, da' asa am o retinere de fiecare data cand modific ceva in/la acvariu...sa nu uitam ca inca sunt incepator, iar lipsa experientei isi spune cuvantul.
Hai sa va mai zic ceva, da sa nu radeti (prea tare)
Ieri cand m-am dus sa-mi iau filtrul, m-am dus dupa o perioada de vreo doua zile, in care am bantuit pe gogu dupa diverse filtre si carecteristicile lor. In clipa in care am plecat de acasa, stiam ce vreau. E900. Problema a fost in magazin.Mi-au trebuit 20 de minute pana sa ma hotarasc daca va fi e700 sau e900. Pana la urma am ramas la hotararea initiala, dar cu ce framantari  . Asta e, norocu' meu ca mai sunteti si voi prin zona.
|
 |
|
|
 |
|
Stiti ca-mi statea si mie intrebarea asta pe limba? Da' luat cu altele in ultimul timp, am uitat. E bine de stiut, ca cu toate plasele iti mai scapa cate un nemernic si nu dai de el, sa-l dai hrana la pesti
Io ma gandesc la faptul ca n-ar fi mare problema daca acvariul are capac si daca pastilele sau orice alte solutii se folosesc atunci cand aerarea este oprita sau nu functioneaza eventualele ventilatoare pentru racit apa.
Io unu sunt fan bete chinezesti (d'alea de le arzi si miros frumos  ) si n-am vazut sa fie vreo problema.
Iar daca a mai zis si Faraonu' ce-a mai zis...
|
 |
|
Ok, ReBella, multam fain de sfaturi
In alta ordine de idei, va readuc in atentie ce povestea Faraonu' pe la pagina 22 a acestui topic.
Porcu wrote:Saptamina trecuta imi povestea un amic, proaspat acvarist incepator, cum s-a speriat ca i s-a stricat canistra JBL. A ajuns omu' acasa de la servici si era liniste de mormint in camera  , concluzia logica era ca s-a stricat canistra  ....... s-a uitat in acvariu si evident ca functiona  .
Sa stiti ca are dreptate. Este foarte silentioasa, in afara de un bazait perceptibil doar tavalit pe langa canistra, altceva nu se aude. Singurele indicii ca functioneaza sunt miscarea apei si o usoara vibratie ce se simte la atingerea filtrului.
Sunt bucuros ca voi scapa de zgomotul produs de cele doua filtre interne, care nu este puternic, dar daca este liniste completa in camera, este un picut agasant
Ma felicit  pentru alegerea facuta si pentru faptul ca v-am ascultat, si va multumesc inca odata pentru ajutor 
|
 |
|
1. Este bine ca incalzitorul sa fie in zona filtrului. In acest fel vei avea o temperatura uniforma in acvariu. Nu are cine pe cine sa afecteze.
2. La treba cu incalzitoarele, io cam fac asa cum zice producatoru. Dar cred ca in principiu ar merge si culcat, chiar si io am unu' pus oblic.
3. Filtrul nu are nevoie sa traga aer de la suprafata. Bulele de ear sunt inestetice, produc zgomot si murdaresc sticla acolo unde ies la suprafata . Lasa filtrul sa valureasca usor suprafata apei si totul va fi ok.
|
 |
|
Faraonu'"]M-ai ucis cu diacriticele . Si io le folosesc, asa-i limba romana . Da' nu pe forum ca nu se vad la toata lumea. [/quote:9c146823e4 wrote:
Iertaciune  , eram in trafic si de plictis am intrat de pe telefon. Posturile acelea d'aia sunt cu diacritice, scriam cu t9 activat sa scriu mai repede. Promit sa nu mai fac
Faraonu'"]Am uitat ceva: buretele de pe sorb trebe sa-l speli regulat. Adica inainte de a se colmata ca opreste debitu'. Io cred ca nu-i prea mare efortu' de 5 minute saptaminal.[/quote:9c146823e4 wrote:
Am retinut aspectu', nu sunt probleme, iar 5 minute mi se pare mult. se curata mult mai repede
ReBella wrote:Pai tu n-ai spalat foarte bine canistra intai ? Toate mediile filtrante,toate sertarele,etc ? Nu inteleg de unde mirosul acela,la mine n-a fost cazul.Insa am spalat absolut tot ce a venit in cutie,desfacut pe parti,sub jet de apa
Ba da, totul a fost spalat cu apa calduta, sub jet de apa, dat cu buretele, etc.
Dar parca persista un miros, nu stiu sa-l definesc. Seamana cu cel de la testul de NH3/NH4. Cred ca este de la maglavaisul care a fost dat pe garnituri. Un fel de vasilina, ceva. Mai vad diseara. Oricum nu intra in acvariu pana nu sunt io convins ca totul e ok.
|
 |
|