[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Cum adica pete negre? Se "depune" ceva pe frunza, sau pur si simplu frunza putrezeste?
Frunza isi pastreaza consistenta sau se inmoaie?
Intrebarile au un scop. Trebuie sa vedem daca este o afectiune a plantei sau o alga.
BBA nu cred ca e, aie este pufoasa si nu apare ca o pata.
Lumpy wrote:Spuneti-mi va rog..din cate am inteles si din alta parte, daca nu au spatiu necesar raman mai mici, daca raman mici in ce sens sufera? Si in acest caz daca ar indeplini formula aceea cu cm/L nu ar fi ok?

Poate fi adevarat ce spui tu. Dar sa stii ca raman mai mici in acelasi sens in care tu ai purta incaltaminte cu vreo 2 numere mai mici. Sau in sensul in care le ramaneau chimezoaicelor picioarele mici in vechime. Pricipit? Nu te mai chinui sa te minti. Suntem deja cativa care incercam sa-ti deschidem ochii catre o acvaristica "cinstita", fara pierderi de pesti si cu satisfactii pentru tine. Dar daca tu vrei altceva...
ReBella wrote:Si la mine aratau la fel varfurile la plante - chircite rau si parca se uscau.Dupa ce am inceput sa pun picaturi zilnice de fertilizant lichid varfurile au inceput sa creasca normal S-a vazut aproape imediat diferenta.Voi daca fertilizati deja zilnic...n-am idee ce nu le place.Eu n-am schimbat nimic altceva.

La mine poate fi doar de la prea mult fertilizant Da' daca citeste cine stiu io postu' asta, nu ma vad prea bine. De fapt nu ma vad deloc
Ca sa folosesc o expresie faraonica, vezi tu ce pesti iti plac, iar noi iti vom spune care sunt buni pentru acvariul tau. Characidae mici ar fi indicate la acel volum
Acelasi lucru se intampla si la mine. In timp, frunsele vechi, cele mari, se trec si se macina sa zic asa. Dar cele mici, in loc sa se dezvolte, raman asa cum le vedeti in pozele puse de gengiskhan. In timp, desigur ca dispar si ele. Am incercat si sa le tai de la o distanta respectabila si sa le replantez, crezand ca pot relua ciclul de crestere al plantei. Nimic, nada, niente, rien. Se "usuca pe picioare"
Io acum experimentez cu vreo trei fire, puse in mijlocu' acvariului, in "bataia reflectoarelor". Daca nici asa nu vor, inseamna ce nu le convine ceva in fertilizare. Poate solutia lui Radu.U va functiona si la mine
Scuze ca ma bagai peste topicu' colegului nostru, dar am aceeasi problema
Pentru plante sunt bune, dar si pestii se vad frumos in ele.
Uite adresa furnizata de colegii nostri. Aici gasesti tuburi Osram de care vrei

MARBO MEDIA:
Telefon: 021 253 08 18 ; 021 253 08 19 ;
Fax: 021 253 08 20
Adresa: Str. Popa Lazar, nr. 5-25, BUCURESTI - ROMANIA
Program: L-V: 9-17
Email: office@marbo-media.ro
Ok, am inteles treaba cu JBL-ul, nu-i bai.
Bine argumentata si reala treaba cu instalatia de tevi. Aia trebe schimbata intr-o luna doua, depinde de buget cu ceva mai de Doamne-ajuta

Monky wrote:De particolele albe din apa nu scap

Care este originea acelor particule? Sunt in permanenta? Io n-am vazut asa ceva in acvariu nici cand aveam filtru intern. Bine, o sa ziceti ca ala face cu brio filtrare mecanica, si nu prea bine biologica. Dar totusi.
Avand carasii, recomandarea legata de Anubias este cea mai buna. Cred ca ar mai merge si Valisneria, nu sunt sigur, n-am carasi. ReBella parca are, poate ne ajuta ea cu plantele. Nu vei avea nevoie de substrat fertil, ci doar de pietris. IN acest fel vei pute aspira fara probleme, atunci cand faci curat.
In privinta operatiunilor pe care le ai de indeplinit:
speli bine-bine pietrisu'
scoti apa din acvariu si o pui in vase
intr-unul din acele vase vei pune sa functioneze si filtrul, tot acolo vei pune si pesticii.
pui pietrisul in acvariu, pui apa, filtrul, pestii, etc.
Daca faci cum ti-am spus, nu deciclezi nimic. Conditie esentiala: filtrul functioneaza non stop. Il opresti maxim 5-10 minute. Nu mai mult
Din apa veche trebuie sa pastrezi munim 50%. Poti merge in piata sa mai iei vase. Io asa am procedat, mi-am mai cumparat un butoias de varza, atunci cand am facut o operatiune asemenatoare.
Zic si io nu dau cu paru'. De ce nu te orientezi catre JBL? O dilema asemanatoare cu a ta am avut si io. Recomandarile primite aici pe forum au fost urmatoarele: Tetra nu, JBL ar fi ok, Eheim solutia ideala. Am ales JBL din considerente financiare si nu-mi pare rau. L-am luat putin supradimensionat zic eu, dar nu sunt probleme. Un Cristal Profi e900 pentru 126 l. Dar am facut-o special, pentru a pune pe el si un eventual reactor extern pentru CO2 si o lampa UV.

Val wrote:Am intrat si eu de cateva zile in clubul celor care au schimb de apa la picatura, involuntar, din cauza unui Tetratec EX700.

M-am blocat. Madoare burta de atata ras.
Nu ma intelegeti gresit. Nu din cauza pataniei lui Val, ci datorita exprimarii, a modului in care a putut pune problema. Fantastic
In general, carasii nu se tin cu plante. Sau invers, ma rog . De ce? Le cam mananca sau le scot din substrat. Poti incerca totusi Anubias si Valisneria. Anubiasul legat pe buturuga sau piatra (oricum nu se "planteaza" in substrat), iar Valisneria in substrat
Si mai gandeste-te totusi la un acvariu mai mare daca vrei carasi.
Cu foarte putin timp in urma, s-a discutat aici. La un simplu serarch pe forum, vei putea afla mai multe.
Cea mai ieftina solutie ti-a dat-o olinno. Si cat de cat eficienta. Altceva, doar un chiller ne scoate din bucluc. Dar la pret...
Salut si bine ai venit. Tot ce trebuie sa faci, este sa creezi un acvariu frumos, ingrijit, demn de laude. Atunci cu totii vom fi multumiti
Ma gandesc la inaltimea aia de 60 cm. N-ar trebui mai degraba niste MH? Stiu, o sa-mi spuneti de inaltimea substratului, dar totusi.
clauss wrote:off-topic: de nenumarate ori am auzit vorbinduse de sarcofag, insa nu l-am vazut in nici o poza pina acum, a-si indrazni prea mult daca a-si cere un link sau o poza??

Tot off-topic (poate ne-o luam amandoi, clauss ), da' io cred ca sarcofagu' nu-i pentru muritoarele noastre priviri. Stii ce-au patit pionierii in cercetarea siturilor din Egipt? Nu cred ca vrei sa afli, si sincer sa fiu, nici io . Si totusi vazusem pe undeva o poza, intr-un topic, undeva, da' n-o mai gasesc.
Mai am o intrebare. Cum se monteaza? Fata in fata, sau pe diagonala? Pe lateralele fungi sau pe cele scurte? Cum s-ar forma cel mai "bun" curent de aer sub capac? Cred ca cel mai bine ar fi pe o singura laterala, dar stiu si io?
Multam domnilor, ma edificai. E clar ca nu merge smilie
Cel diy poate fi sau deveni zgomotos. Acuma cred ca depinde si de puterea powerhead-ului. Am avut si io, dar l-am "dezafectat". Se adunau multe gaze nedizolvate si incepea sa clipoceasca. Acum il am pe cel de la JBL. Cu o butelie asemanatoare cu a ta, nu ma pot plange de el. Dizolva in proportie de 70% dupa umila mea parere. Dezavantaj-este mare si urat in acvariu. Acum ca mi-am luat filtru extern, voi lua si un reactor extern, sa fac loc in acvariu. Despre difuzoare nu stiu a-ti povesti, nu am, nu am folosit.
Evapoaraea este mai redusa in cazul in care montez ventilatoarele pe lateral? Io cred ca da, da' tot intreb.
clauss wrote:se poate automatiza, insa mie unul mi se pare prea complicat chiar daca imi place sa bricolez...
uite aici: http://www.acquaportal.it/Articoli/Faidate/dosatore/default.asp

Da, interesant, se poate face o incercare.
In alta ordine de idei, ce vreau sa intreb. Substantele se pot amesteca? Adica, se pot pune laolalta macro si miro? Aici ma refer la solutia EI de la Val, Ferropol-ul si Ferropol-ul 24. Astfel incat sa fac o singura masinatiune nu doua. Ca oricum Feropolu' 24 nu poate fi doazat dupa cu metoda de mai sus.
minnardy wrote:Adica, cele doua, functionand in regim de 2 ore functionare si 30 minute pauza

De ce cu pauza? Se incalzesc si au nevoie ca o perioda de timp sa fie oprite pentru a se raci?

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: