[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Faraonu wrote:Daca-ti place si nu vrei s-o scoti schimba-i locu', poti pune buturuga mai in fata si Ludwigia in spatele ei.

Uite aici cum sta treaba cu buturuga aia. Nu prea vad cum as putea-o da mai in fata, poate cu ceva distantiere intre ea si ventuze. Dar nu stiu care ar fi rezultatul estetic. Sau sa fac in asa fel incat planta sa creasca pana la partea de jos, lasand sa se vade buturuga, apoi sa urce prin spate?
malawi_crys wrote:evolutia acvariului este certa..daca in prima faza elementele acelea decorative artificiale zgariau retina , ultimele poze dezvaluiesc un alt acvariu care incanta privirea si promite mult.

Acum imi dau si io seama ce ati simtit voi cand ati vazut primele poze De, ce sa-i faci, sper ca n-ati avut nevoie de proculin

mosu wrote:Bravos, asteptam evolutia ulterioara.
Pietrisul nu pare tocmai ideal pentru plante de foreground.

Multam. mai lucru la el, nu stau. Pietrisu poate la un alt setup. de fapt nu poate, ci sigur

Faraonu wrote:Io zic s-ascunzi poza din octombrie 2008 sa n-o vada nimeni :p ....... sper ca peste vreun an sa te pun s-ascunzi si pozele din iunie 2009 .......

N-ascund nimic, de ce s-ascund? Sa fiu intrebat ce am facut in ultimii 5 ani si sa dau din epoleti?

Faraonu wrote:scoti Valisneria ca se potriveste ca nuca-n perete

De acord. Sa mai indesesc putin Limnophila sa pot taia si planta in stanga.

Faraonu wrote:Scoate si Ludwigia repens ca nu se potriveste nici ea (nu e rubin) in fata buturugii, io vad niste Blyxa in locu' ei

Imi cam place planta chiar de n-o fi rubin. Si mai e ceva. Buturuga aia nu e pana jos, ci se opreste undeva la jumatea acvariului. E prinsa cu ventuze pe sticla din spate. Mi-e ca daca pun Blyxa, fiind mai mica, se va vedea acest...artificiu

Faraonu wrote:Parca nici Anubiasu' nu-mi place .......

Care? Al din stanga sau al din mijloc? Sau amandoi?
Radu.U wrote:ii bun daca in decurs de un an ai reusit sa te "limitezi" la aceste randuri ma intreb ca timp ti-a luat sa-l scrii
oricum se vad diferentele

La chestia cu scrisu' nu m-am chinuit prea mult. De-ar fi asa usor si-n acvaristica...
Si sa stii ca diferentele le-am sesizat si eu.
Imi place ca nu stati pe ganduri si va miscati rapid. iar daca ma uit si la droserele alea, cred ca in vreo 2-3 zile ne arati si capacul ,nu?
Spor la mesterit
Bine v-am gasit si in aceasta sectiune a forumului. Sper ca titlul acestui topic sa nu fie prea cinematografic, dar cam reflecta realitatea. M-am hotarat sa scriu si aici, sa postez in aceasta sectiune, pentru a se putea urmari evolutia acvariului meu. Mi-a trebuit ceva timp pana sa ma hotarasc, dar am ajuns la concluzia ca acvariul incepe cu adevarat sa-mi placa si sa se apropie din ce in ce mai mult de un acvariu cu ceva pretentii (vedeti modestia, da? ) Serios acum, pentru mine, felul in care arata acum acvariul este o mare realizare, tinand cont de lipsa esteticului din capul si creierii mei. Multe elemente ale aranjamentului meu, sunt imprumutate de aici de pe forum, de la alti colegi, sau de pe vastul net. Cu toate ca am mai spus-o, repet: ma bucur ca am intrat in urma cu aproape un an (doar un nebun isi face cont pe un forum de ziua lui :drogat pe acest forum unde am cunoscut oameni de treaba (cam putin spus dar nu vreau sa folosesc cuvinte pompoase), cumsecade si saritori. Visul meu de a avea un acvariu frumos, sanatos cupesti si plante carora sa le mearga bine, s-a adeverit.
Acestea fiind spuse, va voi prezenta acvariul si va voi lasa pe voi sa va spuneti impresiile. Sfatul meu este sa nu ma laudati prea tare ca mi-o iau in cap si ma balonez :ego:. Vreau sa-mi spuneti unde gresesc si ce ar mai trebui facut.
Fac acum o succinta prezentare a acvariului, apei, florei si faunei.
Avem un acvariu de 126 l brut, filtru extern JBL Cristal Profi e900, un power head pentru imbunatatirea circultaitiei apei si CO2-ului, CO2 presurizat, butelie 7-8 l, difuzor ceramic 120/200 Aquatic Nature, nu exista Ph controler, lumina 4*18 W t8 Osram Fluora+1*18 W t8 Flora glo, controlate cu prize programabile. Program de iluminare: 10:00-14:00 si 16:00-22:00
Substrat JBL Aqua basis, cu pietris 2-3 mm, fertilizare cu Feropol-10ml/zi, Feropol 24-5picaturi/zi si EI de la Val-4ml/zi.
Ca parametrii ai apei pot enumera urmatoarele teste: NH3/NH4-0, NO2-0, NO3 ~15 mg/l, GH intre 7-14, KH intre 6-10, PH pe undeva pe la 6.8. Alte teste deocamdata nu mai am, poate doar un test de PO4 sa fac, da’ acum mi-e lene :somn: .
In momentul de fata, ar fi umatoarele plante. Heteranthera zosterifolia, Anubias, Limnophila aromatica, Ludwigia repens “rubin”, Valisneria (zic io spiralis), Hemianthus callitricoides, Micranthemum micranthemoides, Blyxa japonica, Marsilea hirsuta si cateva pietre cu Riccia fluitans. A, si vreo 2-3 fire de Rotala macranda pe care inca nu reusesc s-o fac sa arate faraonic si nu numai.
Ca animale, se regasesc vreo 16 Paracheirodon innesi (neoni), 4 Xiphophorus maculatus (platy), 6 Corydoras panda, 2 Crossocheilus siamensis (SAE), 3 Pomacea bridgesii, si vreo 15-20 de Neocaridina heteropoda var. red (Red cherry). De vreo doua saptamani a trebuit sa introduce in acvariu 6 Hemigrammus bleheri si 2 Gupppy (din varii motive :badboy. Sper ca acesta usoara suprapopulare sa nu afecteze .

Acum va voi arata etapele de transformare prin care a trecut acvariul de-a lungul a cca 9 luni de zile, urmand ca ultimele poze sa fie cele de acum.

Octombrie 2008-poza asta am pus-o singur de data asta, pentru a nu mai da ocazia unora sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului :-P. Nu spun ca-i vorba de Lofty ca-mi iau ban
Apropos am recitit primele pagini ale topicului deschis de mine la Coltul incepatorului. Cata naivitate si candoare si nestiinta si nu mai stiu ce:

Decembrie 2008

Tot Decembrie 2008

Martie 2009

Aprilie 2009

Si desigur, ultimele poze, calde inca, iunie 2009.
Acestea din urma sunt facute si inainte si dupa ce am tuns putin prin acvariu, dar sper ca acest lucru sa nu deranjeze foarte tare. Cred ca si asa se poate forma o impresie.
Hetherantera sufera din cauza caldurii, nu mai este asa deasa, dar rezista eroic. Iar despre Blyxa ce sa zic, imi place de mor cum merge. Made by Lofty Sper ca-mi va fi iertat pacatul anterior.
Cam acesta este acvariul meu, iar modificarile pe care le voi face de acum incolo, le voi prezenta aici.
+Sanitarul+ wrote:caluselul de mare, este de apa sarata? dar un mic crab ? :veselred:

Io cred ca doar ai fost putin neatent si nu-ti bati joc de noi Daca este calut de mare, nu traieste in apa sarata?
Crabusori sunt si care traiesc in acvarii, dar as zice sa nu te complici pentru inceput, ci sa iei lucrurile treptat, mai citesti, mai inveti, apoi progresezi.
Uite, astea sunt draciile de care vorbeam. Se manevreaza foarte usor . Trebe aprofundat putin si vazut la ce greutate rezista, Ele sunt proiectate pentru lampi, nu pentru capace. Ma gandesc sa nu alunece opritoru' ala pe cablu.
Cit despre existenta lor in Romania, nu stiu ce sa zic. Vezi poate baietii de la reef sa te ajute, ei vand lampile ce sunt echipate cu aceste sisteme.
pai ce crezi ca pot sa tac?
Doua bare, dar nu cu lant prinderea, ci cu cablu. Si nu bara reglabila ci exista niste sisteme pe cablu. Dau link dupa ce gasesc.
Radu.U wrote:daca lungimea din interiorul capacului va fi de 63, inseamna ca-ti ramane circa 3 cm liberi pentru socluri, O varianta buna pentru a conecta fierele, care o voi folosi si eu sunt aceste mufe
http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=8570&category_id=51
mufele care intra pe pinuri intra perfect pe capetele tuburilor

Merg tot pentru conectare si clasicele reglete. Dar nu stiu ce dimensiune, trbuie vazut la fata locului. Sunt mai lesne de gasit.
Radu.U wrote:asta asa e... si acuma mai vine o vorba:
cate acvarii open top le-ai vazut in acest mod eu nu am vazut nici unul.
Cred ca va ramane capacul clasic.

Sincer sa fiu, am vazut unul si nu la mine , dar unu nu-i de ajuns
Si io as merge pe capac, dar imi zburda imaginatia la metode de a pacali intariturile
O banda de autocolant negru? Nu stiu ce zic, la tine sta, nu la mine si tu vezi altfel la fata locului.
Zic si eu o vorba.
Nu ai putea, cu un material similar celui ce-l folosesti pentru partea de jos, acel cornier, sa faci o rama si pentru parte de sus, astfel incat sa nu se mai vada intariturile? Si implicit nici nivelul apei. Ma gandesc la faptul ca in acest fel vei astupa si intariturile si vei da si un pic de uniformitate bazinului. Apoi lampa suspendata nu va mai fi o problema.
Cu toate ca am citit destul despre bolile pestilor, nefiind familiarizat cu simptome, denumiri si desigur tratamente, ma vad nevoit sa deschid acest nou topic.
Am un amarat de neon care se chinuie de vreo saptamana.
A inceput prin a avea niste spasme. Pur si simplu nu stiu cum sa numesc o respiratie sacadata insotita de miscari bruste ale innotatoarelor, in acelasi ritm cu respiratia. Apoi a inceput sa slabeasca, acum e piele si os, probabil din cauza epuizarii fizice. Coloana nu mai este dreapta, ci putin curbata.
De vreo doua zile nu-si mai poate pastra pozitia de inot, stand aproape vertical. Iar de mancat, la fel, de o zi nici nu mai mananca. In acesta dimineata vad ca si vertical stacu greutate, avand tendinta de a se rasturna
Mult nu cred ca mai are, dar as vrea sa stiu cam ce ar putea fi. Pe viitor poate reusesc o ameliorare sau o vindecare daca se poate.
Nu tetra la filtru. De la JBL in sus. Nu mai stiu cat are acvariul tau, dar daca e sub 120 l JBL e700 este bun. E900 e prea puternic.
Iti mai trebe asa:
Prize programabile pentru lumina, Filtru extern (ca sa scapi de bombele alea din acvariu), CO2. Nu stiu cum stai cu lumina si nici cu fertilizarea.
Asta a fost la tehnica, fir-ar mama ei.
Apoi iti mai trebuie plante. Asteapta sa mai inmultesti ce ai pe acolo, sau mai cauta si mai baga plante noi.
In rest, sa ai un acvariu sanatos, cu plante frumoase si pesti minunati si sa te bucuri de tot.
Aici vei gasi numeroase informatii despre sanitari si nu numai.
Castraveciorii mai mult, salata mai putin. PAna nu mai plutesc.
Dar le poti pune si crude, daca le fixezi pe fundul acvariului cu o pietricica, ceva
1 Radacina se fierbe de cateva ori daca este "proaspata". Fiarta de cateva ori, apa schimbata, tinuta in apa rece pana nu mai pluteste. Cauta pe forum cu functia "search", mopan sau radacina.
2 Despre ce sanitari vorbim? In general 24-26 grade.
3 Castravete, salata, dovlecel.
4 Nu mai scrie ca pe chat
Numai bine
Cu toate ca nu-mi place discutia de pe alt topic de aici de la donatii (iertati-ma dar nu m-am putut abtine de la acesta remarca) revin in acest topic deschis de mine.
Am ceva Riccia. Nu foarte multa, o portie sau doua (mai subtirele )
Asa ca va astept
Bine-ai revenit, Fujito.
Fa ochii mari, citeste, invata si vei avea numai de castigat.
Daca te straduiesti putin, vei face ceva frumos din acvariul tau. Sprijin gasesti, numai sa-l ceri si sa-l accepti
Acuma trebuie sa te mai gandesti la un aspect. Daca acvariul va avea multe plante pretentioase, ce necesita ingrijire atenta si zilnica (asta ca sa nu spun deasa ) ar fi mai buna o lampa suspendata. Dar daca te bate gandul de niste discusi (de ce oare m-am gandit tocmai la discusi? ) ar fi mai bun un capac "cinstit".

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: