Bine v-am gasit si in aceasta sectiune a forumului. Sper ca titlul acestui topic sa nu fie prea cinematografic, dar cam reflecta realitatea. M-am hotarat sa scriu si aici, sa postez in aceasta sectiune, pentru a se putea urmari evolutia acvariului meu. Mi-a trebuit ceva timp pana sa ma hotarasc, dar am ajuns la concluzia ca acvariul incepe cu adevarat sa-mi placa si sa se apropie din ce in ce mai mult de un acvariu cu ceva pretentii (vedeti modestia, da?

) Serios acum, pentru mine, felul in care arata acum acvariul este o mare realizare, tinand cont de lipsa esteticului din capul si creierii mei. Multe elemente ale aranjamentului meu, sunt imprumutate de aici de pe forum, de la alti colegi, sau de pe vastul net. Cu toate ca am mai spus-o, repet: ma bucur ca am intrat in urma cu aproape un an (doar un nebun isi face cont pe un forum de ziua lui :drogat

pe acest forum unde am cunoscut oameni de treaba (cam putin spus dar nu vreau sa folosesc cuvinte pompoase), cumsecade si saritori. Visul meu de a avea un acvariu frumos, sanatos cupesti si plante carora sa le mearga bine, s-a adeverit.
Acestea fiind spuse, va voi prezenta acvariul si va voi lasa pe voi sa va spuneti impresiile. Sfatul meu este sa nu ma laudati prea tare ca mi-o iau in cap si ma balonez :ego:. Vreau sa-mi spuneti unde gresesc si ce ar mai trebui facut.
Fac acum o succinta prezentare a acvariului, apei, florei si faunei.
Avem un acvariu de 126 l brut, filtru extern JBL Cristal Profi e900, un power head pentru imbunatatirea circultaitiei apei si CO2-ului, CO2 presurizat, butelie 7-8 l, difuzor ceramic 120/200 Aquatic Nature, nu exista Ph controler, lumina 4*18 W t8 Osram Fluora+1*18 W t8 Flora glo, controlate cu prize programabile. Program de iluminare: 10:00-14:00 si 16:00-22:00
Substrat JBL Aqua basis, cu pietris 2-3 mm, fertilizare cu Feropol-10ml/zi, Feropol 24-5picaturi/zi si EI de la Val-4ml/zi.
Ca parametrii ai apei pot enumera urmatoarele teste: NH3/NH4-0, NO2-0, NO3 ~15 mg/l, GH intre 7-14, KH intre 6-10, PH pe undeva pe la 6.8. Alte teste deocamdata nu mai am, poate doar un test de PO4 sa fac, da’ acum mi-e lene :somn:

.
In momentul de fata, ar fi umatoarele plante. Heteranthera zosterifolia, Anubias, Limnophila aromatica, Ludwigia repens “rubin”, Valisneria (zic io spiralis), Hemianthus callitricoides, Micranthemum micranthemoides, Blyxa japonica, Marsilea hirsuta si cateva pietre cu Riccia fluitans. A, si vreo 2-3 fire de Rotala macranda pe care inca nu reusesc s-o fac sa arate faraonic si nu numai.
Ca animale, se regasesc vreo 16 Paracheirodon innesi (neoni), 4 Xiphophorus maculatus (platy), 6 Corydoras panda, 2 Crossocheilus siamensis (SAE), 3 Pomacea bridgesii, si vreo 15-20 de Neocaridina heteropoda var. red (Red cherry). De vreo doua saptamani a trebuit sa introduce in acvariu 6 Hemigrammus bleheri si 2 Gupppy (din varii motive :badboy

. Sper ca acesta usoara suprapopulare sa nu afecteze

.
Acum va voi arata etapele de transformare prin care a trecut acvariul de-a lungul a cca 9 luni de zile, urmand ca ultimele poze sa fie cele de acum.
Octombrie 2008-poza asta am pus-o singur de data asta, pentru a nu mai da ocazia unora sa vorbeasca de funie in casa spanzuratului :-P. Nu spun ca-i vorba de Lofty ca-mi iau ban
Apropos am recitit primele pagini ale topicului deschis de mine la Coltul incepatorului.

Cata naivitate si candoare si nestiinta si nu mai stiu ce:
Decembrie 2008
Tot Decembrie 2008
Martie 2009
Aprilie 2009
Si desigur, ultimele poze, calde inca,
iunie 2009.
Acestea din urma sunt facute si inainte si dupa ce am tuns putin prin acvariu, dar sper ca acest lucru sa nu deranjeze foarte tare. Cred ca si asa se poate forma o impresie.
Hetherantera sufera din cauza caldurii, nu mai este asa deasa, dar rezista eroic. Iar despre Blyxa ce sa zic, imi place de mor cum merge. Made by Lofty

Sper ca-mi va fi iertat pacatul anterior.
Cam acesta este acvariul meu, iar modificarile pe care le voi face de acum incolo, le voi prezenta aici.