[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nu merge surface skimmer-ul  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutari!

Am achizitionat acest surface skimmer (cred ca mai corect e surface extractor). Am mare nevoie de el, mi se formeaza o pelicula destul de consistenta de biofilm.

Problema e ca nu functioneaza. Nu merge, nu-mi "extrage" absolut nimic de la suprafata apei. De asamblat e asamblat bine.

Este montat pe un tetratec EX700. S-a mai lovit cineva de o astfel de problema?
[WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

eu cred ca n-are cum sa nu mearga, ca nu e nimic care sa se strice la el.
te-ai jucat la robinetii aia care regleaza cat trage skimmer-ul de la suprafata apei si cat trage din masa apei?
daca filtrul trage apa din acvariu, inseamna ca o trage prin skimmer. daca nu o trage pe la suprafata, inseamna ca o trage din masa apei, prin tub. daca o trage din masa apei, inseamna ca asa e reglat skimmer-ul, sa nu traga nimic de la suprafata.
deci eu cred ca trebuie sa te mai joci cu reglajele alea.

gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

"Instalatia" nu este complicata, daca era problema numai de reglaje, era deja rezolvata. Are un singur "reglaj" care stiu si cum trebuie sa stea si l-am si incercat in ambele extre3me posibile cu acelasi rezultat.

Evident ca filtrul trage din masa apei si nu de la suprafata, dar nu stiu de ce.
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

poate ca problema este inaltimea la care este pus?

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Revin: am curatat filtrul extern, scazuse debitul putin, acum e ok din nou, trage si baga destul de bine. Deci nu are cum sa mai fie de la debit scazut.

Am astupat de tot partea de dedesubt, adica admisia din masa apei, astfel fortandu-l sa-mi traga numai prin skimmer, de la suprafata. Am facut asta aseara. Astazi dimineata aveam biofilm, nu trage destul de bine deloc.

poate ca problema este inaltimea la care este pus?

Am incercat tot felul de pozitionari. In prospect spune clar ca ar trebui pus cu nivelul apei cam pe la jumatatea "cutiei". Exact asa este acum. Am incercat si mai sus si mai jos fara nicio diferenta a randamentului.

Singura explicatie pe care o vad eu este ca e prea slab filtrul meu extern si nu trage destul de bine. Alta ar fi ca nu functioneaza jucaria, dar ideea asta o exclud, presupun ca mai au si altii exact modelul asta.

In concluzie, nu stiu de ce, nu functioneaza!
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

eu am scapat de biofilm in citeva zile, am ridicat returul filtrului la 1 cm deasupra apei, asa ca suprafata apei era puternic agitata si biofilmul dizolvat, ...vad ca nu a mai revenit

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

clauss wrote:eu am scapat de biofilm in citeva zile, am ridicat returul filtrului la 1 cm deasupra apei, asa ca suprafata apei era puternic agitata si biofilmul dizolvat, ...vad ca nu a mai revenit

Aceeasi procedura in acvariul in care tin Betaa. Larve de libelula, viermi si alte chestii grase si scarboase . De aici rezulta biofilm, sau cum i-o zice. Returul filtrului orientat spre suprafata, astfel incat sa faca un mic gheizer (bine, exagerez un pic). In trei patru zile nu s-a mai vazut nimic. Nu vorbesc de acvariul cel mare, bine plantat si "aditionat" cu CO2. Asupra caruia acea bolboroseala nu va avea un efect prea bun.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cred ca filtrul tau nu are puterea necesara sa traga din doua locuri sau piesa care regleaza cat si de unde sa traga nu este corect pozitionata.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu pot sa tin spraybar-ul deasupra nivelului apei, am aditie de CO2 si asta ar insemna ca degeaba bag.

In schimb, unul din segmentele spraybar-ului este orientat aproape paralele cu luciul apei, sub nivelul apei, foarte putin in sus. Deci o agitatie mica si un curent de apa la suprafata este, cu efecte minime asupra cantitatii de CO2 (sper eu...) Din pacate, biofilm mi se formeaza chiar si asa. Si mi se formeaza tinand cont ca am numai neoni, 26 + 4 SAE in ~170 de litri de apa pe care-i hranesc o data la 2 - 3 zile si in niciun caz in exces. Si totusi am biofilm la greu. Inca un amanunt: acvariul este open-top.

g.g wrote:Cred ca filtrul tau nu are puterea necesara sa traga din doua locuri sau piesa care regleaza cat si de unde sa traga nu este corect pozitionata.

In ultimul post am spus ca am obturat de tot admisia de jos, deci admisia in filtrul extern s-ar face numai prin cutia skimmer-ului, deci ar trebui sa vad efect maxim. Si totusi am biofilm la greu...

Referitor la acea piesa care regleaza sursa si debitul... pai e o singura pozitie in care poate sa stea si e aceeasi ca si in prospect. Altfel nu se poate pune.

Probabil ca nu e destul de puternic fltrul meu. In prospect spune asa: "To provide the water movement required it can be connected to most power head pumps up to 2.000l/h (c. 500gph) capacity, the injection pump of some protein skimmers and the suction line of many canister filters." Eu inteleg de aici ca se pot folosi pompe de pana la 2000 l/h, deci si cu debit mai mic. In schimb nu este specificata o limita inferioara.

Oricum, concluzia e una singura:
[WWW] [Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

sunteti atatia acvaristi in Bucuresti, fa o vizita cu el la un coleg care are filtru mai puternic

...
[Yahoo!] [MSN]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: