Message |
|
um02122 wrote:Fungia a iesit la vanatoare de plancton.
Niciodata n-am avut o atractie deosebita pentru coralul asta, dar vazandu-l la tine incepe chiar sa ma tenteze...
|
 |
|
|
 |
|
Zsido wrote:Multam de urari domnilor,de acvariu jur pe sticla de jagermeister ca dupa weekendul asta ne apucam serios de treaba......
Deci daca ai ajuns sa juri pe sticla de Jagger... e clar... singura treaba de care te apuci serios va fi sticla aia...
|
 |
|
|
 |
|
No, deja te cam intinzi...
Sa fie intr-un ceas bun...
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Multumesc. Din pacate (ce plm tot zic, din fericire!) abia vineri mai merg la serviciu.
Pai si pana vineri cine naiba iti goleste "ceainicul"?! Ca la cum strange, daca apuca sa dea pe afara, inchid aia firma, la cum le miroase...
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
CristiC wrote:Nisip destul sa ai,ca asta muta jumate de bazin doar de plictiseala.
La mine cam in 2 zile isi dadeau duhul... Nu stiu daca de la prea mult nisip de mutat, sau din cauza ca n-au ce face, ca inca nu am reusit sa ma prind... Asa ca... sunt in cautare de altul, pana il nimeresc pe ala care are de gand sa ramana mai mult prin zona...
Si nu stiu ce naiba, dar in ultima zi cred ca si pe la altii au obosit, ca Peti nu mai gaseste nici de-al naibii sa-mi aduca...
|
 |
|
CristiC wrote:Pestii merg la Peti,care a fost atat de amabil incat sa mi-i cazeze, (multam' maxim pentru ajutor) pentru ca acum nu as avea timp sa stau sa fac colete. Daca esti tu gata cu toata treaba inaintea mea, si ti-i doresti, ti-i dau, Daniel-san.
Puellarisul mi-l poate trimite Peti mie?! Ca pe-al meu l-am "doborat", al lui Levi la fel... ii iau la rand pe toti pe care-i gasesc, pana il prind pe ala rezistentu' care-mi poate tine piept...
|
 |
|
Ei, ei, daca nu-mi facea mie inca probleme acvariul, ce mai "culegeam" bunataturile de pe acolo...
Puteai sa mai astepti si tu 2-3 luni, pana da bine de tot primavara...
Spor la vanzare... frumoasa "recolta"...
|
 |
|
|
 |
|
adrianyva wrote:
aerosv wrote:Verifica testele sa fie ok, testeaza apa de osmoza si daca iti da 0, atunci e posibil ca valoarea sa fie corecta.
Totusi la un schimb de apa de minim 10% ar fi trebuit sa ai nitratii mai diluati si nu in aceiasi concentratie.
Am zis...osmozorul imi scoate valoarea de 12ppm dar nici asa nu cred ca poate fi asa mare valoarea No3-ului
Cred ca de fapt colegul vorbea de testat apa de osmoza pentru NITRATI (NO3), nu cu TDS-ul.
Ideea este ca daca faci testul de nitrati pe apa de osmoza si iti iese 0, atunci testul ala s-ar putea sa fie cat de cat corect. In momentul asta, tu din pacate nu stii daca tie bun sau nu testul, pentru ca ai facut teste DOAR cu ala si DOAR pe apa din acvariu.
|
 |
|
|
 |
|
aerosv wrote:Demult era pe lista un refractometru iar ieri mi-a ajuns de la Peti, un D-D care mi-a masurat 1030, deci cum ma asteptam plutitorul meu de la serra era praf... iar masurarea salinitatii la gram dupa specificatiile de la RS imi da o valoare mult mai mare decat zic ei.
Esti sigur ca ti-e calibrat refractometrul ala?! Eu folosesc RS Coral Pro de mai bine de 3 ani si niciodata n-am patit sa nu fie salinitatea OK la gramajul care-l indica ei. Alti parametri, da, au fost diferiti (in special kH-ul), dar salinitatea niciodata n-am patit. Si am preparat apa si in bidoane de 5 litri, si de 10, si de 40-50 si intotdeauna masurat cu un rahat de cantar de bucatarie de plastic (ce are si marja de eroare, clar) salinitatea a iesit OK.
Calibrarea o poti face/verifica cu apa de osmoza. Ar trebui sa-ti indice 0.
Ai grija la un aspect legat de refractometru (au patit-o si altii, nu spunem aici care, ca stie el Levi  ): dupa masuratori OBLIGATORIU curata-l cu apa de osmoza, altfel iti ramane putina sare pe el si cand faci testul urmator iti arata salinitate mai mare.
|
 |
|
um02122 wrote:Problema e ca nu toata lumea are o nevasta care sa tolereze tiganeli si improvizatii din astea.
Crede-ma, cand alternativa e sa nu mai mearga in concediu, tolereaza orice...
|
 |
|
Ma, mi-e cam ciuda s-o spun, dar chiar arata bine...
Bafta in continuare...
|
 |
|
|
 |
|
CatalinBarbu wrote:Dar Tridacna cum e?
Ma, uimitor, e OK, n-are nicio problema si nu da niciun semn ca ceva nu i-ar placea...
|
 |
|
koala wrote:- golit bazinul si lasat pestii cu spinarile afara.
Ce misto sta motanul si "observa"...
|
 |
|