[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aurecj
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Message
Avand in vedere ca trebuie sa renunt la acvariul din dotare, ma vad nevoit sa scot la vanzare intreg ansamblul.

Asadar, se vand urmatoarele:

1. Acvariu Ferplast Cayman Professional 110 – 1700 lei
- dimensiuni (Lxlxh) - 110x45x58.5
- sticla 8mm lipita cu silicon negru (prezinta o mica zgarietura undeva in partea stanga jos, sesizabila doar daca stii unde e)
- filtru intern Ferplast Bluwave 07 (vine cu acvariul si l-am folosit pentru filtrare mecanica la discusi)
- capacul standard al acvariului cu sistem de iluminare 2xT5HO 39W, timer pentru iluminare incorporat, switch pentru pornire/oprire pompa filtru, incalzitor, etc, posibilitate de adaugare sistem de hranire automata
-2 tuburi T5HO 39W: Aquarelle si AquaSky (sunt aproape noi, le-am schimbat acum vreo 2 luni)

2. Filtru Eheim professional 3 1200 XL – 1200 lei
- filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 1200 litri
- debit: 1700 litri / h
- imbunatateste colonizarea cu bacterii nitrice
- inaltimea maxima 2.6 m
- consum de energie: 30W / h
- volum bazin: 25 litri
- dimensiuni L x l x h: 567x330x330 mm

3. Mediu filtrant Sera Siporax aprox 8 litri – 200 lei

4. Background tip "amazonian" facut la comanda pentru acvariul de mai sus – 250 lei

5. 6 bucati discusi maturi (4 turquoise, 2 LSS) – 600 lei


Specific, pentru a evita situatiile incomode, faptul ca acvariul nu se va vinde inaintea pestilor (decat daca se iau si acestia), asa cum filtrul nu se vinde inaintea mediului filtrant (decat, la fel, daca se iau impreuna).

Pentru achizitionarea mai multor echipamente se poate discuta pretul in functie de componente.

Acvariul si pestii se ridica personal din Floresti, jud. Cluj, deoarece impachetarea si transportul lor este relativ complicat (nefacand lucrul asta in mod uzual, nu imi este la indemana).

Deasemenea, costul transportului este suportat de catre cumparator.

Pentru informatii suplimentare pot fi contactat prin E-mail: aure@aure.ro, telefon: 0745-088874, 0720-088874 sau prin intermediul forumului.


Maryo wrote:Problema...
Azi am repetat testele, dupa o saptamana de la startup, ma gandeam sa mai introduc o fiola de bioptim si biodigest.
Dar surpiza...

NO2: aproape nedecelabil <0.01 mg/l (Salifert)
NO3: 2 mg/l (Salifert)
PO4: 0,25 mg/l (Salifert)

Am mai facut un test de Amoniu/Amoniac de la Tetra, dar diferenta de culoare fata de o mostra de apa potabila pe care am luat-o ca referinta este greu de decelat. Prin urmare as putea spune ca si amoniul/amoniacul tinde spre zero. Mi-e greu sa cred ca s-a ciclat intr-o saptamana, cu toata aditia de bacterii si cei 10l de apa din bazinul stabilizat...sau? Ar fi posibil?


Ai rabdare... SI la mine in "borcan" totul era IDEAL vreo 2-3 saptamani... Si dup'aia a inceput distractia... )

Ca sa mai ascunzi din ceeea ce se vede acolo (filtru, tevi, una, alta) poti sa-ti pui pe peretele din spate un autocolant albastru/negru (depinde cum preferi). Daca nu stii de care/unde, suna-ma ca-ti spun de unde l-am luat pe al meu.

Din cate se vede in poze, o prima problema care s-ar putea sa-ti apara ar fi din cauza ca ai multa lumina din exterior care-ti bate pe el... In timp o sa-ti ajute algele sa creasca... si nu alea care le-ai vrea tu... )

Spor...
Se scoate la vanzare acvariu Ferplast Cayman 110 Professional avand urmatoarele caracteristici si componente:

- dimensiuni (Lxlxh) - 110x45x58.5
- sticla 8mm lipita cu silicon negru (prezinta o mica zgarietura undeva in partea stanga jos, sesizabila doar daca stii unde e)
- filtru intern Ferplast Bluwave 07 (vine cu acvariul si l-am folosit pentru filtrare mecanica la discusi)
- capacul standard al acvariului cu sistem de iluminare 2xT5HO 39W, timer pentru iluminare incorporat, switch pentru pornire/oprire pompa filtru, incalzitor, etc, posibilitate de adaugare sistem de hranire automata
- 2 tuburi T5HO 39W: Aquarelle si AquaSky (sunt aproape noi, le-am schimbat acum vreo 2 luni)

Acvariul este asezat pe un stand facut la comanda de dimensiuni 110x45x85 cm cu picioare reglabile, fund din pal dublu cu cant ABS, culoare maro/mahon/wenge, ceva de genul asta, compartimentat in 3; in partea stanga este un dulapior cu o polita la jumatatea inaltimii, pe mijloc 3 sertare, iar in partea dreapta e compartimentul filtrului si al lampii UV.

Filtrul este un Eheim Professional 3 1200XL in stare perfecta, avand caracteristicile urmatoare:

- filtru extern pentru acvarii cu capacitate de pana la 1200 litri
- debit: 1700 litri / h
- imbunatateste colonizarea cu bacterii nitrice
- inaltimea maxima 2.6 m
- consum de energie: 30W / h
- volum bazin: 25 litri
- dimensiuni L x l x h: 567x330x330 mm

Pretul pentru sistemul complet (acvariu, stand, filtru) este de 3000 de lei.

Sistemul se ridica personal din Floresti, jud Cluj.

La sistem se adauga bonus mediile de filtrare din filtrul Eheim (aprox 8 litri Sera Siporax), o lampa UV de 9W, un background tip "amazonian" facut la comanda pentru acvariul asta (a fost folosit doar vreo 4-5 luni in acvariu, deoarece nu l-am lipit bine si s-a dezlipit si nu am mai stresat pestii golind din nou acvariul pentru a-l lipi la loc) in care au fost tinuti discusi si discusii care mai sunt in el (7 bucati, maturi, unul dintre ei din pacate cam pe duca, atat din cauza varstei, cat si din cauza ca a fost lovit de o boala la un moment dat care l-a lasat fara ochi ).

Pentru informatii suplimentare pot fi contactat prin E-mail: aure@aure.ro, telefon: 0745-088874, 0720-088874 sau prin intermediul forumului.
Zsido wrote:Aure lui Dixi iar fi trebuit pompa dar din pacate are sticla prea groasa si nu se potriveste


Imi pare rau ca trebuie s-o spun, dar ma bucur... Ca incepe sa ma tenteze pe mine, numai ca stii ca eu scot greu banii din buzunar...
Zsido wrote:Mp10 se poate pune pe un bazin care are sticla de 12 mm?


Conform a ceea ce spune producatorul... nu prea...

Are limitare la grosime de 9.5 mm:

http://ecotechmarine.com/products/vortech/vortech-mp10/

Doar nu vrei sa-ti iei inca o pompa?! )
koala wrote:
- Singura obligatie legata de postarea pe forum, ar fi necesitatea unei prezentari, chiar facuta sumar.
- Asta, numai DACA vrei sa vinzi ceva! Altfel, nu e necesar nici macar atat... poti sa stai "in umbra" cat poftesti, nu e nici o problema.
- Tu nu aveai aceasta prezentare facuta, de aceea ti s-a editat postul de la "Vanzari".


Ai dreptate, asa e, tocmai de aceea am si specificat faptul ca eu tineam minte ca trecusem de faza asta (cu dat cu "subsemnatul"), data fiind "experienta" din trecut cu ponta de discusi. Mea culpa, clar, ca nu am si verificat aspectul asta, deoarece cum ziceam, probabil o facusem pe un alt forum si tineam minte gresit.

De altfel, dupa cum ai observat, m-am "prins" destul de repede unde-i problema (de parca n-ar fi fost evident ) si m-am "conformat"...

koala wrote:
- Fiind aici din 2006, de aceea mi-am permis sa glumesc cu tine... vis-a-vis de numarul de posturi.


Nici un bai, de gluma stim...

koala wrote:Eu nu m-as lauda ca sunt pe forum din 2006 ... 3 posturi, dintre care unul la Vanzari (editat si ala, din lipsa de prezentare ).


PS: Vezi ca avem sectiune de "Marine"... si, e tare! Avem si-un topic foarte interesant, la "Carciuma", despre skimmerele Beckett.


Nu era deloc o lauda faptul ca detin cont pe acest forum din 2006, pentru ca nu vad nici un motiv sa te lauzi cu ceva ce obtii gratuit, in primul rand...

Inteleg ce spui legat de activitatea pe forum, dar in acelasi timp tin sa-ti spun ca m-am mai prezentat o data (demult de tot), pentru ca in urma cu vreo 2-3 ani tot la sectiunea de vanzari m-am "scuturat" de o ponta intreaga de discusi cu care m-am trezit pe cap cand n-au avut altceva de lucru 2 dintre cei 10 pe care-i aveam decat sa se apuce de facut pui. Tocmai de aceea nici nu mi-am pus problema ieri ca o sa am vreo problema in momentul in care am pus acel post. Se poate sa ma fi inselat si sa fi fost alt forum, nu zic nu, dar oricum, deja e prea putin relevant.

Cat despre faptul ca nu am multe posturi, nu stiam ca am dreptul de a ma informa pe un forum doar daca si postez. Daca in regulamentul de functionare mi s-ar fi spus acest lucru, imi faceam calculele "ca atare" si vedeam daca timpul, cheful si experienta imi permite sa "exist" pe forum, sau nu.

Stiu de sectiunea de marine si stiu si faptul ca a inceput sa creasca foarte mult in ultimele saptamani in urma "problemelor" aparute pe celelalt forum (stim noi amandoi care ), pentru ca acolo am citit inainte sa imi fac "borcanul" marin acasa.

Spor si sa-ti traiasca monstrul pe care-l pregatesti (asta ca sa vezi ca sunt la curent).
koala wrote:Salutare si bun venit pe forum!


Merci, mare domn...

Atata tot ca sunt "pe forum" de prin 2006... Da, recunosc, nu sunt "cel mai activ" membru, ci sunt in general genul de utilizator, nu de "sfatuitor", dar am citit si invatat multe de pe forumurile de pe la noi, inclusiv de pe asta.
Salut,

Ma numesc Aurelian si locuiesc in Floresti jud. Cluj.

Momentan detin 2 acvarii, unul cu discusi de aprox. 250 litri si unul marin (un "borcan" in care testez viata marina) de aprox 60 de litri.
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati regulamentul acestei sectiuni: REGULI de respectat in aria VANZARI
Una dintre acestea precizeaza ca: "Anunturile de vanzare ale userilor care nu si-au indeplinit obligatia de a se prezenta la rubrica "Despre noi" vor fi sterse"

Multumim de intelegere!
Administratia

Zsido wrote:Mai e de lucru inca vreo 25 de ore pe mana si multa suferinta din pacate


Lasa, lasa, nu te plange, ca stim ca-ti place...

Si oricum, la ce acvariu ai, iti piere durerea cand ajungi acasa si te "benoclezi" la el impreuna cu Mr. Jack (Daniels, of course)...
Avand in vedere ca tocmai mi-a crapat Aquarelle-ul acum 2 zile (era si timpul de altfel) ma intereseaza si pe mine unul, daca n-ati facut cumva comanda aia deja.

Prin oras am gasit doar alte "specii" de neoane (e adevarat ca nici nu m-am prea straduti sa caut din lipsa de timp), insa as prefera un Aquarelle de 18W pt. ca sunt f. multumit de el.
 
Forum Index » Profile for aurecj » Messages posted by aurecj
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com