Message |
|
Arata demential acvariul, chiar daca n-ai renuntat la crengi  . Imi place de mor. Iata de ce ma tot zgandare cuvantul asta: Ciclidae, Ciclidae, Ciclidae.
La treaba cu hranirea nus' ce sa zic. Poate fi un record de "hranire"?
A, si inca ceva. In poza doi, daca prindeai un prim plan cu pestele din dreapta, dadeai lovitura.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Cei 4 SAE ai mei se dau la Rotala Wallichi
Aceeasi problema am avut-o si eu. Dupa ce mi-au exterminat o serie de de plante, am adus altele. Nu aveau ritmul de crestere pe masura poftei celor doi SAE de la mine. Asa ca am renuntat. La planta :o
|
 |
|
Se vede cine are mana si ochi. Mai vrem
|
 |
|
"Baga" extern, nu sta pe ganduri. Multe avantaje vei avea daca adopti solutia asta. Mentenanta rara si usoara, suport mare pentru bacterii, spatiu in acvariu.
|
 |
|
Ce vrei sa spui prin miscarea suportului? se misca, nu are stabilitate cu acvariul pe el? Sau unul dintre picioare este mai scurt?
Daca vorbim de primul caz, ai putea veni cu o ranforsare in "x" pe partea din spate si in laterale, ceea ce ar diminua simtitor problema. Sau poti face si in fata si in spate, o ranforsare a colturilor, tot asa, cu niste bucati de teava. Acuma, nu stiu cum ar fi mai ok sa faci "lipeala", prin sudura, sau prin gaurire si suruburi
|
 |
|
Humbert wrote:si ma gandeam daca nu ar fi ok sa tai pur si simplu cu foarfeca tulpinile astea secundare
Exact asta fac eu. Tai tufa dela cativa mm sub substrat, astfel incat sa nu ramana varfuri de radacini pe afara. Apoi, iau tulpini noi, frumos crescute si le replantez. Dupa vreo saptamana au deja radacini in substrat. Radacinile vechi vor putrezi. Asa cred, nu am scormonir niciodata sa vad ce s-a intamplat cu ele.
Sau tu spui tulpini secundare, la tulpinile noi? Daca este asa, nu poti face asta, pentru ca ce va ramane, planta mama sa zic asa, va arata urat.
|
 |
|
ReBella vroia probabil sa-ti atraga atentia ca n-are ce cauta carbunele in acvariul plantat. Te lasa fara nutrienti cat ai zice...peste  Dar la ciclide, cred ca e ok.
|
 |
|
1. Un soc de Ph? Lipsa totala a O2 din apa? Un alt dezechilibru? (acvariu deciclat?) Da cateva detalii despre acvariu, e greu pentru oricine sa rasfoiasca forumul pentru a vedea ce acvariu ai, in ce stadiu esti cu el, etc.
2. La filtru mai mestereste putin, probabil ai obturat ceva, sau ai schimbat pozitia unei piese.
demo wrote:Saptamana trecuta am curatat filtrul si chiar buretele, l-am stors
Oare ai reusit sa deciclezi acvariul? Ai spalat cu prea mult sarg buretele? Nu stiu, zic si eu. Baga un test, ceva sa te lamuresti
Daca stii ca ai deciclat, incepe cu schimburi zilnice de apa de 10-15% pe zi. Statuta de preferat.
|
 |
|
bamse_il wrote:adriancalotescu nu fi suparat pe humbert caci are dreptate in parte poti sa pui mana pe borne fara probleme cat timp circuitul e inchis (neonul funtioneaza) iar tu nu ai inpamantare (ceea ce se intampla in casa) dar nu il sfatuiesc sa incerce sa puna o mana pe borne si una pe instalatia de incalzire a blocului (caloriferul) ca o sa lumineze mai ceva ca o lampa HQI
Si care este gluma? Faza cu becu' HQI? Ma rog...Scuza-ma te rog pentru inoportunare.
|
 |
|
Bamse, eu cred ca Adrian a spus cam tot ce trebuia spus. Hai sa ne gandim ca mai sun si copii care citesc forumul, sau colegi cu mai putina experienta atat in acvaristica, cat si in mesterit sau in electrica. De ce sa pun mana pe fire, dar sa nu pun pe calorifer? Dar mana pe calorifer am voie sa o pun daca nu pun mana pe fire? Mai am intrebari d'astea, nu-i problema. Chiar este atat de necesar sa umblu la un nenorocit dwe fir fara a-l scoate de sub tensiune? Nu am ce cauta cu mana pe parti neizolate ale echipamentului electric pentru acvaristica. De fapt, nu ar trebui sa am parti neizolate, dar ma rog. Sa mai reamintesc faptul ca toti producatorii de echipamente recomanda ca acestea sa fie debransate de la retea atunci cand umblam in acvariu? Haideti sa fim putin mai atenti la ce facem si mai ales la ce scriem si lucrurile vor sta mult mai bine pentru multi.
|
 |
|
ReBella wrote:Facem rost si de perusi
De asta ma pot ocupa personal  Am un vecin cu vreo 200 de zburatoare in balcon. Pasiune mare, ce sa mai. Le inmulteste, le vinde,  stie ce-o mai face cu ele. Da' de avut, are, nu-i problema, chiar si pentru a umple un copac 
|
 |
|
Stiucarule, tu atunci ti-ai luat ban?  Ma rog, bine ca s-a rezolvat  .
Lasand asta deoparte, problema semnalata de ReBella este alta. Da, sunt multi acvaristi care dau pestilor hrana vie. Perfect de acord. Dar lucrul acesta nu este spus pe fata sau nu este promovat. Mai ales aici, pe forum. Da, se mai gaseste cate unu' care zice ca a dat Guppy la Oscari, dar ma rog. Personal n-as face asta pentru nimic in lume, tocmai de aceea m-am axat si ma voi axa pe specii care inghit fulgi si biscuiti. Nu sunt adeptul sacrificiilor de nici un fel. Sa mai spun ca Herr General este lacto-vegetarian?
Pana la urma este o chestie de principii, iar aici mai greu se poate umbla  . Eu in viata mea nu am calcat la circ sau la zoo (desigur, ma refer la maturitate, atunci cand acele principii au inceput sa se formeze). Daca ar fi dupa mine le-as interzice, nu as mai permite functionarea lor, atat in Romania cat si orunde aiurea in lume.
|
 |
|
Da, ce sa zic, am ramas fara cuvinte. Frumos rau. Iar cioata (a spus-o si kyoshoy) e dementiala, nu poate fi apreciata. D'abea astept sa mai creasca putin si sa arate tot ce poate.
ReBella wrote:Sa ne spui cat va tine substratul te rog
Al meu face anul in cateva zile si nu da semne de oboseala. Cel putin asa mi se pare mie, dar avand in vedere ca sunt la primul setup, primul acvariu, s-ar putea ca lipsa de experienta sa-si spuna cuvantul. Plante ce acum cresc si se dezvolta ok, ar putea sa se dezvolte mult mai bine intr-un substrat nou.
|
 |
|
Pune o poza cu pestanul, altfel greu de dat cu presupusu'. Sau intra aici si vezi la online hospital. Poate reusesti sa pui singur un diagnostic.
|
 |
|
Salutare si hai la treaba.
Tarziu am vazut postul tau, fost-am plecat in concediu. Sper ca nu este tarziu pentru un salut.
Sincer, asa cum spunea si colegul Rares, ma uitam pe poze; alea vechi, ale intalnirilor voastre. Intalniri ce stiu ca au incetat, din varii motive. Cred ca mi-ar fi placut sa fiu prezent (la unele dintre ele), dar ce sa-i faci, pe vremea aia nu stiam de acvarii decat din poze. Daca se reia obiceiul, ar fi mai mult decat perfectul simplu.
Numai bine.
|
 |
|
Salutare si bun venit.
Dar de ce "stiucarul" si nu "oscarul"?  Glumesc, desigur.
|
 |
|
Sa mor daca nu va spun si de al meu dupa ce il curat. Sa vedem, unde ma incadrez?
Dom' snake, mare adevar grait-ai. Fac ele ce fac si tot in picioare cad. Asu' din maneca lucreza fara incetare
|
 |
|
Gata ReBella, s-a prezentat
In alta ordine de idei, moss nu mai am de cateva saptamani bune. Am renuntat la el. Ce ai citit in primele posturi ale acestui topic, nu mai este valabil. Urmareste postarile mele, si cand vezi plante care iti trebuiesc, ma anunti. Desigur verifici intai daca ai conditiile necesare cresterii lor.
|
 |
|
Salutare si bine ai venit. Ne bucuram ca te-ai hotarat sa ni te alaturi, iar daca ai si ceva experienta, cu atat mai bine.
|
 |
|
Multam pentru aprecieri, Val  . Dar cred am fost doar mai pe langa calculator, decat multi alti colegi de pe forum.
In alta ordine de idei, nu reusesc inca sa fac deosebirea intre GSA si GDA, ...mama lor. Cred ca trebuie sa le vad "live" pe amandoua; cu toate ca una bantuie si pe la mine.
Scuzati offtopicul
|
 |
|