[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
2 Intrebari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut vin si eu cu 2 intrebari:

1.De ce stau toti pestii (cu exceptia ancistusului) la suprafata ?
2.De ce nu mai imi merge aerarea la filtru?-Saptamana trecuta am curatat filtrul si chiar buretele, l-am stors dar aerarea la filtru abia daca mai "sufla", nu stiu ce sa mai fac. (am Aquael Fan Filter Plus)

Ce e de mentionat este faptul ca in "creierul" filtrului (acolo unde ajunge cablul de la priza) am gasit alge maro, ma tem sa nu fie afectat deoarece l-am bagat adanc in apa.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

1. Un soc de Ph? Lipsa totala a O2 din apa? Un alt dezechilibru? (acvariu deciclat?) Da cateva detalii despre acvariu, e greu pentru oricine sa rasfoiasca forumul pentru a vedea ce acvariu ai, in ce stadiu esti cu el, etc.
2. La filtru mai mestereste putin, probabil ai obturat ceva, sau ai schimbat pozitia unei piese.
demo wrote:Saptamana trecuta am curatat filtrul si chiar buretele, l-am stors

Oare ai reusit sa deciclezi acvariul? Ai spalat cu prea mult sarg buretele? Nu stiu, zic si eu. Baga un test, ceva sa te lamuresti
Daca stii ca ai deciclat, incepe cu schimburi zilnice de apa de 10-15% pe zi. Statuta de preferat.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Era sigur de la aerare.Probabil de asta pestii stateau la suprafata.
Am rezolvat problema, cu o seringa am introdus apa in filtru cu presiune si s-a mai curatat de algele intriore care au aparut si am stors buretele (cat de cat nu prea tare).Acum merge bine era doar faza de burete ca nu e asa de bine sa il storc, da alta alternativa nu am .

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Curata si rotorul la filtru cu o periuta de dinti scoasa din uz sau una noua,daca n-ai facut asta deja.De fapt cand cureti filtrul curata tot ce poti la el,inclusiv furtunul ala pt aer.Nasol e ca tre sa faci asta prea des.Solutia : pune un burete bolborositor si scapi de toate astea cand se cicleaza.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Daca am filtru cu aerare nu cred ca mai trebuie neaparat burete.Am sa il spal cum pot de fiecaredata cand se blocheaza.Si cred ca raman la betisoare de urechi+jet de apa de la seringa ca merge perfect .

[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu se poate compara ce ai tu cu ce iti recomand eu

Avantaje burete bolborositor :
-suprafata mare pentru bacteriile nitrificatoare
-nu se colmateaza si nu trebuie clatit cu lunile
-aerare foarte buna
-foarte ieftin si usor de gasit

Dezavantaje :
-ai nevoie de o pompa de aer
-filtrarea mecanica nu este foarte buna

Avantaje filtru electric mic :
-filtrare mecanica buna

Dezavantaje :
-se colmateaza foarte repede , deci trebuie spalat des
-deranjezi/omori o parte din bacterii de fiecare data cand ii clatesti buretele
-suprafata mica pentru bacterii nitrificatoare - asta inseamna ca ai mai putine bacterii daca si buretele e mai mic(logic nu ? )
-se infunda furtunul de aerare cand ti-e lumea mai draga si raman pestii fara aer daca nu pui filtrul la suprafata apei sa-ti faca valuri

Until you find someone worth dying for, you never really live.
V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sa stii ca exista un dereglaj la filtru si anume ca dupa ce il spal\clatesc buretele si il pun din nou in functiune apa devine aproape opaca, de obicei dureaza o zi sa isi revina transparenta.

[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

1. Lipsa aer
2. Daca ai avut o data probleme sigur vei avea si a 2-a oara, ce iti recomanda ReBell ar fi bine sa faci si vei avea numai de castigat.
3 Incearca sa clatesti filtrul in apa scoas din acvariu sa nu-l storci.... ,nici macar putin, de preferat ca filtru unde sunt bacterile sa nu fie deranjat la fiecare cuatenie. De aici provine si apa opaca, dureaza o zi pana isi revin din soc...sunt si ele vietuitoare)

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: