[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Prezentare cu intarziere  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Desi am postat de cateva ori , nu m-am prezentat la aceasta sectiune, e nepoliticos, iertati-ma.
Sunt Iulian Bud din Baia Mare , am 30 de ani mare iubitor de pesti de mic copil, imi placea sa-i prind, adica sa-i pescuiesc.
Pana in primavara acestui an cand m-am hotarat sa-mi fac un acvariu. Am primit un acvariu de la un prieten de vreo 50l si mi-am cumparat 6 pui de oscar, de ce oscari, pentru ca mie imi plac pestii rapitori si fiind pescar, pestii foarte mari. Am ales oscari dupa ce am dat de acest forum, initial am vrut rapitori de la noi, mai precis stiuca.
Mi-am facut un acvariu mare de 576 l in care din martie pana acum am oscari si pleco, peste vreo 2 saptamani , pestii pleaca toti la cineva din CJ.
Renunt si ma dau pe africani de Tanganika, in special frontose, dar ma bate gandul si la ceva tropheus ikola si Synodontis petricola.
Va prezint un film cum arata acum acvariul meu in acest moment, dar fara nisip numai 3 oscari si 2 pleco si o sa revin cat de curand cu un altul cu ceilalti de mai sus, dar cu decor si nisip.
http://www.youtube.com/watch?v=7Jk7r7GzPOU
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit !

Until you find someone worth dying for, you never really live.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Salutare si bun venit.
Dar de ce "stiucarul" si nu "oscarul"? Glumesc, desigur.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Salutare si bun venit.
Dar de ce "stiucarul" si nu "oscarul"? Glumesc, desigur.

Ori...tanganikaru...
Bine te-ai reactivat Iuliane!

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Stiucarul petru ca pestele asta m-a inebunit, iar cand il prindeam eram in al 9-lea cer. Pescuiesc numai la pesti rapitori si numai la momeli artificiale, acest peste este pe departe favoritul meu. Cei care sunt pescari inteleg microbul care ,ca si acvaristica trece numai cu zeama de harlet ( a se citi cazma ).
Am vrut sa tin un astfel de peste in acvariu, sa-l am tot timpul langa mine, dar poate sunt prea incepator inca, poate intr-un viitor nu foarte indepartat , poate cu inca un acvariu mai mare , o sa pot realiza si treaba asta.
culturystul
Junior member
[Avatar]

IP:

stiucarul wrote:
Am vrut sa tin un astfel de peste in acvariu, sa-l am tot timpul langa mine, dar poate sunt prea incepator inca, poate intr-un viitor nu foarte indepartat , poate cu inca un acvariu mai mare , o sa pot realiza si treaba asta.

iti doresc sa iti indeplinesti dorinta asta! si eu eram innebunit dupa pescuit, acum merg ceva mai rar, si cred ca ai dreptate , probabil de acolo ni se trage atractia pt. pesti mari in acvariu.. eu la un moment dat, acum vreo 2 ani, am tinut in acvariu un crap romanesc de circa 1,5 kg + vreo 2 carasi de balta ... pana cand mi s-a spart acvariul cand am vrut sa-l mut cu vreo 15-20 cm de apa in el si a trebui sa renunt..

PS: foarte frumosi oscarii tai, pacat ca ii dai.. eu vreau sa ma apuc de oscari(t) si m-am cam indragostit de acesti pesti

This message was edited 1 time. Last update was at 16/09/2009 22:58:11

[Yahoo!]
stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Eu m-am indragostit de frontose si cu ajutorul lui minnardy mai nou de tropheusi, la care nu o sa renunt niciodata .

This message was edited 1 time. Last update was at 16/09/2009 23:13:29

V.Sorin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit.

Un subscribe si suntem pretinasi !
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa-ti spulber visul , insa parerea mea este ca nu vei reusi sa tii o stiuca in acvariu.Indiferent de dotari,marimea acvariului,etc.Si poate e mai bine ca e asa...eu una prefer sa admir un cal liber decat unul tragand la caruta.Is destui pesti deja inchisi in cutiute de sticla , doar pentru placerea noastra.

stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Eu unu nu inteleg de ce, daca putem sa tinem pesti din toate colturile lumii dar numai ai nostrii nu, de ce ?
Exemple, cu cei care au reusit:
http://www.youtube.com/watch?v=wPrfOPjsddY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UMJiqTHl45k&feature=response_watch
http://www.youtube.com/watch?v=41NFI3ECyOc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3mxjUylnuXw&feature=related
si mai sunt, se pot cauta din aceeasi sursa.
Un motiv pe care l-am auzit ca nu s-ar hrani in acvariu, dar se poate vedea in exemplele de mai sus ca se poate hrani in acvariu.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da multumim pentru filmulete.Pestii aia nici nu arata chinuiti in acvariile alea,oricat de mari ar fi.Ce conteaza ca au poate si 1 m ...sau ca atat ar fi trebuit sa aibe daca nu traiau chinuiti in acvarii.Si mai e si placerea aia morbida de "acvarist" de a vedea cum pestele tau preaiubit sfasie un alt peste fara aparare,care poate mai avea sanse sa scape daca nu era inchis intr-o cutie mare de sticla alaturi de un rapitor.Te simti bine cand privesti asa ceva ? Daca da , nu am cuvinte.Sper sa-ti vezi visul indeplinit pentru ca ai dovedit ca se poate.Din pacate.
Una e sa tii in acvarii pesti nascuti in captivitate,care poate n-ar supravietui nici o zi eliberati in salbaticie...si alta e sa iei un peste MARE din natura si sa crezi ca va fi fericit in cutia mult prea mica pe care i-o vei oferi.Normal ca tie ti se va parea foarte mare acel acvariu...In fine.Stiuca aia nu poate sa zica sau sa faca ceva,dar te asigur ca ar prefera sa fie libera.Cand iubesti ceva sau pe cineva cu adevarat nu ii iei libertatea.

stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Eu nu am sa tin niciodata scalari de exemplu, nu pentru ca nu-mi plac dar nu sunt de mine.
Toti pestii pe care ii avem in acvarii ar prefera sa fie liberi indiferent de ce le-am oferi noi. Si toti sunt luati din natura la origine.
Eu nu sunt un sadic , pentru ca imi place pestele asta , acest peste nu poate fi hranit cu granule si cu alte feluri de mancare facuta de om pentru ceilalti pesti, nu v-a accepta niciodata asa ceva.
Prima data cand am adus in discutie treaba asta,mi-am luat niste pumni in gura la figurat de la o alta reprezentanta al sexului frumos , a se vedea aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/7050.page
Gresisem pentru ca am pus acel link catre un alt sit de acvaristica, dar nestiind ca nu este permis, in rest nu am facut misto de nimeni cum s-a sugerat. Noroc ca la profilul lui minnardy ii apare id-ul de mess si am reusit debanarea ca altfel nici dreptul la replica nu-l aveam.
Daca vroiam sa tin arowana eram oare intampinat cu ostilitatea asta ?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Imi pare rau daca ti se pare ca sunt ostila.Nu voi mai scrie nimic legat de subiectul asta...E doar umila mea parere in legatura cu stiuca versus acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2009 22:18:28

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Stiucarule, tu atunci ti-ai luat ban? Ma rog, bine ca s-a rezolvat .
Lasand asta deoparte, problema semnalata de ReBella este alta. Da, sunt multi acvaristi care dau pestilor hrana vie. Perfect de acord. Dar lucrul acesta nu este spus pe fata sau nu este promovat. Mai ales aici, pe forum. Da, se mai gaseste cate unu' care zice ca a dat Guppy la Oscari, dar ma rog. Personal n-as face asta pentru nimic in lume, tocmai de aceea m-am axat si ma voi axa pe specii care inghit fulgi si biscuiti. Nu sunt adeptul sacrificiilor de nici un fel. Sa mai spun ca Herr General este lacto-vegetarian?
Pana la urma este o chestie de principii, iar aici mai greu se poate umbla . Eu in viata mea nu am calcat la circ sau la zoo (desigur, ma refer la maturitate, atunci cand acele principii au inceput sa se formeze). Daca ar fi dupa mine le-as interzice, nu as mai permite functionarea lor, atat in Romania cat si orunde aiurea in lume.

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2009 22:42:17

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bine-ai venit boolan , ma bucur ca bagi Tropheusi , si io-mi iau ....... o sa fim mai multi ....... da-le-n-colo de stiuci, cresc prea mari pentru acvariile noastre, le trebe apa rece ....... pestii din zonele temperate au nevoie de temperatura care sa imite temperatura din natura ....... adica frig iarna ....... e nenatural sa-i tii in permanenta la temperaturi inalte ....... trebe sa imiti temperaturile din natura, ceea ce mi se pare imposibil intr-un acvariu dintr-o locuinta ....... sa nu mai zic de marimea unui acvariu in care sa se simta acceptabil niste pesti care cresc de un metru .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
stiucarul
Member
[Avatar]

IP:

Da atunci am luat ban dar s-a rezolvat, in cele din urma .
Poate si eu sunt un pic prea nebun , cu prea multe pasarici in cap, ce sa-i faci alti au cateva , altii au stoluri.
Pana la urma vorba lui Porcu ( pe care il salut respectuos si aici, el mi-a facut si acvariu ala mare, e maestru in lipit acvarii, daca nu stiati) prea nebunesc sa te inhami la asa ceva , dar de pescuitul stiucilor n-am sa ma las cate zile o sa am.
Adevarul e ca la frontosele astea ma gandesca tot mai mult si m-au inebunit la fel de mult. Povesteam intr-o zi cu minnardy , atunci am vazut un film pe youtube cu frontose si tropheusi in acelasi acvariu, el mi-a spus ca aceasta combinatie e viabila , atunci m-am gandit si la tropheusi.M-am temut la inceput sa nu ajunga tripheusii mancarea frontoselor intr-un final.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

stiucarul wrote:Poate si eu sunt un pic prea nebun , cu prea multe pasarici in cap, ce sa-i faci alti au cateva , altii au stoluri.

Daca pastrezi pasaricile in cap, la stadiu de idei pe care o sa la pui in practica cindva, probabil niciodata, e bine ....... io aveam cindva in cap sa bag bibani in acvariu si sa-mi pun intr-o camera un copac si perusi ....... evident ca n-am facut-o, da' ideile le am inca .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Am eu un copac, e un hibiscus deci si infloreste frumos...sa ti-l aduc ? Facem rost si de perusi, facem si o piscina(iaz!) cu crapi koi(bibani!) ... si te fac fericit Asta ca sa nu zici ca iti pui TU ideile in practica Si cand plec stii tu ce iau, ca sa fiu fericita si eu Ca 4 is cam putini...se simt singuri

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ReBella wrote:Facem rost si de perusi

De asta ma pot ocupa personal Am un vecin cu vreo 200 de zburatoare in balcon. Pasiune mare, ce sa mai. Le inmulteste, le vinde, stie ce-o mai face cu ele. Da' de avut, are, nu-i problema, chiar si pentru a umple un copac

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: