[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Daca are cineva de vanzare, sau daca ati vazut pe undeva. Mi-ar prinde bine vreo 3-4.
Multumesc
ReBella wrote:Ai uitat sa pui o varianta la sondaj , si anume : Vreau sa aflu daca sunteti interesati de aceste filtre , pentru ca eu le iau de aici si vi le vand voua apoi. Nu am citit regulamentul , nu am invatat nimic din faptul ca pe celalat forum am luat ban , imi incerc norocul si aici . Ce parere aveti despre toate astea ?
Eu pe asta o votam.
Tu chiar nu vrei sa intelegi ca nu poti vinde decat cate un filtru ocazional ? Si nu pe banda rulanta , cum vrei sa faci tu. Aceste forumuri sunt PENTRU ACVARISTICA si NU pentru vandut diverse chestii si trecut criza mai usor.
Nu incerca sa negi , pentru ca cel care te-a banat dincolo intra si aici. Citeste regulamentul te rog .
Drumul care iad e pavat cu bune intentii ...

Hopaaa, devine interesant. Nu stiam
Am votat punctul 1.
Ce pot sa zic. Prezentarea mi se pare ok, si atata vreme cat mi se vorbeste de produse despre care nu stiu mare lucru, devin curios. Sunt informatii bune de bagat la cap.
Salutare si bun venit. Hai sa vedem ce iese din ce ai tu acolo. De lumina te ocupi, CO2-timid, dar merge (oare nu-i cam putin doar o bomba la 180 de L?) sa vedem cu substratu si fertilizarea ce faci. Hai ca mai facem rost de un "plantat"
Va multumesc pentru aprecieri; sa stiti ca s-au dus acolo unde trebuie.
Acum, sa incerc a raspund unor intrebari si poate sa pun altele.
Faraonu wrote:mai bine te banez preventiv

Mda, sincer nu ma asteptam la asta . O voi lua totusi ca pe o apreciere, nu ca pe o teama ca ucenicul si-ar putea depasi... -ul
Faraonu wrote:Chiar daca-i un pic haotic acvariu ....... ai timp sa corectezi, fa-o ....... ca nu-i asa mare lucru si efectu' e maxim

Da, stiu, dar voi relua o afirmatie mai veche. Nu am inclinatii catre estetica, nu ma pricep ce si cand sa tai. Plantele mele cresc asa, ca in natura, le mai ciufulesc io din cand in cand, dar fara mari pretentii.
Faraonu wrote:Da' unde-i Rotala macrandra

Preamarite, nu stiu cum sa spun, dar Rotala nu mai e. Desigur, vina nu imi apartine, zeii au vrut asta . Serios acum, Rotala nu a rezistat asa cum trebuia, asa ca a plecat. Inca nu sunt pregatit sa o cresc. Nu am un substrat de calitate, aditie de macro pe fiecare element in parte si nici...multe altele.
minnardy wrote:Deci, Al-bere, iata ca roata a ajuns sa se invarta si invidia trece de partea...adminilor. La tine, macandra e frumos inlocuita de acea Barclaya parca. Arata foarte bine, dar scoate filtru ala internu si fa ordine prin tufe!

Mi-ai "arabizat" nick-ul. Ce ma fac?
Mda, vad ca incep a avea probleme cu adminii. Dar ce sa-i faci, "ce e scris si pentru noi..." Stiti voi continuare
Filtrul intern va iesi poate la vreo poza. Dar sta acolo pentru curenti in acvariu si filtrare mecanica. Face treaba buna
Lofty wrote:Din poze se observa ca e vorba de frunze noi, ceea ce duce intr-adevar la ideea lipsei de fier. Ajutator ar fi ca o data cu cresterea masei plantelor sa cresti si "doza" de CO2 (in cazu' in care nu ti-ai luat inca un controller) si sa imbunatatesti circulatia apei in zona pogostemonului.

Nu am inca un controler pentru Ph, asa ca stau cu ochiu' pe testul vizual si cresc doza de CO2, odata cu dezvoltarea plantelor si cu inverzirea solutiei din tester.. Circulatie de apa este in zona, nu-i problema. Cred ca intr-adevar lipsa fierului a albit frunzele noi. Am revenit la dozarea obisnuita.
Lofty wrote:P.S. Nu-ti fa griji ca te baneaza porcu'... te debanez eu cu conditia sa treci pe africani...

Mda, aceeasi Marie, cu alta palarie . Adica is intre ciocan si nicovala. Unu ma baneaza, altu ma debaneaza, da' cu un pic de santaj. Asa, de vreo 3-400 de litri, nu? aca imi fac bazinu cu africani, probabil ca voi fi banat in zilele cu sot si debanat in zilele fara sot. Va mai aduceti aminte metoda?
Val wrote:E Alternanthera daca nu s-au prostit de tot ochii mei.

And the winner is.....Val. Da, Alternanthera este, lilacina parca. In treaba cu fierul, da, a fost o intrerupere temporara de vreo doua saptamani. In timpul asta, plantele au consumat tot excesul, ramanad fara. Acum ma gandesc; ar fi fost bune niste teste de fier in acea perioada pentru a vedea cam cat "papa" plantele.
Val wrote:Si ai grija la GDA-ul ala care incearca sa urce pe Pogostemon helferi.

Ma exaspereaza nemernica. Nu pot scapa de ea. Am crescut si CO2-ul de sa-mi sara pestii din acvariu si tot degeaba. Nu o pot starpi. Mai am o speranta. Vreau sa inlocuiesc doua tuburi care au mai mult de 6 luni. Poate atunci voi avea rezultate.
olinno wrote:10ml/zi ?ce sticla parca scria 10ml la 80l de apa, eu adaug 10ml pe sapt pt un acvariu de 60l.

Pe vremea cand am inceput sa cresc doza de Ferropol, aveam in acvariu un Anubias. Care imi spunea ca nu are fier. E, i-am dat fier pana a parut multumit de situatie si asa a ramas.
Usor usor ajung si io la concluzia adminilor prigonitori . Ochiul acvaristului spune ce si cat sa dai. Testele sunt utile, dar doar orientative. Nu poti bate in cuie niste reguli stricte. Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc faptul ca n-am mai facut un test de vreo 3 luni de zile. Si nici nu simt nevoia sa o fac. Acvariul merge, plantele cresc si perleaza ca nebunele, pestii nu au probleme. A, melcii sufera. Si Pomacea si ailalti. Dar asta e de la Ph-ul prea mic. Sau lipsa de calciu.
Aoleu, ce imensitate de post, sper ca veti avea rabdare sa-l parcurgeti. Macar printre randuri

A, era sa uit. Insirati-mi ceva metode de combatere a GSA sau GDA. Sau ce-o fi pacostea aia de la mine din acvariu. Poate sunt metode ce mi-au scapat. Sau cauze ale aparitiei, mai bine zis.
Ma vad nevoit a scriu iar in acesta sectiune. De ce? Doar pentru ca a mai trecut ceva timp si acvariul s-a mai schimbat putin. Nu mult, dar cat de cat. Parametrii sunt aceiasi ca fertilizare si iluminare, atat doar ca am crescut EI-ul la vreo 50-60 ml/sapt.
As vrea sa-mi spuneti de ce am cateva frunze de Pogostemon mai albe, asa au crescut. Poate fi lipsa de fier? Nu am avut Ferropol vreo 2 saptamani.
Acvariul este pozat din cateva unghiuri; de asemenea am pus si cateva detalii. Nu m-am putut abtine si am "prins" si cativa locatari.
ENJOY
CICLUL AZOTULUI wrote:în prima saptamana nu se vor introduce pesti în acvariu. În aceasta perioada se va introduce în acvariu mancare pentru pesti ca pentru 1-2 pesti.
- Dupa prima saptamana se vor introduce primii pesti (2-4 în functie de marimea acvariului). Acestia trebuie sa fie neaparat din specii foarte rezistente nepretentiosi si recomandabil mai ieftini! De obicei acestia sunt din familia “sanitarilor”.
- Dupa înca 3 saptamani putem considera ca acvariul este colonizat destul de puternic cu bacterii pentru a-l putea popula complet cu pesti.
Recomand totusi efectuarea periodica a unor teste pentru determinarea exacta a valorilor de amoniac, nitriti si nitrati pentru a tine sub control ciclul azotului si respectiv starea acvariului.

Cel mai greu lucru pentru un pasionat al acvaristicii este sa stea si sa astepte 30 de zile lânga un acvariu fara pesti... tineti minte ca acest efort merita si ca astfel veti scuti alte saptamani de munca pentru reechilibrarea acvariului sau pierderea unor exemplare de pesti valoroase sau la care tineti.

Articolul complet il gasesti AICI
adriancalotescu wrote:Ce petarda de acvariuuuuu, cu apa tulbure, fara pesti si cu margele pe geam

Si mai are si nisipul alb, si buturugi, ce sa mai, are dreptate Adrian
Bravos maniacs, nu te-ai straduit degeaba.
gengiskhan wrote:Al doilea fel are garnituri de-alea... circulare - imi scapa numele acum

Oring?
Vezi ca si alea trebuie sa fie dintr-un cauciuc special, pe care sa nu-l corodeze CO2-ul
Arata bine "bush-teanul" tau. Cum ti-a zis si ReBella, ia-l la intrebari cu peria. Sau cu orice altceva iti poate elimina resturile de scoarta, mal, sau lemn putred.
Dar am si io o curiozitate. Unde il bagi, ca in acvariul de 80 nu cred ca incape. Corect, sau ma insel?
ReBella wrote:Ingrijit ? Adica ? Mie mi se pare foarte gol.Io l-as umple cu plante + o buturuga

Subscriu.
Si .... arunca un ochi si la "acvarii de vis".
Vezi Val ca nu esti singur? Te mai sustinem cativa
pc.ciprian wrote:Ahhh ce mult te iubesc

Si o spui asa pe fata? Ai mult curaj, zau asa.
Iertaciune, da' nu m-am putut abtine
Asa fac la inceput. Dupa cateva zile, cand se vor acomoda si obisnui (cu mutra proprietarului ) cu acvariul ii vei vedea in prim plan. Si vor fi si iuti la mancare.
Fara pompa, dar un pic de substrat n-ar strica. Chiar si cu un singur tub (pe care desigur il vei schimba cu unul adecvat), cat au acvariile de 60 de l, vei obtine ceva rezultate cu plante nepretentioase. Seturile din Hornabach au capac cu bec, filtru, incalzitor, termometru, mincioc, ceva hrana si niste solutii ce ajuta la ciclare si la schimburile de apa.
Si am citit ca iei pesti. Sper ca ai un alt acvariu "ciclat" in care sa-i tii pana este cel nou gata.
La plante nu te arunca sa iei din Hornbach, sunt cam scumpe si nici nu stiu daca gasesti ce ai tu nevoie.
malynutza wrote:ce parere aveti de acvariul asta http://www.okazii.ro/catalog/32803439/ACVARIU-AQUATLANTIS-60L.html? merita investitia?

Renunta la idee. Pe langa tot ce au spus colegii inainte, mai vin io cu ceva. Acvariul ala e din plastic. Deci cade.
Toti iti spun de Hornbach. La 200 de lei iti iei acvariu de 60 de l, dotat cam cu tot ce trebe' pentru un inceput promitator in acvaristica.
Se pare ca filtrele JBL castiga tot mai mult teren in fata Tetratec-urilor. De ce? Deoarece filtrele Tetra, de la o vreme, "dau erori". Se pare ca de vreo doi ani. Cele mai vechi de doi ani, din generatiile mai vechi se pare ca nu au probleme. majore. Cele actuale sunt facute si din materiale putin rezistente, de unde rezulta riscul de a li se rupe diferite componente. Cleme de capac, etc. De asemenea li s-a dus buhu' ca dupa o perioada de timp, incep sa curga.
Filtrele JBL, vorbim aici de Cristal Profi, generatia noua, nu au probleme. Apar foarte rare cazuri in care sa nu functioneze cum trebuie, de multe ori din vina acvaristului. De aici si sfatul Rebellei .
Eu, ca si ReBella de alfel, am JBL si nu am de ce ma plange. Bine, al meu are vreo 3-4 luni, dar hotararea am luat-o dupa ce am scormonit putin forumul. Sunt multe discutii legate de acest aspect, al calitatii filtrelor JBL vs. Tetratec.
Avalon90 wrote:mi-am luat 4 neoni(un mascul si 3 femele) si o sa imi mai iau inca 3(un mascul si 2 femele)

Ce fel de neoni? Cum faci deosebirea intre sexe?
minnardy wrote:Mda...gresit...circumscrie: mbuna, mbuna, mbuna....sau tropheus, tropheus, tropheus.
Sa nu se supere Cristian ca nu zic si Haplo, Haplo, Haplo...dar na...nu-s favoritii mei.

Imi place de voi africanistii...Va da omu' degetul si voi ii luati.....tot acvariul
Scuze koala pentru poluare.
ReBella wrote:PS 2 Uita-te la data ultimului post te rog....daca e foarte vechi deschide un topic nou,nu mai invia topicuri care isi dorm somnul linistite de 3 ani

Iar mi-am luat-o. Stateam si ma uitam si ma gandeam cine-i strikius, gepeto, lupino, etc. Nu stiam numele, nu stiam de unde sa-i iau pe oameni. Abea apoi m-am uitat la datele posturilor.
Mama, si ce mai dormea topicul
PS Subscriu la treaba cu apa. Si la aia cu planta. Grija mare la conditiile din acvariu, ca altfel n-are nici o sansa.
Uite, am gasit si aici cateva solutii. Mai cauta si tu pe forum dupa cornier sau banda izolatoare, ca s-a mai discutat. Sugur vei gasi ceva.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: