Va multumesc pentru aprecieri; sa stiti ca s-au dus acolo unde trebuie.
Acum, sa incerc a raspund unor intrebari si poate sa pun altele.
Faraonu wrote:mai bine te banez preventiv
Mda, sincer nu ma asteptam la asta

. O voi lua totusi ca pe o apreciere, nu ca pe o teama ca ucenicul si-ar putea depasi...

-ul
Faraonu wrote:Chiar daca-i un pic haotic acvariu ....... ai timp sa corectezi, fa-o ....... ca nu-i asa mare lucru si efectu' e maxim
Da, stiu, dar voi relua o afirmatie mai veche. Nu am inclinatii catre estetica, nu ma pricep ce si cand sa tai. Plantele mele cresc asa, ca in natura, le mai ciufulesc io din cand in cand, dar fara mari pretentii.
Faraonu wrote:Da' unde-i Rotala macrandra
Preamarite, nu stiu cum sa spun, dar Rotala nu mai e. Desigur, vina nu imi apartine, zeii au vrut asta

. Serios acum, Rotala nu a rezistat asa cum trebuia, asa ca a plecat. Inca nu sunt pregatit sa o cresc. Nu am un substrat de calitate, aditie de macro pe fiecare element in parte si nici...multe altele.
minnardy wrote:Deci, Al-bere, iata ca roata a ajuns sa se invarta si invidia trece de partea...adminilor. La tine, macandra e frumos inlocuita de acea Barclaya parca. Arata foarte bine, dar scoate filtru ala internu si fa ordine prin tufe!
Mi-ai "arabizat" nick-ul. Ce ma fac?
Mda, vad ca incep a avea probleme cu adminii. Dar ce sa-i faci, "ce e scris si pentru noi..." Stiti voi continuare
Filtrul intern va iesi poate la vreo poza. Dar sta acolo pentru curenti in acvariu si filtrare mecanica. Face treaba buna
Lofty wrote:Din poze se observa ca e vorba de frunze noi, ceea ce duce intr-adevar la ideea lipsei de fier. Ajutator ar fi ca o data cu cresterea masei plantelor sa cresti si "doza" de CO2 (in cazu' in care nu ti-ai luat inca un controller) si sa imbunatatesti circulatia apei in zona pogostemonului.
Nu am inca un controler pentru Ph, asa ca stau cu ochiu' pe testul vizual si cresc doza de CO2, odata cu dezvoltarea plantelor si cu inverzirea solutiei din tester.. Circulatie de apa este in zona, nu-i problema. Cred ca intr-adevar lipsa fierului a albit frunzele noi. Am revenit la dozarea obisnuita.
Lofty wrote:P.S. Nu-ti fa griji ca te baneaza porcu'... te debanez eu cu conditia sa treci pe africani...
Mda, aceeasi Marie, cu alta palarie

. Adica is intre ciocan si nicovala. Unu ma baneaza, altu ma debaneaza, da' cu un pic de santaj. Asa, de vreo 3-400 de litri, nu?

aca imi fac bazinu cu africani, probabil ca voi fi banat in zilele cu sot si debanat in zilele fara sot. Va mai aduceti aminte metoda?
Val wrote:E Alternanthera daca nu s-au prostit de tot ochii mei.
And the winner is.....Val.

Da, Alternanthera este, lilacina parca. In treaba cu fierul, da, a fost o intrerupere temporara de vreo doua saptamani. In timpul asta, plantele au consumat tot excesul, ramanad fara. Acum ma gandesc; ar fi fost bune niste teste de fier in acea perioada pentru a vedea cam cat "papa" plantele.
Val wrote:Si ai grija la GDA-ul ala care incearca sa urce pe Pogostemon helferi.
Ma exaspereaza nemernica. Nu pot scapa de ea. Am crescut si CO2-ul de sa-mi sara pestii din acvariu si tot degeaba. Nu o pot starpi. Mai am o speranta. Vreau sa inlocuiesc doua tuburi care au mai mult de 6 luni. Poate atunci voi avea rezultate.
olinno wrote:10ml/zi ?ce sticla parca scria 10ml la 80l de apa, eu adaug 10ml pe sapt pt un acvariu de 60l.
Pe vremea cand am inceput sa cresc doza de Ferropol, aveam in acvariu un Anubias. Care imi spunea ca nu are fier. E, i-am dat fier pana a parut multumit de situatie si asa a ramas.
Usor usor ajung si io la concluzia adminilor prigonitori

. Ochiul acvaristului spune ce si cat sa dai. Testele sunt utile, dar doar orientative. Nu poti bate in cuie niste reguli stricte. Spre rusinea mea, trebuie sa recunosc faptul ca n-am mai facut un test de vreo 3 luni de zile. Si nici nu simt nevoia sa o fac. Acvariul merge, plantele cresc si perleaza ca nebunele, pestii nu au probleme. A, melcii sufera. Si Pomacea si ailalti. Dar asta e de la Ph-ul prea mic. Sau lipsa de calciu.
Aoleu, ce imensitate de post, sper ca veti avea rabdare sa-l parcurgeti. Macar printre randuri
A, era sa uit. Insirati-mi ceva metode de combatere a GSA sau GDA. Sau ce-o fi pacostea aia de la mine din acvariu. Poate sunt metode ce mi-au scapat. Sau cauze ale aparitiei, mai bine zis.