| Message |
|
|
|
Asta este, acolo il las si o sa refac buretii si o sa fac eu curat in permanenta si sper sa fie ok.
Multumesc pt lamuriri.
|
 |
|
|
asta e biobox 1.... Asa ma gandeam si eu, sa scot capsulele cu buretii si cu vata aia, sa pastrez numai capsula cu bilele ceramice si sa bag burete albastru. Intrebarea era daca macar asta ar fi ok ca si debit pt acvariul cu carasi. Ca daca e ok, nu-l mai schimb, iau doar buretii. Oricum l-am dezlipit si l-am pus pe o parte ca sa nu mai fie ca o pleasca fix pe mijloc si arata si el mai omeneste acum, toata lumea se minuneaza....
Si totusi ati fi uimiti sa stiti cati regreta ca am scos plantele din plastic si mai ales crocodilul......acvariul fiind la mine la servici, in biroul unuia dintre sefi si la rescape asistand toti colegii mei care insistau sa bag la loc macar o biluta din plastic sa aiba si ei cu ce sa se joace 
|
 |
|
|
|
Nuuu, asta e filtrul pe care il are acum in acvariu si ma intrebam daca e bun sau nu si ce ma fac cu cartusele alea capsulate.....
|
 |
|
|
am gasit modelul de filtru: http://www.animal-vet.ro/pesti/filtre-si-pompe/filtru-biobox-1_P3082
Problema e ca nu gasesc nicaieri nici o informatie despre cum se curata materialele filtrante si de unde sa iau de schimb cand e cazul, pt ca daca nu le pot curata, avand carasi, probabil ca se vor umple de mizerie, deja arata groaznic pt ca pestii au fost mai mult decat supra alimentati.........
deci daca stie cineva ceva despre tipul asta de filtru as fi profund recunoscatoare.
|
 |
|
|
pai atunci asta este....atunci zi-ne mai multe despre pregatirea celui de 25 de l, poate suntem mai rapizi in cazul in care faci alta greseala 
|
 |
|
|
|
Hornbach mai avea diverse de la JBL...cred ca si reef.
|
 |
|
|
poate ar fi mai bine sa pui ceva poze. Pestele tot ce-i posibil sa fie molly, melcii, ramane de vazut.
Unul dintre melci seamana cu asta?

|
 |
|
|
|
da, din pacate stiu foarte bine ce presupun carasii...incerc sa salvez ce pot si cum pot. Problema cu filtrul ala e ca e lipit in totalitate de acvariu, nu stiu cum ar putea fi scos, nu cu pestii in el oricum.....O sa mai vad pe parcurs, daca o sa ii placa primele schimbari sper ca o sa ma asculte si pe mai departe.
oricum multumesc pt promptitudine, incep schimbarile saptamana viitoare, o sa incerc sa fac si poze, poate modific ceva la materialele filtrante....
|
 |
|
|
|
din descriere sincera sa fiu si eu am inteles ca e vb de vre-un melc iar unii pot fi chiar pacatosi, adica physa sau planorbis, cu care ma confrunt si eu acum. Mai exact, din 2 melci poti avea intr-o saptamana vreo 100......Deci specifica mai exact despre ce fel de melc vorbesti ca e posibil sa nu ti-l doresti in acvariul mare.
|
 |
|
|
|
Din pacate nu pot sa fac nimic privitor la dimensiune, total nepotrivita si nici la filtru care este ceva ce nu am mai vazut in viata mea, adica o cutie neagra lipita de spatele acvariului in care sunt 3 compartimente: unul pt dispozitivul de aerare, unul pt incalzitor si in mijloc, cel mai mare, pt un suport in care sunt 4 casetute, 2 cu burete negru, unul cu bile ceramice micute si cel de deasupra pare sa aiba un fel de pasla. Din pacate nu se poate desface nici una din casetutze.....si sapalatul lor este foarte complicat....
Acvariul are 60l brut, si are doi carasi, unul alb si unul portocaliu, in mijloc are o imensa planta din plastic care ocupa 30% din suprafata, un imens crocodil din plastic din gura caruia ies bule, tot pe mijloc, si un fel de bila tot din plastic, nus ce vrea sa imite...si evident, nu putea sa lipseasca cireasa, un scafandru din plastic.
M-am oripilat si m-am oferit sa ajut cu cat pot, adica sa arunc plasticele si sa rearanjez substratul si l-am convins sa nu le mai dea mancare ca la porci....
Dar din pacate mai mult de atat nu pot face. Poate la un moment dat sa il conving sa dea pestii si sa ia altceva dar o iau si eu incetisor nu?
|
 |
|
|
ah da nu m-am gandit la magazinele de constructii
ok, multumesc mult pt sfaturi, le voi pune in aplicare. Sunt sanse mari sa deciclez acvariul cand schimb nisipul nu? O sa pastrez toata apa si evident filtrul....nu am cum sa fac altfel, sper sa nu se lase cu pierderi.....
|
 |
|
|
Nu am de unde sa iau nisip de constructii, si tipul imi deconteaza oricum materialele folosite asa ca prefer sa iau dintr-un magazin. Deci granulatie mica din cate inteleg.
Am inteles cu buturuga, renunt, o sa vad ce fac cu planta probabil la un moment dat o sa ii aduc si planta dar nu garantez ca o sa ii mearga bine, de asta as fi preferat fara alte chestii vii in afara de pesti.
Si aerul trebuie sa mearga mereu nu daca nu exista plante care sa elibereze oxigen nu? ca in momentul asta are un corocodil cu o piatra de aer in gura.....  si vreau sa stiu daca sa i-l pastrez sau nu...oricum crocodilul se va arunca, dar sa stiu daca pastrez aerarea.
|
 |
|
|
Am o cunostiinta care are un acvariu cu carasi, cu un substrat din ala oribil kitchos cu pietre maricele si colorate...am vazut si unele albastre printre ele  ...ma rog, horror de-a dreptul. Si m-am oferit sa ii fac un rescape mai de doamne-ajuta......dar cum nu ma pricep f bine, prefer sa intreb intai si pe urma sa fac. Deci ce fel de substrat sa pun? Nisip din ala fin ca la ciclide? Ca sunt comparabili ca si mizerie.....
Deci? Daca ii pun o buturuga ar fi ok? adica nu se poate rani in ea? Ca la cat sunt ei de mari si grasi nu m-ar mira....Sa aiba ceva in acvariu ala ca e prea gol....
|
 |
|
|
|
sotul meu l-a vopsit cu vopsea pe baza de apa, de fapt cu colorant pt vopseaua pe baza de apa. L-am avut 1 an in acvariul cu ciclide si l-am pastrat si pt cel cu neoni.
|
 |
|
|
|
Iubitule, stai linistit ca asta ti-ar fi cerut si moderatorii, indiferent de care parte a topicului erau interesati......si tu ai inceput prezentarea ca pe un site de socializare .... daca e mai important faptul ca esti un male decat numele cu care vrei sa ti se adreseze colegii forumisti, atunci bine ai venit ....iubitule!
|
 |
|
|
LifeOwner wrote:alber , sunt nou pe forum si nu prea stiu sa-l folosesc. ce anume vrei sa stii ca nu stiu unde sa completez ...
Male
Varsta 33
lucrez in IT
stau cu chirie in Buc , zona Garii de N
am un acvariu de 120 L cu 11 neoni , 2 molly , 6 gurami si 4 scalari mici . Cateva plante carora le merge bine ... vointa si dorinta sa imi fac un acvariu mai maricel.
in afara de asta un nume cred ar fi fost suficient....in loc de asta ai inceput cu male....hmmmm
|
 |
|
|
|
am primit o propunere de a-i creste pt a servi drept masa unor melci asasini, dar nu ai mei si nu in acvariul meu....deci e ca si cum as fi la tara si as creste animale pt consumul alora mai puternici.....
Nu sunt absurda, stiu ca la un moment dat nu va fi de bine, asa ca o sa aleg solutia care mi se pare mie a fi cea mai buna, poate ca intr-adevar vor avea o moarta rapida si fara chinuri....desi ma indoiesc ca cineva stie cat de repede moare un melc asasinat........poate intr-adevar e o moarte mai rapida decat strivirea sau aruncarea la gunoi si atunci macar o sa am cat de cat constiinta impacata.
Ramane sa incerc prinderea lor, inca nu am reusit sa ajung in posesia unei frunze de salata dar o sa incerc saptamana asta neaparat. Deci o las de seara si o culeg dimineata sperand sa fie cat mai multi pe frunza aia? Dar de ce e mai atragatoare decat frunzele plantelor?
|
 |
|
|
Hai ca m-am distrat, presupun ca are dreptate Humbert in felul lui, de aia nici nu am sarit cu gura....adevarul e ca eu sunt destul de pasnica si iubesc maxim animalele, stiu ca asa e in natura, daca nu esti puternic ajungi masa cuiva mai devreme sau mai tarziu.....si totusi daca nu fac rau deocamdata ii las. Am reusit o poza extrem de clara, acum sigur se vede ce este, eu oricum sunt in ceata privitor la specie, dar nu seamana cu ce mi-ati dat voi, al meu e ca un covrig.
Oricum sunt enorm de multi din aia mici mici, oriunde ma uit vad un mini melc. Si nu stiu daca am vedenii dar parca incep sa se curete plantele de puful maroniu care incepuse sa fie pe ele....o fi de la melci?
Alber, nu am priceput treaba cu PH-ul...am inteles curatenie cam la 3 zile, mancare putina si PH-ul cum il influentez? Nici nu stiu cat este, nu am teste....o sa iau probabil la un moment dat ceva teste desi va trebui sa imi spuna cineva mura in gura ce inseamna valorile ca eu la chimie sunt praf.....
|
 |
|
|
alber wrote:Ce ai tu acolo pot fi Planorbis (Columbian ramshorn snail) sunt cam mici in poza pentru a ne putea pronunta cu exactitate. Dar in poza doi, ar putea fi marmorata
da arata ca si planorbis dar sunt complet maro, fara nici un model si putin transparenti. Poate intr-una din seri ii prind mai in fata....Nu am reusit sa gasesc informatii despre cam cat se fac de mari. Cel din poza e cred cel mai mare deocamdata.
Flyer01 - multumesc pentru ajutor, ai cam spus ce as fi vrut si eu sa spun, probabil ca pe tema asta s-ar putea filosofa ani intregi.....poti sa ma tutuiesti, am doar 31 de ani  )) Sau poate ar trebui eu sa ma adresez cu dvs  Glumesc, tutuitul mi se pare o forma de apropiere si cum suntem colegi de "pasiune" si de forum presupun ca ne putem tutui indiferent de varsta. Ma simt batrana daca ma iei cu dvs 
|
 |
|
|
|
Nu sunt sigura ca raspunsul meu ar fi foarte apreciat de moderatori asa ca o sa ma abtin si o sa iti spun inca o data doar atat: Multumesc pentru oferta dar nu ma intereseaza!
|
 |
|
|