[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
da, vroiam sa am un mini colt de natura pe birou la munca, sa ma mai inveseleasca cand ma satur de rapoarte, cifre si preturi....Si supravietuieste moss-ul doar cu easy carbo? De care ar fi indicat sa iau?
Maxim 20-30? E ma gandeam ca sunt prea multi si 10
Am vazut la un magazin de acvaristica un fel de cutie mica din plastic, cu capac. Nu stiu ce dimensiuni avea dar nu cred sa fi avut mai mult de 5L de apa. Intrebarea era: daca pun o mini buturuga, niste moss si niste leduri in capac, pot creste cativa RCS-i in chestia asta? Se pare ca aceasta cutie era destinata de catre producator pt cresterea unui betta dar mi se pare inuman sa tii un peste acolo.
in lipsa unui raspuns edificator, am rupt planta cu totul. Asta nu inseamna ca alga a disparut, o vad pe diverse alte frunze alte altor plante. Chiar nu pot scapa in nici un fel de ea?

Pe de alta parte am o alta intrebare: cand le dau larve, neonii baga larva in gura si scot celalalt capat prin branhii. E normal asa ceva? Am un neon care e mai lacom si baga mai mult pe gura, le scoate prin branhii si continua sa bage altele in gura....
asa cum am promis, revin cu o poza cu elodia (zau ca asa o botez daca supravietuieste....) si una cu masculul, adica Fane (ca l-am luat de sf Stefan).

Revenind la elodia, le-am dat iar larve si mananca dar destul de selectiv....si molfaie in gura o larva dupa care o scuipa, dupa care iar o molfaie si iar o scuipa....e vreo modalitate de a lua elemente nutritive sau care e schema? Oricum a mancat cel putin 2 larve si vine la mancare impreuna cu ceilalti. Dupa ce se termina masa dispare iar printre plante. Am vazut-o chiar ca isi ridica inotatoarea de pe spate, ceea ce nu facea pana acum si m-am gandit ca e semn bun. In schimb coada si-o tine mereu asa stransa si parca am asa o indoiala cand o vad asa. Spuneti ca o sa isi revina?

elodia
image

si Fane
image

P.S. - sa stiti ca nu sunt nebuna sa botez pestii....astia doi sunt preferatii mei si de aia i-am botezat dar doar pe ei Bine probabil ar fi greu sa tin minte numele a 20 de neoni si mai ales sa ii recunosc intre ei
djphazer wrote:gata, te-ai mutat si din Constanta unde te mutasei de 1-3 luni ?

pai acum o sa ne ceara adrese pt petshop-uri din India....ca acolo locuieste acum conform noii locatii
am o supozitie despre ce s-a intamplat....cred ca a urmarit RCS-ii care fiind mici s-au ascuns in decor si presupun ca urmarirea s-a soldat cu blocarea ei undeva in decor, dar nu intre geam si decor ca nu exista loc asa de mare..... Ieri in disperare de cauza le-am dat sa manance si larve din alea rosii si mancarea lor....o sa continui doar cu larvele, poate se inzdraveneste.....

oricum sotul meu facea acelasi misto ca si tine...ca s-au reunit toti locatarii contra ei, ca era rea si ii urmarea pe toti si au linsat-o....acum s-a intors cu coada intre picioare....si sunt curioasa dupa ce isi revine, daca isi revine, daca o sa isi reia urmaririle.....ca masculul e acum super tantos si s-a colorat foarte frumos si intens....nu mai seamana deloc cu amaratul din epoca matriarhala.....
Aseara am avut un soc cand am ajuns acasa si pe cand hraneam pestii, am descoperit ca a aparut femela de ramirez. Este foarte foarte slaba, a ramas muult mai mica decat masculul si nu stiu ce sa fac cu ea....Adica sta numai ascunsa, ori sub buturuga ori printre plante si prima data mi s-a parut ca nu poate inota, desi cand apar in fata acvariului, vine si ea in fata laolalta cu ceilalti. Pe de alta parte nu pare sa manance...adica urmareste mancarea dar nu o mananca....Totusi presupun ca a mancat ceva pt ca azi dimineata avea fecale. O sa pun poze diseara...credeti ca o sa isi revina? Sa incerc sa o separ de ceilalti? dar nu am alt filtru, as putea sa o tin numai cu bolborositoru de aer.......

Oricum nu imi explic unde a disparut o luna intreaga si cum de nu a murit pana acum....
am spus deja ca pun EC direct pe alga de vre-o saptamana si nu vad absolut nici un efect. De asta si intreb daca e mai sigur sa arunc planta cu totul. Totusi nu vor ramane spori in apa si se vor agata de alta planta? Nu exista nici o substanta chimica pt alga asta?
pe bune? trebuie injectat in tulpina? maine dimineata la doctor cu ea. Cate doze pot sa ii fac pe zi? adica la volumul acvariului meu am calculat ca trebuie sa pun 4ml pe zi. Ajuta daca injectez doua doze pe zi?
ajutati-ma va rog cu alga asta ca vad ca se intinde deja la plantele din jur si asta destul de repede. Easy carbo direct pe ea vad ca nu are nici un efect....diseara o sa o scot cu totul din acvariu si sper sa nu imi apara pe alta planta....
de ce nu ai pus un autocolant albastru sau negru pe spate? Si muta termometrul pe o latura. Filtrul incearca sa il maschezi cu plante ceva mai dese si mai mari. In rest mie imi place, detalii tehnice probabil iti vor mai da userii mai avansati.
si la tine nu se ating de RCS? Ca eu cand i-am adus, femela s-a napustit direct in ei si masculul acum vad ca tot ii pandeste prin decorul din spate....
Deocamdata scot din bazin doar exemplarele mari si am observat ca nu cresc foarte repede. In plus, sincera sa fiu imi place ca imi curata foarte bine plantele, exceptand o alga care creste doar pe bacopa si de care nu prea reusesc sa scap....

asa ca deocamdata ii las acolo, nu-mi par atat de amenintatori....desi sunt multi sunt prea mici ca se vada ca sunt in exces asa ca pentru moment facem pace.
pai tocmai ca ouale sunt peste tot, pe toate frunzele...si unde intorc capul vad cate un mini melc...dar ce-i drept cresc cam incet....nu m-am gandit sa le oparesc....nu-i nimic, mai am salata, o sa o scald in apa oparita inainte, sa vedem. Si o sa incerc si cu alte legume, probabil ca tot oparite....
update 24 ianuarie 2011
image

image

si doua intrebari:
1. planta asta, Aponogeton Crispus, arata bine? Pentru ca erau 3 bulbi cand am cumparat-o, pe cel mai mare l-am pus intr-un colt si dupa cum vedeti are nuanta ruginie, si pe celelalte doua care erau mai mici le-am pus in coltul opus si vad ca sunt verzi. Este ceva in neregula?
image

image

2. nenorocirea asta de alga, care din fericire este numai pe bacopa, nu se duce cu nimic si nu as vrea sa rup frunzele afectate pt ca o sa arate ca un bat si nu stiu daca vor creste altele. De 3 zile pun Easycarbo direct pe frunzele afectat dar vad ca nu se intampla nimic. Ce sa fac?
image
lasa substratul asa, scoate doar apa si pune alta. Eu am avut succes asa, adica a doua apa s-a limpezit repede, dupa 1 zi era perfect clara.
Frunza de salata nu a dat nici un fel de rezultat, am scos-o la fel de goala cum am bagat-o. In concluzie am adunat manual tot ce am gasit mai mare, vreo 7 mari si vreo 20 mai mici. In continuare fiecare frunza de planta are un mini melc pe ea doar ca e imposibil de luat cu mana....asa ca asta este, cand se vor mai mari mai facem o miscare manuala, pana atunci, asa cum am fost sfatuita, mancare putina si curatenie.
Nu am experienta cu plantele dar privitor la staurogyne pot spune acelasi lucru ca si pc.ciprian, mi s-au topit aproape toate frunzele dupa tratamentul pt gris si acum incep sa dea frunze de peste tot si eu nici macar nu am CO2.
si eu patit-o cu aquabasis, nici dupa 24 de ore nu mi s-a limpezit apa, a trebuit sa o scot si sa pun alta....
Asa cum am fost si eu sfatuita si ideea e f buna daca nu ai magazine de acvaristica, poti sa te duci la materiale de constructii, la magazin si sa iei pietris pt constructii.

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: