[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
am cautat pe google physa si in pozele rezultate cochilia pare sa fie conica pe cand la ai mei nu e conica, e ca un covrig. Nu ma bag deocamdata la nici un peste sau melc ucigas, mi-e mila sa ii vad cum mor de vii....O sa scot manual cat pot de multi, multumesc de oferta, daca ajung in criza si ma coplesesc, o sa ma gandesc si la o varianta ucigasa.
ehe, sunt inca la inceput, am avut pana acum 2 luni cred, acvariu cu ciclide si am zis ca parca e mai frumos sa am ceva verdeata si niste pesti pe care sa ii vad cum inoata pt ca ciclidele, avand grote peste tot in acvariu, fugeau in secunda in care intram in camera. Inca astept sa imi creasca plantele....

http://s24.photobucket.com/albums/c47/coana_andreea/acvariu%20neoni/
daca vrei iti pot face o poza la instalatia mea. Detalii tehnice nu stiu sa-ti dau mai mult decat atat pt ca e facuta de sotul meu dar stiu ca a trecut firele prin capac la o mufa prinsa tot in capac si functioneaza cu un transformator de 9V cred.
eu am un capac cu o fanta lunga acoperita de 2 capacele mici si de un capac mai lung. Unul dintre capacele mici a fost taiat si bagat coolerul in el. De obicei dau capacele la o parte, mai putin cel cu cooler-ul care a devenit fix din cauza firelor, ca sa se evapore apa. Daca tin capacele se creaza condens si mucegai pe capac. Oricum vara e obligatoriu sa dai la o parte capacelele ca sa aiba unde sa se evapore apa.
Neonii mei, cei albastri, eu rezistat la 30 de grade timp de 2 saptamani cat am incercat sa scap de gris fara chimicale. Iar cooler, eu am unul de calculator care vara merge aproape in permanenta si care de fapt duce la evaporarea apei si in consecinta la scaderea temperaturii. E adevarat ca nu scade cu foarte mult, cel mult 2 grade dar nici nu creste deloc peste 28 de grade.
nu este, am bagat mana in toate grotele si chiar ii spuneam sotului ca a facut exces de zel cand a facut atat de multe.......si filtrul l-am curatat in we, nu era nimic acolo care sa arate a rest din vre-un peste.
da le-am verificat, de asta sunt si uimita ca nu a aparut nici un rest nimic......nu pot decat sa presupun ca au fist haliti in intregime dar pe mine ma nelamureste cauza mortii, pentru ca erau pesti care nu pareau sa aiba vreo problema de sanatate si care s-au hranit si au inotat vioi pana in ziua disparitiei....
inca o disparitie misterioasa, unul dintre cory a disparut fara sa fi dat semene de boala sau ceva. Ca si femela de ramirez, nu a mai aparut.....oare chiar mor si ii mananca ceilalti pesti? Si totusi nu lasa nimic....ramirezul era destul de marisor......Gresesc oare ceva? De ce mor asa din neant? Ca nici unul nu a dat semne de boala.....

aproape toti sunt luati de la hornbach....sa fi fost bolnavi dinainte si acum sa fi cedat? Nu are nimeni nici o idee? ca mai am putin si numar si neonii in fiecare dimineata si seara cand vin de la munca.....
Baiatul si-a revenit perfect, i-a crescut inapoi bucatica de coada si nici nu mai sta retras. Astazi era chiar liderul cardului de neoni care inotau de zor dupa el. vine primul la masa si urmareste mancare exact la suprafata apei, chiar inoata dupa ea la suprafata, nu are rabdare sa ajunga jos.

Multumesc pentru ajutor, o sa tin cont de sfaturile cu femela si o sa o iau abia dupa ce mi se mai inmultesc plantele si evident voi avea grija sa fie de aceeasi dimensiune.
nu cred ca e o idee buna, poti incerca intai sa le acoperi, dar nu va arata bine. Ai grija cum schimbi pietrisul, sa pastrezi toata apa din acvariu.
in seara asta, ca un facut, numai cei mici erau in fata la vedere, cei mari erau pe spate sau pe plantele din spate asa ca nu prea i-am prins in poze. Pun totusi ceva poze, poate stie cineva ce fel de melci sunt:
image

image

image

in ultima poza sunt melcisori micuti care stau la suprafata, parca sunt lipiti de biofilm. sunt foarte multi care stau asa.
ah nu nu, fara asasini sau chimicale. Nu cred ca as putea sa vad cum sunt mancati de vii...cand am adus crevetii, un ramirez a reusit sa prinda unul dintre ei si l-a omorat in fata mea si am zis ca nu mai vreau sa repet chestia asta vreodata. Si asa am procese de constiinta cand ii scot din acvariu si ii arunc la gunoi.

oricum am inteles ideea, multumesc pt raspunsuri. O sa pun o poza diseara poate ma ajutati cu numele speciei si in rest sper sa ma descurc cu salata.
Am in acvariu cam 20 de neoni obisnuiti, 6 red nose tetra. 2 ancistrusi, 1 cory panda si 1 ramirez, deci in total 30 de pesti. Hrana este de la JBL si are dozator, le dau cate doua click-uri dimineata si 2 seara si cam la 3 zile le dau doar dimineata un cubulet de larve de libelula (fara sa le mai dau si granule). Se poate considera hranire in exces?

O sa incerc cu salata, mi se pare ca vor fi cam multi avand in vedere ca pe 90% din frunze am vazut un mini melc. Si nu sunt sigura dar parca cineva pe aici spunea ca inmultirea in exces a melcilor semnifica o problema cu parametrii apei?

care e rolul melcilor in acvariu?
M-am trezit in acvariu cu niste melcisori mici maronii, nu am reusit sa gasesc un site cu descrierea tipurilor de melci, dar din ce am mai citit, presupun ca e planorbis. Oricum ideea e ca la inceput am vazut vreo 2 dar acum fiecare frunza de planta are cate un mini melc, care cred ca sunt abia depusi. Si unde ma uit ii vad. Nu stiu daca fac bine sau rau acvariului dar as vrea sa tin invazia sub control. Mentionez ca am RCS in acvariu deci nu pot baga nimic chimic. Frunza de salata functioneaza? O sa incerc diseara sa pun o poza edificatoare....poate ma ajutati cu denumirea speciei si cu metoda de control a inmultirii.
tzec_u wrote:mi-a recomandat artificiale din plastic dar am refuzat categoric.Si orice ar fi din acelea nu bag.

bravo, imi place deja cum gandesti, esti pe drumul cel bun. Nu stiu sa iti recomand un magazin unde sa gasesti plante in orasul tau dar pot sa te ajut cu fundalul care in gen se face din autocolant negru sau albastru inchis.
acvariul ar trebui gandit ca un colt natural, iar albastru, daca e de la altceva decat de la pesti, nu e deloc natural. Iar plantele oricat de mic e acvariu, schimba total chiar daca verdele lor nu se asorteaza cu peretii tai albastri.....
Nu cred ca nisipul se poate schimba treptat, este o tampenie maxima.....Trebuie refacut acvariul cu totul, adica scoti toata apa si o pastrezi, pui alt nisip, natural, eventual pietris granulatie 2-4 mm, pui apa la loc, plantele si evident pestii. Exista varianta deciclarii dar daca pastrezi apa, filtrul cu bacteriile existente, este posibil ca pierderile sa fie minime.
Stiu ca o poza valoreaza cat sute de cuvinte, dar totusi, eu propun ca dupa poze sa ne spui si cu cuvinte cate ceva despre cele doua acvarii.
ok, atunci o sa mai astept sa mai creasca plantele si sa mai aduc altele noi. Pana atunci, masculul va fi ok singurel? Mor de mila lui cand il vad ca sta ascuns....
Recunosc ca acomodarea a fost putin fortata, dar problema s-a ivit la zile bune de la venirea lor in acvariu. Poate asa se explica si agresivitatea femelei? Baiatul a aparut dar pare profund nefericit, adica a ales sa stea mai mult in decorul din spate, printre pietre sau sub buturuga printre plante. Sa inteleg ca era mai fericit cand era urmarit......

Nu as vrea sa il dau, imi place enorm de mult, doar ca acum mi-e frica ca daca ii aduc o partenera, iar o sa am probleme cu agresivitatea dar nici singur nu-mi pare fericit deci ce sa fac?

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: