Message |
|
Cred ca mai am inca vreo 10 bucati, posibil 15....sunt si mai mari si mai micuti, pretul si conditiile de livrare raman aceleasi! Primul venit, primul servit!
|
 |
|
Nu am mai postat de mult....asta in parte pentru ca sincera sa fiu imi vine sa arunc cu totul acvariul....eu cu plantele pur si simplu nu ma inteleg. Neonul ala suplimentar probabil a fost prea mult pt ele pt ca le-a ars aproape pe toate. Nu stiu ce sa fac....as vrea un acvariu fara plante dar nu mai vreau nici ciclide si nici la carasi nu m-as baga pt ca nici nu imi plac si nici nu as putea tine prea multi. Ce alti pesti as putea tine fara cine stie ce plante?
|
 |
|
Intre timp melcii s-au marit ... ofer reducere, 2 lei/buc, comanda minima 5 bucati, se ridica de pe sos giurgiului dupa ora 7.30. Cred ca am in jur de 4 pachete.
|
 |
|
am cooler la acvariul mare si intr-adevar face minuni, dar la nano nu am cum sa folosesc solutia asta pentru ca nu am cum sa modific capacul in asa fel incat sa incapa si coolerul. Caldura nu este generata de lumina pentru ca am led-uri si nu fac deloc caldura, asa ca singura problema este caldura din camera (stau si la 10.....).
Asa ca o sa adopt solutia cu ridicarea partiala a capacului sa se mai evapore din apa. Dar tot nu mi-ati raspuns la intrebarea de baza: apa asta atat de calda afecteaza in mod grav crevetii si brigittaele? Nu par sa aiba absolut nimic, filtrarea este ok, se aereaza la suprafata. Le mai racesc apa ocazional cu gheata dar mi-e teama sa nu faca vre-un soc termic asa ca nu recurg la solutia asta decat foarte rar cand temperatura depaseste 32 de grade.
|
 |
|
Am o mica nelamurire, care nu cred ca a devenit inca problema....mai exact nano-ul nu am cum sa il racesc iar apa ajunge si pana la 32 de grade in timpul zilei. Plante nu prea am, in afara de christmass moss si un pui de anubias care nu par sa fie afectati, dar pestii si crevetii pot suferi de la o asemenea temperatura? Am RCS si Boraras brigittae si nici unul nu da vre-un semn de problema. Bine, oricum nu as avea ce sa le fac, dar am sa dau la o parte capacul sa se mai evapore apa pentru ca alta solutie de racire nu prea am din pacate.
|
 |
|
eu i-as pune un autocolant pe spate, negru sau albastru.
|
 |
|
cred ca ar fi bine daca ai pune si niste poze, macar cu decorurile.
|
 |
|
cred ca este unul dintre cei mai frumosi betta pe care i-am vazut vreodata. Pun si eu o intrebare stupida: coada atat de stufoasa se datoreaza varstei sau conditiilor de viata? Pentru ca in nici un petshop nu am vazut vre-un betta cu asemenea inotatoare, asta fiind unul dintre motivele pentru care nu mi-am luat si eu unul.
|
 |
|
comanda ferma pentru mine 1L, cu promisiunea ca maine se face trimiterea 
|
 |
|
Am scapat de melcii comunitari si din doi melci asasini m-am ales cu min 15. Asa ca vand excesul cu 4 lei/buc (sunt pui)
Nu trimit in afara Bucurestiului. Doritorii ma pot contacta pe PM sau la tel: 0724.209.179 si ii pot ridica din Berceni, zona Sos. Giurgiului.
|
 |
|
pai baga ceva plante, ajuta la ciclare. La filtru (am si eu tot resun mini) am dat gauri la teava de retur si in felul asta se micsoreaza debitul prin redirectare in mai multe zone.
|
 |
|
eu nu i-am vazut lipiti dar si eu m-am trezit brusc cu min 10 buc din 2 melci cumparati din pet shop.
|
 |
|
chiar nu stie nimeni nimeni de ce mi se "ard" plantele? Am micsorat iar perioada de iluminare in lipsa de alt raspuns, presupun ca e de la prea multa lumina si lipsa fertilizarii....
|
 |
|
ma deranjeaza raspunsurile care nu au nici o legatura cu topicul si in special cu intrebarea mea. Si ma deranjeaza cei care dau diverse replici doar ca sa isi creasca numarul de "aparitii". Nu am nimic personal cu tine, am fost doar obiectiva si poate ar fi bine sa faci la fel si sa te pui in situatia mea si sa te gandesti care a fost scopul unui raspuns de genul celui pe care l-ai dat.
|
 |
|
nu arata chiar asa....e un resun si filtreaza surprinzator de bine, desi probabil ca la creveti nu e nevoie de o filtrare iesita din comun.
|
 |
|
si informatia asta cum ma ajuta pe mine in problema mea?
|
 |
|
pompa nu e neaparat necesara, mai ales daca vrei ca acvariul sa fie plantat. Iesirea filtrului se poate directiona catre suprafata si valurile create vor fi suficiente ca sa oxigeneze apa. Va fi totusi necesara daca ti se imbolnavesc pestii, deci e bine sa o ai, just in case..
in rest totul e ok, trebuie doar ca fiecare echipament sa se potriveasca cu acvariul.
|
 |
|
Revin cu vesti despre nano, din fericire merge extraordinar, mult mai bine ca acvariul mare. Am gasit un anubias, nu cred ca e varianta petit dar e puiut si nu cred ca va creste din cauza ca lumina nu este foarte mare, led-urile dau lumina destul de putina. Crevetii se inmultesc, ii hranesc cam la doua zile si par sa fie ok. Pestii sunt si ei ok, doar ca nu se prea vad, sunt tare mici si stau grupati printre plante asa ca cu ei sau fara ei.....moss-ul nu s-a inmultit dar nici nu s-a stricat, alge nu am din fericire  Melcii comunitari veniti cu o planta incepusera sa se inmulteasca destul de tare si am bagat niste pui de asasini si vad ca au inceput sa dispara. Deci totul e ok
|
 |
|
Si eu am creveti si cred ca acvariul este ca a lui aqva....am bagat initial in jur de 15-20 si cred ca acum am minim 50 si asta cam in 2 luni. Nu am verificat niciodata parametrii apei, pun apa de la robinet lasata o saptamana la decantat si se inmultesc intr-o veselie. Iar de hranit ii hranesc cu mancare pt creveti de la JBL si le dau cam 10 bilute o data la doua zile si par sa fie ok.
|
 |
|
e ok nisipul, cam alb dupa gustul meu dar fiecare cu gustul lui.
|
 |
|