[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Oana
Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Ti-am zis si eu intr-un post mai sus, eu nu am scapat de gris cu punktol....am stat cu aerare multa si cu temperatura la 31 de grade 1 saptamana si cand am vazut ca se intindea si la ceilalti am intrat in panica. Imediat cum am pus punktol, credeti sau nu, dar au disparut toate punctele albe dupa prima zi. Evident am continuat si in ziua 3 si in ziua 5 si acum par sa fie ok....
revin cu noutati, adica de fapt continua amenajarea, daca aveti sugestii, le ascult cu placere.

image

pietrele din spate sunt non stop curatate de cei doi ancistrusi, care nu lasa sa se faca urma de alga.....probabil ar arata mai bine cu un strat de alge pe ele...dar totusi mai bine am grija ce-mi doresc...o sa mai iau plante inalte si sper sa se vada mai frumos fundalul ala.

Mi-am cumparat Profito si EasyCarbo la recomandarea vanzatorului de la reef si sper sa fie ok pt plante. Par sa se dezvolte binisor, probabil nu vor fi niciodata ca cele crescute cu CO2 dar inca nu sunt pregatita de mai mult de atat. E ok asa pt moment?
Puiul a plecat sa se alature celor din specia lui.

Se poate inchide!
deja m-a sunat cineva, deci e rezervat pana diseara la ora 9. Anunt imediat cum il dau ca sa se poata inchida anuntul.
anuntul ramane valabil, colegul mayagrasi se dovedeste a fi neserios....Cine il vrea e rugat sa sune direct pe nr meu: 0724.209.179 sau nr sotului meu: 0729.440.206. Deja s-a marit si nu cred ca se simte bine in maternitate singurel in conditii propice pt neoni nu pt chiclidae. Stau in Berceni pe sos Giurgiului.
stiu ca nu se potrivesc intotdeauna cazurile, dar si eu tocmai ma confrunt cu gris si desi am bagat aer la greu si de 5 zile am 31 de grade in acvariu, boala nu a dat inapoi ci dimpotriva a inceput sa se extinda si la alti pesti care nu aveau nimic. Asa ca ieri am inceput repede tratamentul cu JBL Punktiform Ultra si deja sanitarii par sa fi scapat de puncte. Mi s-a zis sa fac tratamentul in zilele 1-3-5 si dupa aia sa schimb cam 20% din apa si sa revin incet incet la temperatura normala.
se poate inchide, s-au dat!
ai PM
Puiul a reusit sa scape la desfiintarea acvariului cu ciclidae, l-am gasit in nisip intr-o mica baltoaca cu apa dupa ce a plecat cel care a luat toti pestii. De atunci a stat intr-un paharel cu apa, i-am tras zilnic cu un pai mizeria si se pare ca e f rezistent pt ca a supravietuit si chiar s-a marit destul de mult, i se vad destul de bine dungile de pe corp. Pt ca acvariul actual gazduieste neoni si pt ca cel care a luat ciclidele nu a mai vrut sa bata drumul pana la mine acasa, donez puiul oricui e dispus sa se deplaseze pana in berceni.
mai am o problema, care a aparut cam de o zi, problema pe care o aveam si in acvariul cu ciclide: la suprafata apei se creaza o pelicula ca un fel de caimac albicios. In rest apa e perfect clara....

In filtru extern, eu am doar buretii albastri, filtrul ceramic si bagasem eu un filtru de carbon care daca nu ma insel e inca acolo.....afecteaza in vre-un fel plantele sau aparitia algelor? mi-ar trebui alt gen de filtre?
Exact informatiile de care aveam nevoie, multumesc foarte foarte mult. O sa revin cu poze dupa ce pun pesti, cu plantele va mai dura probabil, mosu e cam saracutz anul asta
Multumesc pentru raspuns, e un pic nasol pt mine sa nu primesc raspunsuri, probabil pun aceleasi intrebari pe care majoritate de pe aici le-au auzit de sute de ori si nu se mai agita sa mai raspunda. Am incercat sa citesc despre diverse probleme, tocmai ca sa nu mai pun si eu aceeasi intrebare, dar la unele ori nu am stiut unde sa caut ori nu am gasit raspunsurile satisfacatoare...

Oricum multumesc de apreciere si promit sa fac asa si in continuare, adica sa ascult sfaturile celor mai "trecuti" prin asta.
Am doua pietre mai interesante din vechiul acvariu cu africani, cumparate amandoua din Hornbach si pe care nu le-as arunca pur si simplu. Asa ca le vand cu 5 lei buc.

prima piatra are cam 16x20x12 cm si arata asa:
Photobucket

si a doua are 20x13x12 cm si arata asa:
Photobucket

mai am si altele aduse de la mare, daca le vrea cineva pe astea, din restul poate sa aleaga gratis orice.
Cam asa arata deocamdata. Plantele le-am insirat asa ca sa nu para acvariul gol si trist, chiar daca nu are nici un peste.....Evident, o sa respect indicatiile voastre privitor la plante, la care din pacate nu le cunosc denumirea, adica, le am scrise undeva dar daca ma intrebati acum repede nu stiu sa va spun cum se numeste fiecare. Cele gen iarba le-am luat de la doi baieti de pe forum iar de la hornbach am cumparat 3 plante: cea rosie, cea ca un palmier si cealalta inalta.
Neoane am pus phillips 865. Nu mai am acum bani de plante dar o sa imi mai cumpar si sper sa se inmulteasca si astea pe care le am deja. As putea dupa o saptamana sa bag ancistrusii si cory? sau pt toti pestii trebuie sa astept 2 saptamani? Aerul trebuie sa mearga non stop sau numai cand am pestii? Sotul meu vroia sa il lege de priza temporizatoare de la neoane si sa mearga o data cu lumina.

Photobucket
am rezolvat-o, am scos toata apa si am pus alta. Curata ca lacrima. Pestii o sa vina cadou de craciun la craciun Plantele nu cred ca le-am aranjat eu prea bine dar o sa pun niste poze si poate imi dati ceva sfaturi si in privinta asta....
Multumesc de raspunsuri, sa incerc si eu lamuriri la "acuzatii"
1. cand am turnat aquabasis in acvariu si era putina apa in el, probabil ca asta e motivul pt care s-a tulburat. Imediat am pus pietrisul si nu mai ziceai ca e apa in acvariu. Apa am pus-o direct de la robinet si nu a curs direct pe pietris ci s-a scurs de pe pietrele din fundal....chiar si asa, apa s-a noroit de la primii 10l bagati, am gresit ca am bagat in continuare, trebuia probabil sa ma opresc si sa astept sa se limpezeasca.
2. aquasafe am bagat pt ca asa am crezut ca e mai bine, nu vreau sa bag maine pestii, doar m-am gandit ca solutiile astea s-au inventat ca sa faca bine nu rau...acvariul va sta la ciclat cu plante in el, filtrul mergand non stop si lumina aprinsa 8 ore pe zi. Am zis asta in acelasi post putin mai sus, nu ma grabesc deloc sa bag pestii, inteleg ca pt hobby-ul asta iti trebuie ceva rabdare.....

problema mea e ca apa e in continuare la fel. Ma gandesc sa o scot si sa bag alta.....
am oprit filtrul....mi se pare ca ridica si mai rau nori rosii de noroi....sper ca nu am gresit.....
ok, conform sfaturilor, am luat JBL aquabasis si pietris granulatie 2-4 mm. Am pus exact cum ati spus prima data fertilizantul, peste el pietrisul si pe urma apa. Urmarea: un acvariu care arata ca un rau dupa ploaie, adica ca un nor de noroi care miroase a balta. Am bagat in functiune filtrul si am pus si niste aquasafe de la tetra.

Pana maine se limpezeste apa? Ar trebui sa intru in panica?
mai e valabil? daca da ma intereseaza si pe mine.
I-am dat aseara, se poate inchide.

Forum Index » Profile for Oana » Messages posted by Oana
Go to: