Message |
|
Buna ziua,
Am un acvariu maricel, cam de 150L. Il am de multi ani, e destul de stabil, am schimbat mai multi pesti, acum am doar neoni (in jur de 15), un banc de 6 tetrazone, ancistrusi vreo 4, 2 cory, 6 Hemigrammus Rhodostomus, inca vreo 10 pesti mici carora doar varfurile cozilor sunt putin fosforescente, imi scapa acum numele lor si 2 SAE. Am filtru extern, am si plante naturale, doar 2 soiuri care rezista fara a se umple de alge de vreo 3 ani (nu le stiu numele din pacate).
Problema este cu unul dintre cei doi SAE caruia i-au aparut niste pete sangerii pe partea din fata a corpului. Le are de minim 3 luni, pestele este foarte activ, mananca, inoata bine, nu pare sa aiba vreo problema. Am crezut initital ca s-a ranit in decor care a fost facut pe vremuri pentru africani si care consta intr-o placa de polisitren acoperita cu ciment. Dar totusi nu cred ca asta s-a intamplat pentru ca nu ii mai trece si nici nu se intinde in vre-un fel, nici la el nici la alti pesti.
Nu reusesc sa incarc poza direct aici, nu stiu de ce nu imi apare poza, dar am reusit sa incarc URL, sper sa se vada.
https://picasaweb.google.com/100608359994798748834/February162016#6251791647258601074
https://picasaweb.google.com/100608359994798748834/February162016#6251791652374491842
|
 |
|
Vand 4 ancistrusi, doi mici (in jur de 3-4 cm) si doi mai maricei. poza este a celui micut. Pretul este de 5 lei bucata. Pestii se ridica de pe sos giurgiului, cofetaria Atena. Doritorii pot suna la 0724.209.179 - Oana
|
 |
|
Filtrul are multe gauri facute ca sa ii reduca debitul, dar il scot daca asa ma sfatuiti, eu am crezut ca ajuta.
Multumesc mult pt ajutor, sper totusi sa isi mai revina, o sa ii iau alta mancare si cateva fire de egeria.
|
 |
|
poze mai bune decat atat nu am reusit sa fac, sincer ma indoiesc ca veti reusi sa va dati seama daca are ceva la aripioare....
ml88lm nu stiu ce varsta are....iar temperatura a cam scazut astazi la 24 de grade pentru ca e frig afara si inca nu au dat drumul la incalzire in birouri.
asa arata acvariul
si asta ar fi filtrul:
nu stiu cum sa pun link-ul sa se vada filmuletul direct, e mi s-a parut mai vizibil pe filmulet decat in poza..: http://s24.photobucket.com/albums/c47/coana_andreea/?action=view¤t=VID_20121012_121838.mp4
|
 |
|
Nu pare sa aiba nimic pe corp si nici pe aripioare, am citit inainte despre diverse boli si am incercat sa gasesc ceva la el dar chiar pare sa aiba corpul curat. Incerc sa fac o poza, sper sa fie concludenta.
Pana atunci, referitor la restul intrebarilor, plantele nu supravietuiesc fara lumina si chiar nu am cum sa fac in asa fel incat sa aiba si alta lumina in afara de cea de la neoanele din tavanul cladirii. De aceea nici nu m-am chinuit sa aduc plante. Cele artificiale imi par absolut groaznice, desi daca ma sfatuiti ca sunt mai bune decat nimic o sa le sfatuiesc pe fete sa cumpere ceva. Temperatura apei de schimb cred ca e aceeasi, apa sta in niste recipiente langa acvariu. nu stiu ce temperatura este in camera, este un birou open space destul de marisor, posibil ca vara sa fi fost diferente care sa fi disparut acum si sa il fi afectat....nisipul e de granulatie 4mm si este gen natur, adica maroniu, nu e colorat in nici un fel. da este sifonat in permanenta, am acasa acvariu de peste 200l, le-am instruit pe fete cum sa curete acvariul si cum sa ii schimbe apa si sunt sigura ca operatiunea a ok facuta. Cu hrana e posibil sa fie o problema, ii dau niste fulgi cam slabi calitativi din punctul meu de vedere, am promis ca voi cumpara eu personal mancare speciala pt el.
Nu am cum sa intervin nici la marimea acvariului din pacate, oricum vroiau sa il tina in bol care nu avea mai mult de 3l, am insistat mult cu acvariul de 10L. Iar filtrul nu are debit mare, eu l-am folosit la un nano in care aveam creveti si garantat nu are debitul atat de mare inca sa il deranjeze. Am vazut chiar ca pare sa ii placa sa se "dea" pe curentii filtrului, sau cel putin obisnuia sa faca asta pana acum cateva zile.
o sa revin cu o poza, poate ajuta mai mult decat povestile mele.
Va rog sa intelegeti ca eu doar incerc sa ii fac viata mai frumoasa si mai buna, credeti-ma ca l-am injurat maxim pe cel care a avut ideea stralucita sa faca cadou unui director un peste intr-un bol....(o agentie de publicitate a avut stralucita idee....)
|
 |
|
Am la servici un betta primit cadou de catre unul dintre directori intr-un bol. Acum vreo 2 luni, i-am donat eu nano-ul meu de 10L impreuna cu un filtru cascada, le-am invatat pe fete sa ii schimbe apa, sa il hraneasca corespunzator si totul a decurs bine, pestele era extrem de prietenos, innota fericit nu parea sa aiba nici o problema.
Problema pentru care apelez la forum este ca deodata a devenit apatic, sta pe fundul apei si se ridica doar sa manance dupa care se intoarce pe nisip. parca coada si aripioarele par mai franjurate ca la inceput dar e posibil sa ma insel pentru ca e la alt etaj si nu imi amintesc foarte bine aspectul lui initial. Normal ca fetele au venit disperate la mine doar ca nu stiu ce sa le zic, aparent nu pare sa aiba nimic fizic. Apa are 26-27 de grade in mod constant, este hranit o data sau de doua ori pe zi, apa i se schimba saptamanal cam 2-3L, nu are nici o planta pentru ca nu are lumina decat de la neoanele din tavan si ma indoiesc ca ar trai ceva in aceste conditii. Ceva idei?
|
 |
|
Anuntul e inca valabil, nu stiu de ce a fost inchis...ma rog revin cu poze.....
pretul este de 20 de lei toti 6. Se ridica de pe Giurgiului in seara asta sau de marti dupa ora 19.30. Telefon: 0724.209.179
|
 |
|
Anuntul este inca valabil....as vrea sa desfiintez nano-ul......si nu risc sa ii pun in acvariul mare pentru ca sigur vor fi trasi de filtrul extern... Nu trimit in tara.
|
 |
|
intotdeauna ii gasesc vii.....am gasit si puiuti mici de tot.....
|
 |
|
Am reusit sa stabilizez cat de cat acvariul, prin simpla oprire a neonului suplimentar. Am o alta problema acum, filtrul extern imi trage crevetii si de fiecare data cand il curat gasesc cate o gashka mare in el. Nu exista nici o posibilitate de a stopa asta? Ca nu curat filtrul saptamanal si ma gandesc ca bietii amarati nu se simt fantastic sa stea acolo in noapte printre kkt....
|
 |
|
Am un card de 6 pesti intr-un nano pe care vreau sa il desfiintez si nu as vrea sa ii pun in acvariul mare pentru ca risc sa nu ii mai vad niciodata, fiind cunoscuti pentru timiditatea lor in spatiile largi. Pretul este de 25 de lei pentru toti. Locatia de ridicare este Berceni, cofetaria Atena (sos giurgiului) dupa ora 19.30.
|
 |
|
Inca vreo 10 asasini mai am, destul de marisori.
In plus mai scot la vanzare si RCS, destul de mari, intre 0.5-1cm, 12 buc la 10 lei.
Doritorii sunt asteptati dupa ora 19 pe sos Giurgiului (cofetaria Atena) sau la mine la servici intre 9.30 si 18 (calea victoriei, cladirea Citi Bank)
|
 |
|
Oricum eu raman la ideea ca neonul suplimentar a cauzat dezastrul. L-am scos de vreo 2 saptamani si mi se pare ca plantele incep usurel sa isi revina....
|
 |
|
il refac diseara, desi am schimbat apa si fac poza si la test si la valorile de referinta de pe cutie.....
in afara de asta, sa inteleg ca restul parametrilor sunt in regula?
|
 |
|
e testul cu 3 casute, pt valoarea de >7 trebuie sa fie ultimele casute verzi si prima rozalie. Prima este 100% rozalie, ultima este 100% verde iar cele din mijloc sunt mai degraba verzi, desi au pe margini si ceva roz. Deci eu zic ca e ok interpretarea.
|
 |
|
Gata, am luat niste teste 5 in 1 de la eSHa, sper ca sunt ok...si am urmatoarele rezultate:
1. acvariul mare, cel din acest topic la care am probleme cu plantele:
- PH - 7.2
- GH - 6
- NO2 - >7
- NO3 - 50 cu 10 (pe asta nu sunt sigura de citire pt ca nu am inteles daca ultimele doua patratele trebuie sa corespunda exact modelelor de pe cutie, adica vreau sa spun ca patratelul de sus s-a facut un roz corespunzator nr 50 iar cel de jos corespundea nr 10)
2. Nano
- PH - 6.8
- GH - 6
- NO2 - >7
- NO3 - 100-1
3. apa de la robinet, tinuta de o saptamana in bidoane
- PH - 7.2
- GH - 6
- NO2 - >7
- NO3 - 10-5
Daca ma puteti ajuta acum cu interpretarea valorilor si exact ce ar trebui sa fac sa rezolv problema v-as fi recunoscatoare.
|
 |
|
da, porcu, asa este, astea sunt singurele (si un aponogeton crispus) care au supravietuit, restul s-au prapadit. Of, o sa iau niste teste 5in1 in we ....testele sa le fac dupa ce schimb apa sau intre schimburile saptamanale?
|
 |
|
Dragos multumesc mult pt raspuns doar ca eu de fapt vroiam sa stiu ce pesti as putea creste fara plante....sa rezolv problema plantelor mele mi se pare imposibila. Teste nu am luat niciodata pentru ca in mod sigur parametrii apei nu m-ar ajuta pe mine sa gasesc solutia, atat timp cat nu am reusit sa pricep nimic din ceea ce presupune fertilizarea.
Plantele mele sunt aproape 100% convinsa ca sunt arse de la prea multa lumina pentru ca in afara de ceva alge, le-a mers perfect pana am bagat inca un neon. La vreo luna dupa asta, au incetat sa mai creasca, frunzele s-au facut asa cum se vede in poze si la unele le-a putrezit radacina. Am oprit acum neonul, o sa raman tot la neoanele initiale si sper sa isi revina cat de cat. Culmea, in nano-ul in care am doar creveti si o lumina aproape inexistenta, un anubias se simte fantastic, nici o urma de alga...este perfect verde si frunzele par foarte sanatoase.
|
 |
|
Nici o idee?
|
 |
|
|
 |
|