| Message |
|
|
|
ba da, dauneaza
|
 |
|
|
n-am nimic de zis, BV
|
 |
|
|
|
destul de matur acvariul tau.
Bravo e frumos.
Ce mai zice substratul ? tot deponitul e ?
|
 |
|
|
|
nu vad bine eriocaulonul in contextul tau.
Daca te referi la setaceum, e greu sa faci un camp. Daca zici de cinereum, e bine de stiut ca mai mult de 1 nu da bine la un acvariu.
|
 |
|
|
|
m-ai facut si pe mine curios cu al tau proiect.
Mult succes si bine ai venit
|
 |
|
|
|
Bine ai venit printre noi ! asteptam poze cu acvariul-ile tale
|
 |
|
|
|
daca in magazin erau ok, inseamna ca sunt stresati. Lucru ce e normal in cazul unui transport.
In urmatoarele 6 ore ar trebui sa-si revina
|
 |
|
|
|
am avut si eu astfel de intamplari.
Am ajuns la concluzia ca pestii defapt nu erau bolnavi. Ei defapt au suferit genetic , datorita crescatorilor de pesti din piata, care cu totii stim ca nu ofera o atentie prea mare.
Ai mei pesti au trait asa pana cand au murit de batranete, desi mie nu mi-au placut cum aratau.
|
 |
|
|
|
dupa ce stergi bine cu spirt, aplici siliconul.
se aplica placi de lemn mai lungi decat acvariul si se aplica cate 2 pe o latura mare.
1 sus , 1 jos, la fel si pe cealalta, apoi dai de jur imprejur cu sfoara si incepi sa invarti cu un pix sau o bucata de lemn pentru a le strange intre ele.
|
 |
|
|
alexdell wrote:dar acum intreb daca in modul acesta se oxigeneaza apa suficient 
Aveai raspunsul
radu.u wrote:, nu duce la o oxigenare mai buna sau mai rea.
= tot oxigenare face, atata timp cat jetul apei produce valuri mici la luciul apei
|
 |
|
|
|
incearca sa faci si un test de co2 acum, si unul dupa o saptamana. 20 % vei observa ca va ramane la fel 30 % vei avea fluxatii de ph (datorita faptului ca noaptea functioneaza in acelasi mod, doar ca lumina e stinsa si plantele produc co2 si nu o2) % 50 % probabil va fi risipa si ph va creste in loc sa scada.
Oricum icnearca, de asta zic sa faci si cateva teste de co2 inainte
|
 |
|
|
gengiskhan wrote:Din cate stiu eu, supapa aia, odata sarita, nu mai poate fi "reparata". Mie mi-au schimbat tot robinetul, nu numai supapa. Totusi poate nu am dreptate.
Nu prea inteleg din poze ce au facut oamenii acolo.
tot din aceasta frica, ca va sari supapa, am intrebat si eu la statia de umplere daca sare supapa se poate repara? si mi-a raspuns ca da. Odata ce am intrebat asta, tot timpul muncitorul incerca sa bage mai mult. maxima a fost de 2 kg... tot in butelia de 2 kg, in aceeasi butelie care o ai si tu si probabil ca acelasi reductor. Repet am avut butelia cu 160 bari si nu s-a intamplat nimic.
Oricum bine ca ai rezolvat cu 10 lei. Eu zic sa te risti  ce-a fost mai rau a trecut
|
 |
|
|
|
ceea ce ai facut tu , nu duce la o oxigenare mai buna sau mai rea. Ce ai facut tu te ajuta sa nu faci turbulente prea mari din cauza jetului puternic.
|
 |
|
|
|
foarte frumose
|
 |
|
|
ma intreb cum se dezvolta daca erai tu acasa  e frumos bv
|
 |
|
|
|
pai nu e bine..... co2 cu o2 nu se -n paca.
|
 |
|
|
dianacorbeanu wrote:Eu am lasat si pompa noaptea trecuta, ca sa oxigeneze apa in timp ce introducea si CO2 . Dar ceva s-a intamplat de a dat peste cap pestii. Am renuntat la bomba, sper sa scap doar cu un neon mort, desi restul pestilor nu par definitiv recuperati. Cred ca maine inlocuiesc inca o parte din apa.
nu era mai usor o programabila sa inchida pompa care dizolva co2, pe timpul nopti.. ? eu zic ca da
|
 |
|
|
is bune toate, vitamine sa fie
|
 |
|
|
da, imi dau seama acum. Credeam ca vorbeste de un prieten care are si el acvariu si a procedat la fel doar cu lumina aprinsa
scuze, am citit pe fuga.
Apropo @alexacv vezi ca mai este o discutie pe forum in care nu se incurajeaza oxigenarea apei pe timpul noptii.
Imi aduc aminte ca am produs un dezechilibru biotopului si pestii sufereau. Si nici teoretic nu e bine, caci faci schimbari prea dese de ph
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|