[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Deci: am bomba si am si pompa de aer. Ce sa fac, sa reduc volumul de aer pe timpul zilei si sa las bomba, iar noaptea sa cresc volumul de aer si sa scot furtunul de la bomba?

Am inteles corect?

Ai primit un raspuns mai mult decat suficient din partea colegului Alber tine cont de ce zice, ca are mare dreptate
oprit ar trebui sa fie procesul de dizolvare al co2-ului in apa.
poti sa o lasi sa si mearga, ca sa nu explodeze, dar repet sa nu dizolve
exista robineti chiar la petsopuri.
Robinet care il montezi pe furtun si reglezi

http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.acvamax.ro/images/2008216144115.jpg&imgrefurl=http://www.acvamax.ro/index.php%3FcPath%3D46_175&usg=__yVjzTTORwgInQyDk1vVo3RxgFuw=&h=235&w=235&sz=4&hl=ro&start=47&zoom=0&tbnid=bm-lbj4Vqr1eqM:&tbnh=109&tbnw=109&prev=/images%3Fq%3Drobinet%2Bsera%26hl%3Dro%26sa%3DG%26biw%3D1352%26bih%3D568%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:10%2C684&itbs=1&iact=rc&dur=323&ei=M3biTM7lAtGL4Aay6ImuBA&oei=wXXiTOSuMIKWOoT-1GE&esq=3&page=3&ndsp=21&ved=1t:429,r:2,s:47&tx=46&ty=69&biw=1352&bih=568
"Neritina...."hiberneaza"? "
daca-mi amintesc bine, hiberneaza pana la 2 saptamani. In acest moment nu trebuie sa o tragi de pe sticla sau de unde sta ea lipita. O poti omori.
Modul de dezlipire cel mai bun, ar fi sa o bati usor cu degetul pe cochilie pana cand se dezlipeste singura.
in timp vei gasi un mod de a o putea controla, nu trebuie sa cedezi
25 de grade ar fi optim
klauss74 wrote:

si ati vandut "BAR-ul" sau mai functioneaza ????

se infundase electrovalva, cu spuma, dar dupa o curatare a revenit la normal

@dianacorbeanu
cred ca ai uitat un lucru important.
noaptea cand se inchide lumina la acvariu, plantele nu mai consuma co2, ci elimina si ele co2. Butelia trebuie inchisa pe timpul nopti, sau cel putin co2 sa nu fie dizolvat.
Ai lasat si tu becul aprins ? sau a fost stins ?
e bun incalzitorul tau, tuburile sunt cele care dau caldura
Iti inteleg supararea, dar opreste caii putin.
1. Butelia aia de co2 ? e cumva din Germania ?
imi pare cunoscut modelul, caci si eu am una asemanatoare.
2. Si mie imi incarca blegul ala de la co2 mult peste limita admisa, tocmai pentru a-mi crapa siguranta. Desi nu s-a intamplat am tinut-o si cu 160 BAR ! deci ceva se intampla cu a ta, de a crapat la 80.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce experienta ai avut si bine ca nu s-a intamplat un accident, dar ce vreau sa zic este ca tot timpul caram butelia in spate si, drum fara denivelari nu avea , dar nu am patit nimic.
Din cate imi aduc aminte cand am cumparat sistemul de co2, parca scria ca siguranta de presiunea sare la 200 BARI.
Chiar frumos specimen, Felicitari si spor la reprodus
poti sa le amesteci cu apa noua introdusa. Asta pana cand le termini, pe urma... eu unul nu am avut probleme mari cu apa din iasi. Doar kh nu mi-a placut. imi amintesc ca este aproximativ 15. Exista o harta a duritatii facuta pe fiecare zona a iasului, cred ca o poti gasi cu un simplu search pe google. - duritatea apei din iasi , rajac - ca puncte de plecare
Probi_ wrote:Nu stiu. Nu cred ca a pus nimeni un regulator ceva pe ea
Eu am bomba facuta de aproape 2 luni (am modificat proportiile) si inca imi merge. Nu am avut nici drojdie pe pereti dar am CO2 in apa si plantelor mele le place.

gresit: eu am facut-o
imi amintesc ca aveam parca 1 bar in conditii bune de functionare
in timp te vei obisnui cu iei, caci oricum nu vei scapa . Oricum daca reusesti sa postezi reteta, caci multi dintre noi o cautam
daca ar fi sa povestim toti intamplarile petrecute in piata din 2 baieti, am putea scrie un adevarat razboi
Trippin wrote:plecand de la banala bomba cu drojdie pina la sistemele complete cu Ph controller si CO2 presurizat[/url]

doar sa nu faci ca mine, adica sa pui ph-controlerul legat cu o electrovalva la o bomba de drojdie. Mai ales cand ti-ai iesit din mana sa faci reteta corecta si cu putina spuma caci altfel le strici pe toate. Dar sa nu te zapacim, urmareste link-urile date de colegul de mai sus, ca vei intelege tu mai tarziu si ce vorbim aici. Trebuie doar rabdare
tocmai de asta te-am sfatuit cu Extractorul. Din propria experienta iti vorbesc si nu-i frumos cand scoti pestisorii morti cu scobitoarea smilie
scuza-ma , am fost atat de sigur ca am introdus link-ul
Uite http://www.youtube.com/watch?v=VvHwq5XhGfk&feature=related
2.10 Reguli privind semnatura:
.... Nu abuzati de emoticoane si culori. ...
Salutare domnule.
Bine ai venit printre noi cei care se ascund de neveste sau prietene sau invers
stai linisit ca nu esti singurul care a patit ce ai patit tu.
Sunt multe persoane care deja au trecut REZONABILA suma de 1000 de euro si tot nu s-au oprit. Zis rezonabil pentru ca "dupa mine" e putin. Cel putin eu am trecut-o, dar sunt colegi pe aici care 1 mie e putin asa ca nu te speria
Mult succes
antemiu wrote:

NO3 - 3 Inca nu e ciclat acvariul
NO2 - 1 Inca nu e ciclat acvariul
GH - 16 foarte mare
KH - 13 foarte mare
ph - 7.6 foarte mare
cl - 0 OK

Care sa fie cauza decolorarii!??!?!
Stresul de ph cauzat in urma dizolvarii co2-ul in apa
Remedii: fa acest schimb de co2 treptat si mult mai lent. poti la fel de bine sa lasi lucrurile cum sunt, doar sa urmaresti ph-ul. in maxim 1 zi pestii vor reveni la normal

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: