| Message |
|
|
Iti tinem pumnii ! stiu ce inseamna primul acvariu lipit
Asteptam poze cu acvariul !
|
 |
|
|
|
atata timp cat filtrul nu inhaleaza bulele mici de co2 scoase din difuzor sau ce o fi, NU. Daca le trage :
1. aer la motor -> posibila ardere -> zgomot
2. co2 la bacteriile din filtru -> nui bun.
|
 |
|
|
mai baieti, pai la iasi toate T urile alea care le cumparasem, si pe timpul cand aveam si eu bomba si exact difuzorul ceramic, tot timpul imi sareau acele dopuri.
Acum, recunosc ca si faceam bombe periculoase, mai ales daca mi-a si explodat una  Oricum de siguranta nu strica un pic de prelandez.
|
 |
|
|
daca ai plantagold7 baga i la radacina sau ceva pastile de la jbl.
Uite cum a evoluat la mine planta. eu zic ca dupa caderea florii a izbucnit in crestere mai tare
apoi urmase floarea
apoi urmarea
acum ce sa zic, planta oricum e foarte ciudata. Probabil cea care ai zis tu ca a murit, i-a lipsit ceva.
|
 |
|
|
 aoleu , pai exact am fost si eu ca s-a intamplat sa moara alta floare dupa 2 zile. Oricum esti sigur ca ai inteles bine ? la el ce s-a intamplat sa moara planta sau floarea?
scuze, eu intreb caci n-am maim auzit sa moara planta... oricum nu pierde floarea  e prea coltz
|
 |
|
|
stii tu ceva de moarte  , dar nu planta e cea care moare, ci floarea. e posibil ca in cel mai rau caz a 2-a zi sa moara. asa ca fii pe faza cu poze
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
sa nu uit, mai inportant.
daca va iesi acel dop,vei ramane fara co2, si eventual in cel mai rau caz daca se intampla desprinderea inaintea unei supape antiretur, te vei trezi cu o mare balta de apa in casa,datorita caderii furtunului (ca la butoaiele de vin, ca sa ne intelegem)
Stiu eu ce zic  mai ales daca ai acvarii mari
|
 |
|
|
ai grija cu acei "T". cand se formeaza presiune mare pe tub, iti vor iesi dopurile din T. (a se intelege "dop" = bucata de plastic care intra in T si are pe ea acel robinet ros). Iti sugerez Robinetul tip L
|
 |
|
|
|
iti sugerez sa astepti sa se usuce bine siliconul. Cand zic bine nu ma refer la cel de la suprafata caruia ii trebuie 24 ore.
24 de ore usuca 1 mm de silicon, asadar minimul admisibil ar fi 8 zi. pentru siguranta ta si a acvariului lasa-l 14 zile, apoi fai o proba o zi plin cu apa in baie
|
 |
|
|
|
daca introduci apa un sfert din toata capacitatea acvariului , va scadea temperatura cu maxim 2 grade. Asta in cazul in care apa are o temperatura a camerei, ceea ce nu dauneaza.
In privinta apei, e tulbure probabil ca s-au ridicat impuritati din substrat. Se va linisti la loc.
|
 |
|
|
laur98 wrote:Puteti sa imi ziceti si mie daca castravetele se taie in bucati mici sau se lasa doua felii mari?
Multumesc!
intregi , evident
|
 |
|
|
|
s-a discutat recent despre schimbarile de ph si bombele de co2.
te rog recitestele si nu deschide alte discutii, cu riscul de a repeta ideeile. e absolut normal ce se intampla cu pestii.
|
 |
|
|
|
atata timp cat nu se produc curenti puternici incat sa deranjeze plantele (se subitelege ca si pestii) e totul ok (ramane doar partea vizuala de rezolvat) aceasta se poate obtine prin tufe de plante inalte care sa ascunda filtrul
|
 |
|
|
|
erau doua exemple, 1 cu te-ul fara spray bar. 2 prelungirea spay barului cu al doilea.
"practic cind montezi teul (recomandarea ta) trebiue scos dopul, da?" la ce dop te referi ? odata montat T se elimina spay barul.
"iar probabilitatea ca dopul original de la spary bar sa nu vina pe capatul teului" nici nu trebuie sa vina, am dat exemplu T-ului tocmai pentru a face doua iesiri (din orice tub din comert )cu acelasi diametru cu gura filtrului.
Oricum tu la fata locului trebuie sa incerci aceste optiuni. Eu iti zic caci am avut si eu probleme asemanatoare, si le-am rezolvat prin exemplele date mai sus.
|
 |
|
|
|
e foarte posibil ca daca scoti dopul, sa ingreuneze iesirea curentilor de apa prin gaurile mici. Trebuie prelungit si lasat dopul.
|
 |
|
|
|
poti prelungi spray barul, sau faci o diviziune a tubului astfel incat sa iasa prin doua parti. Te poti ajuta de un T
|
 |
|
|
|
ma bucur , se vede ca a fost o alegere buna. in continuare dovedim ca deponitul este un substrat destul de bun si activ, chiar si la maturitate.
|
 |
|
|
mult mai bine decat un castel, dar totusi ce cauta lemnele in sectiunea " plante de acvariu "
|
 |
|
|
|
la fel ca si pietrele sau a plantelor cu crestere lenta, se produc aceste alge.
Pot fi usor combatute daca nu sunt supuse luminii directe.
Inainte de toate se poate spala cu o perie.
|
 |
|
|