[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Message
Lucian wrote:Ei asa da, sau cum zicea mai demult un gradinar de pe aici "am trecut pe o noua treapta"
Ba pardon, Luciane eu imi scrisesem boschetar si nu gradinar sub rank pe vremuri ...si da, asa este mai demult muuuult mai de mult scrisem tot aici pe forum un topic intitulat Hai sa trecem treapta a II-a sau Fertilizanti DENNERLE!.
Din pacate au trecut exact 8 ani de atunci...8 ani par o vesnicie chiar pentru unul ca mine. E drept ca asta da apa la moara celor ce m-au numit candva vizionar totusi nu am decat o palida satisfactie ca la atata distanta de timp se recunoaste si se pune in practica.

In nemernicia mea acum dupa ce mi-am facut damblalele cu tot felul de substraturi care mai de care mai sofisiticate, mai ales acum dupa ce firma mea de suflet(Dupla) m-a lasat cu curu-n balta din motive de epuizare lateritica si a a fost anexata Dhose ...pot sa spun cu mana pe inima ca Dennele cu al ei substrat stramosesc este o ultima solutie ce lucreaza ca in timpurile vechi ale acvaristicii. Eu sunt printre cei care vad in asta un avantaj!

Nu vreau sa fiu inteles gresit am folosit la viata mea si substraturi inerte asa numita piatra seaca(chiar daca i se zice cumva pe nedrept asa...) am folosit si substraturi super nutritive, gen ADA...consider ca fiecare tip are avantajul si dezavantajul sau. Totusi fiecare acvarist se leaga de-a lungul vremii de un anume tip de substrat, cu care ii este mai usor sa lucreze, care este mai aproape de modul in care o sa lucreze ulterior in acvariul respectiv.
Nu emit pareri care se vor absolute, de-a lungul vremii mi-am exprimat in schimb opinii argumentate solid atunci cand a sustinut un anume lucru...
Ce vreau sa spun eu insa este ca daca la 8 ani de zile dupa ce scriam ce am scris inca mai cred in substratul celor de la Dennerle inseamna ca a reprezentat si reprezinta inca ceva! Maine daca mi-as face un sarcofag pentru sufletelul meu asa cum Amano a mers pe linia lui eu as merge iar pe linia lor completa, a celor de la Dennerle.
Cred ca asta spune destul de mult asupra alegerii pe care bitanu a facut-o.

E drept ca pe vremea cand eu recomandam asta altauri de Ginel spre exemplu noi ne luptam cu "argumentele solide" ale celor care se simteau legati de alt tip de substrat, cel cu adaos mineral autohton
E iarasi drept, ca atunci mi-am ingitit si replici legate de fertilizanti d'astia minune,care s-ar putea face si acasa...dar asta nu mai conteaza!
Eu sunt tot aici obsevand retoric in fata celor care-mi dadeau lectii acum 8 ani de zile ca, de vreme ce inca la atatia ani lumea mai pune in practica ce scriam eu atunci si nu ce tampenii debitau ei se cheama ca eu am avut dreptate.
Din pacate idioti ca aia au futut un concept, au tinut in loc acvaristica de un anumit nivel prin variantele aberante propuse de ei dar care aparent erau mult mai facile, au scindat forumuri, au lasat in urma astazi specimene care inca mai cred in romanescul cacat de cartita colectat din vre-o padure sau in zeama facuta din ce miri ce prafuri amestecate inteligent...
Asta este, dar din toata labareala asta pe care niste figuri triste ale vremurilor de atunci o sustineau cu atata vehementa nu a mai ramas nimic decat o amintire hilara a unor clovni si neimplinirile ca uite asa se pierd anii de pomana...

Unde esti tu bah Ytroane care pe vremurile alea vindeai pisat de turba spunand ca fertilizantii lichizi de firma sunt bani aruncati in vant ce mai bine ar trebuii investiti in PIPI PLANTUL tau pe care il comercializai atunci?
Unde esti tu razvane, militian coclit, ca sa vezi cum absolut nimeni pe lumea asta nu a putut sa faca nimic serios in acvaristica asta decat folosind ce le iese din mana jigodiilor astea de capitalisti...ca sa recunosti cinstit si barbateste cat cacat ai mancat si cu ce manevre umblai ???
Unde sunt toate hoardele de aplaudaci ai astora care atunci le tineau isonul si care acum sunt pe alte forumuri sustinand nevinovat produsele pe care le injurau atunci...fara sa scoata o vorba despre paginile de injuraturi pe care mi le luam pe atunci si care erau gazduite in aplauzele vremii de forumuri ce acum sunt care mai de care mai populate de "profesionisti si aquascaperi" ???
NU mai conteaza!
Ce conteaza este ca se pierd ani inutil...uite aici e un exemplu de 8 ani irositi de anumiti oameni care probabil citind aberatiile unora ca cei de mai sus au avut indoieli.
Indoieli inoculate de tembeli ce nu aveau in spatele afirmatiilor lor decat retorica ce prindea la oameni neinstruiti.

Acum la atatia ani prinde orbul scoate-i ochii Ia specialistii vremii si trage-i la raspundere daca mai ai de unde...Specialistii nu mai practica s-au datara la fund...
Dar nu-i nimic au lasat urmasi vrednici...si inca destui.
Si astazi in spatele unor interese comerciale se promoveaza tot felul de "metode alternative".
Vad ca acum este o moda prin care apare cate unul isi pune poza dupa poza cu plante care arata relativ decent iar apoi nevinovat intrebat de un alt "participant la joc" legat de fertilizarea respectiva, apare candid raspunsul...dar vai, eu folosesc numai zeama preparata de mine, nu are sens sa irosesc banii pe produsele astora de la firme, apoi total dezinteresat omul iti propune: uite cum arata plantele mele...daca vrei pot sa-ti dau micro la pretul de x si macro la pretul de y iar daca vrei am si plantele astea la pretul de z....cine musca...musca si sunt destui, pentru ca aparent oferta este generoasa...dar uite asa se pierd ani si de ajuns se ajunge tot la Dennerle si tot la ADA si tot la ELOS samd...

Ginel wrote:Cred ca daca pui volcanitul primul ,adica direct pe sticla acvariului si deasupra Dennerle ,aceasta din urma fiind mai fin se va combina cu volcanitul de la sine si combinatia va fi ceva aerisit ,oricum solul mai greu se va lasa cu timpul la baza acvariului .
Sau amestec pur si simplu Volcanit + Dennerle


Eu am inteles ca el voia sa puna Volcanitul peste Deponit, ceea ce parea sa fie cumva conform schemei de utilizare a Deponitului ce specifica utilizarea unui substrat peste.
La modul clasic ei aveau un pietris, parca asa ai facut si tu la acvariul tau daca mai imi aduc bine aminte. Eu cu siguranta am pus atunci pietris...substraturi inerte nu existau la vremea aia. Rolul unui substrat pus peste Deponit in cate am dibuit eu in schema lor de atunci era cumva ca acest subtrat nutritiv (Deponitul) sa nu fie direct levigat in patul de apa ci sa aiba peste o patura tampon intre el si apa pentru a nu spala substratul si pentru a-l tine ingropat, cumva oferind astfel o anumita protectie asupra fenomenului de cloudy water.
Nu stiu din punctul asta de vedere cat de buna este ideea de a amesteca Deponitul cu Volcanitul pentru ca pare ca este destul de expus.
Cel putin mie asa imi pare, tu ce zici?
Gandesc ca punand Volcanitul peste Deponit chiar daca in timp se va mai amesteca macar in teorie Volcanitul fiind mai usor va fi un bun mediu de plantare urmand ca apoi pe masura ce plantele isi dezvolta noile radacini acestea sa dea de gustul Deponitului si sa se dezvolte pe masura asteptarilor...Nu stiu...zic si io

Apropos, nici eu nu bag macro de la inceput! Ginel zice 2 eu chiar mai multe saptamani...de fapt e greu de precizat cat ...asta-i o chestie pe care o simti la planta. Daca o vezi ca ea se dezvolta dar are o culoare ciudata e un semn clar! Poti sa-i dai drumul cu Macro, daca dai mai devreme risti cu alga. CO2 in schimb eu bag din prima zi...Si apa...mult schimb de apa.
Tu cum intentionezi?

Subscriu la cele zise de Ginel legat de ventuze. Baga un silicon acolo ca poate mai vrei sa scoti cate o plata si o scoti cu tot cu cabluri daca ai ceva cu sistem radicular dezvoltat.
Legat de radacini nu ai ce sa te impiedici taman de asta...exista metode simple de ancorare a lor fie legate direct de de fundul acvariului fie gaurite si bagata cu surub in baza cate o gresie grea samd...O sa scoata insa tanin, chiar daca sunt redmoor sau mopani sau ce mama ma-sii sunt si asta poate sa fie un oarecare timp. Apoi daca sunt noi o sa colecteze o mazga pe ele...dar asta-i alta poveste si se poate rezolva.

Bafta...sunt convins ca o sa-ti iasa, nu esti la primul acvariu si in plus de data asta pare ca esti mult mai atent la detalii.
O intrebare am si eu. Pare ca ai acolo un vas de provenienta romaneasca(filtru de apa aquator) pe care este pusa o eticheta Seachem/Purigen. Evident cunosc produsul, dar as dorii daca se poate o detaliere pentru restul userilor asupra a ce ai incercat sa faci acolo.



Ajut pe cineva in intretinerea unui acvariu, are JBL...nu ma sparge.
Alege pH Controller Evolution DeLuxe de a Dennerle cu ochii inchisi. Nu o sa regreti... Ce zice kirucd e alta liga. Daca ai bani baga-te, daca nu stai pe Dennerle este un super controller.

Nu te baga la aparat foto numai pentru o poza doua la acvarii. Nu inseamna ca daca ai DSRL o sa iasa ca de concurs...conteaza enorm obiectivul si nu in ultimul rand stiinta de a face poze.
Asculta ce-ti spun si eu si Porcu, o poza reusita face dintr-un acvariu bun unul foarte bun...iar eu sa fiu sanatos cate acvarii bune am avut dar mi-a fost rusine sa ies cu ele pe piata din cauza pozei Iar la acvariile de concurs stii cum e ...ai ratat momentul, s-a dus
Porcu wrote:Multumim lu' Sandu pentru cadou .
Lipseste si Porcoo citeva zile de pe net si cind apare ce gaseste? Surprize placute si mai putin placute. Topicu' asta e dintre cele mai placute (din toata istoria de 10 ani a forumului)
Stiam ca-ti fac o bucurie si de aia am mers pe burta, incerc sa-ti mai fac si altele dar nu ma grabii...ca deobicei timpul ma omoara


Porcu wrote:Mi-a placut mult ce spunea despre acvariile Nature, mi-a placut pentru ca-s convins ca are dreptate. E de notat si "pornirea" lui Chris impotriva uniformizarii, a pericolului de a merge toti in aceeasi directie data de moda, nu-i o surpriza avind in vedere trecutul lui .

Treaba asta cantareste cu atat mai mult cu cat Chris a fost in contact cu Amano...dar omul si-a exprimat liber, deschis si sincer parerea. Imi aduc aminte ca am discutat exact pe baza raspunsului dat de el si pe urma mai ales despre Olandezele dragi noua...aia e offtopic si in privat


Deci la mancare este pe varinta Chris Bravo e o mancare despre care am auzit numai de bine. Marturisesc ca inca nu am apucat sa o folosesc in ciuda relatiilor care ma leaga de producator Cat de curand o sa o fac si eu, deocamdata am folosit Shrimp Cusine de la Hikari.
Bun, deci sa inteleg ca asta-i raspunsul la ce tip de lampa ai ales...Ok, sincer, ma aflu la jumatatea drumului intre a te felicita pentru munca depusa, rezultat in sine si aprecierea mainilor dibace...dar pe partea aialalta chiar daca nu o sa-ti placa ce-ti zic speram sa faci ceva pe leduri si plexi precum originalul. Asta nu stirbeste cu nimic din rezultat insa.
Apropos de lumina...tuburile sunt cele pe care le folosesc si eu de ani de zile fiind in topul preferintelor mele. De regula eu merg pe 3+1 ceea ce da o lumina mai calda, mai buna pentru plante. Combinatia ta cred insa ca da o lumina mai buna pentru poza.

Asadar considerand subiectul asta incheiat sa revenim la cealalta intrebare la care vad ca nu mi-ai raspuns, ai decis substratul?
Stefan...nu are sens sa bibilesti mai mult. Gaseste repede pe cineva care sa-ti faca poze. Un tip cu stiinta pozelor la acvarii dar si cu aparat de calitate. Radacinile sunt asa cum am sperat pe vremea cand te indemnam sa cauti. Foarte misto.Din acvariul asta nu ai ce sa scoti mai mult, oricum poti sa fi mandru de ce ti-a iesit din maini.
Eu as trage repede niste poze bune si m-as baga la un concurs asa ceva de genul IBAC.
Nu ai mari sanse nu pentru ca nu este un acvariu frumos ci doar pentru ca nu vine cu ceva idei inovative...e ceva reusit dar nu rupe gura targului printr-o idee traznita, dar asta nu trebuie sa-ti stice planurile. In ziua de azi cam toti au invatat sa tina plantele fara alge si sa faca un desen frumos in acvariu, dar ca sa punctezi decisiv trebuie ceva ce nu au mai facut multi, un scape nebun, o planta rara pe care o pui in valoare sau pe care o cresti altfel decat au facut-o altii pana acum, nebunii, cascade, pesti ce plutesc pe un apus langa o plaja, paduri nesfarsite...chestii care pe mine unul nu ma sparg dar care puncteaza si urca in clasament.
O sa ai timp pentru asta la viitorul scape, deocamdata savureaza-l pe asta si primeste felicitarile noastre, ale tuturor
Ca sa zic asa...partea cea mai usoara ti-a iesit Arata copy-paste...ceea ce in cazul asta e un compliment....acuma sa vedem partea aia mai grea, aquascapeul
O intrebare, daca tot ai adus vorba de partea electrica, cum rezolvi cu lumina, cei de la ELOS au niste LED-Lamp de mare senzatie, la un pret ce nu pare din pacate pentru buzunarele romanilor...de fapt ce vorbesc eu, nici vesticii nu stau la coada la ele Deci care-i varianta ta?
Apropos de ELOS, macar ca substrat sper ca folosesti originalul
viulian wrote:El Rio - 16L

Am hotarat ca acvariul de 16L sa-l fac un habitat pentru shrimpi. Am tot studiat si nu m-am decis daca voi tine Yellow shrimp sau CRS - insa pana voi gasi de cumparat, am zis sa-l pornesc.

Dimensiuni: 34Lx23lx20h (16L approx)
Substrat: Aquatic Nature Shrimp Soil 1.5L (scade pH si kH)
Apa: Osmosa Inversa + sare Dennerle Remineral+
Filtru extern: Eheim Ecco Pro 130 cu debit redus
Incalzitor: Nano, 50W
Lumina: 2 x Dennerle Amazon Day Light 9W
Plante: un moss, Lilaeopsis, un Anubias pitic, o Criptocorina pitica, Hydrocotyle tripartita

Filtrul functiona deja in setupul anterior (asa ca l-am considerat ciclat) - doar ca l-am golit de apa ca sa trec pe apa osmozata. Acum am pus 2 Danio ca sa mentina acvariul ciclat pana gasesc de cumparat crevetii.

kH: 2
pH: 7.1
TDS: 231 uS (appros 150ppm)

Nitrati si restul nu am masurat caci am pornit cu apa proaspata dar filtrul era ciclat ruland mai mult de un an in acelasi acvariul pe vechiul setup.


Ok, sa discutam pe rand..se putea si mai mare acvariul dar nu-i nimic. Imi place cum ai inceput, ma bucura proiectul tau, totusi am cateva remarci:
-presonal as merge pe CRS (ori suntem golani ori nu suntem golani )
-TDS: 231 uS...mi se pare mare. Recomandarile sunt in general intre 80 si 100 pentru CRS
-pH ul poate sa fie mai acid, cred ca un 6.8 e mai aproape de adevar.
-as fi ales ceva cu un ritm de restere mai intens decat Lilaeopsis-ul. Dezvolta moss-ul cat poti de mult, asta-i baza la shrimpi.
-personal as monitoriza cu atentie nitratii chiar daca filtrul are coloniile bacteriene dezvoltate in filtru au vechime. nu ignora puterea substratului nou
-sunt curios cum o sa miste substratul asta pentru shrimpi, nu am lucrat cu el, dar stiu ca de regula Aquatic Nature Soils au un cusur...in timp se sfarama.
-nu ai scris nimic de alimentatie, de minerale samd...

cam asta-i pe scurt...pe foarte scurt
Va multumesc tuturor. Astept reactii/comentarii mai ales de la aquascaperii forumului nostru sau care activeaza si pe acest forum.

Cartea este deocamdata in Germana, dar am vorbit cu Chris, stiu sigur ca o sa apara si in Engleza deci asteptati un pic.
Cat de curand sper sa-i urmares si o conferinta asa ca poate o sa revin cu amanunte dupa aceea si cu informatiii proaspete despre data aparitiei versiunii in lb. engleza.
Personal sunt bucuros pentru ca am descoperit in Chris un iubitor de aquascape autentic nu un tip orientat dupa trend, un iubitor al vechilor Olandeze ...pasiunea mea din totdeauna , un tip care mi-a raspuns franc si cu curaj la intrebari usor mai delicate chiar si la cele legate de anumiti scaperi celebrii.

Eu ii multumesc lui Chris pentru asta.
Majoritatea admiratorilor sai cunosc pasiunea sa pentru poze, creveti si mai putin aptitudinile de aquascaper.
Nu cred ca multi dintre cei din Romania care l-au descoperit pe Chris in paginile forumului nostru prin interviul realizat de catre mine acum cateva saptamani stiu despre ultima realizare a aquascaperului Chris Lukhaup. Finalizand o munca de aproximativ 2 ani , acum cateva saptamani a lansat impreuna cu Oliver Knott o carte despre Aquascaping: Aquarienlandschaften gestalten. In acest sens dupa ce am bucurat iubitorii de nevertebrate cu primul interviu realizat de Chris pentru Romania, revenim acum si am zis sa facem si o parte a doua…numai pentru iubitorii de aquascape.

Enjoi!
Porcu wrote:Am identificat (corect sau nu) niste Ludwigia si Myriophyllum (cred). E interesant cum cresc delimitate, nu prea se vad Ludwigii intre Myriophyllum ....... nici invers.
Desi este Nature autentica...stau stivuite ca in Dutch

ChrisLukhaup wrote:please excuse my bad Rumanian..i left Romania when i was 14 ....now i have to learn it again..thanx to some of my new friend here ;-)


Eu ti-am zis sa nu-ti faci probleme cu asta.... Ti-am zis ca sunt cativa baieti faini aici si ca merita sa intri sa-i cunosti. Iti garantez ca nu o sa ai probleme legate de Lb. Romana...dar daca ai momente in care nu ai timp si iti e mai usor sa te exprimi in engleza, poti sa o faci as well!
Timp sa ai tu...ca baietii sunt numai ochi si urechi
Hai numai bine si baga mare!!!

P.S. Vezi ca Porcu-i rocker d-al nostru, Baimarean si pe vremuri ce putin avea o “apa de foc strajnica“...era gresita cu cateva grade in plus
...si ca sa zic asa, the best is yet to come...Am vorbit adineauri cu Chris si o sa mai primesti si altele!!!
O buna parte din ele eu le-am vazut. Sunt poze deosebite, asa ca va urez vizionare placuta si propun sa-i zicem cu totii bun venit noului nostru membru
Eu revin la programul meu de baza...ocupat non-stop , dar sper ca am putut sa va foc o bucurie.
Si eu va multumesc pentru aprecieri, dar multumirile trebuie adresate in primul rand lui Chris, care este un tip deosebit, de o modestie remarcabila si care poarta Romania oriunde calatoreste, in suflet. Nu-i putin lucru, multi dintre cei care locuiesc in tara au uitat acest sentiment...
Sper ca interviul a raspuns intrebarilor pe care le aveati legat de shrimpi.
Dupa interviul cu Takashi Amano, un etalon in domeniul aquascape, consider si acest interviu un top-level in domeniu.
Sper ca am reusit incaodata sa dovedesc ca pe www.acvariu.ro nu cautam decat adevarata calitate tintind ca cititorii nostrii sa fie informati de cele mai autorizate voci in domeniul acvaristic.
De aceia sfatuiesc pe toti userii forumului nostru sa fie tot timpul conectati la aceasta realitate autorizata si nu la demagogii din alte parti.
Putini oameni de valoare au o recunoastere atat de plenara in materie de taxonomie, habitat si etologie in domeniul crevetilor precum Chris...deci culegeti informatia cu grija de la cine trebuie.

kirucd wrote:Am ramas surprins sa aflu ca este vorba de un ... roman, chiar daca de etnie germana.
Cu atat mai importante mi se par realizarile lui si acest interviu mie imi arata ca se poate si
la romani.

Tocmai asta mi s-a parut si mie stupid...un om care este atat de apreciat in strainatate si care a reusit, sa nu fie cunoscut in tara de unde a plecat, e drept cu foarte multi ani de zile in urma...
Ma rog...e tipic romanesc si asta
Intamplarea a facut ca de data asta sa-mi pot pune la bataie conexiunile in slujba forumului si sa pot realiza acest interviu care sper sa aduca popularitatea meritata lui si in randul celor de acasa.
Legatura exista...am discutat si despre alte colaborari pe viitor, pe care speram sa le punem in slujba forumului, deci sper ca vor mai aparea surprize placute pe viitor si sunt convins ca veti mai auzii despre Chris in viitorul apropiat. Dar asta face parte dintr-un alt proiect
Ramane numai sa vad ca popularitatea cresterii crevetiilor creste pentru ca eu mi-am onorat partea de promisiune fata de voi.

Acum gasiti AICI, interviul in Lb. Romana!





Mergi pe Dennerle, schema clasica. La ora actuala cred ca este singura firma care nu a schimbat macazul de ani de zile. Chiar si Dupla a facut substrat inert
Vrei ceva clasic, traditional, verificat si cu care sa mergi la sigur...poti sa mergi linistit pe Dennerle. Nu o sa te pacalesti!
Nu m-as fi bagat sa te influentez daca nu te vedeam asa de suparat ca nu ti-a iesit...
Stai linistit asa se scoate un acvariu pe cinste.
Eu am schimbat 3 substraturi pana am ajuns la ADA in acvariul meu mare...deci au mai fost si alti nebuni

Nu trebuie sa fii inversunat nici impotriva substraturilor inerte, fiecare tip are avantajul si dezavantajul sau.
Apoi intervine si obijnuinta de a lucra cu un anumit substrat.
Uite eu am lucrat de exemplu cu JBL Manado nu este genul meu...dar mi-am facut treaba si am un acvariu decent pe undeva pe aici pe forum facut cu acest substrat.
Eu prefer in continuare substraturile fertile pentru ca sunt genul care a lucrat cu ele o viata intreaga.
Din pacate trebuie sa recunosc ca este un trend general de a se renunta la substraturile fertile, pe undeva justificat...pe undeva din moda.
De aia e bine sa te inveti din timp si cu inertele pentru ca nu stiu cat timp o sa mai stea nici Dennerle pe tipul asta de substrat. Dupla care erau croiti pe laterite cand au secat izvorul de mocaciune din pamantul asiatic au schimbat metoda Ca asa e regula comertului...iar banul invarte lumea oricat de mare e firma!

Asa ca eu zic sa-ti vezi de ce ti-ai pus in cap.
Nu mai ciulii urechile la ce iti zice unul altul...
Eu sa fiu sanatos cate imi auzeau mie urechile cand recomadam CO2 si lumea zicea ca o sa-i moara pesti, sau substrat Dupa sau schema Dennerle si unii veneau cu fantezii erotice cu cartite samd...
Restul muilor...sunt deja poveste. Vorba cuiva de pe aici...epic
Timpul mi-a dat mie dreptate. Asta e cea mai buna raspuns al meu la toate M...izeriile din trecut.
Pe mine nu ma intereseaza ce a fost ci faptul ca am reusit sa misc roata acvaristicii in romanica macar cu un metru mai incolo iar lumea deja a invatat ca trebuie sa cumpere ceva de calitate daca asteapta rezultate.
Toti pacalicii care ani de zile s-au straduit demagogic sa convinga lumea cu vrajeli ieftine, acum pozeaza care mai de care in promotorii acvaristicii profesioniste, uitand in mod deliberat ce kkt mancau cu ani de zile in urma. Te umfla rasul cand ii vezi cat de profii se dau astia care acu fo 5 ani se bateau in recomandari legate fie de un pietris mai nutritiv din balta cutatre, fie o lumina de la galantarele cu mezeluri, fie o spartura de caramida in loc de substrat ba chiar aprospos de plante, mai bine de o un muschi din lacu` IOR, Pantelimon moss...
Ei bine tot tampitii astia astazi au intors macazul cu nerusinare...iar peste cativa ani o sa scrie linistiti ca ei au lucrat cu Dupla, Dennerle si ADA de can`i-a fatat maicuta lor prin romanica.

Asa ca baga mare! Si lasa discutiile colaterale. Nu mai intereseaza...
Muia ne aprtine noua astora cu ani mai multi de forumistica ...pentru ca voi astia mai tineri sa puteti pune o intrebare legat de un substrat decent si sa nu se bata "cunoscatorii" in a-ti recomada praful de cartita, solul plin de guano a lui Pipistrellus, pilitura de coarne de cerb samd...toate astea nu sunt ironii ce recomandari reale din trecut
Asta e istoria acvaristicii romanesti de care iaca acum ne umfla rasul cu detasare...iar idolii si promotorii ei sunt fie dusi in lumea lor fie adminsitratori si moderatori pe alte forumuri unde incearca din rasputeri sa faca pe acaristii profi si fac misto de tine
Dupa cum am promis si AICI am dorit sa revitalizez sectiunea de nevertebrate pe care am avut initiativa cu ceva ani buni de zile in urma sa o deschidem. Stiu ca exista din ce in ce mai multi pasionati in cresterea crevetilor. Stiu ca este nevoie de informatie. Din acest motiv am incercat sa obtin informatia de la cel mai bun.
In primul rand pentru acestia, pentru iubitorii shrimp-ilor am obtinut un interviu relaxat si foarte amical, din inima, pentru cei din Romania, facut pot spune, cu un adevarat prieten al acvaristicii din tara noastra.
Nu vreau sa intru in amanunte insa cat de curand interviul o sa apara si in alte publicatii.
In acest sens am dorit ca forumul nostru sa fie primul beneficiar al informatiilor interviului, fiind o bucurie deosebita faptul ca am putut sa vi-l impartasesc intai voua. Interviul se doreste o continuare a traditiei interviurilor realizate de catre mine cu diverse personalitati ale acvaristicii internationale...chiar daca fara sa va desconspir prea mult din surpriza as putea cumva sa il trec si la categoria autohtoni
Credeti-ma a fost o deosebita placere sa il descopar de-a lungul vremii pe OMUL Chris Lukhaup, care indiscutabil este o personalitate marcanta in domeniul cunoasterii crevetilor.
Va sugerez un simplu "search"!
Sper cat de curand sa finalizez lucrarea si sa va surprinda in mod placut ...incerc sa nu va fierb prea mult, dar am vrut sa impartasesc cu voi bucuria interviului chiar daca inca nu este paginat.
Va multumesc si va tin la curent !!!
stefanp wrote:
Am vreo 23 de grade in camera unde e acvariul, nu-i bai din punctul asta de vedere. Ma gandeam pentru inceput o temperatura mai mare, sa zoresc un pic bacteriile alea. Dar nu mai dau bani pe un incalzitor doar pentru asta.


23 de grade...boierie!!! Pastreaza banii si du-te cu don`soara la o prajitura sa-i treaca amarul de Grigore

stefanp wrote:De ce zici de HC? Care ar putea fi cauzele ca sa nu mearga?


Pai pentru ca ale reaku plante nu vor sa creasca in piatra seaca si neagra din aia din care ai pus tu ca substrat ...de aia am zis ca ai noroc cu laterita aia, cand o sa dea cu radacinile de ea...o sa fie bine.

stefanp wrote:E vorba de Elatine hydropiper?


Iegzact...un soi de Glossostigma iubitorului de nano-tank
Am descoperit-o prin 2010, la un Interzoo unde Knott a adus cateva plante tinute in gel de la Anubias.
Cred ca este un topic undeva pe forum. Daca il cauti gasesti si poze cu planta precum si conditiile ei de stocare. Cand am inceput sa vorbesc despre planta si despre Interzoo unul dintre cretinii pamantului care am inteles ca acum se intituleaza Administrator pe un alt forum care cica are pretentii de la plantate a inceput sa faca circ pe aici...Apoi clone, mama clonei, a x-a clona...ban dupa ban si tot tacamu` Cu alte cuvinte balamuc si apoi mi-a fost lehaamite ca sa mai scriu ceva despre...
Traditional romanesc, mici, bere, pizza...n-ai cu cine bah, niste tarani
De atunci tot tin la planta asta ca pe sfintele moaste cu anumite intermitente datorate halului inaintat de puturosenie in care m-am afundat
Drept este ca l-am infectat si pe Porcu cu ea
Ma rog...realitatea este ca ochiul stapanului ingrasa vita...regula valabila mai ales la anumite plante
Cum nu timpul este cel care ma da afara din casa...am avut-o, am pierdut-o samd
Nu am facut mult advertising la planta dar poate acum daca citeste lumea se apuca sa o creasca mai multi, pentru ca ie piesa

stefanp wrote:N-am la indemana un flacon de filterstart, dar storc buretele prefiltrului din acvariu mare. Ar trebui sa fie ok pentru insamantare.


Inteleg, te strange un ciorap Decat nimic mai bine asa...stoarce-l bine.
Lucian wrote:Nu am incercat testele de la Dennerle. Pentru Fe am testat Tetra, Sera si JBL. Am avut o incercare cu un test de la Seachem dar era expirat si in loc de praf in cutiuta era o pasta... In prospect scria ca daca s-a fertilizat cu fier trivalent sa se astepta reactia 30 minute. Ce este interesant este ca are si solutie de test etalon.
Nu testele sunt de la Dennerle ci Fierul pe care il recomand a se intorduce in acvariu este de la Dennerle( E15 FerActiv)
Chiar imi place!!! Nu stiu cum ti-a iesit sesiunea, dar examenul la acvariu l-ai promovat cu brio
In primul rand ai o descriere foarte frumoasa si amanuntita a procesului in sine. Inteleg ca trebuie sa te felicit pentru primul tau acvariu lipit in silicon, nu-i asa ca e o experienta???
Al doilea o sa vezi ca merge mai bine si in timp o sa ti le faci numai tu. Cel putin in cazul astora cu camera de filtrare nu sunt multi care sa se complice sa-ti faca pe plac hachitelor de acvarist deci e bine sa te deprinzi cu DIY in acest domeniu.
Daca-ti iese asta, urmatorul in faci cu sticla clara


Acum carcoteala:
1. vis-a-vis de descriere, la partea foto....ti-am injurat musamaua aia de cred ca nu o sa te mai tina mult O fi fost buna ca ti-a protejat masa dar a facut greoaie citirea pozelor, aviz pentru alta prezentare in viitor.
2.E bun power-headul ala dar vezi ca exista unul mai mic si mai putin butucanos, de la dupla daca mai ai de gand sa mai faci. E chiar o bijuterie.
3....si cel mai important. Impartsesc aceiasi teama cu Iulian, cred ca decupajele in peretele despartitor trebuiau o leaca mai mare. Cel putin asa se citeste din poza. Pare ca ai ceva de doar un cm. Apa se evapora in cateva zile si ai pus-o, stai toaata ziua cu ochiul pe bazin sa completezi. Eu zic ca nu numai ca nu o sa mai pleci cate o luna in vacanta...dar nu te vad bine nici cu weekendurile romantice prelungite


stefanp wrote:Fauna...aici e un pic mai complicat: don'soara vrea un betta (in amintirea lui Grigore, o parte din voi il stiti), eu insa nu prea vreau Intotdeauna m-au atras bazinele mici cu creveti, iar recent Sandu a lansat oarecum o provocare catre noi membrii, sa animam putin partea asta a forumului si m-a starnit putin Prin urmare, cred ca bazinul va fi cu creveti. Deocamdata vreau sa incerc sa fac o selectie de red cherry, in ideea ca toate varietatile ce se gasesc pe piata (sakura, taiwan red, super red s.a.m.d.) se trag din batranul si comunul red cherry. Am ochit cateva exemplare mai colorate in bazinul mare si le voi face transferul dupa ciclare. Ideea e ca vreau sa selectez doar exemplarele colorate si mari, eliminand pe cei mai prejos. Vedem ce iese.
Nu e exclus nici tiger shrimp, cu care am niste socoteli neincheiate de anul trecut


Nu vreau sa ma pun rau cu don`soara vietii tale ...dar Grigore este din alt film Stiu ca am intristat-o, dar promite-i ca ii faci lui Grigore un acvariu cum n-a avut neam de neamul lui de betta si acum ca tot ai invatat cum sa il lipesti, fa-i un altul. Fauna cu creveti merge, poti sa pui si tot felul de micro si nano rasbore, red, blue, galaxy samd asta ca o sugestie.
Heater nano exista tot felul de modele...dar daca nu ai sub 22 de grade in camera nu moare nimeni....deci asta sa fie ultima ta grija.
Mai am ceva strangere de inima la cum o sa mearga HC-ul ala dar iti tin pumnii. Ai booolan cu laterita aia zic eu
Mai ai o posibilitate de a pune o planta acolo, intreaba-l pe pe Imputiciunea Sa despre ce planta e vorba si ....daca o sa-ti spuna ceva despre ea, e un semn bun, inseamna ca mai devreme sau mai tarziu o sa-ti dea cateva fire E o planta pe care o promovam in secret in interioru societatii noastrea conspirative a boschetarilor
Da, Arcadia fac becuri bune si plastice de kkt....asa e, trebuie sa scoata preturi mici pe piata si asta se face cu sacrificarea calitatii

Cand incepi ciclarea acvariului sa adaugi si ceva colonii de bacterii in camera surprizelor.

O curiozitate? Cum ai lipit background-ul ala pe geamul dintre compartiment si pertetele din spate al acvariului?

O sa iti urmaresc jurlnalul
P.S. Si eu ii multumesc lui Porcu...pentru ca acum are ceva mai mult timp ca mine si reuseste sa mai racoleze cate unul cu pasiune pentru plantate
Lucian wrote:Partea mai rea este ca fier si PO4 parca arunc pe geam (0.5/0.6ppm/zi la 300 litri net - bazin de 400l) dar si cresterea plantelor este incredibila si partea cea mai tare este ca nu au aparut deloc alge... Aceasta metoda face ca dupa 1-2 zile de la schimbul de apa sa ajung sa adaug numai ceea ce consuma plantele zilnic.
Dar asta este doar una din multele metode existente pe care ma jos e acum
Daca masori cu JBL, Fe de la Easy Life asa se intampla. Am patit si eu...practic il detecteaza eronat. Cred ca este ceva legat de forma de chelatare a fierului lor. Acelas test detecteaza in schib perfct Fe de la Dennerle... Ca o parere personala mi se pare mai bun cel de la Dennerle.
Fi-ti-ar saramura a `reaku...faceai misto de mine ca stau si tund precum chinezu` la acvariile mele...nah te-au ajuns blestemele mele...acum te chinui tu.
Fratioare...nu te botosii. Habar nu am cu ce se manaca nebunia asta, dar sincer m-ai impresionat cu cata ardoare iti cauti solutia. Mai rar atata pasiune.
Nu te lasa acum doborat de situatie.
Sunt convins ca iti iese ceva.
 
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com