bitanu wrote:
Singurul care a ne-a scos fata in concursul bulgaresc este Sebastian Costin de acum ceva anisori, restul am incercat si noi pe langa el, cu exceptia acestui an in care au fost primiti doar ai lor. Probabil de frica?! ;)
Stai linistit, motivatia este alta si nu are legatura cu frica si nimic conspirational. Nu vreau sa intru in amanunte, cunosc motivatia si daca ai strop de incredere in cuvantul meu nu ma pune sa explicitez mai mult. Dupa cum stii, fara sa fac
tam-tam, am arbitrat anul trecut exact acest conscurs si tocmai din aceste motive nu doresc sa fac alte comentarii legate de decizia lor in organizarea concursului de anul acesta chiar daca stiu ce a condus la luarea acestei decizii.
bitanu wrote:Noi nu ne sustinem compatriotii si nu ii ,,slavim,, , ci le dam la temelie din invidie sau rautate probabil punandu-le intrebari ciudate gen: de ce nu mai tai craca, de ce pietrele sunt cam verzi, dar de ce plantele alea, de ce Dennerle si nu pipiant s.a.;
Exista momente unice in care oricat de mult doresti sa-ti ajuti
compatriot-ul/ii exista o evidenta ce limiteaza capacitatea ta de ajutor ca si factor decizional in aprecierea compatriotului. Si compatriotul asta trebuie sa miste ceva...
Sa luam un exemplu aleator, ba nu, unul ipotetic...compatriotul iti prezinta cu luni de zile inainte acvariul la care munceste. Lucrarea este prezentata pe un forum, sa zicem pe acvariu.ro. Pentru ca pretinzi ca ai ceva experienta, pentru ca ai prezentat de ani de zile, cam tot ce este legat de plante de la notiuni legate de taxonomie pana la aquascape, pentru ca ai mai arbitrat, ei bine...ii explici compatriotului cam ce este bine sa faca si ce nu este bine sa faca intr-un acvariu de concurs.
Acuma exista compatrioti si compatrioti, eu am exemple din ambele tabere, dar...Cei care pleaca urechea cu incredere si cel care sustine ca le stie pe toate, sfarsind prin lamentari...
Daca tu ii explici compatriotului....iar compatriotul nu iti tine cont de ceea ce ii expici, ba mai mult se face ca nu observa ceea ce ii scrii tu...ei bine, nu as numii exact
dat la temelie faptul ca pe urma cand esti pus in situatia de a-i arbitra acvariul compatriotului, constatand ca acesta nu a modificat mai nimic din cele spuse tu, il punctezi corespunzator
Apoi mai exista un aspect care tine de jurizare...pe care de regula nu o faci de unul singur, ci alaturi de alti cativa arbitrii cu recunoastere internationala...
Daca ulterior arunci o privire peste notele date de ceilalti arbitrii si realizezi ca manat de usoare sentimente nationale poate chiar ai dat punctaje mai mari decat restul colegilor arbitrii, evident ca atunci nu numai ca
nu ai dat la temelie dar...din pacate nici nu a ajutat la nimic punctajul cu usoara tenta subiectiva.
Sa fim seriosi...de regula nici nu prea se poate ridica in slavi ceva ce
este sublim dar lipseste cu desavarsire...Nu tine sa o faci in fata unor oameni cu experienta. te faci de kkt tu ca arbitru si nu foloseste nici compatriotului caci puncatjul este constituit din notele altor cativa. Pana la urma evidenta iese la iveala.
Ori in ultimii ani cam asta a fost situatia aquascaping-ului autohton.
Mai mult manati de ambitii decat de putinta.
Suntem si manati in lupta de complexul ca toti au ceva cu noi...parte a unui complex mai mare, romanesc. Eh nu-i chiar asa.
Hai sa ajungem noi cu acvarii macar la nivelor celor care au iesit in primele 10 anul trecut la IBAC si apoi mai vedem daca ne da la geoale arbitrajul.
Nu pot sa intru aici pe forum in culisele discutiilor dintre arbitrii de anul trecut si sa le fac publice dar crede-ma pe cuvant nu au existat carotari de genul:
da-i bah la oase ca-i roman 
Iti spun clar ca anul trecut IBAC-ul a avut o dimensiune internationala onorabila iar participantii au fost la inaltime. Cateva din acvariile clasate in frunte au avut prezente apreciabile si la alte concursuri internationale mult mai titrate decat IBAC-ul.
Asdar motivatia slabelor clasari este exclusiv in gradina noastra...sa nu cautam alte explicatii ca ne mintim singuri.
Iti dau dreptate si te sustin 100% in dilema despre ce-i mai bun: un fertilizant de calibru gen Dennerle vs
pishatu`boului.
Ma bucur ca ai ales firma, esti printre cei cativa care au luat aceasta decizie inteleapta iar rezultatele se vad. Acvariul de anul asta cuantifica un plus de experienta in aquascape acumultat din participarile anterioare dar si utilizarii unei linii de fertilizare superioara celei de anul trecut. Ai rabdare si rezultatele o sa se vada!
Am dus ani de lamurire incununati cu certuri celebre spre a convinge oamenii e aceasta tema legata de calitate...In parte mi-a reusit, in parte mai sunt si astazi oameni care mai cred inca in
pishatul lui cutare...cum se numeste el, geniul...depinde de perioade.

De-a lungul anilor s-au perindat generatii de "semidocti romani in ale fertilizantilor"...nu-i mai numesc. Fara frica iti spun, bou dupa bou, au pervertit consumatorul cu dilema insidioasa ca s-ar putea detine o zeama perfecta, mai buna, mai ieftina si pentru orice planta, facuta din preputul gandirii geniale a semidoctului....pe scurt Elixirul plantelor...nedescoperit evident inca de nimeni.
Sa mor io 
daca nu cred ca totul ni se trage de la savanta de renume international,
tovarasa academician-inginer, care ne era
mama devotata si priceputa ca nimeni alta in chimie. Se pare ca a lasat urmasi demni intre fii patriei....unul mai chimist si mai savant ca altul.

Generatii de cretini cu pretentii de genii.
Ma rog, sa revenim, ai adus in discutie firma Dennerle, evident una dintre firmele aflate in topul preferinteleor mele apropos de caltatea fertilizantilor.
Chiar de curand am avut onorea sa fiu invitat si de a-i vizita la serele lor din Vinningen

. Daca o sa am cumva mai mult timp o sa pun niste comentarii si ceva poze.
E aproape ridicola compararea lor cu multe firme mari din lumea asta cand vine vorba de fertilizanti sau plante...cu atat mai jenant ca inca mai apar tot felul de potogari care manati de interse comerciale de 2 bani inca mai gasesc acvaristi buni de prostit cu tot felul de improvizatii, de la fertilizanti pana la alte produse de calitate jenanta...dar faptul ca inca asa ceva se mai poate intampla la noi da o dimensiune reala a valorii cumparatorului roman si a nivelului aquqascapingului de la noi din tara

asa cum este el la modul real, neaos si necarotat

de absolut nimeni din afara, ci doar de catre noi insine.
E cam offtopic ce am facut noi pe aici pentru ca din cate imi aduc inaite era un topic dedicat concursurilor la care pot participa aquascaperii atatia cati or mai fi printre noi...
Asa ca parerea mea de administrator cu juma de norma

este ca ar fi bine sa ne oprim aici, sa ne vedem intai de
saracia si nevoile si neamul nostru de tampiti care inca mai cred in
Fat-Frumos ce pisha fertilizantul gros pana sa ne plangem ca suntem amenitzati de zmeul cel rau si de firma