Message |
|
Revin cu ceva plante.
De fapt cu o planta  , Blyxa japonica. Prezenta sub forma unei jumatati de galeti. Doritorii o gasesc in Berceni. Planta deja este in galeata, asa ca...
Din pacate nu-mi pot asuma sarcina de a trimite in provincie in aceasta perioada. Si mai e si temperatura de afara.
|
 |
|
Mikrogeophagus ramirezi are in permanenta acele puncte albastre, atata vreme cat conditiile de trai sunt in regula iar pestele nu este stresat. Nu sunt de la boala sau tratament. Colegul nostru se refera la umflatura de la gura. Din pacate, nu stiu ce are pestanul, poate alti colegi sa ajute.
|
 |
|
Habar n-am daca s-a gandit cineva la o distanta minima intre neoane, decat in doua situatii. Una ar fi sa poti monta reflectoarele, cealalta sa iti incapa in acvariu cate tuburi ai tu nevoie pentru ceea ce vrei sa faci in bazin.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Folosesti iesirea de la filtrul intern ca sa trimiti apa in UV? Adica sa o ridici peste nivelul apei? Si nu scade foarte mult debitul?
Exact, o ridic peste nivelul apei. Scade ceva debitul, dar nu-i problema. Ca sa iti faci treaba cand nu ai filtru extern, e minunata solutia. Mai greu este pana se umple lampa cu apa, ca apoi se formeaza vid datorita caderii apei. Nu stiu eu prea multa fizica, dar caderea apei ajuta filtrul cat de cat.
gengiskhan wrote:Si la iesirea din lampa UV pui alt tub care sa intre in apa?
Desigur
gengiskhan wrote:ce faci cu lumina care-ti scapa din lampa UV pe la imbinarile cu furtunele?
O las in pace, dar am pus un prosop pe unde se vedea lumina.
|
 |
|
Tropikanaaaaaa, ajutooooor  . Omu' stie ce am facut, d'aia tip dupa ajutor, sa ma sustina
Uite gengis cum sta treba.
Aici e o poza cu un Eheim 2210 Vezi sub furtunul de aer o gaura? E, aia este iesirea filtrului. Pe mustiucul ala, eu am pus un furtun. Care merge in UV. Si din UV un alt furtun, care vine idarat in acvariu. Simplu. Furtune care sa intre fortat pe mustiucuri si asigurate cu ceva coliere (sarme) pentru a evita inundatiile nedorite
P.S. Desigur, furtunul de aer e obturat.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Nu e vorba de filtru intern, ci de filtru extern. La filtru intern nu ai cum sa pui UV, cel putin nu din cele pe care le stiu eu si la care se refera lumea pe aici.
Cred ca sunt si UV-uri interne, care arata ca un filtru intern, dar care au bec UV. Nu mai stiu exact pe unde am vazut, dar am vazut.
Merge, am facut eu operatiunea. Cu un Eheim 2210. A mers treaba brici. Dar se lasa cu furtune la vedere si grija mare sa nu pice lampa in acvariu sau sa sara vreun furtun de la locul lui. daca se intampla asta, succesul e...garantat
|
 |
|
Pai la tubul ala pui un furtun care sa mearga la intrarea lampii. Lampa pe care ar fi bine sa o pui pe capacul acvariului.
|
 |
|
Pai ai UV si nu folosesti?  Of, of, of!!!
Scoti un furtun de la iesirea filtrului, pe care il bagi la intrarea lampii UV. Apoi un alt furtun pleaca de la iesire si merge in acvariu. Ai grija ca iti va scadea debitul putin, dar nu va fi nici o problema. Grija mare cu furtunele, sa nu irigi camera
|
 |
|
Daca nu ai trecut pe la rubrica "Despre noi" nici nu vei putea fi ajutat. Nu din rautate, ci pentru ca datele oferite de tine nu sunt suficiente pentru a putea stabili cauzele aparitiei apei verzi
Nu stim ce filtrare ai, ce lumina, daca fertilizezi, schimburi de apa, CO2 si cate si mai cate.
Asa ca...
|
 |
|
Cred ca ai vrut sa zici:
Am pus celuloza. Spatiul dintre ea si luciul apei este de 1-1.5 cm si este ca un capac. Plante sunt. Femela am scos-o.
Corect, sau am gresit undeva? Pune si tu niscaiva semne de punctuatie, ca d'aia le avem
Insist totusi sa citesti articolul. Ai respectat regulile referitoare la temperatura, inaltimea coloanei de apa, iluminare, etc?
|
 |
|
Aici pe forum, avem un articol bine facut, care se refera la ingrijirea unui Betta.
Ai ajutat pestanul cu ceva plante de suprafata? Fara ele, sau un suport creat de tine, de care bulele sa se lipeasca, nu cred ca va reusi.
Si femela ce cauta acolo? Din cate stiu, femela se introduce atunci cand cuibul este gata.
|
 |
|
dusan wrote:am incercat asta aseara sa sting lumina dar fac urat pestii se agita rau de tot.... crede ca nu le place
Nici nu ma mir. Daca i-ai tinut doi ani in soare...
Fa in felul urmator. Stinge-le lumina pentru scurte perioade de timp. Pentru inceput, cateva zeci de minute. Apoi cresti treptat, pana ajungi la o perioada de iluminare/intuneric de bun simt. Sper sa functioneze, nu stiu daca si cine s-a mai confruntat cu o astefel de "problema"
|
 |
|
dusan wrote:la mine merge lumina la acvariu non stop de 2 ani
Adica nu o stingi nici noaptea? Pestii aia cred ca ochii mici, mici, mici.
Atat pentru binele pestilor, dar si pentru al plantelor, lumina se tine aprinsa 8-10 maxim 12 ore pe zi.
Cutumele acvaristice spun ca se recomanda o pauza de iluminare in jurul pranzului, cam de 2-3 ore. Asta pentru a preintampina aparitia algelor. Dar, in acelasi timp, mai e o vorba, care spune ca acest obicei este mai folositor acvaristului decat plantelor. De ce? Pentru a se bucura si ochiul sau de un acvariu frumos, atunci cand vine de la servici 
|
 |
|
In general, disparitia culorii pestilor, poate fi pusa pe seama stresului, in prima instanta, apoi pe seama unor posibile afectiuni sau probleme in acvariu. Deci...
In privinta plantei, incearca sa cauti pe google dupa "echinodorus". Poate ai noroc. Tu vezi cel mai bine planta, ca o ai in fata ochilor in acvariu si poti compara mult mai bine.
dusan wrote:chiar nu stie nimeni sau nu aveti chef sa imi scrieti
Nu cred ca este lipsa de chef
Ci mai degraba lipsa de timp sau necunoastere. Ar fi mai bine daca ai avea 10 reply-uri cu "nu stiu"?
|
 |
|
Ar merge un schimb-doua, nu au ce strica. Ajuta putin lampa uv, cu toate ca nu cred ca este cazul, ar trebui sa se descurce si singura  . Dar daca e sa iti spun ce as face eu, as face schimb dupa ce se mai duce din alga. Asa, sa scap de algele moarte.
|
 |
|
Orice ai incerca, pana nu rezolvi cauza, nu vei elimina efectul. De fapt il vei elimina, dar va reapare. Poate sub alta forma.
H2O2 nu este apa oxigenata? Cauta pe forum ca s-a folosit des metoda. Eu nu am apucat, am scapat de alge...babeste.
Nici alte solutii nu am folosit, asa ca....
Ti-am mai spus, cea mai tare solutie antialga, este un acvariu echilibrat.
|
 |
|
Nu mai stiu daca o papa careva. Dupa cum ai vazut, este destul de tare nemernica.
Eu as cam lasa si substratul si Ancistrusul in paca. M-as ocupa mai degraba de CO2 si nitrati. dupa umila mea parere, mai mult CO2-ul ar fi raspunzator.
Incearca sa smulgi de pe frunza smocul de alga. Mai bine decat sa rupi frunza. Asta este ultima solutie. Eu am reusit sa pigul mult din ea si m-a ajutat lucrul acesta.
|
 |
|
Staghorn este fara discutii, ai intuit bine. Vezi ca se scapa relativ repede de ea, curatenie in acvariu, schimburi dese de apa, etc. Si pigule cat poti de mult din ea.
|
 |
|
Salut si bine ai venit.
Si daca tot ai gresit gasind forumul, persista in greseala si ramai langa noi. Te vom converti si indoctrina, pana nu te vei mai recunoaste. Asta ca sa nu mai gresesti alta data
|
 |
|
m81hdg wrote:Pt. brawn: sint din cta, dar locuiesc in uk!
Pai ideea este sa-ti treci locatia sub nume. Vezi din setari, la My profile.
|
 |
|