[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
La cum intretii bazinul ala pot face pariu ca este deciclat. Pentru edificare, citeste Ciclul azotului,
Ghidul incepatorului si cat mai multe articole de pe site si forum.
Acum ,ca o rugaminte personala: citeste te rog si un pic din regulamentul forumului. Se specifia acolo cum trebuie sa scriem si sa postam pe forum. Hai ca o sa te prinzi tu la ce ma refer
JBL este un fertilizant bun, cu care se pot obtine rezultate de exceptie. Dar, fara CO@ si lumina...
Ai spus ca ai folosit Tetra CO2 Optimat. Cam un fel de n-ar mai fi. Baga bomba, umbla la lumina, curatenie, cam ce ti-am zis in primul post.
Asa cum spune si titlul ,as vrea cateva fire de Ludwigia inclinata var. verticillata Cuba, sau mai pe scurt, Ludwigia sp. "Cuba"
Nu vreau multa, 4-5 fire. Cine are de vanzare, rog sa ma contacteze, sau daca ati vazut recent prin veun magazin...
Multumesc
Pai eu as lasa tufa de umbrosum sa se dezvolta ca lumea. Apoi as muta blyxa cat mai spre dreapta, spre peretele acvariului. Iar Pogostemonul cam in locul Blyxei, dar putin mai in fata, astfel incat sa obtin din fata in spate si de la stanga la dreapta: Pogostemon, Blyxa, umbrosum. Nu stiu daca m-am facut inteles.
Pun un fel de schita, dar daca va impinge sa radeti careva....
Uite cam asa ceva
Marti wrote:Referitor la Blyxa: vezi discutiile de mai sus...

Mea culpa. Uitasem
Marti wrote:@ Alber: HC-ul de la Gengiskhan a constat in doua gramajoare mici si negre (aparent fara sanse de revenire)....m-am incapatanat, le-am plantat si apropape 6 luni mai tarziu vezi rezultatele

Pai asta apreciam si eu. Cat sunt eu de capos si tot nu pot tine Hc-ul in pietris nici mort.
Intrebam de Blyxa, deoarece parca se cam temina brusc, parca mai mergea ceva in spate. Dar ma rog, ce spun eu...nepriceputeanul...
Cum a zis si ReBella, ceva teste ar fi bune, poate nu s-a incheiat ciclarea.
Si nu stiu, preventiv as incepe niste schimburi de apa. Zilnice, de 10-15%. Nu au ce strica, desigur apa declorinata si la aceeasi temperatura cu cea din acvariu.
Mare minune cu Hc-ul. Niste adevarati luptatori. Tu ca l-ai recuperat si te-ai chinuit cu fiecare fir in fiecare zi si el ca a avut curajul sa cresasca in pietrisul acela, care numai pentru Hc nu este.
In spatele Blyxei mai e ceva?
fishyman wrote:Alber, antireturul se pune intre acvariu si numaratorul de bule, sau intre bomba si NB?

Supapa se pune intre acvariu si numarator.
klauss74 wrote:mda e clar e de la supapa antiretur ... dar presiunea cum ma sfatuiesti sa o cresc avand in vedere ca este o "bomba" ???

Aaaaa, sincer nu prea stiu. Cauta reteta pentru bomba, respect-o si ar trebui sa functioneze . Eu n-am reusit sa o fac sa mearga ; de Pasti umblam ca diliul pe la centruee de incarcare CO2. Am incercat sa fac o bomba, dar tot am stat 3 zile fara CO2. Asa ca...doar cei care stiu cu ce se mananca te pot ajuta.
Pai daca e de la Ferplast, chiar m-ai bagat in ceata. Kit-ul ala nu are niscaiva substante care se amesteca, producand CO2, io parca asa stiu.
Incearca sa identifici boala pestilor tai aici> Dai click pe poza si vezi si tratamentul. Cu toate ca eu cred ca este vorba de Ichthyophthirius, mai la indemana, gris sau boala punctelor albe.
Ca metoda principala de tratament, iti recomand crestrea treptata a temperaturii (cam 1-1.5 grade pe zi) pana la o temperatura de 29-30 de grade. Mentii temperatura minim 7 zile. In aceasta perioada, pestii ar trebui sa scape de parazit.
Ar fi bine sa ne dai mai multe detalii despre acvariul tau, experienta ta acvaristica, desigur, la rubrica "despre noi"
Numai bine
klauss74 wrote:salutare , revin cu o problema ... am apa din numaratorul de bule pe furtunul care vine din bomba de CO2 .... am gresit undeva ????trebuie sa scot aceea apa sau las bomba sa acumuleze "gaz" si sa impinga apa ??? multumesc anticipat

O supapa antiretur ai? Daca da, inseamna ca este defecta. Daca nu, inseamna ca trebuie sa pui una
Apa din acvariu, exercita presiune si iti da "afara" apa din numaratorul de bule. O supapa antiretur ar trebui sa elimine problema. Desigur si cresterea presiunii CO2-ului in bomba, dar supapa tot iti trebuie
Aici si aici vei gasi doua articole bine facute, care te vor ajuta. Vei gasi poze cu alge, cauze ale aparitiei si metode de eradicare.
Lasand asta deoparte, tu va trebui sa faci ceva schimbari. In primul rand, incearca sa folosesti o singura linie de fertilizare. Daca ai substrat JBL, mergi in masa apei cu Ferropol si Ferropol 24.
Si daca ai fertilizare, dar nu ai ce-ti voi zice mai jos, plantele nu vor manca, rezultand un exces de nutrienti in apa, nutrienti ce vor fi mancati de...ai ghicit:alge
Apoi CO2. Nici aici, nici in postul de prezentare nu ne spui nimic de CO2. Este vital pentru o buna crestere a plantelor. Pentru exemplificare: Despre CO2. Desigur, pentru inceput poti incepe cu o bomba. Da-i cu "search", ca nu vei fi dezamagit
Si nu in ultimul rand, lumina. Mai bricoleaza un on pic si mai baga un tub in capac. Macar unul. Apoi schimba-le pe ale tale cu niste Osram Fluora. Pentru inceput vor face minuni.
Pana atunci, mentine curatenia in acvariu, fa schimburi mai dese de apa si pigule cat poti de multa alga din acvariu.
Salutare si bun venit.
Mai baga plante in acvariu si aplica sfaturile referitoare la aranjamente . Vei avea doar de castigat
Nu cred sa fie de la hrana. Altceva s-a intamplat acolo. dar nu stiu ce. Si nici alti colegi, ca altfel te-ar fi ajutat pana acum. Urmareste cu atentie pestii in continuare.
S-a trecut cam repede totusi peste capitolul securitate al acvariului. Daca e sa ne luam dupa acest calculator, sticla de 10 mm iti da un factor de securitate de 1,9. Situat in zona rosie, deci mare atentie. Parca nu am citit nimic de intaritoare, fund dublu, etc.
Bine ai venit.
Stai prin zona si sigur vei reusi.
1. Ar fi mers totusi un clocot. Daca in acvariile alea a fost ceva boala, risti sa o aduci la tine in acvariu
2. A raspuns brawn
3. Nu sunt probleme. Ciclarea isi va urma cursul firesc. Ti-a spus brawn de plante cu crestere rapida. Limnophilla sessiliflora, Elodeea, Ceratopteris, sunt plante ce se hranesc masiv din masa apei, ajutandu-te sa scapi de alge din perioada ciclarii.
4. Sunt bune, nu strica (depinde si ce bile ai pus), dar un substrat fertil ar fi mult mai indicat. Oricum, in canus Anubias-ului nu cred csa aibe mare efect.
5. Dupa o saptamana poti face un schimb mic de apa, de max 15-20%. Atunci poti sa si completeziapa evaporata. Dar nu ar trebui sa ai o prea mare evaporare, avand in vedere ca ai capac. Aaaaaa.....Ciclul azotului l-ai citit?
Incearca sa identifici planta folosind imagini, poze reale ale plantelor. Tropica sunt ok, dar desenele lor nu stiu pot crea confuzii.
Sigur nu este microsorum. Tropicana are dreptate. Licitez pentru un Echinodorus bleheri. Bine ca a venit colegul tropicana cu ideea
Alexandruv, tipu' de la pet shop a avut dreptate intr-o privinta: se planteaza in substrat
Brawn, ai dreptate atat in privinta modului de a planta Microsorum-ul cat si in privinta regresului plantelor. Planta trebuie urmarita si vazut cum ii sunt frunzele noi.
Oricum, cele "defecte" trebuiesc indepartate. Daca si frunzele noi au probleme, inseamna ca planta are o carenta de ceva. Vom vedea la vremea respectiva ce anume ii lipseste.
Dar nu as baga mana in foc ca ce are alexandruv in acvariu este Microsorum pteropus. Daca ma prind ce planta e acolo, dau un "bip" . Sau poate ne ajuta altcineva mai dibaci

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: