Message |
|
Salutare si bine ai venit.
Vrem si poze, nu-i asa?
|
 |
|
Dolly wrote:
dodge wrote:Aditie de co2 si lumina este suficienta. Dar as vrea sa stiu daca poate sa ma ajute cineva cu informatii exacte despre inmultirea ricciei.
10x
Se inmulteste prin dividere.  Practic daca are asigurate aceste 2 elemente de baza, creste vazind cu ochii. :-)
Iar tu o tunzi, iar ce rezulta pui pe alte pietre. Cam atat. Simplu, nu?
|
 |
|
Frumos cadou ne-ai facut, maniacule  , iti multumim. Cu toate ca daca mai arati mult acvariul asta, s-ar putea sa-ti faci ceva dusmani  .
Craciun Fericit si numai bine
|
 |
|
M-ai omorat cu zile. Nu mai prididesc. Multam fain
|
 |
|
Ar putea functiona. Ideea este ca presiunea creata in bomba sa poata impinge gazul prin porii difuzorului.
|
 |
|
Sa va fi de...bine, domnilor  . Si alta data cu placare.
Deocamdata nu mai sunt plante. Peste ceva vreme voi reveni
|
 |
|
Nu avem nimic impotriva Excel-ului. Nici a word-ului  . Si eu folosesc de curand Easy Carbo, desigur cu aditie de CO2. Excel este considerat un nutrient care functioneaza (datorita compusilor) si ca un algicid, fara a distruge plantele.
Nu stiu ce sa zic de staghorn. Eu am scapat de alge (si aveam vreo 4 natii) doar prin schimburi dese de apa (zilnice) si prin echilibrarea bazinului. Atat cat putem face eu la vremea respectiva. A fost o perioada in care intr-adevar, plantele nu stiu ce mancau-poate doar lumina si CO2  -ca la cat schim de apa facem, dadusem in cianobacerii  . Raman totusi la ideea de curatenie in acvariu si plante care sa inoate in nutrienti. Algele vor dispare, dar nu repede. Vor lupta pentru viata lor  , dar no ivom invinge. Suntem ceva mai evoluati ca ele.
La testul 5 in 1, vezi cum ti se coloreaza patratelele de pe bagheta in comparatie cu cele de pe cutie. Daca ti se coloreaza 2, ai x dgh, daca se coloreaza 3, ai y dgh si asa mai departe.
De apa distilata nu stiu ce sa zic.
|
 |
|
Eu m-as duce direct sa-l schimb, nu as mai sta pe ganduri. Mai poti face altceva. Ia si termometrul tau cu tine si pune-i sa-l bage intr-un bazin de-al lor cu termometru si sa le compare. Apoi daca indica aceeasi temperatura sau pe aproape, le dai in cap si cu termometrul si cu incalzitorul
LE: Baga un ochi la regulament
|
 |
|
Nu este musai sa fie crapat acvariul. Este de ajuns un por in lipitura de silicon, ca sa musteasca apa. Mai urmareste treaba in timp, sa nu ai neplaceri mai mari
|
 |
|
Se poate ca firul sa aibe el un cusur, sa fi crescut asa din varii motive. Vezi sa nu fie umbrita. Se va indrepta atunci cand vei tunde si vei replanta. Am patit-o si eu cu ceva fire, dar nu creeaza probleme.
Am vazut dupa ce ai postat, asa ca editez.
Pai daca nu-i dai gaza macar... Ca fara macro poate s-o descurca, cu toate ca e lesinata dupa NO3
|
 |
|
alexandruv wrote:Ce nu inteleg este: de ce e asa ... "bleaga"? Pe net vad poze cu Heteranthera frumoasa care sta dreapta si stufoasa, a mea e lunga si ... indoita. Ce ma sfatuiti?
Tu chiar vrei raspuns la asta?  Daca ar fi lipsit numele plantei...iesea belea mare.
Serios acum. Lumina din belsug, sa nu-i lipseasca fierul si mai vezi ce zice si pe aici
|
 |
|
Te mai intreb o data. Ai citit ciclul azotului? Ai inteles ce presupune? Realizezi faptul ca vei aduce pesti intr-un mediu toxic si vor muri? Fi putin atent te rog si nu mai pune intrebari al caror raspuns se afla pe forum, in articole.
Si ca sa-ti si raspund (cu toate ca nici macar nu stiu cine esti), te sfatuiesc sa renunti la a achizitiona pesti pentru urmatoarele 30 de zile. Cicleaa acvariul ala cum se cade, apoi mai vorbim si de pesti. Vrei scalari? La maturitate vor 50 de litri de apa / buc. Mai vrei?
Si ar fi bine ca aceasta discutie sa se termine aici. Pentru probleme care iti apartin, deschizi topic nou la Coltul incepatorului, nu strici topicul altui coleg.
|
 |
|
ggsuvi wrote:am citit . sa fie oare tulbure din cauza c nu am spalat nisipul ?
in legatura cu buretele negru . dupa primele lui 2 zile de mers continuu eu l-am scos azi si l-am spalat bine bine de tot . o sa-mi dauneze pe parcurs ? acvariu e inca nepopulat , ar trebui sa iau alt burete ? intra pls un pic pe acest id: gg_suvi, ca e greu sa comunicam asa ...pls
Nu te supara. Nu vreau sa crezi prin ce-ti voi scrie ca nu vrem sa ajutam. Vreau doar sa-ti arat cam care este obiceiul casei. O fi greu sa comunicam asa, sau e greu sa citesti cateva articole? Daca le-ai citi, n-ar mai fi nevoie nici de mess nici de nimic, poate de cateva intrebari marunte pe forum. Mai exista si functia "search"
Asa ca...
A, si vezi cateva reguli marunte prin regulament. Nici multe si nici greu de respectat
|
 |
|
Apa aia tulbure va disparea cand se va incheia Ciclul azotului. Pana atunci, incearca sa respecti cateva lucruri simple:
-daca deja ai bagat pesti-schimburi zilnice de apa de 10% cu apa declorinata si la temperatura celei din acvariu. Daca nu, nu faci schimburi de apa o bune perioada.
-nu mai zgandari filtrul. Lasa-l sa-si faca treaba pentru care a fost facut. De spalat il speli doar cand vezi modificari serioase de debit. Nu opresti filtrul decat atunci cand il cureti si maxim pentru o jumate de ora
-buretele il clatesti usor in apa scoasa din acvariu, nu la robinet, nu in alata parte. Doar il clatesti.
-pune cat mai multe plante, in special cu crestere rapida, pentru a scapa de algele ce pot apare in perioada ciclarii. Elodea, Ceratopteris, etc.
|
 |
|
Dolly wrote:
alber wrote:Salut si bun venit. Vezi ca suntem cam dusi cu...plantele pe aici, asa ca ai de grija
Numai cu plantele? 
Vrea omu' sa fie putin mai subtil, asa cam ca elefantu' si tu ce faci, il dai in fapt?  Rusinicaaaa.
Ne scuzi viperator de oftopic? Pe admini nici nu indraznesc sa-i intreb
|
 |
|
Salut si bun venit. Vezi ca suntem cam dusi cu...plantele pe aici, asa ca ai de grija
Plante frumoase si pesti sanatosi sa ai.
|
 |
|
Radek wrote:Cu aceste mici dezechilbre am ajuns sa am putin Staghorn pe L. Aromatica , prima mea alga mai serioasa din acvariu . Suspect e ca o aparut doar pe frunzele obosite ale L. Aromatica .
Se scapa relativ usor de nenorocita, nu cred ca-ti va pune mari probleme. Lasa acvariul sa se aseze nitel, apoi poate dispare chiar singura.
Radek wrote:Eu am un fenomen ciudat , poate si la altii e asa , toate plantele care le aduc de la altii din acvariu , frunzele vechi nu se adapteaza noilor conditii, se inbolnavesc si le pierd , idem e si Aromatica . Totusi nu se aplica tuturor plantelor , dar la marea majoritate da.
Este normal intr-o oarecare masura. Planta sufera cel putin doua socuri. Acela de a fi taiata, scoasa din substrat, si desigur socul mutarii intr-un alt mediu decat cel in care a fost crescut. Dar, daca planta isi gaseste conditii prielnice pentru dzvoltare, o va face fara probleme, chiar daca va pierde din frunze.
Numai bine si tie si celor dragi. Sanatate maxima si La Multi Ani
|
 |
|
viperator wrote:DACA SE POATE VREAU SI EU
Se poate, dar iti pun doua conditii.
1. Nu mai tipi la mine, ca nu ti-am gresit cu nimic
2. Bagi o scurta descrierea a ta si a acvariului tau la rubrica despre noi. Asa, ca sa stiu macar eu cui dau plantele si daca vor trai in acel acvariu.
Ce zici, poti face asta?
|
 |
|
Berceni, zona Cultural. Dar ai pm mai "detailat"
|
 |
|
culoarea e un verde viu, intens plus o groaza de muguri pe crengute. Hygrophila, de asemenea, de un verde mai pal totusi
Pai arata cam a lipsa de lumina. Pui fac toate plantele, ca n-au incotro. Verdele pal poate arata si carenta de ceva elemente
La plantele stem vei taia varfurile, vei scoate ce ramane, si vei replanta varfurile. Daca ai fire cu puieti, incearca sa le pastrezi.
Anubiasul este planta cu crestere lenta, nu stagneaza de la nici o bila. Doar sa nu aibe radacinile in substrat, sau ma rog, rizomul.
De citeva zile, am obs. o chestie ciudata care se dezvolta pe o buturuga si care presupun ca este o alga...! Seamna cu un puf alb, cu vata, si 'creste' doar pe o portiune de buturuga, nu a invadat tot lemnul!
Deocamdata incearca doar sa cureti si sa mentii locul curat. Daca persista si reapare, scoate buturuga si mai trateaz-o nitel.
|
 |
|